Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
elektro96 wrote:Widzę, ze chyba większość z Was stosuje testy owulacyjne. Uważacie, że warto? Pomagają Wam? 🤔 sama używałam, ale ginekolog powiedziała mi, ze lepiej po prostu obserwować organizm i sama nie wiem co o tym myśleć, czy wrócić do nich… 🙄
Ja używam, lubię widzieć pik na testach 😅 do tego obserwuję inne objawy. Jakoś wtedy myślę, że owulka rzeczywiście mogła wystąpić, chociaż wiem, że nic poza monitoringiem nie da gwarancji.elektro96, Majuna lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Staraczki! Witam też nowe dziewczyny, bo widzę, że dużo nas 🙌
Wczoraj i dziś spędzam z mężem i psiakami w domu - poza spacerem z psami ok 10km zrobiliśmy, jedzonko, kołderka, łóżeczko i tv 😍 dziś 6dc wczoraj odeszła @
Co do postanowień - podsumowałam wczoraj sobie mentalnie 2023 i cieszę się, że po 15 latach rzuciłam palenie, mój Małż też, pije min 2 l wody dziennie i zdecydowanie lepiej się odżywamy chociaż nad tym pracuje ciągle 🤩
Kupiłam sobie ten wymarzony aparat, od Małża dostałam kurs na święta więc będę teraz się fiksować nową zajawką - a co do cyklu - nie planuje testować do @ (i planuje w tym trwać a nawet zrobić wszystko żeby zapomnieć o testowaniu zobaczymy jak mi pójdzie🤣) dziś 6 dc więc wcześnie, w następny wtorek 09.01 mam wizytę sprawdzić czy coś rośnie ale cały styczeń skupiamy się na badaniach Małża nasienie + posiew + androlog 😎 także odpuszczam ten cykl w imię badań ale będziemy oczywiście się przytulać i z ciekawości będę testować owulaki, bo jeszcze tego nie robiłam rzetelnie 🤔🤔🤣 planowana @ wg apki 27.01 - zobaczymy jak to na tym niestymulowanym rozpędzonym cyklu będzie 🤗
Miałam jeszcze takie przemyślenie z końcem roku.. że w zasadzie nie rozumiem skąd to moje takie ciśnienie na bobo, które w zasadzie nie pomaga, więc mam nadzieję, że uświadomienie sobie tego pomoże mi też trochę się zrelaksować 🙌
ściskam Was i Alysa prośba o wolnego strzelca w tym miesiącu - nie wiem jak będzie z owulką i czy w ogóle sama przybędzie bez stymulacji a chce odsapnąć chwilę od tego biegu ale będę trzymać za Was mocno kciuki! 🤞🤞🤞
PS: widzę, że jutro u kogoś stoimy pod kibelkiem? 😍Alysa, Luna_, Dropsik, AnitaK, S.Roszpunka, JoKoKoJo, ultramaryna_, Olalee lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Ja przed porodem pierwszym miałam straszne okresy bardzo nieregularne jakieś tam początki policystycznych itd teraz niby jak w zegarku ale to tez o niczym nie świadczy zobaczymy jak trafimy z tym zachodzeniem
-
Nieprzejrzysta wrote:A co do zachodzenia w ciążę za pierwszym razem, znacie takie pary? Oprócz wpadek? 😆
Luna_ wrote:Do mnie zawitała jakoś godzinę temu małpa, ale taka intensywana i z takimi bólami promieniującymi aż do stóp, jak nigdy, mdłości, wymioty, dreszcze, miała już tak któraś? 😕 Dopiero trochę odpuszcza, po wzięciu 3 tabletek przeciwbólowych, martwi mnie to trochę, czy czasami może się tak trafić, czy to jest normalne?
Myślę, że warto byłoby porozmawiać z lekarzem jeśli zdarza Ci się to regularnie.
elektro96 wrote:Widzę, ze chyba większość z Was stosuje testy owulacyjne. Uważacie, że warto? Pomagają Wam? 🤔 sama używałam, ale ginekolog powiedziała mi, ze lepiej po prostu obserwować organizm i sama nie wiem co o tym myśleć, czy wrócić do nich… 🙄elektro96, Luna_ lubią tę wiadomość
🇫🇮
👩 34 👨 35
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Effiii wrote:Szczerze to kojarzę tylko maxxx i wiem że to jest 200, jeśli Optima jest faktycznie 600 to w sumie też 3 tabletki na dzień.
