Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w teorii nie chcę robić przed testów, ale coś czuję, że też nie wytrzymam 🙈

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Karloina wrote:
    W moim przypadku było inaczej , pinki nigdy nie pokazywały mi cienia , jak nie byłam w ciazy to nie byłam i tyle. Teraz od 2 dni pokazuje mi 2 kreski, bardzo słabiutkie ale będę testować jutro albo po jutrze. I szczerze? Nie wydaje mi się że jest to fałszywy wynik bo naprawdę odczuwam okropne mdlosci. Mam nadzieję że to dosyć wczesna ciaza.

a ile jesteś dpo?:)
    13dpo ale nie jestem pewna.:)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    13dpo ale nie jestem pewna.:)

Czekamy na wiruski!!! 😀

Karloina, Gregorka lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej 🙂

Ściskam za wszystkie biele i małpiszony 🫂 Oby to były ostatnie negatywy, które zobaczycie, a u Dziewczyn, u których zawitał okres - pierwszy dzień ciąży ♥️

Trochę Was "śledziłam", ale praktyczne odłączyłam się od Internetu na weekend, a przynajmniej jego część. Dziś dla pewności powtórzyłam test i jest biało. To 13 dpo, także raczej pozamiatane. Czekam na 🐒 i wdrażam kolejne założenia staraniowe w życie 💪 Właśnie wygrzebałam z szafy termometr elektroniczny, nie dotykowy i już grzeje miejsce na szafce nocnej 🤭

@ultramaryna - dzięki za polecenie testów, właśnie dopakowałam oba rodzaje do koszyka na Allegro 😉

Dziewczyny, a powiedzcie mi, czy na śluz płodny (po AH jest kiepsko) bardziej polecacie olejek z wiesiołka, czy jednak siemię lniane? Widziałam, że też jest w kapsułkach i chyba można je brać przez czy cykl, a olej z wiesiołka tylko do połowy. U mnie ta owulacja dopiero się stabilizuje i nie wiem, czy tak trafię z testami.

Gregorka, Rosalia_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @mummyYummy - a miałaś monitoring że na pewno jest 13dpo? Czasami różnie to bywa! :)

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karloina gratuluję ❤️

Przytulam za biele i wstrętne małpy 🫂

Ja czekam na moją 🐒 od wczoraj jak nigdy. Bardzo chciałabym już zacząć nowy cykl, a tu cisza 😑 no może poza lekkim plamieniem w piątek po negatywnym teście

Myślę, że zobaczyć oszukańca to jeszcze gorsze niż zobaczyć biel 😞 współczuję tych skrajnych emocji..

19 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Adirella Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karloina Mam dwie apki i raczej się nie pokrywają :) ale Ovu bierze po objawach i po tym co wpiszesz a Kalendarzyk leci po średniej (a że brałam anty kilka lat to mało wiarygodne) mimo wszystko częściej Kalendarzyk mi się sprawdzał :D sama nie wiem co o tym myśleć

@Sparky tulam za biel

@tralalina jeszcze jest szansa :)

@Maniaaa. tulam!!

@Coconut ja raczej zachowam w tajemnicy pozytywny test, aż nie będzie potwierdzenia w becie, za dużo razy się na kręciłam już :)

Jutro 11/12 dpo i wczoraj jeszcze chciałam zużyć ten ostatni test, a dziś mnie już ochota opuściła. No ale jak mam mieć wizytę u lekarza to lepiej wiedzieć, chodź z tego co rozumiem na tym etapie nie bardzo można zaszkodzić potencjalnej ciąży? Może coś mylę 😅 Dziś z ciekawości zbadałam szyjkę jak na 3/4 dni przed @ to dość wysoko i zamknięta, ale lepiej się nie będę nakręcać bo tylko spadnę z wysokiego konia 🤣🤣
    Miłego wieczorka dziewczyny, ja lecem poczytać książkę, pewnie później jeszcze do Was zajrzę. Buziaki ^^

Sparky lubi tę wiadomość

Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
    Starania od początku 2023

Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz

Czynnik męski - azoospermia
    --> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
    --> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
    --> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro

Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.

Pierwsza próba grudzień 2024
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    @mummyYummy - a miałaś monitoring że na pewno jest 13dpo? Czasami różnie to bywa! :)

Nieee, wnioskuję tak tylko po testach 🙂 Ale najciemniejszą krechę miałam dopiero w 26 dc, wcześniej nic i wyłapałam ją albo po piku, albo jeszcze przed, bo była ładna, ale jeszcze nie ciemniejsza od tekstowej.

To też prawda, że może nie być jeszcze 13 dpo, a trochę wcześniej, ale ja już mam szyjkę mega nisko (jeszcze pamiętam z poprzednich badań, jak wygląda wysoko i nisko 😉), także naprawdę będę zaskoczona, jeśli w tym cyklu się udało 🤭

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adirella wrote:
    @Karloina Mam dwie apki i raczej się nie pokrywają :) ale Ovu bierze po objawach i po tym co wpiszesz a Kalendarzyk leci po średniej (a że brałam anty kilka lat to mało wiarygodne) mimo wszystko częściej Kalendarzyk mi się sprawdzał :D sama nie wiem co o tym myśleć

@Sparky tulam za biel

@Maniaaa. tulam!!

