X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się wczoraj skończył okres, zobaczymy co się wydarzy w tym lutym 🙈 jeszcze 6 lutego mam wizytę u lekarza.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Depeche89 wrote:
    Hej Dziewczyny. Czytam Was na bieżąco. Gratuluję wszystkich ⏸️, tulę za 🙈 i ⚪. Ja od tego cyklu (niestety nie od początku) mierze temperaturę. Jestem jakoś po okresie owulacyjnym i temperatura nie wzrosła jakoś znacznie. Może jeszcze się rozwinie a może znowu cykl bezowulacyjny... To już 4 cykl po AH. W lutym planuje przejść się na monitoring.
    Tutaj jest mój wykres, co sądzicie?
    https://ibb.co/MspNR9H
    Najważniejsze, że temperatura trochę wzrosła i oby utrzymywała się na tym poziomie lub byla wyższa 😊 ja od nowego cyklu wolę też zacząć chodzić na monitoring żeby mieć 100% pewnosci 😊

Barborka28 lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    I zapomniałabym

Czy mogę prosić o interpelację wyniku po obciążeniu glukozy i insuliny?🤔❤️
    Na dole podaję wyniki
    Glukoza na czczo 88,6 mg/dl zakres 70-99
    Glukoza po 1h 62 mg/dl
    Po 2h 99,6 mg/dl zakres-140
    Insulina przed obciążeniem 10,4 ulU/ml
    Po obciążeniu 1pkt 23
    2pkt 50,90

Będę wdzięczna za pomoc ❤️❤️🤗🍀
    Chyba coś nie gra. Bo glukoza w 2h powinna spadać a Tobie spadła w 1h mocno. A z insuliną nie pamiętam jak to szło dokładnie.

Gregorka lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dziewczynki, czy mogę podpytać, jaki macie śluz przed @? Bo postanowiłam obserwować cały cykl, ale do tej pory skupiałam się tylko jaki śluz do owulacji a potem nie koniecznie się tym interesowałam :)
    Na 3 dni przed okresem u mnie sluz robi się gęstszy i delikatnie żółtawy

Barborka28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    I zapomniałabym

Czy mogę prosić o interpelację wyniku po obciążeniu glukozy i insuliny?🤔❤️
    Na dole podaję wyniki
    Glukoza na czczo 88,6 mg/dl zakres 70-99
    Glukoza po 1h 62 mg/dl
    Po 2h 99,6 mg/dl zakres-140
    Insulina przed obciążeniem 10,4 ulU/ml
    Po obciążeniu 1pkt 23
    2pkt 50,90

Będę wdzięczna za pomoc ❤️❤️🤗🍀

Co do glukozy nie wiem, ale z insuliną coś jest nie tak, bo po 2 godzinach powinna być poniżej 30.
    Najlepiej skonsultuj u lekarza, który Cię skierował, ma pełny obraz i będzie wiedział wszystko :)

Gregorka lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sparky 🫂 Nasze głowy niestety nie pomagają. Życzę, aby w lutym się udało! 🤞🍀 Coś planujesz dodać, zmienić w kolejnym cyklu?

@Gregorka ta insulina nie wygląda tak jak powinna 😥 Kiedy masz konsultację z lekarzem? Miałaś stwierdzoną IO?

@Prezesoowa kciuki mocne, oby było jak najlepiej! 🤞🍀

Dzień dobry, dziewczyny ☀️ Udanego dnia wszystkim!

Prezesoowa, Gregorka, Sparky, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
    30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
    🩺 7.01.

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominam Wam, kochane, że dziś ostatni dzień głosowania na tytuł nowego wątku 🙂 Która nie głosowała to zapraszam

https://forms.gle/pbsqrKoaZkYTRQA96
    ⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️

Jutro wyniki, a pojutrze zaczynamy luty ❄️💕 🤞

Alesiamum, Depeche89, Prezesoowa, koktajlowa, Olaura, Dropsik, KejtKa, Pati2804, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, AnitaK lubią tę wiadomość

💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    🩺 7.01.

preg.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglosowane 🥰

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @Sparky 🫂 Nasze głowy niestety nie pomagają. Życzę, aby w lutym się udało! 🤞🍀 Coś planujesz dodać, zmienić w kolejnym cyklu?

@Gregorka ta insulina nie wygląda tak jak powinna 😥 Kiedy masz konsultację z lekarzem? Miałaś stwierdzoną IO?

@Prezesoowa kciuki mocne, oby było jak najlepiej! 🤞🍀

Dzień dobry, dziewczyny ☀️ Udanego dnia wszystkim!
    Dziękuję dziewczyny 😊❤️ w czwartek mam lekarza, natomiast nikt mi nie zlecał, sama poszłam z siebie jak siostra w ciazy robiła. Dam znać co pani doktor powie

ultramaryna_, Dropsik, Barborka28, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Sparky Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:

Dzięki 😘 Planuję zamienić fertistim na prenacaps Ovi, w 3-7 dc dołożyć ACC, poza tym standardowo cholina, mamadha premium plus, może dorzucę trochę dodatkowego folianu. Po cyklu lutowym wybieram się do swojego gina magika i niech znowu wymyśli jakiś sposób na moją ciążę 😀 Nie spieszę się z wizytą, bo wiem, że pewnie będzie mi sugerował odstawienie synka od piersi 🥺 A ja średnio czuję się na to gotowa 🙈 No ale też nie ma co błądzić we mgle ze staraniami, jak wiem, że poprzednio było potrzebne małe wsparcie.

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że zawitała wredna 🐒
    Czekam na lutowy wątek 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2024, 11:33

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Dzięki 😘 Planuję zamienić fertistim na prenacaps Ovi, w 3-7 dc dołożyć ACC, poza tym standardowo cholina, mamadha premium plus, może dorzucę trochę dodatkowego folianu. Po cyklu lutowym wybieram się do swojego gina magika i niech znowu wymyśli jakiś sposób na moją ciążę 😀 Nie spieszę się z wizytą, bo wiem, że pewnie będzie mi sugerował odstawienie synka od piersi 🥺 A ja średnio czuję się na to gotowa 🙈 No ale też nie ma co błądzić we mgle ze staraniami, jak wiem, że poprzednio było potrzebne małe wsparcie.
    Super, magik niech znów działa 🧙‍♀️ 😄 Poznaliście przyczynę długich starań o synka? Być może znając wroga, teraz pójdzie ekspresem 🤞🍀

@Marzycielka 🫂 szkoda, że przyszła 😥 Ale niech luty będzie szczęśliwy! 🍀🤞

Marzycielka lubi tę wiadomość

💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    🩺 7.01.

preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Super, magik niech znów działa 🧙‍♀️ 😄 Poznaliście przyczynę długich starań o synka? Być może znając wroga, teraz pójdzie ekspresem 🤞🍀

@Marzycielka 🫂 szkoda, że przyszła 😥 Ale niech luty będzie szczęśliwy! 🍀🤞

Tak, miałam czynnościowy nadmiar androgenów. Pomogła metformina. Teraz pewnie będzie ta sama historia. Oby tylko nic gorszego 🙏🏼 Bo to akurat było dość łatwo uregulować 😊

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Dwa tygodnie temu trafiłam na Wasze forum szukając informacji o TSH w ciąży, do której się przygotowuje. Jestem pod wrażeniem wsparcia, jakie to sobie udzielacie i złapałam się na tym, że codziennie czytam co tam u Was :D dlatego postanowiłam do Was dołączyć. W moim wydaniu to dopiero początek starania się o dziecko. de facto to miał być pierwszy cykl (dziś 17dc, cykle mam zwykle 29 dniowe), ale przyplątała się do mnie infekcja i jeszcze teraz pełnowymiarowa anginą, więc o mierzeniu temperatury nie było mowy) także absolutnie nie liczę na ⏸️. Jako, że z natury się o wszystko patologicznie zamartwiam to co do ciąży vs moje TSH też jestem pełna obaw.
    Trzymam za Was mocno kciuki i liczę, że przyjmie cię mnie do swojej pięknej społeczności :)

Suzie, Prezesoowa, Gregorka, Dropsik, notsobadd, ultramaryna_, MummyYummy, Adirella, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tulę za wredna @Marzycielko... Oby luty przyniósł nam ⏸️

@Prezesowa może przegapiłam, co z Twoimi dalszymi badaniami? Robilas jakieś?

