Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w teorii nie chcę robić przed testów, ale coś czuję, że też nie wytrzymam 🙈👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Smerfetkaa wrote:Karloina wrote:W moim przypadku było inaczej , pinki nigdy nie pokazywały mi cienia , jak nie byłam w ciazy to nie byłam i tyle. Teraz od 2 dni pokazuje mi 2 kreski, bardzo słabiutkie ale będę testować jutro albo po jutrze. I szczerze? Nie wydaje mi się że jest to fałszywy wynik bo naprawdę odczuwam okropne mdlosci. Mam nadzieję że to dosyć wczesna ciaza.
a ile jesteś dpo?25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Hej, hej 🙂
Ściskam za wszystkie biele i małpiszony 🫂 Oby to były ostatnie negatywy, które zobaczycie, a u Dziewczyn, u których zawitał okres - pierwszy dzień ciąży ♥️
Trochę Was "śledziłam", ale praktyczne odłączyłam się od Internetu na weekend, a przynajmniej jego część. Dziś dla pewności powtórzyłam test i jest biało. To 13 dpo, także raczej pozamiatane. Czekam na 🐒 i wdrażam kolejne założenia staraniowe w życie 💪 Właśnie wygrzebałam z szafy termometr elektroniczny, nie dotykowy i już grzeje miejsce na szafce nocnej 🤭
@ultramaryna - dzięki za polecenie testów, właśnie dopakowałam oba rodzaje do koszyka na Allegro 😉
Dziewczyny, a powiedzcie mi, czy na śluz płodny (po AH jest kiepsko) bardziej polecacie olejek z wiesiołka, czy jednak siemię lniane? Widziałam, że też jest w kapsułkach i chyba można je brać przez czy cykl, a olej z wiesiołka tylko do połowy. U mnie ta owulacja dopiero się stabilizuje i nie wiem, czy tak trafię z testami.Gregorka, Rosalia_ lubią tę wiadomość
-
@Karloina gratuluję ❤️
Przytulam za biele i wstrętne małpy 🫂
Ja czekam na moją 🐒 od wczoraj jak nigdy. Bardzo chciałabym już zacząć nowy cykl, a tu cisza 😑 no może poza lekkim plamieniem w piątek po negatywnym teście
Myślę, że zobaczyć oszukańca to jeszcze gorsze niż zobaczyć biel 😞 współczuję tych skrajnych emocji..19 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
@Karloina Mam dwie apki i raczej się nie pokrywają ale Ovu bierze po objawach i po tym co wpiszesz a Kalendarzyk leci po średniej (a że brałam anty kilka lat to mało wiarygodne) mimo wszystko częściej Kalendarzyk mi się sprawdzał sama nie wiem co o tym myśleć
@Sparky tulam za biel
@tralalina jeszcze jest szansa
@Maniaaa. tulam!!
@Coconut ja raczej zachowam w tajemnicy pozytywny test, aż nie będzie potwierdzenia w becie, za dużo razy się na kręciłam już
Jutro 11/12 dpo i wczoraj jeszcze chciałam zużyć ten ostatni test, a dziś mnie już ochota opuściła. No ale jak mam mieć wizytę u lekarza to lepiej wiedzieć, chodź z tego co rozumiem na tym etapie nie bardzo można zaszkodzić potencjalnej ciąży? Może coś mylę 😅 Dziś z ciekawości zbadałam szyjkę jak na 3/4 dni przed @ to dość wysoko i zamknięta, ale lepiej się nie będę nakręcać bo tylko spadnę z wysokiego konia 🤣🤣
Miłego wieczorka dziewczyny, ja lecem poczytać książkę, pewnie później jeszcze do Was zajrzę. Buziaki ^^Sparky lubi tę wiadomość
Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - azoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 -
Smerfetkaa wrote:@mummyYummy - a miałaś monitoring że na pewno jest 13dpo? Czasami różnie to bywa!
Nieee, wnioskuję tak tylko po testach 🙂 Ale najciemniejszą krechę miałam dopiero w 26 dc, wcześniej nic i wyłapałam ją albo po piku, albo jeszcze przed, bo była ładna, ale jeszcze nie ciemniejsza od tekstowej.
To też prawda, że może nie być jeszcze 13 dpo, a trochę wcześniej, ale ja już mam szyjkę mega nisko (jeszcze pamiętam z poprzednich badań, jak wygląda wysoko i nisko 😉), także naprawdę będę zaskoczona, jeśli w tym cyklu się udało 🤭 -
Adirella wrote:@Karloina Mam dwie apki i raczej się nie pokrywają ale Ovu bierze po objawach i po tym co wpiszesz a Kalendarzyk leci po średniej (a że brałam anty kilka lat to mało wiarygodne) mimo wszystko częściej Kalendarzyk mi się sprawdzał sama nie wiem co o tym myśleć
@Sparky tulam za biel
@Maniaaa. tulam!!