@Coconut ja raczej zachowam w tajemnicy pozytywny test, aż nie będzie potwierdzenia w becie, za dużo razy się na kręciłam już :)

Jutro 11/12 dpo i wczoraj jeszcze chciałam zużyć ten ostatni test, a dziś mnie już ochota opuściła. No ale jak mam mieć wizytę u lekarza to lepiej wiedzieć, chodź z tego co rozumiem na tym etapie nie bardzo można zaszkodzić potencjalnej ciąży? Może coś mylę 😅 Dziś z ciekawości zbadałam szyjkę jak na 3/4 dni przed @ to dość wysoko i zamknięta, ale lepiej się nie będę nakręcać bo tylko spadnę z wysokiego konia 🤣🤣
    Miłego wieczorka dziewczyny, ja lecem poczytać książkę, pewnie później jeszcze do Was zajrzę. Buziaki ^^

Według zasady hipotetycznej Hani, którą opisała Mama Ginekolog, rzeczywiście nie można zaszkodzić ciąży do 14. dnia po zapłodnieniu - to jest takie wszystko albo nic 🙂

Adirella lubi tę wiadomość

preg.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adirella wrote:

@Sparky tulam za biel

@Maniaaa. tulam!!

Moja szyjka obniża się dopiero w dniu 🐒

Dziewczyny które stosują NAC, mam pytanie. Czy wpływa on na wasze samopoczucie? W ogóle sama miesiączka była bardzo łagodna, bez skrzepów i zamiast 7 dni, miałam 5 dni. Dodatkowo dzisiaj 6dc mialam zawroty głowy, mdłości. Zwariować można 😵‍💫

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
  • Adirella Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Moja szyjka obniża się dopiero w dniu 🐒

Ostatnie kilka cykli miałam na tym etapie już raczej nisko :) ale jeśli owulka się przesunęła to w sumie nadal miało by sens

AnitaK lubi tę wiadomość

Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
    Starania od początku 2023

Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz

Czynnik męski - azoospermia
    --> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
    --> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
    --> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro

Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.

Pierwsza próba grudzień 2024
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adirella wrote:
    Ostatnie kilka cykli miałam na tym etapie już raczej nisko :) ale jeśli owulka się przesunęła to w sumie nadal miało by sens
    No to trzymam kciuki 💚💚💚

Adirella lubi tę wiadomość

2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej, hej 🙂

Ściskam za wszystkie biele i małpiszony 🫂 Oby to były ostatnie negatywy, które zobaczycie, a u Dziewczyn, u których zawitał okres - pierwszy dzień ciąży ♥️

Trochę Was "śledziłam", ale praktyczne odłączyłam się od Internetu na weekend, a przynajmniej jego część. Dziś dla pewności powtórzyłam test i jest biało. To 13 dpo, także raczej pozamiatane. Czekam na 🐒 i wdrażam kolejne założenia staraniowe w życie 💪 Właśnie wygrzebałam z szafy termometr elektroniczny, nie dotykowy i już grzeje miejsce na szafce nocnej 🤭

@ultramaryna - dzięki za polecenie testów, właśnie dopakowałam oba rodzaje do koszyka na Allegro 😉

Dziewczyny, a powiedzcie mi, czy na śluz płodny (po AH jest kiepsko) bardziej polecacie olejek z wiesiołka, czy jednak siemię lniane? Widziałam, że też jest w kapsułkach i chyba można je brać przez czy cykl, a olej z wiesiołka tylko do połowy. U mnie ta owulacja dopiero się stabilizuje i nie wiem, czy tak trafię z testami.
    Hej🍀
    Ja przyjmuje olej z wiesiołka do owulacji i tak samo zioła ojca sroki,po których ilość śluzu ładnie się powiększyła ❤️😊
    Ja miałam 31.01 testować,ale skoro w tym tygodniu mam wizytę u nowego endokrynologa-ginekologa postanowiłam testować jutro✊️, chociaz zandych objawow nie mam,ale na weekend znalazlysmy tanie loty do norwegii z siostra,wiec jak jutro wyjdzie wynik ujemny kupujemy bilety na poprawe humoru😊

Dropsik, Pati2804, MummyYummy, Barborka28 lubią tę wiadomość

• Olaura Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, trzymam kciuki za dzisiejsze testujące! 🤞🏻

Pati2804 lubi tę wiadomość

🇫🇮
    👩 33 👨 34

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺️
    Trzymam kciuki za testujące 🤞🤞🤞
    Miłego dnia 😊

2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Znośnego poniedziałku i powodzenia dla wszystkich 🤱

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia 🍀 Również trzymam kciuki za testujące 🤞🏼

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z listy testujących w styczniu jestem do wywalenia bo po poronieniu cykl się rozjechał i testować będę w lutym.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiaj!!

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, kciuki za testujące!
    Udanego tygodnia dziewczyny. Codziennie Was podczytuje ale ostatnio wir pracy…Szczerze to czekam na luty 🥹

Pati2804, AnitaK, Gregorka lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powodzenia dla testujących ✨ Ja dzisiaj powtórzyłam test, ale nic się nie zmieniło, biało 🥴 Jestem zła na siebie, bo wczoraj miałam cały dzień zły humor przez ten test, co jest kompletnie wbrew logice w 2cs 🙈 Ale bardzo chciałam, żeby drugie dziecko miało urodziny mniej więcej wtedy, co synek i akurat termin tak by teraz wypadł 🙃 No ale nie wyszło. Nastawiałam się na kolejne długie starania i byłam z tym pogodzona, więc nie wiem co mi wczoraj odbiło, ale dzisiaj już jest ok 😊

Miłego dnia 😘

Gregorka, AnitaK, Dropsik lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