Marzycielka lubi tę wiadomość

26 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:

Dokładnie 😘😘😘😘😘😘😘😘

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Marzycielka 🫂🫂🫂
    @Leśneintro hej! Super, że jesteś, to wygląda na to, że mniej więcej razem zaczynamy :D

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:

Hej :)
    Robiłam badania z krwi - morfologię, OB, CRP, próby wątrobowe, lipidogram i kilka innych. Poza CRP, które mam podniesione zawsze to wszystko inne wygląda ok. Zarówno próby wątrobowe jak i lipidogram mam lepsze niż pół roku temu. Z morfologii zaczyna wyglądać anemia, ale to już mam w planach konkretne badania. Konsultowałam to z dwoma lekarzami i na razie odradzali wykonywanie dodatkowych badań, żebym się nie pchała w dodatkowe koszty jak wynik tomografii może być niedługo, a na razie do ogólnych badań nie ma się nawet na siłę do czego przyczepić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2024, 12:33

• Erdene Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, miłego tygodnia :)

@Leśneintro
    Witaj na forum. Widzę, że faktycznie masz trochę za wysokie TSH jak na starania. Konsultowałaś to z endokrynologiem? W ciąży normy TSH, szczególnie w 1 trymestrze, jest większe zapotrzebowanie na hormony tarczycy, dlatego zawczasu trzeba się na to przygotować. U zdrowych kobiet często organizm daje radę samemu sobie z tym poradzić, ale jeśli już miałaś w przeszłości niedoczynność tarczycy, to niestety już tak dobrze może nie być.
    Nie chcę straczyć, ale przykładowo ja na początku stycznia miałam TSH na poziomie 0,6. A kilka dni po zobaczeniu dwóch kreseczek TSH skoczyło mi do 2,1 :o.

@Smerfetkaa
    U mnie po owulacji śluz robi się taki bardziej gęsto i szybko zasychający na bieliźnie... Na papierze toaletowym wygląda na biały/biało-przezroczysty, ale po wyschnięciu robi się taki lekko żółtawy. Przed samym okresem jest go coraz mniej, czasem dzień przed ma kolor kawy z mlekiem.
    Teraz, w miesiącu, kiedy udało mi się zobaczyć pozytywny test, nie zauważyłam niczego podejrzanego, po prostu tego śluzu nie ubywało. Czytałam, że niektóre dziewczyny na początku ciąży dosłownie zalało - mnie nie.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Cześć dziewczyny,

Dwa tygodnie temu trafiłam na Wasze forum szukając informacji o TSH w ciąży, do której się przygotowuje. Jestem pod wrażeniem wsparcia, jakie to sobie udzielacie i złapałam się na tym, że codziennie czytam co tam u Was :D dlatego postanowiłam do Was dołączyć. W moim wydaniu to dopiero początek starania się o dziecko. de facto to miał być pierwszy cykl (dziś 17dc, cykle mam zwykle 29 dniowe), ale przyplątała się do mnie infekcja i jeszcze teraz pełnowymiarowa anginą, więc o mierzeniu temperatury nie było mowy) także absolutnie nie liczę na ⏸️. Jako, że z natury się o wszystko patologicznie zamartwiam to co do ciąży vs moje TSH też jestem pełna obaw.
    Trzymam za Was mocno kciuki i liczę, że przyjmie cię mnie do swojej pięknej społeczności :)

Hej witamy :) życzę dużo zdrówka :*

Leśneintro lubi tę wiadomość

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