Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sparky wrote:Hej dziewczyny, powodzenia dla testujących ✨ Ja dzisiaj powtórzyłam test, ale nic się nie zmieniło, biało 🥴 Jestem zła na siebie, bo wczoraj miałam cały dzień zły humor przez ten test, co jest kompletnie wbrew logice w 2cs 🙈 Ale bardzo chciałam, żeby drugie dziecko miało urodziny mniej więcej wtedy, co synek i akurat termin tak by teraz wypadł 🙃 No ale nie wyszło. Nastawiałam się na kolejne długie starania i byłam z tym pogodzona, więc nie wiem co mi wczoraj odbiło, ale dzisiaj już jest ok 😊
Miłego dnia 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 07:28
-
AnitaK wrote:Moja szyjka obniża się dopiero w dniu 🐒
Dziewczyny które stosują NAC, mam pytanie. Czy wpływa on na wasze samopoczucie? W ogóle sama miesiączka była bardzo łagodna, bez skrzepów i zamiast 7 dni, miałam 5 dni. Dodatkowo dzisiaj 6dc mialam zawroty głowy, mdłości. Zwariować można 😵💫
Na samopoczucie wpływa i to pozytywnie. Ogólnie odkąd włączyłam fertisim, a później dołączyłam NAC to mam więcej energii, nie mam PMS. Poprzednia miesiączka była łagodniejsza pod kątem krwawienia, bo brzuch bolał jak lata temu pod koniec tygodnia powinnam dostać @ po tym cyklu z NAC to dam znać
To też na pewno zależy, co komu dolega i jaka jest przyczyna
Przytulam za wszystkie biele i trzymam kciuki za testujące
Dziś mam krótszy dzień w pracy, bo wychodzę na ten tomograf - proszę o Wasze kciuki, nie tyle za badanie co za wynikPati2804, AnitaK, Dropsik, Olaura, MummyYummy, Mikea, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dzień dobry dziewczyny!
Melduję @. Jak w zegarku…
Wyłączam głowę w lutym. Być może będę Was podczytywać. Nie zmienia to tego, że wszystkim nam bardzo życzę osiągnięcia celu!!!
Tulę mocno i życzę pięknego lutego ❤️ pełnego miłości i dobrych wieści ❤️❤️❤️Pati2804, AnitaK, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Ja też tak miałam. Zła, płacz i też tak sobie wymyśliłam żeby dzieciątko urodziło się mniej więcej w tym samym czasie. I tak kolejny miesiąc mijał i kolejny…Życzę Ci żeby się udało w lutym! Ja zauważyłam że im dłużej tym większy luz wbrew pozorom. A wydawałoby się że na odwrót powinno być…
To fakt, każdy kolejny miesiąc jest... inny? Poprzednie starania wspominam raczej jako wzloty i upadki, totalnego zen nie udało mi się osiągnąć, ale z miesiąca na miesiąc ta biel zwyczajnie powszedniała. -
Hej Dziewczyny. Czytam Was na bieżąco. Gratuluję wszystkich ⏸️, tulę za 🙈 i ⚪. Ja od tego cyklu (niestety nie od początku) mierze temperaturę. Jestem jakoś po okresie owulacyjnym i temperatura nie wzrosła jakoś znacznie. Może jeszcze się rozwinie a może znowu cykl bezowulacyjny... To już 4 cykl po AH. W lutym planuje przejść się na monitoring.
Tutaj jest mój wykres, co sądzicie?
https://ibb.co/MspNR9H
Pati2804, AnitaK lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️34l. 🙋🏻♂️34l.
09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
6 cykl starań
1 CS stymulowany letrozolem
Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.
AMH 4.52 NG/ml
-
Dzień dobry wszystkim 🥰 miłego dnia i smacznej kawusi ☕ niezmiennie trzymam kciuki za testujące dzisiaj ✊🍀
Witam się z Wami dziś też z katarem i kaszlem który doszedł wczoraj 😬🙄 dziwna ta choroba bo nie rozwija się prawie wcale , nie jest ani gorzej ani lepiej, od kilku dni tak samo 🤷♀️ musiałam przełożyć jutrzejszą wizytę u fizjo.. ehh
Dzisiaj jadę do apteki po syrop malinowy 100 % i saszetki fo płukania zatok bo mi się skończyły i chyba kupię coś nawilzjacego na gardło żeby kaszel zwalczyć
@sparky czasami zdarzają się takie dni że dopada nas smutek i żal że się nie udało mimo że wydawało się że jesteśmy nastawione na wszystkie opcje , ale to naturalne i każda z nas tak ma , przytulam za biel 🫂 i życzę tylko tych lepszych dni ❤
@prezesoowa trzymam kciuki za wyniki i czuję ze będzie dobrze ✊✊🍀 ❤
@tralalina przykro mi i przytulam.. 🥺🫂
Prezesoowa, AnitaK, Sparky, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Depeche89 wrote:Hej Dziewczyny. Czytam Was na bieżąco. Gratuluję wszystkich ⏸️, tulę za 🙈 i ⚪. Ja od tego cyklu (niestety nie od początku) mierze temperaturę. Jestem jakoś po okresie owulacyjnym i temperatura nie wzrosła jakoś znacznie. Może jeszcze się rozwinie a może znowu cykl bezowulacyjny... To już 4 cykl po AH. W lutym planuje przejść się na monitoring.
