Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się wczoraj skończył okres, zobaczymy co się wydarzy w tym lutym 🙈 jeszcze 6 lutego mam wizytę u lekarza.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Depeche89 wrote:
    Hej Dziewczyny. Czytam Was na bieżąco. Gratuluję wszystkich ⏸️, tulę za 🙈 i ⚪. Ja od tego cyklu (niestety nie od początku) mierze temperaturę. Jestem jakoś po okresie owulacyjnym i temperatura nie wzrosła jakoś znacznie. Może jeszcze się rozwinie a może znowu cykl bezowulacyjny... To już 4 cykl po AH. W lutym planuje przejść się na monitoring.
    Tutaj jest mój wykres, co sądzicie?
    https://ibb.co/MspNR9H
    Najważniejsze, że temperatura trochę wzrosła i oby utrzymywała się na tym poziomie lub byla wyższa 😊 ja od nowego cyklu wolę też zacząć chodzić na monitoring żeby mieć 100% pewnosci 😊

Barborka28 lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    I zapomniałabym

Czy mogę prosić o interpelację wyniku po obciążeniu glukozy i insuliny?🤔❤️
    Na dole podaję wyniki
    Glukoza na czczo 88,6 mg/dl zakres 70-99
    Glukoza po 1h 62 mg/dl
    Po 2h 99,6 mg/dl zakres-140
    Insulina przed obciążeniem 10,4 ulU/ml
    Po obciążeniu 1pkt 23
    2pkt 50,90

Będę wdzięczna za pomoc ❤️❤️🤗🍀
    Chyba coś nie gra. Bo glukoza w 2h powinna spadać a Tobie spadła w 1h mocno. A z insuliną nie pamiętam jak to szło dokładnie.

Gregorka lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dziewczynki, czy mogę podpytać, jaki macie śluz przed @? Bo postanowiłam obserwować cały cykl, ale do tej pory skupiałam się tylko jaki śluz do owulacji a potem nie koniecznie się tym interesowałam :)
    Na 3 dni przed okresem u mnie sluz robi się gęstszy i delikatnie żółtawy

Barborka28 lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    I zapomniałabym

Czy mogę prosić o interpelację wyniku po obciążeniu glukozy i insuliny?🤔❤️
    Na dole podaję wyniki
    Glukoza na czczo 88,6 mg/dl zakres 70-99
    Glukoza po 1h 62 mg/dl
    Po 2h 99,6 mg/dl zakres-140
    Insulina przed obciążeniem 10,4 ulU/ml
    Po obciążeniu 1pkt 23
    2pkt 50,90

Będę wdzięczna za pomoc ❤️❤️🤗🍀

Co do glukozy nie wiem, ale z insuliną coś jest nie tak, bo po 2 godzinach powinna być poniżej 30.
    Najlepiej skonsultuj u lekarza, który Cię skierował, ma pełny obraz i będzie wiedział wszystko :)

Gregorka lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sparky 🫂 Nasze głowy niestety nie pomagają. Życzę, aby w lutym się udało! 🤞🍀 Coś planujesz dodać, zmienić w kolejnym cyklu?

@Gregorka ta insulina nie wygląda tak jak powinna 😥 Kiedy masz konsultację z lekarzem? Miałaś stwierdzoną IO?

@Prezesoowa kciuki mocne, oby było jak najlepiej! 🤞🍀

Dzień dobry, dziewczyny ☀️ Udanego dnia wszystkim!

Prezesoowa, Gregorka, Sparky, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominam Wam, kochane, że dziś ostatni dzień głosowania na tytuł nowego wątku 🙂 Która nie głosowała to zapraszam

https://forms.gle/pbsqrKoaZkYTRQA96
    ⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️

Jutro wyniki, a pojutrze zaczynamy luty ❄️💕 🤞

Alesiamum, Depeche89, Prezesoowa, koktajlowa, Olaura, Dropsik, KejtKa, Pati2804, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, AnitaK lubią tę wiadomość

💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglosowane 🥰

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @Sparky 🫂 Nasze głowy niestety nie pomagają. Życzę, aby w lutym się udało! 🤞🍀 Coś planujesz dodać, zmienić w kolejnym cyklu?