@Coconut ja raczej zachowam w tajemnicy pozytywny test, aż nie będzie potwierdzenia w becie, za dużo razy się na kręciłam już
Jutro 11/12 dpo i wczoraj jeszcze chciałam zużyć ten ostatni test, a dziś mnie już ochota opuściła. No ale jak mam mieć wizytę u lekarza to lepiej wiedzieć, chodź z tego co rozumiem na tym etapie nie bardzo można zaszkodzić potencjalnej ciąży? Może coś mylę 😅 Dziś z ciekawości zbadałam szyjkę jak na 3/4 dni przed @ to dość wysoko i zamknięta, ale lepiej się nie będę nakręcać bo tylko spadnę z wysokiego konia 🤣🤣
Miłego wieczorka dziewczyny, ja lecem poczytać książkę, pewnie później jeszcze do Was zajrzę. Buziaki ^^
Według zasady hipotetycznej Hani, którą opisała Mama Ginekolog, rzeczywiście nie można zaszkodzić ciąży do 14. dnia po zapłodnieniu - to jest takie wszystko albo nic 🙂Adirella lubi tę wiadomość
-
Adirella wrote:@Karloina Mam dwie apki i raczej się nie pokrywają ale Ovu bierze po objawach i po tym co wpiszesz a Kalendarzyk leci po średniej (a że brałam anty kilka lat to mało wiarygodne) mimo wszystko częściej Kalendarzyk mi się sprawdzał sama nie wiem co o tym myśleć
@Sparky tulam za biel
@Maniaaa. tulam!!
Miłego wieczorka dziewczyny, ja lecem poczytać książkę, pewnie później jeszcze do Was zajrzę. Buziaki ^^
Dziewczyny które stosują NAC, mam pytanie. Czy wpływa on na wasze samopoczucie? W ogóle sama miesiączka była bardzo łagodna, bez skrzepów i zamiast 7 dni, miałam 5 dni. Dodatkowo dzisiaj 6dc mialam zawroty głowy, mdłości. Zwariować można 😵💫Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
2018 👶
2019 👶
16.11.24 ⏸️
18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
22.11.24 beta 348,15 ❤️
Rośnij maluszku ❤️❤️❤️ -
AnitaK wrote:Moja szyjka obniża się dopiero w dniu 🐒
Ostatnie kilka cykli miałam na tym etapie już raczej nisko ale jeśli owulka się przesunęła to w sumie nadal miało by sensAnitaK lubi tę wiadomość
Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - azoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 -
Adirella wrote:Ostatnie kilka cykli miałam na tym etapie już raczej nisko ale jeśli owulka się przesunęła to w sumie nadal miało by sens
Adirella lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
2018 👶
2019 👶
16.11.24 ⏸️
18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
22.11.24 beta 348,15 ❤️
Rośnij maluszku ❤️❤️❤️ -
MummyYummy wrote:Hej, hej 🙂
Ściskam za wszystkie biele i małpiszony 🫂 Oby to były ostatnie negatywy, które zobaczycie, a u Dziewczyn, u których zawitał okres - pierwszy dzień ciąży ♥️
Trochę Was "śledziłam", ale praktyczne odłączyłam się od Internetu na weekend, a przynajmniej jego część. Dziś dla pewności powtórzyłam test i jest biało. To 13 dpo, także raczej pozamiatane. Czekam na 🐒 i wdrażam kolejne założenia staraniowe w życie 💪 Właśnie wygrzebałam z szafy termometr elektroniczny, nie dotykowy i już grzeje miejsce na szafce nocnej 🤭
@ultramaryna - dzięki za polecenie testów, właśnie dopakowałam oba rodzaje do koszyka na Allegro 😉
Dziewczyny, a powiedzcie mi, czy na śluz płodny (po AH jest kiepsko) bardziej polecacie olejek z wiesiołka, czy jednak siemię lniane? Widziałam, że też jest w kapsułkach i chyba można je brać przez czy cykl, a olej z wiesiołka tylko do połowy. U mnie ta owulacja dopiero się stabilizuje i nie wiem, czy tak trafię z testami.
Ja przyjmuje olej z wiesiołka do owulacji i tak samo zioła ojca sroki,po których ilość śluzu ładnie się powiększyła ❤️😊
Ja miałam 31.01 testować,ale skoro w tym tygodniu mam wizytę u nowego endokrynologa-ginekologa postanowiłam testować jutro✊️, chociaz zandych objawow nie mam,ale na weekend znalazlysmy tanie loty do norwegii z siostra,wiec jak jutro wyjdzie wynik ujemny kupujemy bilety na poprawe humoru😊Dropsik, Pati2804, MummyYummy, Barborka28 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim, trzymam kciuki za dzisiejsze testujące! 🤞🏻
Pati2804 lubi tę wiadomość
🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Dzień dobry! Znośnego poniedziałku i powodzenia dla wszystkich 🤱
Pati2804 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
nick nieaktualny
-
Hej, kciuki za testujące!
Udanego tygodnia dziewczyny. Codziennie Was podczytuje ale ostatnio wir pracy…Szczerze to czekam na luty 🥹Pati2804, AnitaK, Gregorka lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Hej dziewczyny, powodzenia dla testujących ✨ Ja dzisiaj powtórzyłam test, ale nic się nie zmieniło, biało 🥴 Jestem zła na siebie, bo wczoraj miałam cały dzień zły humor przez ten test, co jest kompletnie wbrew logice w 2cs 🙈 Ale bardzo chciałam, żeby drugie dziecko miało urodziny mniej więcej wtedy, co synek i akurat termin tak by teraz wypadł 🙃 No ale nie wyszło. Nastawiałam się na kolejne długie starania i byłam z tym pogodzona, więc nie wiem co mi wczoraj odbiło, ale dzisiaj już jest ok 😊
Miłego dnia 😘Gregorka, AnitaK, Dropsik lubią tę wiadomość