Edit Z tym że raczej to się nie kalkuluje bo ACC Optima to 10 tabletek, na raptem 3 dni, a suplement NAC dostanie się dobry za około 50 zł 100 szt np swanson lub aliness.
Po 3 kapsułki dziennie od 3 dc przez 5 dni jak jest napisane tam?
Jeszcze bonusowe pytanie - pora dnia ważna? Na czczo/nie na czczo? -
Hejka w Nowym Roku
witam Was ponownie, po biochemie odcięłam się trochę od forum, od myślenia o ciąży, musiałam się zresetować i odpocząć choć i tak nie do końca mi się to jeszcze udało. Ale jest już lepiej niż było. Postanowiłam już nie kontrolować tego co kiedy jak, dać sobie swobodę i co będzie to będzie. Fiksacja nic nie pomaga a jest wtedy jeszcze gorzej. Zaczynamy od nowa, z nową kartą, może ten rok przyniesie coś
Pozdrówki dla wszystkich 🥂Majuna, Luna_, Olaura, Nieprzejrzysta, ezra, AnitaK, KejtKa, Liyss🧚🏻, JoKoKoJo, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 14:36
elektro96 lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Majuna wrote:Hejka!
Ja zaczęłam stosować wraz z rozpoczęciem starań. Cykle mam różnie - wahania w ciągu roku 26-34 dni, z czego wartości skrajne to pojawiają się raz. Zazwyczaj 29-32, średnia to 32. Dzięki testom wiem, kiedy dokładnie przyjdzie @, bo jak w zegarku po pozytywie 14 dni później przychodzi. I w zasadzie to stosuję je, żeby nauczyć się zauważać inne objawy dni płodnych.
Chyba w takim razie dam im jeszcze szanse.
A co do ciąży w 1cs, zawsze z koleżanka z pracy śmiałyśmy się, ze będziemy próbować zajść w jednym czasie. Ona zaszła w 1cs, zdążyła już urodzić, a my od 16cs bez bobasa na pokładzie… 🙄 oczywiście, ze cieszę się jej szczęściem, ale nie ukrywam, ze zakłulo mnie to bardzo.
Majuna, Dropsik lubią tę wiadomość
28 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
U mnie jak gdzieś słyszę to też szybko zachodzą babki w ciążę. Może nie akurat w pierwszym cyklu, ale 2/3. Ale też dla równowagi znam pary, które dłużej lub dopiero z pomocą lekarską się udało. Nie ma reguły 🤷♀️
Co do okresów to ja mam w 99% bolesne dzień przed lub w pierwszym dniu. Ale to jest ból taki, że Ibuprom 400 zabija i potem jest ok. Jednak dwa razy w życiu zdarzyły mi się tak bolesne, że zemdlałam w łazience. Niefajne uczucie. -
.
elektro96, Chmurka21, Dropsik lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
No tak, życie jest niesprawiedliwe 😐 Mam nadzieję, że dla Was problemy z zajściem to tylko chwilowe zawirowania.Ja daje sobie pół roku, jeżeli po tym czasie nie będzie ciąży to będziemy robić głębsze badania...-10.01.- 4 wizyta
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
U mnie w otoczeniu bardzo dużo par starała się długo albo stara się cały czas już z pomocą medyczną 😔 tylko jednym znajomym "trafiła" się wpadka, ale za to o drugą ciążę starali się prawie dwa lata
Sarka94, Dropsik lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Widzę, ze chyba większość z Was stosuje testy owulacyjne. Uważacie, że warto? Pomagają Wam? 🤔 sama używałam, ale ginekolog powiedziała mi, ze lepiej po prostu obserwować organizm i sama nie wiem co o tym myśleć, czy wrócić do nich… 🙄
Stosowałam przez parę miesięcy i w ostatnim miesiącu odpuściłam sobie. Bardzo mnie stresowało dokładne kontrolowanie cyklu, analizowanie wszystkich objawów, staranie się, a na koniec i tak biało było…elektro96 lubi tę wiadomość
-
.