Tutaj jest mój wykres, co sądzicie?
https://ibb.co/MspNR9H
Ja się nie znam na wykresach w ogóle ale jak na moje temperatura rośnie cały czas i nie spada więc chyba dobrze to wygląda 🙂 ✊🍀AnitaK lubi tę wiadomość
-
@Prezesoowa Kciuki, powodzenia!
@Depeche89 To u mnie jest jeszcze gorzej z temperaturą 😔 Bo idzie w dół 2 dpo. Chyba nie musi być skoku. Ważne żeby były wyższe temperatury w tej fazie niż w pierwszej.
Tulę za biele. Osobiście czekam już na wątek lutowy. Choć nie podoba mi się ta temperatura. Ja zaczęłam urlop ale siedzimy w domu bo córka na antybiotyku.Prezesoowa, AnitaK, Gregorka lubią tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Dzień dobry w ten słoneczny dzień 😎🍀 pomimo pięknej porannej aury, niestety dziś z rana ujrzałam biel i dodatkowo temperatura ciała spadła, tak że czekam na 🐒 wszystkie Was mocno tule, które ujarzly biel jak i te które maja ⏸️❤️🫂 Oby kropki wygodnie się rozsiadły i tak doczekały jeszcze 9miesiecy, prosimy o podesłanie trochę tych porknych wirusków ❤️🤗 Na poprawę humorku pyszne śniadanko z rana sobie zaserwowałam i czekam na kolejny wątek oby ten był dla nas wyjatkowy🤰 ❤️❤️
Miłego dnia!Pati2804, Alesiamum, Barborka28 lubią tę wiadomość
-
I zapomniałabym
Czy mogę prosić o interpelację wyniku po obciążeniu glukozy i insuliny?🤔❤️
Na dole podaję wyniki
Glukoza na czczo 88,6 mg/dl zakres 70-99
Glukoza po 1h 62 mg/dl
Po 2h 99,6 mg/dl zakres-140
Insulina przed obciążeniem 10,4 ulU/ml
Po obciążeniu 1pkt 23
2pkt 50,90
Będę wdzięczna za pomoc ❤️❤️🤗🍀
Barborka28 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 🙂 tule za wszystkie 🐒 i ⚪
Życzę Wam kochane dobrego tygodnia 💐
Trzymam kciuki za wszystkie testujące ✊Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki, czy mogę podpytać, jaki macie śluz przed @? Bo postanowiłam obserwować cały cykl, ale do tej pory skupiałam się tylko jaki śluz do owulacji a potem nie koniecznie się tym interesowałamIdź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
-
Gregorka wrote:Dzień dobry w ten słoneczny dzień 😎🍀 pomimo pięknej porannej aury, niestety dziś z rana ujrzałam biel i dodatkowo temperatura ciała spadła, tak że czekam na 🐒 wszystkie Was mocno tule, które ujarzly biel jak i te które maja ⏸️❤️🫂 Oby kropki wygodnie się rozsiadły i tak doczekały jeszcze 9miesiecy, prosimy o podesłanie trochę tych porknych wirusków ❤️🤗 Na poprawę humorku pyszne śniadanko z rana sobie zaserwowałam i czekam na kolejny wątek oby ten był dla nas wyjatkowy🤰 ❤️❤️
Miłego dnia!Gregorka lubi tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Dziewczynki, czy mogę podpytać, jaki macie śluz przed @? Bo postanowiłam obserwować cały cykl, ale do tej pory skupiałam się tylko jaki śluz do owulacji a potem nie koniecznie się tym interesowałam
P.s. dziś 22 dc i chyba 5/6 dpoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 09:28
-
Smerfetkaa wrote:Dziewczynki, czy mogę podpytać, jaki macie śluz przed @? Bo postanowiłam obserwować cały cykl, ale do tej pory skupiałam się tylko jaki śluz do owulacji a potem nie koniecznie się tym interesowałam
Edit: źle przeczytałam, chyba jeszcze śpię.
Przed okresem mam wrażenie, że śluz mi gęstnieje, a 2-3 dni przed przyjściem robi się taki żółtawo-brązowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 09:38
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi