Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Effiii wrote:Szczerze to kojarzę tylko maxxx i wiem że to jest 200, jeśli Optima jest faktycznie 600 to w sumie też 3 tabletki na dzień.
Edit Z tym że raczej to się nie kalkuluje bo ACC Optima to 10 tabletek, na raptem 3 dni, a suplement NAC dostanie się dobry za około 50 zł 100 szt np swanson lub aliness.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 17:46
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Nieprzejrzysta wrote:Wydaje mi się, że faceci nie mają tyle rzeczy na głowie związane z planowaniem ciąży co my Ja bardzo dużo analizuje, każdego dnia. Mimo, że to jest mój 1 miesiąc starań i mam pełno obaw. Nie sprawdzają objawów owulacji, okresów, nie zastanawiają się co to może być jak Cię zakłuje jajnik... 😅
A co do zachodzenia w ciążę za pierwszym razem, znacie takie pary? Oprócz wpadek? 😆
Mam dwie koleżanki, które zaszły w pierwszym miesiącu starań, świeże mężatki, zaraz po ślubie, no i plus moja mama, na ślubie miała okres i w tym cyklu zaszła z siostrą no my z siostrą niestety mamy przeboje jeśli chodzi o starania, nie odziedziczylysmy tej łatwości zachodzenia w ciążę po mamie 😅♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Effiii wrote:Niczym, jest to ta sama substancja. Ale ACC to mała dawka (200mg), w suplach pod nazwą NAC są wyższe dawki w okresie 3-7 DC zaleca się brać 1800 mg co równa się 9 tabletka ACC, a w suplach NAC to 3 tabletki
Ok, ja mam acc600. Dobrze wiedzieć, że jest mocniejsze coś na rynku 🤪 -
bonassola wrote:Mam dwie koleżanki, które zaszły w pierwszym miesiącu starań, świeże mężatki, zaraz po ślubie, no i plus moja mama, na ślubie miała okres i w tym cyklu zaszła z siostrą no my z siostrą niestety mamy przeboje jeśli chodzi o starania, nie odziedziczylysmy tej łatwości zachodzenia w ciążę po mamie 😅
Jak dwie koleżanki to jeszcze nie jest tak źle 😅 To mam jeszcze nadzieję 😆 Mam nadzieję, że u mnie w rodzinie się spełni bo starsze siostry raczej nie miały problemów zajściem w pierwszą ciążę 😅Bywając na tym forum od miesiąca mam wrażenie, że 90% par ma problem z zajściem i nie zaprzeczę ale zaczęło mnie to stresować... 🙄-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Mthfr - Brak mutacji
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
-Niedowaga ⚖️
-Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,
- Arytmia od 2021r.
-Anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Nieprzejrzysta wrote:Wydaje mi się, że faceci nie mają tyle rzeczy na głowie związane z planowaniem ciąży co my Ja bardzo dużo analizuje, każdego dnia. Mimo, że to jest mój 1 miesiąc starań i mam pełno obaw. Nie sprawdzają objawów owulacji, okresów, nie zastanawiają się co to może być jak Cię zakłuje jajnik... 😅
A co do zachodzenia w ciążę za pierwszym razem, znacie takie pary? Oprócz wpadek? 😆 -
@nieprzejrzysta, ja znam co najmniej 3 takie przypadki. Życzę, żeby i u Ciebie tak było. Ja byłam początkowo bardzo pozytywnie nastawiona, wręcz czułam, ze uda się od razu, a tu niestety zaraz będzie 8 miesiąc… 😕
Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Paty wrote:Hmm chyba jestem wpisana już 😁
Paty lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
Niestety ten pierwszy cykl starań dla mnie chyba najgorszy bo mam duże oczekiwania później tak się to wyciszy myśle będę próbować 3 cykle i przerwa bo siostra ma ślub w czerwcu i mamy lecieć a w I trymestrze chyba nie wolno (a znając życie jakbym nie mogła to bym zaszła )
-
Ogólnie powiem Wam szczerze, że nie pytałam nigdy nikogo w jakim cyklu się udało. Wiem tylko, że mój kuzyn z żoną się starają już jakiś czas ale też bez szczegółów. My w rodzinie nie mówiliśmy nawet o staraniach 😁Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Do mnie zawitała jakoś godzinę temu małpa, ale taka intensywana i z takimi bólami promieniującymi aż do stóp, jak nigdy, mdłości, wymioty, dreszcze, miała już tak któraś? 😕 Dopiero trochę odpuszcza, po wzięciu 3 tabletek przeciwbólowych, martwi mnie to trochę, czy czasami może się tak trafić, czy to jest normalne?
Co do starań to jak ciągle słyszę, że komuś udało się w 1 cs, mam nadzieję, że nam wszystkim tu na forum uda się bardzo szybko zajść w ciąże 🫶KejtKa lubi tę wiadomość
👱♀️33.
