Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniaaa. wrote:Test z testeo pokazał drugą bladą, ale różową kreseczkę
Pati2804 lubi tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Ccarolinaa wrote:Hmm a może powtórz jutro test jeszcze ?
-
Maniaaa. wrote:Nie mam już testów. Ale rano robiłam i biel aż razi niestety 🥺 za 3 dni termin 🐒👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Dziewczyny, oby luty był łaskawszy dla nas wszystkich ❤️
Pati2804, Olaura, Sikoreczkaaa, Gregorka, Suzie, Mikea, Maniaaa., Adirella lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny, oby luty był łaskawszy dla nas wszystkich ❤️
A mam pytanie w ogóle dziewczyny , bo jak byłam na wizycie u gin to on widział płyn w zatoce douglasa , jeden pęcherzyk był malutki a drugi 20 mm . I mówił ze nastał "niebezpieczny czas" . Czyli że owulacja już była, jest w trakcie czy dopiero będzie? Nie pomyślałam żeby o to zapytać 🤦♀️ miałyście kiedyś taka sytuację? Bo nie wiem w sumie dokładnie od kiedy liczyć owulację..😬Gregorka lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Będziesz wiedziała dla siebie czy zaczęło działać. Przy letroxie/euthyroxie ważny jest też odstęp od jedzenia (1 godzina) i od kawy (2 godziny). Lekarze mówią o 30 minutach, ale to często jest za mało dla dobrego wchłaniania lewotyroksyny. Popijać najlepiej wodą
a miałaś USG tarczycy? Badała ft3, ft4, anty tg i anty tpo?
USG miałam, ale nie było w nim zapalenia, ewentualnie takie 'delikatne' jak stwierdził lekarz robiący USG. P/ciała Anty TPO < 3 (norma do 5,16). FT4 1,12 a FT3 2,85.
@ulttamaryna_ nie jest to Hashimoto, ale lekarka mówiła że u mnie sytuacja może być niestety rozwojowa
@erdene może faktycznie przejdę się na badania za 2 tygodnie, wtedy akurat będzie 6 tygodni od wdrożenia lekówGregorka, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ja już czekam i zaczynam tupać nóżkami.. 😅🤣 dzisiaj prawdopodobnie 6dpo 🙈
A mam pytanie w ogóle dziewczyny , bo jak byłam na wizycie u gin to on widział płyn w zatoce douglasa , jeden pęcherzyk był malutki a drugi 20 mm . I mówił ze nastał "niebezpieczny czas" . Czyli że owulacja już była, jest w trakcie czy dopiero będzie? Nie pomyślałam żeby o to zapytać 🤦♀️ miałyście kiedyś taka sytuację? Bo nie wiem w sumie dokładnie od kiedy liczyć owulację..😬Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Maniaaa. wrote:Nie mam już testów. Ale rano robiłam i biel aż razi niestety 🥺 za 3 dni termin 🐒
-
Ja też się śmieje, że gdy człowiekowi zależy to cykl wariuje.
W styczniu odpuściliśmy z małżem i @ przyszla o czasie bez dziwnych dolegliwości. A od pół roku starań co miesiąc było coś dziwnego.. siła podświadomości jest niezwykła.
Dziewczyny czy macie jakieś sposoby na stres? Jakieś podcasty, ćwiczenia? Ostatnio mam ciężki czas i wszystko mnie z nerwów boli.. a że nie potrafię przestać myśleć to muszę zająć czymś głowę -
Pati2804 wrote:Ja już czekam i zaczynam tupać nóżkami.. 😅🤣 dzisiaj prawdopodobnie 6dpo 🙈
A mam pytanie w ogóle dziewczyny , bo jak byłam na wizycie u gin to on widział płyn w zatoce douglasa , jeden pęcherzyk był malutki a drugi 20 mm . I mówił ze nastał "niebezpieczny czas" . Czyli że owulacja już była, jest w trakcie czy dopiero będzie? Nie pomyślałam żeby o to zapytać 🤦♀️ miałyście kiedyś taka sytuację? Bo nie wiem w sumie dokładnie od kiedy liczyć owulację..😬
Ja jestem wg jednej apki 4DPO a wg drugiej 6DPO. Czyli jesteśmy na tym samym etapie 😁
Pati2804 lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Sikoreczkaaa wrote:Ja też się śmieje, że gdy człowiekowi zależy to cykl wariuje.
W styczniu odpuściliśmy z małżem i @ przyszla o czasie bez dziwnych dolegliwości. A od pół roku starań co miesiąc było coś dziwnego.. siła podświadomości jest niezwykła.
Dziewczyny czy macie jakieś sposoby na stres? Jakieś podcasty, ćwiczenia? Ostatnio mam ciężki czas i wszystko mnie z nerwów boli.. a że nie potrafię przestać myśleć to muszę zająć czymś głowęSikoreczkaaa lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Ja jestem wg jednej apki 4DPO a wg drugiej 6DPO. Czyli jesteśmy na tym samym etapie 😁
Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:USG miałam, ale nie było w nim zapalenia, ewentualnie takie 'delikatne' jak stwierdził lekarz robiący USG. P/ciała Anty TPO < 3 (norma do 5,16). FT4 1,12 a FT3 2,85.
@ulttamaryna_ nie jest to Hashimoto, ale lekarka mówiła że u mnie sytuacja może być niestety rozwojowa
@erdene może faktycznie przejdę się na badania za 2 tygodnie, wtedy akurat będzie 6 tygodni od wdrożenia leków -
A mam pytanie w ogóle dziewczyny , bo jak byłam na wizycie u gin to on widział płyn w zatoce douglasa , jeden pęcherzyk był malutki a drugi 20 mm . I mówił ze nastał "niebezpieczny czas" . Czyli że owulacja już była, jest w trakcie czy dopiero będzie? Nie pomyślałam żeby o to zapytać 🤦♀️ miałyście kiedyś taka sytuację? Bo nie wiem w sumie dokładnie od kiedy liczyć owulację..😬Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za dobre słowo 😘 zawsze to trochę lżej jak się człowiek wygada.
Co do M, to był dziś u drugiego specjalisty, który mu powiedział, że musiałby mieć niesamowitego pecha, żeby tak młodo załapać się na nowotwór prostaty. I mimo, że nie zrobił mu żadnych wymazów to zalecił antybiotyk i za ok 3 tygodnie powtórzyć znowu badanie z krwi. Ma też skierowanie na rezonans, chyba na początku lutego znalazł się jakiś wolny termin. No zobaczymy, mam nadzieję, że może faktycznie to jakieś zapalenie. Przerost. Cokolwiek byle nie TO.
Jeśli zaś chodzi o progesteron to możliwe, że w środę uda mi się wbić do mojej ginekolog, bo ona sama też chciała zobaczyć jak u mnie z poziomem i mówiła, żebym w tym cyklu nie brała duphastonu (zaleciła mi go inna dr)
Ja to nawet nie wiem czy nam się w tym cyklu nie udało, bo się nie udało, czy stresem mi się to wszystko zablokowało.
Też właśnie szukam jakichś odstresowywaczy, chce w końcu się zmotywować do powrotu na jogę. Jak chodziłam to byłam mniej pospinanaultramaryna_ lubi tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Dziewczyny od tygodnia nie podjadam słodyczy 🥳 więc traktuje to jako mój mały sukces 😁 zobaczymy jak będzie dalej 😅
Teraz jak mam czasem ochotę na coś słodkiego to zjadam troszkę suszonych owoców lub świeże owoce a wczoraj zjadłam kostkę gorzkiej czekolady ze skórką pomarańczy 😊
Katar dalej mnie męczy i kaszel trochę też ale nie daje się 💪 temp. 37,2 🤷♀️
Życzę zdrówka wszystkim choruszkom ❤ musimy się zregenerować na luty 😁✊🍀
Idę się kąpać i spać bo coś oczy zaczynają mi się zamykać same 😴
Spokojnej nocy i kciuki za testujące rano ✊🍀 odczarujmy końcówkę miesiąca kochane... 🥰😊Dropsik, Gregorka, MummyYummy, Adirella lubią tę wiadomość
-
Ja coś słabo dzisiaj, odpuściłam trening. Ból głowy mnie dopadł. Chyba przemęczenie.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Prezesoowa wrote:
Dziś mam krótszy dzień w pracy, bo wychodzę na ten tomograf - proszę o Wasze kciuki, nie tyle za badanie co za wynik
Kiedy wyniki tomografu ? 🥺 Trzymam kciuki I jestem myślami z Tobą ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 22:24
Prezesoowa lubi tę wiadomość