Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduje u mnie pojawiła się dziś @ jeden dzień szybciej ale jest mile widziana.

Zatem zaczynam mój oby pierwszy dzień ciąży. :)

Zimozielona, Prezesoowa, ariete, Leśneintro, Adirella, Pati2804, AnitaK lubią tę wiadomość

• Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dziś przyszła @🥺 Beta 2,39 z soboty. Już wszystko wiadomo. Zaczynam następny rozdział mojego życia, gdzie wkracza niepewność, martwienie się, obwinianie, odbijanie się od ściany i szukanie głównego problemu.
    A tak jeszcze nie dawno, nie zamknęłam do końca poprzedniego...

-13.12-3 wizyta
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • Nusia28 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tulę za biele i złośliwe @🫂🫂🫂
    Ja oczywiście wczoraj wieczorem zrobiłam test ale biel 11/12dpo więc czekam na @ ma przyjść 01.02 więc widzimy się w wątku lutowych może będzie dla nas bardziej łaskawy bo powoli mi sił brakuje a starania dopiero od września 😔

👩28
    👨31
    💒2018
    🤱🧑‍🍼2019 Amelia

Starania wrzesień 2023
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia28 wrote:
    Dziewczyny tulę za biele i złośliwe @🫂🫂🫂
    Ja oczywiście wczoraj wieczorem zrobiłam test ale biel 11/12dpo więc czekam na @ ma przyjść 01.02 więc widzimy się w wątku lutowych może będzie dla nas bardziej łaskawy bo powoli mi sił brakuje a starania dopiero od września 😔
    Współczuję Tobie i pozostałym @ i bieli...

Taaak, Niech już przyjdzie luty :) Mamy zaplanowany wyjazd, mam zaplanowany pewien egzamin. Będzie się działo :) Po drodze walentynki 😍 no i tłusty czwartek!! 😁😁 Jakoś tak weselnej na duszy 😆 No i dni coraz dłuższe, luty szybko mija, więc szybciej będzie wiosna! Same plusy!

Sikoreczkaaa, ultramaryna_, farfalla92, Pati2804, AnitaK lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Suzie jeżeli dane z Twojego podpisu są aktualne na 2024 rok, to z mężem jesteśmy od Was o rok starsi, także faktycznie podobnie startujemy :))

@Erdene konsultowałam wyniki z Endo i od miesiąca biorę Letrox, ale wizyta kontrolna dopiero za 2 miesiące. Zastanawiam się czy nie pójść na własną rękę zrobić teraz badania czy mi trochę spadło, ale w sumie nie wiem co miałabym zrobić z jego wynikami, skoro i tak kontrola za 2 miesiące

• Suzie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Leśneintro tak, są aktualne, bo jestem tutaj niecały tydzień. :D

Ja mam nadzieję, że na wizycie u endokrynologa zleci mi powtórkę badań, żeby sprawdzić czy lek działa. Mam nadzieję, że tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 13:08

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    @Suzie jeżeli dane z Twojego podpisu są aktualne na 2024 rok, to z mężem jesteśmy od Was o rok starsi, także faktycznie podobnie startujemy :))

@Erdene konsultowałam wyniki z Endo i od miesiąca biorę Letrox, ale wizyta kontrolna dopiero za 2 miesiące. Zastanawiam się czy nie pójść na własną rękę zrobić teraz badania czy mi trochę spadło, ale w sumie nie wiem co miałabym zrobić z jego wynikami, skoro i tak kontrola za 2 miesiące

Będziesz wiedziała dla siebie czy zaczęło działać. Przy letroxie/euthyroxie ważny jest też odstęp od jedzenia (1 godzina) i od kawy (2 godziny). Lekarze mówią o 30 minutach, ale to często jest za mało dla dobrego wchłaniania lewotyroksyny. Popijać najlepiej wodą :)
    a miałaś USG tarczycy? Badała ft3, ft4, anty tg i anty tpo?

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, przytulam za rozczarowujące biele i wredne @ :* oby to były ostatnie w tym roku :)

Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊
    Czytam was trochę w temacie NAC i trochę się już pogubiłam, czasem czytam żeby brać w 3-7 dc a czasem żeby przez cały cykl… Od czego to zależy?

Tulę za wszystkie biele i trzymam kciuki za testujące w kolejnych dniach, miłego popołudnia 😊🥰

Gregorka lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Nusia28 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo trafiłam na wpis o problemach z zajściem w ciążę na stronie neuropatów, zaczęłam się interesować tym ze względów przerostu migdałów u córki a na wizytę u neuropatiki czekamy.
    I tam piszą że bardzo dobrze wpływa korzeń maca czy wy coś wiecie na ten temat?

👩28
    👨31
    💒2018
    🤱🧑‍🍼2019 Amelia

Starania wrzesień 2023
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Cześć dziewczyny 😊
    Czytam was trochę w temacie NAC i trochę się już pogubiłam, czasem czytam żeby brać w 3-7 dc a czasem żeby przez cały cykl… Od czego to zależy?

Tulę za wszystkie biele i trzymam kciuki za testujące w kolejnych dniach, miłego popołudnia 😊🥰

Cześć :)

To zależy od tego, jakiego oczekujesz skutku. Jeżeli zależy Ci na podkręceniu/wywołaniu owulacji to zaleca się przyjmowanie 3-7 dc w dawce 1800 mg, a jeśli oczekujesz szerszego działania to można przyjmować cały cykl w dawkach dziennych 600-1800 mg.

notsobadd lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Cześć :)

To zależy od tego, jakiego oczekujesz skutku. Jeżeli zależy Ci na podkręceniu/wywołaniu owulacji to zaleca się przyjmowanie 3-7 dc w dawce 1800 mg, a jeśli oczekujesz szerszego działania to można przyjmować cały cykl w dawkach dziennych 600-1800 mg.

