Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny!! Przeczytałam Was ale z telefonu nie odpisze każdej 🥲 kot na mnie leży i nie myśli wstawać 🤣🤣 więc do komputera się nie doczołgam. Lekarz dopiero za godzinę, partnera zaraziłam także razem jesteśmy w tej niedoli. U mnie dziś biało chyba 11dpo, ale niczego innego się nie spodziewałam, brzuch już pobolewa. Miłego popołudnia
Przytulam za małpiszony 🫂🫂 i trzymam kciuki jeszcze za ostatnie osoby ze stycznia 🤞🤞Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - azoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 -
Dzień dobry
Ja dziś 11dpo lub 8dpo i zauważyłam w śluzie nitki krwii … także jutro będę testować z rana ale nastawiam się na biel i niedługo pewnie przyjdzie 🐒Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
hejo,
nie było mnie chwile, bo mnie wydarzenia ostatnich dni przeciorały.
Najpierw w pracy ogłosili zwolnienia i nie wiadomo na kogo padnie.
Mój partner pogłębił badania prostaty i jednak jest się czym martwić, a nawet pada słowo na R. Jeden specjalista uspokaja, ale musimy zasięgnąć opinii drugiego.
Przyszły też jego badania nasienia i o ile jedne parametry się poprawiły to inne spadły.
No i jeszcze miałam robione badania progesteronu w sobote i dzisiaj rano (bo 7dpo wypadał w niedzielę, więc lekarka zaleciła 6dpo i 8dpo) i wyniki to kolejno 14,44 ng/ml i 5,99 ng/ml.
Także weekend i dziś spędziłam chlipiąc. Paskudny jest ten styczeń, mam go już serdecznie dość 😥
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Mikea wrote:hejo,
Mój partner pogłębił badania prostaty i jednak jest się czym martwić, a nawet pada słowo na R. Jeden specjalista uspokaja, ale musimy zasięgnąć opinii drugiego.
Przyszły też jego badania nasienia i o ile jedne parametry się poprawiły to inne spadły.
No i jeszcze miałam robione badania progesteronu w sobote i dzisiaj rano (bo 7dpo wypadał w niedzielę, więc lekarka zaleciła 6dpo i 8dpo) i wyniki to kolejno 14,44 ng/ml i 5,99 ng/ml.
Także weekend i dziś spędziłam chlipiąc. Paskudny jest ten styczeń, mam go już serdecznie dość 😥Mikea lubi tę wiadomość
-
Także weekend i dziś spędziłam chlipiąc. Paskudny jest ten styczeń, mam go już serdecznie dość 😥
Mikea, przykro nam, że u Ciebie takie combo... Zdaje sobie sprawę, że zdrowie partnera spędza Ci sen z powiek, a wizja zwolnienia wcale nie pomaga... Ja też jakiś czas temu zmierzyłam się z wypowiedzeniem, które spadło na mnie jak grom z jasnego nieba.
Na wynikach progesteronu niestety się nie znam...
Niemniej przytulam i wysyłam dużo siły ♥️ Daj sobie czas, żeby jakoś to wszystko przetrwić.Mikea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, tulę za biele i małpy 🫂 u mnie jaśnie księżna właśnie zawitała. Jakoś tym razem udało mi się to na chłodno przyjąć...
@Mikea, przykro mi strasznie z uwagi na zdrowie partner i Twoje wyniki 🫂 Co do zwolnień, rozumiem, u mnie strasznie restrukturyzacja na porządku dziennym, kiepsko się pracuje w takiej atmosferze. No ale stwierdziłam, że poczekam, aż sami mnie zwolnią, przynajmniej wpadnie wtedy odprawa 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 18:26
-
Faktycznie dużo tego spadło na Was 😢 Przytulam 🫂 🩷 Oby wszystko szybko się ułożyło, a luty nam wszystkim dał nową nadzieję ✨ -
Ccarolinaa wrote:Dzień dobry
Ja dziś 11dpo lub 8dpo i zauważyłam w śluzie nitki krwii … także jutro będę testować z rana ale nastawiam się na biel i niedługo pewnie przyjdzie 🐒
Też mam 11 dpo . Ale ja czekam na 🐒🥺 mam nadzieję że luty będzie łaskawszy . Jajniki coś mnie ćmią , jakiś depresyjny nastrój mnie złapał 🫤 po rozmowie z ginem nie jestem pozytywnie nastawiona na nowe cykle 🫤 jakoś wcześniej wszystko łatwiej szło . Teraz mam zlecone badania na nowy cykl . Mam się skupić najbardziej na progu . Zobaczymy co wyjdzie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 18:25
-
@Marzycielka @Sikoreczkaaa @Nieprzejrzysta przytulam za wredna 🐒🫂 oby luty był Waszym miesiącem ! ❤✊🍀
@Leśneintro witamy i mamy nadzieję że będzie tutaj raźniej Tobie z nami 🥰 wszystkie mamy ten sam cel 🤰 i staramy się wspierać siebie nawzajem a czasami podzielić się spostrzeżeniami i radami 😀
Ps. Angina nie wyklucza ciąży także wiesz.. 😅✊🍀
@Nusia28 @Adirella @Ccarolinaa przytulam za biel 🫂🫂🫂 ale trzymam kciuki aby 🐒 nie przyszła ✊🍀
@Dropsik piąteczka za pozytywne nastawienie 🖐 od razu luty zaczął mi się podobać po Twoim opisie 😅 dobrze go zareklamowałaś ❤ 🤣 No I kciuki za egzamin ✊🍀
@Maniaaa ja też w tym cyklu tak miałam że byl śluz z nitka krwi 😱 też mnie to zdziwiło..
Jak śluz nie ma zapachu brzydkiego to raczej nie masz się czym martwić, tak myślę 🙂
@Mikea az nie wiem co powiedzieć 🥺 tyle rzeczy spadło na jedną osobę.. przykro mi , ale wierzę że i z pracą i ze zdrowiem się Tobie poukłada.. ❤✊🍀
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Maniaaa. wrote:Trzymam kciuki ✊✊✊
Też mam 11 dpo . Ale ja czekam na 🐒🥺 mam nadzieję że luty będzie łaskawszy . Jajniki coś mnie ćmią , jakiś depresyjny nastrój mnie złapał 🫤 po rozmowie z ginem nie jestem pozytywnie nastawiona na nowe cykle 🫤 jakoś wcześniej wszystko łatwiej szło . Teraz mam zlecone badania na nowy cykl . Mam się skupić najbardziej na progu . Zobaczymy co wyjdzie .
A jakie masz zalecone badania ?
Ja powiem szczerze że od jakiegoś czasu też nie jestem pozytywnie nastawiona i powoli naprawdę tracę nadzieję👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
12.23 cb 💔
09.24 cb💔 -
KejtKa wrote:Dziewczyny, tulę za biele i małpy 🫂 u mnie jaśnie księżna właśnie zawitała. Jakoś tym razem udało mi się to na chłodno przyjąć...
@Mikea, przykro mi strasznie z uwagi na zdrowie partner i Twoje wyniki 🫂 Co do zwolnień, rozumiem, u mnie strasznie restrukturyzacja na porządku dziennym, kiepsko się pracuje w takiej atmosferze. No ale stwierdziłam, że poczekam, aż sami mnie zwolnią, przynajmniej wpadnie wtedy odprawa 🙃
U mnie w pracy za to atmosfera ogólnie jest okej ale z kierowniczka nie potrafię się dogadać.. no strasznie dziwna kobieta , jakby robiła wszystko po złości .. 😧😠 -
Ccarolinaa wrote:Dziękuję ale też raczej nastawiam się na małpę jakoś nie wierzę że mogło się udać , jutro zrobię test bo po prostu zżera mnie jednak ciekawość.
Ja powiem szczerze że od jakiegoś czasu też nie jestem pozytywnie nastawiona i powoli naprawdę tracę nadzieję
Dokładnie te z pierwszej strony 😅 trochę się ze mnie śmiał ,bo wymienia badania , a ja mówię " a Panie doktorze , a jeszcze to i to " a on aaa tak tak to też " 🤣 i na bieżąco mamy być w kontakcie i jak coś jeszcze będzie do zrobienia to będzie mówił w trakcie . I przydałby się według niego monitoringDropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Maniaaa. wrote:Trzymam kciuki ✊✊✊
Też mam 11 dpo . Ale ja czekam na 🐒🥺 mam nadzieję że luty będzie łaskawszy . Jajniki coś mnie ćmią , jakiś depresyjny nastrój mnie złapał 🫤 po rozmowie z ginem nie jestem pozytywnie nastawiona na nowe cykle 🫤 jakoś wcześniej wszystko łatwiej szło . Teraz mam zlecone badania na nowy cykl . Mam się skupić najbardziej na progu . Zobaczymy co wyjdzie .
@Mikea kurczę, bardzo mi przykro 🫂 Dobrze, że lekarz uspokaja, to znaczy, że może więcej strachu niż rzeczywiście powinno być 🫂 Mimo wszystko kciuki za męża, kiedy będziecie wiedzieli coś więcej?
Odnośnie progesteronu - kontaktowałaś się ze swoim lekarzem? Ta 5 to raczej wymaga wsparcia…Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Maniaaa. wrote:Dziewczyny pytanie 🙈 byłam właśnie w toalecie i nie bardzo wiem z czym to powiązać . Mianowicie przed okresem zawsze mam sahare w pochwie . A teraz jednorazowo jak się podtarlam bardzo duża ilość gęstego śluzu z nitką krwi świeżej 🙈 do okresu 3 dni . Myślicie ,że to może być jakiś stan zapalny czy coś ? Nie czuję żadnych objawów . Kolor mleczny i raczej bez zapachu .
Wybaczcie szczegółowy opis , ale nie chce zdzwonić ze wszystkim do lekarza
A może to… implantacja? 😎
Ccarolinaa wrote:Dziękuję ale też raczej nastawiam się na małpę jakoś nie wierzę że mogło się udać , jutro zrobię test bo po prostu zżera mnie jednak ciekawość.
Ja powiem szczerze że od jakiegoś czasu też nie jestem pozytywnie nastawiona i powoli naprawdę tracę nadzieję [/QUOTE
Trzymam kciuki! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 18:49
-
Maniaaa. wrote:Dokładnie te z pierwszej strony 😅 trochę się ze mnie śmiał ,bo wymienia badania , a ja mówię " a Panie doktorze , a jeszcze to i to " a on aaa tak tak to też " 🤣 i na bieżąco mamy być w kontakcie i jak coś jeszcze będzie do zrobienia to będzie mówił w trakcie . I przydałby się według niego monitoring
Ja właśnie hormony robiłam rok temu więc myślę że będę się luty marzec też brać za te badania z 1 strony trzeba znowu sprawdzić👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
12.23 cb 💔
09.24 cb💔 -
Zaczarowan wrote:A może to… implantacja? 😎
Ja powiem szczerze że od jakiegoś czasu też nie jestem pozytywnie nastawiona i powoli naprawdę tracę nadzieję [/QUOTE
Trzymam kciuki! ❤️ -
Maniaaa. wrote:Niestety,ale wydaje mi się, że nie. To 11 dpo testy negatywne+ jeden oszukany w 8dpo .👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
12.23 cb 💔
09.24 cb💔 -
Ccarolinaa wrote:A co to za oszukaniec był ?
-
Maniaaa. wrote:Test z testeo pokazał drugą bladą, ale różową kreseczkęStarania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
ultramaryna_ wrote:Dla mnie ona blada nie była… oczojebna, że hej 😉 Tragedia z tymi testami.