Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie się wczoraj skończył okres, zobaczymy co się wydarzy w tym lutym 🙈 jeszcze 6 lutego mam wizytę u lekarza.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Depeche89 wrote:Hej Dziewczyny. Czytam Was na bieżąco. Gratuluję wszystkich ⏸️, tulę za 🙈 i ⚪. Ja od tego cyklu (niestety nie od początku) mierze temperaturę. Jestem jakoś po okresie owulacyjnym i temperatura nie wzrosła jakoś znacznie. Może jeszcze się rozwinie a może znowu cykl bezowulacyjny... To już 4 cykl po AH. W lutym planuje przejść się na monitoring.
Tutaj jest mój wykres, co sądzicie?
https://ibb.co/MspNR9HBarborka28 lubi tę wiadomość
-
Gregorka wrote:I zapomniałabym
Czy mogę prosić o interpelację wyniku po obciążeniu glukozy i insuliny?🤔❤️
Na dole podaję wyniki
Glukoza na czczo 88,6 mg/dl zakres 70-99
Glukoza po 1h 62 mg/dl
Po 2h 99,6 mg/dl zakres-140
Insulina przed obciążeniem 10,4 ulU/ml
Po obciążeniu 1pkt 23
2pkt 50,90
Będę wdzięczna za pomoc ❤️❤️🤗🍀Gregorka lubi tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Dziewczynki, czy mogę podpytać, jaki macie śluz przed @? Bo postanowiłam obserwować cały cykl, ale do tej pory skupiałam się tylko jaki śluz do owulacji a potem nie koniecznie się tym interesowałam
Barborka28 lubi tę wiadomość
-
Gregorka wrote:I zapomniałabym
Czy mogę prosić o interpelację wyniku po obciążeniu glukozy i insuliny?🤔❤️
Na dole podaję wyniki
Glukoza na czczo 88,6 mg/dl zakres 70-99
Glukoza po 1h 62 mg/dl
Po 2h 99,6 mg/dl zakres-140
Insulina przed obciążeniem 10,4 ulU/ml
Po obciążeniu 1pkt 23
2pkt 50,90
Będę wdzięczna za pomoc ❤️❤️🤗🍀
Co do glukozy nie wiem, ale z insuliną coś jest nie tak, bo po 2 godzinach powinna być poniżej 30.
Najlepiej skonsultuj u lekarza, który Cię skierował, ma pełny obraz i będzie wiedział wszystkoGregorka lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
@Sparky 🫂 Nasze głowy niestety nie pomagają. Życzę, aby w lutym się udało! 🤞🍀 Coś planujesz dodać, zmienić w kolejnym cyklu?
@Gregorka ta insulina nie wygląda tak jak powinna 😥 Kiedy masz konsultację z lekarzem? Miałaś stwierdzoną IO?
@Prezesoowa kciuki mocne, oby było jak najlepiej! 🤞🍀
Dzień dobry, dziewczyny ☀️ Udanego dnia wszystkim!Prezesoowa, Gregorka, Sparky, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Przypominam Wam, kochane, że dziś ostatni dzień głosowania na tytuł nowego wątku 🙂 Która nie głosowała to zapraszam
https://forms.gle/pbsqrKoaZkYTRQA96
⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️
Jutro wyniki, a pojutrze zaczynamy luty ❄️💕 🤞Alesiamum, Depeche89, Prezesoowa, koktajlowa, Olaura, Dropsik, KejtKa, Pati2804, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, AnitaK lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
Zaglosowane 🥰
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
ultramaryna_ wrote:@Sparky 🫂 Nasze głowy niestety nie pomagają. Życzę, aby w lutym się udało! 🤞🍀 Coś planujesz dodać, zmienić w kolejnym cyklu?
@Gregorka ta insulina nie wygląda tak jak powinna 😥 Kiedy masz konsultację z lekarzem? Miałaś stwierdzoną IO?
@Prezesoowa kciuki mocne, oby było jak najlepiej! 🤞🍀
Dzień dobry, dziewczyny ☀️ Udanego dnia wszystkim!ultramaryna_, Dropsik, Barborka28, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
ultramaryna_ wrote:@Sparky 🫂 Nasze głowy niestety nie pomagają. Życzę, aby w lutym się udało! 🤞🍀 Coś planujesz dodać, zmienić w kolejnym cyklu?
Dzięki 😘 Planuję zamienić fertistim na prenacaps Ovi, w 3-7 dc dołożyć ACC, poza tym standardowo cholina, mamadha premium plus, może dorzucę trochę dodatkowego folianu. Po cyklu lutowym wybieram się do swojego gina magika i niech znowu wymyśli jakiś sposób na moją ciążę 😀 Nie spieszę się z wizytą, bo wiem, że pewnie będzie mi sugerował odstawienie synka od piersi 🥺 A ja średnio czuję się na to gotowa 🙈 No ale też nie ma co błądzić we mgle ze staraniami, jak wiem, że poprzednio było potrzebne małe wsparcie.ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Sparky wrote:Dzięki 😘 Planuję zamienić fertistim na prenacaps Ovi, w 3-7 dc dołożyć ACC, poza tym standardowo cholina, mamadha premium plus, może dorzucę trochę dodatkowego folianu. Po cyklu lutowym wybieram się do swojego gina magika i niech znowu wymyśli jakiś sposób na moją ciążę 😀 Nie spieszę się z wizytą, bo wiem, że pewnie będzie mi sugerował odstawienie synka od piersi 🥺 A ja średnio czuję się na to gotowa 🙈 No ale też nie ma co błądzić we mgle ze staraniami, jak wiem, że poprzednio było potrzebne małe wsparcie.
@Marzycielka 🫂 szkoda, że przyszła 😥 Ale niech luty będzie szczęśliwy! 🍀🤞
Marzycielka lubi tę wiadomość
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
ultramaryna_ wrote:Super, magik niech znów działa 🧙♀️ 😄 Poznaliście przyczynę długich starań o synka? Być może znając wroga, teraz pójdzie ekspresem 🤞🍀
@Marzycielka 🫂 szkoda, że przyszła 😥 Ale niech luty będzie szczęśliwy! 🍀🤞
Tak, miałam czynnościowy nadmiar androgenów. Pomogła metformina. Teraz pewnie będzie ta sama historia. Oby tylko nic gorszego 🙏🏼 Bo to akurat było dość łatwo uregulować 😊 -
Cześć dziewczyny,
Dwa tygodnie temu trafiłam na Wasze forum szukając informacji o TSH w ciąży, do której się przygotowuje. Jestem pod wrażeniem wsparcia, jakie to sobie udzielacie i złapałam się na tym, że codziennie czytam co tam u Was dlatego postanowiłam do Was dołączyć. W moim wydaniu to dopiero początek starania się o dziecko. de facto to miał być pierwszy cykl (dziś 17dc, cykle mam zwykle 29 dniowe), ale przyplątała się do mnie infekcja i jeszcze teraz pełnowymiarowa anginą, więc o mierzeniu temperatury nie było mowy) także absolutnie nie liczę na ⏸️. Jako, że z natury się o wszystko patologicznie zamartwiam to co do ciąży vs moje TSH też jestem pełna obaw.
Trzymam za Was mocno kciuki i liczę, że przyjmie cię mnie do swojej pięknej społecznościSuzie, Prezesoowa, Gregorka, Dropsik, notsobadd, ultramaryna_, MummyYummy, Adirella, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, tulę za wredna @Marzycielko... Oby luty przyniósł nam ⏸️
@Prezesowa może przegapiłam, co z Twoimi dalszymi badaniami? Robilas jakieś?Marzycielka lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:Hej dziewczyny, tulę za wredna @Marzycielko... Oby luty przyniósł nam ⏸️
@Prezesowa może przegapiłam, co z Twoimi dalszymi badaniami? Robilas jakieś?
Dokładnie 😘😘😘😘😘😘😘😘ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
@Marzycielka 🫂🫂🫂
@Leśneintro hej! Super, że jesteś, to wygląda na to, że mniej więcej razem zaczynamyultramaryna_ lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Alysa wrote:Hej dziewczyny, tulę za wredna @Marzycielko... Oby luty przyniósł nam ⏸️
@Prezesowa może przegapiłam, co z Twoimi dalszymi badaniami? Robilas jakieś?
Hej
Robiłam badania z krwi - morfologię, OB, CRP, próby wątrobowe, lipidogram i kilka innych. Poza CRP, które mam podniesione zawsze to wszystko inne wygląda ok. Zarówno próby wątrobowe jak i lipidogram mam lepsze niż pół roku temu. Z morfologii zaczyna wyglądać anemia, ale to już mam w planach konkretne badania. Konsultowałam to z dwoma lekarzami i na razie odradzali wykonywanie dodatkowych badań, żebym się nie pchała w dodatkowe koszty jak wynik tomografii może być niedługo, a na razie do ogólnych badań nie ma się nawet na siłę do czego przyczepić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 12:33
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dzień dobry dziewczyny, miłego tygodnia
@Leśneintro
Witaj na forum. Widzę, że faktycznie masz trochę za wysokie TSH jak na starania. Konsultowałaś to z endokrynologiem? W ciąży normy TSH, szczególnie w 1 trymestrze, jest większe zapotrzebowanie na hormony tarczycy, dlatego zawczasu trzeba się na to przygotować. U zdrowych kobiet często organizm daje radę samemu sobie z tym poradzić, ale jeśli już miałaś w przeszłości niedoczynność tarczycy, to niestety już tak dobrze może nie być.
Nie chcę straczyć, ale przykładowo ja na początku stycznia miałam TSH na poziomie 0,6. A kilka dni po zobaczeniu dwóch kreseczek TSH skoczyło mi do 2,1 :o.
@Smerfetkaa
U mnie po owulacji śluz robi się taki bardziej gęsto i szybko zasychający na bieliźnie... Na papierze toaletowym wygląda na biały/biało-przezroczysty, ale po wyschnięciu robi się taki lekko żółtawy. Przed samym okresem jest go coraz mniej, czasem dzień przed ma kolor kawy z mlekiem.
Teraz, w miesiącu, kiedy udało mi się zobaczyć pozytywny test, nie zauważyłam niczego podejrzanego, po prostu tego śluzu nie ubywało. Czytałam, że niektóre dziewczyny na początku ciąży dosłownie zalało - mnie nie. -
Leśneintro wrote:Cześć dziewczyny,
Dwa tygodnie temu trafiłam na Wasze forum szukając informacji o TSH w ciąży, do której się przygotowuje. Jestem pod wrażeniem wsparcia, jakie to sobie udzielacie i złapałam się na tym, że codziennie czytam co tam u Was dlatego postanowiłam do Was dołączyć. W moim wydaniu to dopiero początek starania się o dziecko. de facto to miał być pierwszy cykl (dziś 17dc, cykle mam zwykle 29 dniowe), ale przyplątała się do mnie infekcja i jeszcze teraz pełnowymiarowa anginą, więc o mierzeniu temperatury nie było mowy) także absolutnie nie liczę na ⏸️. Jako, że z natury się o wszystko patologicznie zamartwiam to co do ciąży vs moje TSH też jestem pełna obaw.
Trzymam za Was mocno kciuki i liczę, że przyjmie cię mnie do swojej pięknej społeczności
Hej witamy życzę dużo zdrówka :*Leśneintro lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".