Dziękuję Ci bardzo, rozumiem :) Akurat w tym cyklu byłam na monitoringu, jutro sprawdzę czy pęcherzyk na pewno pękł, ale sądząc po bólu który wczoraj przeżywałam to myślę że tak. Więc jeśli teraz się nie uda to spróbuję jeszcze dołączyć NAC, a męża natychmiast na badania 😃

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie 🙈 byłam właśnie w toalecie i nie bardzo wiem z czym to powiązać . Mianowicie przed okresem zawsze mam sahare w pochwie . A teraz jednorazowo jak się podtarlam bardzo duża ilość gęstego śluzu z nitką krwi świeżej 🙈 do okresu 3 dni . Myślicie ,że to może być jakiś stan zapalny czy coś ? Nie czuję żadnych objawów . Kolor mleczny i raczej bez zapachu .
    Wybaczcie szczegółowy opis , ale nie chce zdzwonić ze wszystkim do lekarza

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Erdene Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:

Hm, nie chcę tu wchodzić w paradę lekarce, bo ona na pewno lepiej się zna. Tylko napisze, że moja endo zlecała mi badania co 6 tygodni. Wg niej, kiedy zaczynasz brać lek, to TSH spada nie skokowo, tylko stopniowo przez jakiś czas. Swój docelowy poziom osiąga właśnie po ok 6 tygodniach. Ewentualnie wtedy bym zrobiła badanie.

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia28 wrote:
    Dziewczyny bo trafiłam na wpis o problemach z zajściem w ciążę na stronie neuropatów, zaczęłam się interesować tym ze względów przerostu migdałów u córki a na wizytę u neuropatiki czekamy.
    Korzeń maca to raczej dla mężczyzn, często jest spotykany w proplodnosciowych suplementach 🙂

@Sparky najważniejsze, że da się to szybko ogarnąć i jak widać, efekt jest 😍 Kciuki 🤞🍀

@Leśneintro witamy, powodzenia! 🤞🍀 Tsh przy staraniach powinno być poniżej 2, najlepiej w okolicy 1.5. Masz zdiagnozowane Hashimoto czy samą niedoczynność?

@Sikoreczkaaa i @Nieprzejrzysta 🫂 oby luty był łaskawszy 🤞❤️

Sikoreczkaaa, Sparky lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Dziewczyny pytanie 🙈 byłam właśnie w toalecie i nie bardzo wiem z czym to powiązać . Mianowicie przed okresem zawsze mam sahare w pochwie . A teraz jednorazowo jak się podtarlam bardzo duża ilość gęstego śluzu z nitką krwi świeżej 🙈 do okresu 3 dni . Myślicie ,że to może być jakiś stan zapalny czy coś ? Nie czuję żadnych objawów . Kolor mleczny i raczej bez zapachu .
    Wybaczcie szczegółowy opis , ale nie chce zdzwonić ze wszystkim do lekarza
    Może zagnieżdżenie? A ile dpo?

preg.png
  • Alesiamum Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia28 wrote:

Też czytałam o korzeniu maca i skusiło mnie kupiłam na allegro. Dodaje łyżkę do koktajlu ale nie wiem czy działa bo dopiero zaczęłam niedawno go stosować razem z M. 🙂 czytałam o jego właściwościach i na pewno nie zaszkodzi 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 14:39

👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
    07.2023 - walczymy o rodzeństwo
    🧑 36 🧒38

22.07.2024 IUI ❌
    17.08.2024 IUI ❌
    09.10.2024 punkcja
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Może zagnieżdżenie? A ile dpo?
    Dzisiaj 12 dpo . Nie wiem co o tym myśleć bo 8dpo miałam pozytywny ciążowy , później negatywne

preg.png

13 CS o rodzeństwo

28.10 ⏸️
    1.10 cm kijanki z ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczyny 🙂

Przytulam za wszystkie biele i małpiszony 🫂 Widzę, że większość z Was czeka na luty. Ja czekam na okres, bo to 14 dpo, testy negatywne, także czas najwyższy. Chce już zacząć nowy cykl.

@Leśneintro, witaj! Ja też jestem tu od tego miesiąca, to nasz 1 cs.

@Maniaaa, a może 🐒 przyjdzie wcześniej? Coś się rozkręca?

Dziękuję za odpowiedź odnośnie oleju z wiesiołka. A żadna z Was nie próbowała siemienia lnianego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 15:36

Leśneintro lubi tę wiadomość

preg.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej, Dziewczyny 🙂

Przytulam za wszystkie biele i małpiszony 🫂 Widzę, że większość z Was czeka na luty. Ja czekam na okres, bo to 14 dpo, testy negatywne, także czas najwyższy. Chce już zacząć nowy cykl.

@Leśneintro, witaj! Ja też jestem tu od tego miesiąca, to nasz 1 cs.

@Maniaaa, a może 🐒 przyjdzie wcześniej? Coś się rozkręca?

Dziękuję za odpowiedź odnośnie oleju z wiesiołka. A żadna z Was nie próbowała siemienia lnianego?

Nic . Jednorazowa sytuacja, ale dla mnie bardzo dziwna . Nigdy tak nie miałam a jak 🐒 się rozkręca u mnie to mam typowo plamienie , a tu było bardzo dużo kremowego śluzu z nitką świeżej krwi .

preg.png

13 CS o rodzeństwo

28.10 ⏸️
    1.10 cm kijanki z ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