elektro96, Nieprzejrzysta lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
Cześć dziewczyny! Witam się i ja z Wami w tym kolejnym roku! 🥂 Co do alko to ja w sumie dopiero co doszłam do siebie, imprezę skończyliśmy o 5 i wypiłam sporo. Ale nie mam zamiaru się tym przejmować. Na początku starań nie piłam wcale w II pół cyklu. Teraz mamy 16cs, uważam że to nie ma aż takiego znaczenia. Jak ma być to będzie. Odpuściłam z tym alko. Do czasu II nie łamie sobie tym głowy. Dziś zastrzyk, owu powinna być jutro/pojutrze. Wracam też od jutra do mierzenia temperatury, ostatnie 3 noce nie mogłam zachować zasady 5h snu do mierzenia, więc po prostu odpuściłam i nie mierzyłam;)
@ Alysa proszę wpisz mnie na testowanie 13 stycznia. To dzień urodzin mojego męża 😊Chmurka21, Kira, KejtKa, Liyss🧚🏻, JoKoKoJo, ultramaryna_, AnitaK lubią tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 🙂
Majuna, Chmurka21, Platynova55, AnitaK, Olaura, Liyss🧚🏻, JoKoKoJo, ultramaryna_, Dropsik lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - 143 g Dziewczynki 🩷🩷
13.01 - USG II trymestru
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Majuna wrote:Troszkę to przeraża, jakoś mam wrażenie, że kiedyś nie było tylu problemów (mam tu na myśli rodziców, ciocie, dziadków). Często to były rodziny wielodzietne. A tu młodzi często walczą o maluszka.
Majuna, Olaura, bonassola lubią tę wiadomość
🩷 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 14:37
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
Hej, hej! Przesyłam ciążowe wiruski! 🦠🦠🦠🦠🦠
kasia97, Majuna, Chmurka21, Sarka94, Butterfly23, Megipta, Luna_, AnitaK, Maj.a, Pyśkaaa, Nieprzejrzysta, Olaura, S.Roszpunka, Liyss🧚🏻, JoKoKoJo, ezra, Marzycielka, ultramaryna_, bonassola, LavenderCarrot , Olalee, Dropsik, Smerfetkaa, juss92 lubią tę wiadomość
26.06.24- Zoja na świecie! ❤️
15.02- polowkowe- córeczka 👧🏽
19.12- prenatalne- 55,3 mm dzidzia ❤️
04.12- 23mm dzidzia ❤️
13.11- 31 dpo, 4mm dzidzia ❤️
02.11- 20dpo
📈 Beta- 1635 mIU/ml
31.10- 18 dpo
📈 Beta- 618.60 mIU/ml
28.10.23r- 15 dpo ⏸️
👩 28 lat
🧔 33 lata
👧 3 lata
👧
🎂moje- 18.12 -
Majuna wrote:Te zakłucie, to normalne. Ja zdrowo "zazdroszczę". Widzę w około dalszych znajomych, ślub i już za chwileczkę nowina o ciąży. I trochę boli. Ale wcześniej też tak było, tyle że u mnie nie było projektu bobo na horyzoncie, więc przechodziłam z tym na porządek dzienny. A od kiedy się staram, to mam wrażenie, że życie tylko czeka, żeby by mi pokazać "patrz, następni" 😁 i zwracam na to uwagę po prostu. Także nie ukrywam, zazdroszczę, jeśli komuś się szybciutko udaje i gdzieś tam jest w głowie "czemu nie mi ".
Mam wrażenie, ze wśród moich znajomych/ rodziny to samo. Nawet wiek nie ma znaczenia, starsze ode mnie zachodza raz dwa. Podziwiam wiele z Was, które jakoś lepiej do tego podchodzą niż ja. Ja ostatnio mam ochotę urywać znajomosci. Z drugiej strony, mam koleżankę, dziecko ledwo ponad rok, powiadomiła mnie o swoich staraniach o drugie. Wie, ze u nas ciężko idzie. I już mówi jakieś rzeczy, ze ma dziwne objawy, może już się udało w 1cs „haha”. Nie wyobrażam sobie trochę ciągnąć znajomosci, ja starająca się, ona w kolejnej ciąży ciagle mówiąca o tym (pamiętam jak było w jej 1 ciąży, ale jakoś mi aż tak to nie przeszkadzało, bo się nie starałam). Przez takie moje myśli/zachowania mam wyrzuty sumienia, ale No jakoś nie umiem inaczej 🥹Majuna, Dropsik lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej!