Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w Walentynki juz bede testować, albo i nie zdążę 😅😅Mika1992 wrote:
Nie wiem kiedy owulacja, ale serduszkowalismy 6 razy w ciągu 7 dni. Staremu libido szaleje na wakacjach i od tego Fertistimu 😅😅 i jeszcze namawia na więcej mimo, ze juz po owulacji chyba.
kleopatr4, sirengirl92, askowe, Angel93, Reja13 lubią tę wiadomość
♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t -
@kay, wygląda mi to na ciążę biochemiczną. Bardzo mi przykro. Zaproszę Cię nieśmiało na wątek „poronienia”. Dziewczyny mają ogromną wiedzę
Kay. lubi tę wiadomość
#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)
Starania o #2
07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)
💔cb 01/26
⏸️ 30/01/26

-
Panna_M Talto109_ Vainchild gratulacje, trzymam kciuki za spokojną i zdrową ciążę dziewczyny 🥰
U mnie czas działać, bo za ok. tydzień owulka, a moja motywacja raz lepsza raz gorsza - niestety luty kojarzy mi się teraz z ubiegłoroczną cp, i dopadła mnie chyba reakcja rocznicowa więc mój zapał jest taki sobie... Jeszcze chcą mnie chyba zajechać w pracy, bo jedyne o czym marzę po niej to położyć się i spać, energia 0 👍
KAaareii Seabird Kompotlinka - totalnie rozumiem presję, dlatego grudzień u mnie był przepłakany, bo zafiksowałam się totalnie na tym żeby wyrobić się do końca roku. I ta presja zepsuła mi wszystko co mogła w mojej głowie (i niestety mężowi się udziela) - jakiś komfort i poczucie luzu i radości w tym wszystkim. Fajnie, że są osoby, które mnie rozumieją. Ale totalnie niefajnie, że nam te głowy tak pracują..
U mnie presja może nie aż tak z racji wieku (29 - ni to młodo, ni staro 😜) ale też choruję na autoimmuno i z moją neuro bardzo czekamy na dwie kreski, bo wtedy można zbudować plan co i jak z leczeniem. Bycie w takim rozkroku - pomiędzy lekiem który już średnio pomaga, a lekiem którego nie mogę brać przy staraniach/w ciąży - jest męczące.
Vainchild, Kompotlinka, Talto109_, KAaareii, Seabird lubią tę wiadomość
|| cp 3/25 || cb 9/25 ||
lipidogram, glukoza, B9, B12, D, ferrytyna, LH/FSH, estradiol, progesteron - ✅️
prolaktyna - 23,3 ng/m❕️
TSH - 2,840 μlU/ml❗️ -
Mika1992 wrote:Ja dostałam dziś okres, nareszcie
W lutym będę jako wolny strzelec, bo moje testowanie będzie raczej na początku marca. Także tego.. 
Super, że już masz @ ☺️ ja czekam na swoją i tak samo będę testować dopiero w marcu. Aj te długie cykle... Wkurzają mnie
Mika1992 lubi tę wiadomość
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
4cs -
Taki dzisiaj ruch na wątku, że ciężko nadążyć 🔥
Dziewczyny, baardzo dziękuję za wsparcie, naprawdę poczułam się lepiej. Nabrałam sił żeby przegadać sytuację z mężem i już jeden ciężar z serca. Jak dobrze mieć tu inne kobiety, które wiedzą jak to jest 😭
Kompotlinka, bardzo mnie uspokoiły Twoje słowa o tym, że natura wie co robi. Dziękuję ❤
Mika - są lepsze i gorsze dni jeśli chodzi o presję i szukanie balansu między nakręcaniem sie, a świadomym staraniem o dziecko. Cieszę się, że nie czekasz już na małpę i przed Tobą nowy początek. Walczymy dalej 🤞
askowe - widzę ten cień, na pewno warto jutro zatestowac ponownie albo od razu beta 🍀
Jak to się dzieje, że co miesiąc większość pozytowow objawia się nagle w ciągu dwóch dni 😆
Mika1992, askowe, Kompotlinka, Luna11 lubią tę wiadomość
32👩🏼& 36👨
12cs ⏳
12.2025 CB 💔 -
12 dpo, zaczęłam myśleć, że jak jutro pójdę na betę to wyniki będą w poniedziałek dopiero i tak się rozemocjowałam, że poszłam od razu 🙈 jak by cień miał zniknąć to będę wiedzieć czy cień czy biochemVainchild wrote:Askowe, widać! 🥰 Który dpo?