@Gregorka ta insulina nie wygląda tak jak powinna 😥 Kiedy masz konsultację z lekarzem? Miałaś stwierdzoną IO?

@Prezesoowa kciuki mocne, oby było jak najlepiej! 🤞🍀

Dzień dobry, dziewczyny ☀️ Udanego dnia wszystkim!
    Dziękuję dziewczyny 😊❤️ w czwartek mam lekarza, natomiast nikt mi nie zlecał, sama poszłam z siebie jak siostra w ciazy robiła. Dam znać co pani doktor powie

ultramaryna_, Dropsik, Barborka28, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Sparky Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:

Dzięki 😘 Planuję zamienić fertistim na prenacaps Ovi, w 3-7 dc dołożyć ACC, poza tym standardowo cholina, mamadha premium plus, może dorzucę trochę dodatkowego folianu. Po cyklu lutowym wybieram się do swojego gina magika i niech znowu wymyśli jakiś sposób na moją ciążę 😀 Nie spieszę się z wizytą, bo wiem, że pewnie będzie mi sugerował odstawienie synka od piersi 🥺 A ja średnio czuję się na to gotowa 🙈 No ale też nie ma co błądzić we mgle ze staraniami, jak wiem, że poprzednio było potrzebne małe wsparcie.

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że zawitała wredna 🐒
    Czekam na lutowy wątek 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 11:33

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Dzięki 😘 Planuję zamienić fertistim na prenacaps Ovi, w 3-7 dc dołożyć ACC, poza tym standardowo cholina, mamadha premium plus, może dorzucę trochę dodatkowego folianu. Po cyklu lutowym wybieram się do swojego gina magika i niech znowu wymyśli jakiś sposób na moją ciążę 😀 Nie spieszę się z wizytą, bo wiem, że pewnie będzie mi sugerował odstawienie synka od piersi 🥺 A ja średnio czuję się na to gotowa 🙈 No ale też nie ma co błądzić we mgle ze staraniami, jak wiem, że poprzednio było potrzebne małe wsparcie.
    Super, magik niech znów działa 🧙‍♀️ 😄 Poznaliście przyczynę długich starań o synka? Być może znając wroga, teraz pójdzie ekspresem 🤞🍀

@Marzycielka 🫂 szkoda, że przyszła 😥 Ale niech luty będzie szczęśliwy! 🍀🤞

Marzycielka lubi tę wiadomość

💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Super, magik niech znów działa 🧙‍♀️ 😄 Poznaliście przyczynę długich starań o synka? Być może znając wroga, teraz pójdzie ekspresem 🤞🍀

@Marzycielka 🫂 szkoda, że przyszła 😥 Ale niech luty będzie szczęśliwy! 🍀🤞

Tak, miałam czynnościowy nadmiar androgenów. Pomogła metformina. Teraz pewnie będzie ta sama historia. Oby tylko nic gorszego 🙏🏼 Bo to akurat było dość łatwo uregulować 😊

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Dwa tygodnie temu trafiłam na Wasze forum szukając informacji o TSH w ciąży, do której się przygotowuje. Jestem pod wrażeniem wsparcia, jakie to sobie udzielacie i złapałam się na tym, że codziennie czytam co tam u Was :D dlatego postanowiłam do Was dołączyć. W moim wydaniu to dopiero początek starania się o dziecko. de facto to miał być pierwszy cykl (dziś 17dc, cykle mam zwykle 29 dniowe), ale przyplątała się do mnie infekcja i jeszcze teraz pełnowymiarowa anginą, więc o mierzeniu temperatury nie było mowy) także absolutnie nie liczę na ⏸️. Jako, że z natury się o wszystko patologicznie zamartwiam to co do ciąży vs moje TSH też jestem pełna obaw.
    Trzymam za Was mocno kciuki i liczę, że przyjmie cię mnie do swojej pięknej społeczności :)

Suzie, Prezesoowa, Gregorka, Dropsik, notsobadd, ultramaryna_, MummyYummy, Adirella, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tulę za wredna @Marzycielko... Oby luty przyniósł nam ⏸️

@Prezesowa może przegapiłam, co z Twoimi dalszymi badaniami? Robilas jakieś?

