Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anne89 witaj :) nie mogę sobie nawet wyobrazić przez co przeszłaś, ale jesteś mega dzielna! Teraz to już musi się do Was słoneczko uśmiechnąć :) z liczeniem cyklu poczekałabym do kolejnego, żeby mieć pewność :)

Dzięki Dziewczyny za wsparcie :) wiem, że dołek przejściowy i mam tylko nadzieję, że się nie pogłębi 7 dpo jak pójdę znowu zbadać proga i powtórzyć resztę badań ;)

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonassola wrote:
    Mam wyniki
    Beta 37,81
    Progesteron 15,94

Szok😶

Jeeeeju jak pięknie! 😍😍😍😍 gratuluje!

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonassola wrote:
    Sama z siebie nie umiałam odpuścić, więc wiem co to znaczy bardzo chcieć :) po prostu seria niepowodzeń sprawiła, że zapał i nadzieja zaczęły przygasać :) może kiedyś to wróci, albo tak jak mówisz, może jeszcze w tym roku...? :)

Teraz ta wiadomość ma jeszcze większą moc! 😂🥰🥰

Majuna, Pati2804, bonassola, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonassola wrote:
    Mam wyniki
    Beta 37,81
    Progesteron 15,94

Szok😶

Pięknie! Gratulacje <3

bonassola lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:
    Mam wyniki 🙂
    Beta 179
    Prog 13,90 ten prog mnie martwi...

Super <3

Progesteron wygląda nieźle, ale może wesprzeć też nie zaszkodzi jeśli masz możliwość :)

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:
    Mam wyniki 🙂
    Beta 179
    Beta super 🥰 a o progesteron może zadzwoń i zapytaj lekarza ? Tak byłoby najbezpieczniej

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ale się dzieje! Dziewczyny, gratuluję kreseczek i berty 😍 Porcja dobrych wieści dobrze robi 😊

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę martwią takie dziwne plamienia w tym cyklu. Najpierw miałam przez dwa dni kilka nitek z krwią i spokój, więc myślałam, że to może jakieś podrażnienie mechaniczne. No i kurde dziś znowu śluz lekko podbarwiony krwią 😤🤔 Do terminu 🐒 mam jeszcze 6 dni, także nie sądzę, że to okres się rozkręca.

preg.png
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:
    Mam wyniki 🙂
    Beta 179
    Progesteron wydziela się pulsacyjnie. 15 min pozniej moglas miec 25 :) ale tak jak dziewczyny pisaly, skonsultuj z lekarzem. Ja w drugiej ciąży mialam 34, a w tej mam 20. Ale podobno dopoki nie plami sie, to jest ok :)

Gratuluje pieknej bety!!! Oby wzrastala Ci szybciutko pod sam sufit! ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 12:39

08.2021 <3
    07.2023 <3

Starania o 3 dzieciątko <3

12.2023 - 1cs

06.1.2024 - II kreski!
    08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
    10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
    11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
    19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem! <3
    08.2.2024 - Wizyta
    07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka <3
  • Anne89 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Ja też myślę, że lepiej wyłapać biochem, bo jeśli powtórzyłoby się to kilka razy, to oznaczało by, że coś jest nie tak.

Nie sądzę, że bedziesz miała jakieś wielkie opóźnienie w przyjściu @. Mam jednak nadzieję, że w ogóle nie przyjdzie :)

Po mojej cb, @ przyszła planowo.
    dzięki za odpowiedź :) jeśli @ nie przyjdzie bedę chyba w takim celowała w test 27 dnia cyklu bo to pt wiec w razie czego zdąże do labu na betę i proga.
    ze względu na swoją stratę biorę też acard od 16 dc. W tym cyklu dodatkowo przeziębienie mnie dopadło. Staram sie nie nakrecać i dać sobie czas na spokojne zajście ale oczywiście nie jest to prosta sprawa, jak pewnie wszystkie tu wiecie :)

• Anne89 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:
    Mam wyniki 🙂
    Beta 179
    Cudownie, gratuluję!

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne89 wrote:
    Cześć dziewczyny można dołączyć?
    Podczytuję Was od jakiegoś czasu ale zdecydowałam się napisać .
    Mam 34 lata, mąż 37. Jest to nasz 3 cs o drugą ciąże, niestety dziecka przy sobie nie mam. Rok temu straciłam córkę w 8 miesiącu ciąży- nie chce się tu o tym rozpisywać, udzielam sie wcześniej na wątku ,, poród martwego dziecka” gdzie otrzymałam ogrom wsparcia, teraz zdecydowałam się po raz pierwszy napisać w wątku typowo staraniowym. Oczywiście w tej sytuacji starania obarczone sa ogromem stresu ale staram się myśleć pozytywnie. W pierwszą ciążę zaszłam w 1 cyklu, teraz niestety czuję większą presję i boję się, że głowa blokuje.
    W poprzednim cyklu zaliczyłam prawdopodobnie biochema - bladziutki test dzien po terminie @, chwila po teście krwawienie, beta 6,5 a 3 dni później ( caly czas krwawiąc) juz 2,3.
    Nie mierzę temperatury ani nie robię testów owulacyjnych bo czuję, że to nie na moje nerwy - patrzę na dni płodne w aplikacji, obserwuje śluz i staram się po prostu regularnie współżyć. Bardzo bym chciała doczekać się tęczowego malucha
    Nie obiecuje, że będę regularnie aktywna ale chętnie do Was dołączę
    Nawet sobie nie wyobrażam jak starania w takiej sytuacji są dla Was trudne. Rozgość się i mam nadzieję, że znajdziesz tutaj coś dla siebie :)

• MonReve96 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @bonassola Też planujemy wyjazd na Maderę jeśli w tym cyklu się nie uda 🙈 może to jest jakiś patent 😅

ultramaryna_, bonassola, Pati2804 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:
    Mam wyniki 🙂
    Beta 179
    Jeśli Cię martwi to powtórz jutro na przykład :) zobaczysz jak i czy się zmienia. Będziesz spokojniejsza. Albo za dwa dni z betą znowu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 13:03

• Malamia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @prezesoowa i @ultramaryna_ dziękuję za ciepłe słowa ❤️

@ultramaryna_ doskonale Cię rozumiem, wręcz nie mogę się doczekać 🐒 i nowego cyklu… oby był lepszy. Ale to chyba ten czas, im dłużej się nie udaje, tym zawód z cyklu na cykl coraz większy i nadzieje maleją.

@Królikkicek ja też się czułam jak na 🐒 w pierwszej ciąży, nawet nie testowałam, dopiero dzień po spóźnionej 🐒 się skusiłam. Ból brzucha mi towarzyszył przez calutki pierwszy trymestr. Tak jakby za chwilę miała dostać małpiszona.

@Nowanna gratulacje 😍 i kolejny przypadek, gdzie choroba wsparła starania

@Olo323 ooo to moje dziecię też poszło do przedszkola pierwszy dzień wczoraj i póki co jestem mega pozytywnie zaskoczona. Co prawda mój ma 4 latka i myślałam, że będzie jakoś łatwiej jak będzie starszy, ale było ciężko 🙈 oczywiście mi, bo moje dziecko jak zaczarowane, biegiem do przedszkola 😅 a jak u was pierwszy dzień?

@NinaB niestety każda z nas ma te gorsze chwile. Z każdą następną porażką jest coraz trudniej. Nie poddawaj się, bądź tutaj z nami, dziewczyny potrafią dać niezłego kopa do dalszego działania 💪 trzymaj się kochana 🫂

Z tym wkręcaniem objawów to prawda.. ja ostatnie dwa cykle miałam mdłości za każdym razem. Oprócz tego mnóstwo innych. Ja już na pewno żadnych plamien nie biorę pod uwagę (jest plamienie = idzie 🐒) a mdłości to co najwyżej po pozytywnej becie

@Kasiajasia gratuluję 😍

U mnie też jak już jest ból piersi to wiadomo, że można miesiąc zamykać, owu się odbyła, co będzie to będzie. Dziś mam bóle owulacyjne, jestem w pracy, a mąż jedzie na nockę i właśnie te wyżej wspomniane wyrzuty sumienia mnie gniotą. Może jutro rano coś się uda podziałać 🙄

@Zaczarowan, przykro mi 🫂

@bonassola nadrabialam kilka dni i czytalam dopiero o Twoich małpowych bólach i ze paka ci przesunęła miesiaczkę i ze na nią czekasz, a tu proszę, gratuluję 🥰

@Joll213 przytulam, płacz ile potrzebujesz 🫂🫂🫂

@Martimarti podziel się ze mną odrobinę swoim luzem, uwielbiam twoje podejście 💪

W końcu was nadrobiłam, przepraszam jak kogoś pominęłam, przytulam za biele i wstrętne małpiszony🫂🫂

Witam na pokładzie wszystkie nowe dziewczyny☺️

ultramaryna_, bonassola, Zaczarowan, Nusia28, Truskawka18 lubią tę wiadomość

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonassola wrote:
    Przeczucia miałam co cykl 😂 a tak serio to czułam że coś jest inaczej. Po owulacji mam dość wysoką temperaturę (37st), tak jak po ovitrelle, ale tym razem macica jakby mnie piekła z gorąca 🤔 przedziwne uczucie. Możliwe że przeoczyłam większość objawów, które do tej pory szukałam, bo polecielismy na Maderę z mężem na parę dni 😅 wyjazd na pocieszenie za nieudane próby. Więc dwa razy samolot, do tego głowa oderwana totalnie, nie mierzyłam w tym czasie temperatury więc możliwe że przegapiłam implantację :) wczoraj miałam mieszankę uczuć, z jednej coś mi mówiło by już zatestowac, a z drugiej miałam walkę że nie chcę znowu widzieć bieli, nawet miałam wyrzuty po co się zapisywałam na forum i deklarowałam 😂 brzuch boli jak na okres, jakbym nie testowała to bym podpaskę założyła awaryjnie. Śluz kremowy, może trochę więcej niż zwykle ale bez przesady. I siku biegam co godzinę. Trochę mam zawroty głowy i delikatnie muli, ale ja tak często miałam chwilę przed okresem. To chyba od progesteronu. A teraz to i z szoku 😂
    Gratuluję🥳Widzę, że długo się staraliście dlatego jeszcze bardziej gratuluję. Takie długie starania męczą psychicznie😕.

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam wczoraj odpisywać na część waszych postów, ale mnie zmoglo i wszystko się zdezaktualizowało 😅

No nic! Gratuluję kresek i bet ❤️ i tulę za biele i małpy 🫂

Mąż dziś się bada i zastanawiam się kto się bardziej stresuje - ją czy on 🤣 sama zapisałam się do endo-gina na 27 stycznia, bo stosune LH do FSH mnie martwi, a po dotarciu na koniec internetów znalazłam informacje, które zdecydowanie mi się nie podobają 🙄

• bonassola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berry123 wrote:
    Gratuluję🥳Widzę, że długo się staraliście dlatego jeszcze bardziej gratuluję. Takie długie starania męczą psychicznie😕.

Tak, chociaż dla mnie najgorsze było ostatnie pół roku. Od początku założyłam, że będzie mi ciężko zajść w ciążę, ze względu na pcos i podejrzenie endometriozy, poza tym siostra też choruje i zaszła dopiero po IVF... Więc cieszyłam się po prostu z ❤ bez zabezpieczeń 😂 Miałam z tyłu głowy że może mnie też to czekać. Jak minął rok to powiedziałam sobie, ok teraz chociaż lekarze zaczną mnie badać 😂 trafił się program diagnostyki niepłodności z dofinansowaniem, skorzystaliśmy, ale to był maraton... Oczekiwania wielkie i upadki jeszcze większe.
    Teraz też ostrożnie podchodzę do ciąży, jeszcze może być różnie, dla mnie wielki sukces że cokolwiek zatrybiło, znaczy że endomenda nie jest wielką przeszkodą i się po prostu da. Nigdy nie miałam nawet oszukańca na testach, więc dla mnie to mały cud :)

Prezesoowa, Berry123, Zaczarowan, kasia97, JoKoKoJo, Pati2804 lubią tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Zaczęłam wczoraj odpisywać na część waszych postów, ale mnie zmoglo i wszystko się zdezaktualizowało 😅

Mąż dziś się bada i zastanawiam się kto się bardziej stresuje - ją czy on 🤣 sama zapisałam się do endo-gina na 27 stycznia, bo stosune LH do FSH mnie martwi, a po dotarciu na koniec internetów znalazłam informacje, które zdecydowanie mi się nie podobają 🙄

Miałam to samo ostatnio jakieś dwa razy, tyle napisałam i wszystko się usunęło 🥲

Trzymam kciuki za badania🤞 nie sugeruj się internatami kochana, poczekaj do wizyty, super że działasz

KejtKa lubi tę wiadomość

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:

Pokaż co tam znalazłaś może którejś z nas uda się to obalić jakimiś dostępnymi badaniami :)

Jak robię badania z mężem to on się boi bardziej ode mnie do tego stopnia, że ja odbieram jego wyniki, sprawdzam i dopiero mu pokazuję :P faktem też jest, że bardziej się martwię o jego wyniki, bo wiem, że jakie moje by nie wyszły to jakoś to ogarnę, a ze względu na historię rodzinną chorób męża to u niego by pewnie była załamka gdyby coś bardzo nie grało :/

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