Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Remedios wrote:Moja mi się kiedyś zapytała, czy jestem lekomanką 🙃 a ja naprawdę nie biorę wielu supli które biorą inni 🤣
Żeby to chociaż były jakieś cudowne leki co od razu zadziałają 🤣 a to tylko suple co tylko wspierają.👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Swoją drogą zapisałam się do fizjoterapeutki uroginekologicznej, to mój największy styczniowy sukces, w końcu jakieś namacalne działanie żeby poradzić sobie z problemem 🙈
Buburuza, Mika1992, Kasia900609, Angel93, askowe, Esbe, Iskierka ✨, Remedios, kleopatr4, KAaareii lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Mam wyniki z rana
Wit D3 65 ng/mL
Tutaj fajny wynik bo w zeszłym roku mi wyszlo ledwo 25ng
Estradiol 194.18 pg/mL
Progesteron 20.93 ng/mL a norma w fazie lutealnej w tym lab od 1.2 do 15.9
Noooo fajnie 🤭🙏😁
askowe, Esbe, Kompotlinka, Cerva, Luna11, Mika1992, Seabird, Vainchild, Lady A., Iskierka ✨, KAaareii, Remedios, Iza., Anka96, Atomówka lubią tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT) -
Maurena96 🤣🤣🤣
Angel93 piękne wyniki
Ja zaczynam wariować xd dzisiaj mam 11dpo, chciałam testować dopiero w dniu @ 15dpo, ale chyba mózg mi nie pozwoli. Już pomijając to, że zastanawiam się czy iść po test czy nie, to na niczym nie mogę się skupić, jestem cały dzień poddenerwowana, chyba z tego napięcia, że nie wiem 🙈 a jak wyjdzie, że nie to dalej nie będę się mogła skupić, bo załamanie, jak żyć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 14:57
Angel93 lubi tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
06.07 - ⏸️
08.07 - beta 143
10.07 - beta 278
10.07 - progesteron 78
24.07 - puste jajo płodowe 💔
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
Ja byłam testoholikiem, ale po paru latach przestałam wierzyć i nawet wyrzucalam przeterminowane testy. Okres zawsze przychodził w punkt, dzien wcześniej, lub sekundę po nasikanku do kubeczka. W tym cyklu nie wiem kiedy wypada owulacja, ale jak nie dostanę @ do Walentynek to testuje wtedy. To chyba będzie 28 dzien cyklu (moje cykle maja po ok 26 dni).askowe wrote:Maurena96 🤣🤣🤣
Angel93 piękne wyniki
Ja zaczynam wariować xd dzisiaj mam 11dpo, chciałam testować dopiero w dniu @ 15dpo, ale chyba mózg mi nie pozwoli. Już pomijając to, że zastanawiam się czy iść po test czy nie, to na niczym nie mogę się skupić, jestem cały dzień poddenerwowana, chyba z tego napięcia, że nie wiem 🙈 a jak wyjdzie, że nie to dalej nie będę się mogła skupić, bo załamanie, jak żyć?
Nie ma porady na niemyslenie. Zawsze to siedzi z tyłu głowy. Jak czujesz, ze chcesz zatestowac to testuj, jeśli ma przyjść rozczarowanie to i tak przyjdzie. Wiadomo, ze nadzieja umiera wraz z okresem, a nie bielą na tescie
askowe, Angel93, KAaareii, Remedios lubią tę wiadomość
♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t -
Cześć,
jestem tu nowa, trochę nie znam zasad, nie znam waszych historii. Trochę czytałam, szukałam odpowiedzi. A postanowiłam napisać, bo po prostu czekam na testowanie i odchodzę od zmysłów 🙈 jak Wy sobie z tym radzicie? Mam wrażenie, że z każdym kolejnym cyklem coraz trudniej mi wytrzymać. Zrobiłam test w 11dpo. Progesteron z 7dpo wyszedł tylko 9ng/ml, więc wiem, że szanse są baaardzo małe, ale niestety nie potrafię się pozbyć tych resztek nadziei. @ powinnam dostać w niedzielę.
askowe lubi tę wiadomość
-
wera1211 wrote:Cześć,
jestem tu nowa, trochę nie znam zasad, nie znam waszych historii. Trochę czytałam, szukałam odpowiedzi. A postanowiłam napisać, bo po prostu czekam na testowanie i odchodzę od zmysłów 🙈 jak Wy sobie z tym radzicie? Mam wrażenie, że z każdym kolejnym cyklem coraz trudniej mi wytrzymać. Zrobiłam test w 11dpo. Progesteron z 7dpo wyszedł tylko 9ng/ml, więc wiem, że szanse są baaardzo małe, ale niestety nie potrafię się pozbyć tych resztek nadziei. @ powinnam dostać w niedzielę.
Hej! Mam tak samo i też nie wiem, co z tym zrobić🙈 test 11dpo wyszedł pozytywny czy negatyw?👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
06.07 - ⏸️
08.07 - beta 143
10.07 - beta 278
10.07 - progesteron 78
24.07 - puste jajo płodowe 💔
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
im dłużej człowiek się stara to ja mam wrażenie, że już tak nie czeka na to testowanie w napięciu.
ja chyba podchodzę do tego już jak robot, bez emocji👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Kasia900609 wrote:Dziewczyny a teraz pytanie. Bo wczoraj koło 13 podałam sobie zastrzyk ovitrelle . Dziś mega boli mnie brzuch od około 12. I mam uczucie wzdętego brzucha. Jak myślicie ból sugeruje owulację teraz ?
Hej. Mamy podobnie widzę tylko ja dziś podawałam zastrzyk 😆 ale brzuch zaczął boleć mnie już wcześniej. Pik wyszedł wczoraj i w sumie dziś też więc myślę że owulacja będzie albo jest już teraz 😊
Kasia900609 lubi tę wiadomość
🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍 -
Noo dokladnie tak to dziala, mi tak po roku trochr opadlo a teraz po 3 to ja juz nawet nie testuje i nie mysle i tym. Zreszta 🐒 zawsze punktualna wiec wyprzedza jakiekolwiek sensowne testowanie 🙈Mika1992 wrote:im dłużej człowiek się stara to ja mam wrażenie, że już tak nie czeka na to testowanie w napięciu.
ja chyba podchodzę do tego już jak robot, bez emocji
Mika1992 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 13x ❌️
Letrozole Bluefish 6x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
wera1211 wrote:Cześć,
Wera, jeżeli jesteś pewna że ten progesteron był 7dpo a nie wcześniej lub później, to może dobrze by było skonsultować z ginekologiem? Może potrzebujesz wsparcia progesteronu
A co do czekania, to niestety nie ma na to żadnej rady, niektórym pomaga testowanie dopiero po dacie miesiączki, innym testowanie codziennie. Na pewno dobrze jest się zająć czymś innym niż tylko myśleniem o ciąży i staraniach, no ale sama dobrze wiem że łatwo powiedzieć ciężko zrobić 😊
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Z supli: inozytol, wit. D, magnez, NAC, zioła Ojca Sroki
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
11 cs o pierwszą 🤰 -
Mika1992 wrote:im dłużej człowiek się stara to ja mam wrażenie, że już tak nie czeka na to testowanie w napięciu.
To prawda, w pierwszym czy drugim cyklu testowałam 9, 10 dpo, teraz czekam do jakiegoś rozsądnego dnia, robię jeden test i nie jestem zdziwiona bielą 😅 w sumie jakby mi wyszedł pozytywny to bym nie wiedziała co ze sobą zrobić chyba 🫣
Angel93 lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
🤷🏻♂️35 lat
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
11 cs o pierwszą 🤰 -
Remedios wrote:Wera, jeżeli jesteś pewna że ten progesteron był 7dpo a nie wcześniej lub później, to może dobrze by było skonsultować z ginekologiem? Może potrzebujesz wsparcia progesteronu
A co do czekania, to niestety nie ma na to żadnej rady, niektórym pomaga testowanie dopiero po dacie miesiączki, innym testowanie codziennie. Na pewno dobrze jest się zająć czymś innym niż tylko myśleniem o ciąży i staraniach, no ale sama dobrze wiem że łatwo powiedzieć ciężko zrobić 😊
Ogólnie chcę iść do lekarza, tylko czekam już na @, żeby sprawa była jasna. Tylko zdziwił mnie ten wynik progesteronu, bo w październiku miałam prawie 20, więc skąd ten nagły spadek?
Wiecie, chciałam też z kimś o tym porozmawiać, kto wie co to znaczy. Może nie jestem po wielu poronieniach, bo miałam jedno, a kolejna ciąża z wadą genetyczną zakończona porodem w 24tc. Więc ciągle bez jakiegoś happy endu. -
Remedios wrote:To prawda, w pierwszym czy drugim cyklu testowałam 9, 10 dpo, teraz czekam do jakiegoś rozsądnego dnia, robię jeden test i nie jestem zdziwiona bielą 😅 w sumie jakby mi wyszedł pozytywny to bym nie wiedziała co ze sobą zrobić chyba 🫣
Tak. Ja też obiecuję sobie czekać do miesiączki, bo szkoda mi kasy na testy. Miesiączka zawsze przychodzi na czas. W tym miesiącu zatestowałam w 10dpo, bo nie wiedziałam, czy brać antybiotyk. Było biało, wzięłam i czekam na okres. Trochę zwątpienie mnie dopadło.♀️36 ❤️♂️38
⌛Starania od wiosny 2025 -
Ja to nawet ostatnio jestem z siebie dumna, bo nie myślę co jeśli, tylko ogarniam sprawy na bieżąco, nie zawieszam życia "bo jest prawdopodobieństwo, że będę w ciąży"🙈Mika1992 wrote:im dłużej człowiek się stara to ja mam wrażenie, że już tak nie czeka na to testowanie w napięciu.
Aczkolwiek zrobię w sobotę progesteron, bo jakoś sama nie wierzę, że owulacja była. Ustalając wizytę uwzględniłam pracę, ale okresu to już nie i jeśli się potwierdzi to będę musiała wizytę przełożyć bo trafiłam z terminem w samo centrum 🙉 🤣
Remedios, Mika1992, kleopatr4 lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Lady A. wrote:Ja to nawet ostatnio jestem z siebie dumna, bo nie myślę co jeśli, tylko ogarniam sprawy na bieżąco, nie zawieszam życia "bo jest prawdopodobieństwo, że będę w ciąży"🙈
Aczkolwiek zrobię w sobotę progesteron, bo jakoś sama nie wierzę, że owulacja była. Ustalając wizytę uwzględniłam pracę, ale okresu to już nie i jeśli się potwierdzi to będę musiała wizytę przełożyć bo trafiłam z terminem w samo centrum 🙉 🤣
Dobre nastawienie. Ja też się staram tak robić. Wcześniej miałam zawsze schizy, że nie mogę tknąć wina czy iść na saunę bo jestem w ciąży. Nigdy nie byłam 😂
Ja kurczę chętnie bym sprawdziła progesteron po wprowadzeniu utrogestanu, ale poniedziałek i wtorek mają być bardzo zimne więc myślę że skutecznie mnie to zniechęci 😂🤷🏽♀️30 lat
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
🤷🏻♂️35 lat