Marzycielka lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:

Dokładnie 😘😘😘😘😘😘😘😘

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Marzycielka 🫂🫂🫂
    @Leśneintro hej! Super, że jesteś, to wygląda na to, że mniej więcej razem zaczynamy :D

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:

Hej :)
    Robiłam badania z krwi - morfologię, OB, CRP, próby wątrobowe, lipidogram i kilka innych. Poza CRP, które mam podniesione zawsze to wszystko inne wygląda ok. Zarówno próby wątrobowe jak i lipidogram mam lepsze niż pół roku temu. Z morfologii zaczyna wyglądać anemia, ale to już mam w planach konkretne badania. Konsultowałam to z dwoma lekarzami i na razie odradzali wykonywanie dodatkowych badań, żebym się nie pchała w dodatkowe koszty jak wynik tomografii może być niedługo, a na razie do ogólnych badań nie ma się nawet na siłę do czego przyczepić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 12:33

• Erdene Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, miłego tygodnia :)

@Leśneintro
    Witaj na forum. Widzę, że faktycznie masz trochę za wysokie TSH jak na starania. Konsultowałaś to z endokrynologiem? W ciąży normy TSH, szczególnie w 1 trymestrze, jest większe zapotrzebowanie na hormony tarczycy, dlatego zawczasu trzeba się na to przygotować. U zdrowych kobiet często organizm daje radę samemu sobie z tym poradzić, ale jeśli już miałaś w przeszłości niedoczynność tarczycy, to niestety już tak dobrze może nie być.
    Nie chcę straczyć, ale przykładowo ja na początku stycznia miałam TSH na poziomie 0,6. A kilka dni po zobaczeniu dwóch kreseczek TSH skoczyło mi do 2,1 :o.

@Smerfetkaa
    U mnie po owulacji śluz robi się taki bardziej gęsto i szybko zasychający na bieliźnie... Na papierze toaletowym wygląda na biały/biało-przezroczysty, ale po wyschnięciu robi się taki lekko żółtawy. Przed samym okresem jest go coraz mniej, czasem dzień przed ma kolor kawy z mlekiem.
    Teraz, w miesiącu, kiedy udało mi się zobaczyć pozytywny test, nie zauważyłam niczego podejrzanego, po prostu tego śluzu nie ubywało. Czytałam, że niektóre dziewczyny na początku ciąży dosłownie zalało - mnie nie.

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Cześć dziewczyny,

Dwa tygodnie temu trafiłam na Wasze forum szukając informacji o TSH w ciąży, do której się przygotowuje. Jestem pod wrażeniem wsparcia, jakie to sobie udzielacie i złapałam się na tym, że codziennie czytam co tam u Was :D dlatego postanowiłam do Was dołączyć. W moim wydaniu to dopiero początek starania się o dziecko. de facto to miał być pierwszy cykl (dziś 17dc, cykle mam zwykle 29 dniowe), ale przyplątała się do mnie infekcja i jeszcze teraz pełnowymiarowa anginą, więc o mierzeniu temperatury nie było mowy) także absolutnie nie liczę na ⏸️. Jako, że z natury się o wszystko patologicznie zamartwiam to co do ciąży vs moje TSH też jestem pełna obaw.
    Trzymam za Was mocno kciuki i liczę, że przyjmie cię mnie do swojej pięknej społeczności :)

Hej witamy :) życzę dużo zdrówka :*

Leśneintro lubi tę wiadomość

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