🧑34.
❤️ 2021
💒 2023
Starania od 08.2023 🫶
💊 Kwas foliowy, jod, wit. D3, wit. B12
Koenzym q10
Omega-3
Agnus castus
Chlorella
Olej z wiesiołka (do owulacji)
+ Probiotyki -
Luna_ wrote:Do mnie zawitała jakoś godzinę temu małpa, ale taka intensywana i z takimi bólami promieniującymi aż do stóp, jak nigdy, mdłości, wymioty, dreszcze, miała już tak któraś? 😕 Dopiero trochę odpuszcza, po wzięciu 3 tabletek przeciwbólowych, martwi mnie to trochę, czy czasami może się tak trafić, czy to jest normalne?
Co do starań to jak ciągle słyszę, że komuś udało się w 1 cs, mam nadzieję, że nam wszystkim tu na forum uda się bardzo szybko zajść w ciąże 🫶
Tule mocno js nigdy nie miałam aż tak
Czasami mi przykro, jak ktoś nigdy się nie udziela, nie czyta nas,nie lajkuje postów i nagle dodaje pozytywny test z wyraźnymi kreskami i zaznacza, że to 1CS. Wybaczcie mi ale jakoś wtedy mi na maxa smutno mimo, że każda ciąża na forum daje nadzieje 🥹Luna_, Alysa, Majuna, Platynova55, kasia97, KejtKa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Luna_ wrote:Do mnie zawitała jakoś godzinę temu małpa, ale taka intensywana i z takimi bólami promieniującymi aż do stóp, jak nigdy, mdłości, wymioty, dreszcze, miała już tak któraś? 😕 Dopiero trochę odpuszcza, po wzięciu 3 tabletek przeciwbólowych, martwi mnie to trochę, czy czasami może się tak trafić, czy to jest normalne?
Co do starań to jak ciągle słyszę, że komuś udało się w 1 cs, mam nadzieję, że nam wszystkim tu na forum uda się bardzo szybko zajść w ciąże 🫶🩷 -
Widzę, ze chyba większość z Was stosuje testy owulacyjne. Uważacie, że warto? Pomagają Wam? 🤔 sama używałam, ale ginekolog powiedziała mi, ze lepiej po prostu obserwować organizm i sama nie wiem co o tym myśleć, czy wrócić do nich… 🙄27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Co do starań to jak ciągle słyszę, że komuś udało się w 1 cs, mam nadzieję, że nam wszystkim tu na forum uda się bardzo szybko zajść w ciąże 🫶23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Tattyteddy wrote:Biedactwo, przed porodem tak wyglądały wszystkie moje miesiączki i jeszcze biegunki do tego ☹️
Biegunka w tym czasie to też standard u mnie 🙈 czyli po porodzie już nie jest tak źle? To samo słyszałam od mojej mamy.
Ja miałam przez ostatnie dni cienie na testach, na zmianę z bielą, do tego takie dziwne ciągnięcia w brzuchu (jakieś 4 dni przed małpą), to na pewno było coś nowego, śluz też się różnił w tym cyklu, dlatego coraz bardziej zastanawiam się czy mógłby to być biochem, ale nie dowiem się, bo nie robiłam bety.. albo po prostu testy oszukańce. No nic, zaczynamy nowy cykl, więc pojawia się nowa nadzieja 😊👱♀️33.
🧑34.
❤️ 2021
💒 2023
Starania od 08.2023 🫶
Koenzym q10
Omega-3
Agnus castus
Chlorella
+ Probiotyki -
Alysa wrote:Ja mam podobne bóle co miesiac od początku miesiaczkowania, odcina mnie z życia na 2 dni jak nie wezmę w porę leków. Pomaga tylko ibuprofen 400 mg co 4 godziny. Miałam badania, hormony w normie, endometriozy brak, przyczyna nieznana.
O jeny współczuję kochana! Tak co miesiąc.. ja przyznam, że też mam mocne bóle, ale dzisiaj pierwszy raz pojawiły się wymioty i dreszcze.
Szkoda, że Twój lekarz nie znalazł przyczyny, ale dobrze, że chociaż endometriozy brak.👱♀️33.
🧑34.
❤️ 2021
💒 2023
Starania od 08.2023 🫶
Koenzym q10
Omega-3
Agnus castus
Chlorella
+ Probiotyki -
@Liysss nie przejmuj się, ja też tak mam. Czuje się głupio gdy właśnie ktoś tak nagle wpada na wątek tylko się pochwalić....
@elektro96 ja stosowałam przez 2 miesiace, wcześniej przez kilka lat badałam temp i śluz ale w celach zeby nie zajść w ciążę. Aktualnie nie badam nic bo jakoś za bardzo mnie to spinało, że jest pik i trzeba już teraz 🔥 a my nie mogliśmy albo nie mieliśmy akurat ochotyelektro96, Majuna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...