Kompotlinka lubi tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
06.07 - ⏸️
08.07 - beta 143
10.07 - beta 278
10.07 - progesteron 78
24.07 - puste jajo płodowe 💔
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
Hejka Lejdis dziś mam młyn jeszcze nie przysiadłam do nadrabiania was przy kawusi, ale przyszły mi wyniki
FSH 4,55 mlU/mL
Prolaktyna 12,8 ng/mL zakres 5,18-26,53
LH 4,64 faza folikularna 1,80 - 11,78
Estradiol <13pg/mL faza folikularna 21-251
Progesteron 0.22 ng/mL faza folikularna :<0.3 (był w pakiecie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 12:13
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Regularne cykle, ale często bez owulki👎
Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem. -
Ounai wrote:Panna_M gratulacje

Askowe tdzymam kciuki
Mika1992 chyba niewiele jest takich dni kiedy okres cieszy.
Masz rację, chyba od roku mnie tak nie cieszył okres jak dziś.
mam nadzieję że to ostatni w tym roku ❤️
Ounai, askowe, KAaareii, Esbe lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Dziękuję dziewczyny za dobre słowo 😊 teraz tylko czekać na wyniki ✊️✊️
W ogóle nam też z miesiąca na miesiąc jest ciężej ze staraniami, wykupiliśmy wakacje w okresie kolejnej owulacji, aby móc podejść bardziej na luzie, mąż nie daje rady z tego napięcia, a wiem, że się stara, i rozumie, ale ma dużo pracy i ten stres. A ja pomimo, że rozumiem to i tak każdą nieudaną próbę sama sobie przepłakuję... Staram się mu pokazywać, że nic się nie dzieje, aby nie był bardziej zestresowany, ale tak mi czasem ciężko...
yoreva, KAaareii, Mika1992, Esbe, Seabird, Kompotlinka lubią tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
06.07 - ⏸️
08.07 - beta 143
10.07 - beta 278
10.07 - progesteron 78
24.07 - puste jajo płodowe 💔
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
kleopatr4 wrote:O mamo! Dosłownie;) Ty też październik?
To miesiac moich urodzin, zamarzyłam się trochę… chociaż chyba bym wolała jakiś inny😂
Teraz jeszcze widzę test @askowe, kurde ja widzę ten cień co wy dziewczyny się zmówiłyście? Co jest grane🤣🤣🤣
Marisa93, myślę że zgodnie z powyższą passą dobrze by było jakbyś zatestowala ponownie.
Ja dziewczyny teraz do 16 będę się stresować i myślę tylko żeby jechać do rossmanna🤣
Aplikację mi pokazują 11/12 październik 😁
No się wysypało trochę tych pozytywnych i bardzo dobrze za wszystkie trzymam kciuki ❤️❤️
Esbe, Kasia900609 lubią tę wiadomość
🧑32
🧒26
🐶5
06.2024 start starań
03.2025 Torbiel endometrialna
08.2025
Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
stwierdzona endometrioza IV stopnia
AMH 3,7
09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża
15.01.2026
AMH 1,3
USG pęcherzy widoczny
pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
Duphaston 2x10
27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
29.01.2026 beta 115
01.02.2026 beta 415
03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73 TSH 1,677 -
Ale cudowne zakończenie tego miesiąca 🥹 gratuluję dziewczyny ❤️ życzę Wam nudnych 9 miesięcy.
Opowiem Wam historię z witaminą d. Mój syn miał ZUM i miał przebadane wszytko wzdłuż i wszerz. Witamina D wyszła mu chyba z 18. Po wynikach naczytałam się badań, że kiedy matka karmiącą bierze min. 10 tys. Jednostek witaminy D to nie trzeba już suplementować u dziecka. Na wszelki wypadek brałam 16 tys., bo otyłość itp. Po pół roku syn miał powtarzane badania i wyszedł mu wynik ponad 90 xddd u siebie nawet nie miałam odwagi sprawdzać... Stosowałam wit. D forte z MyWita. Wydaje mi się, że ma najlepszy stosunek ilości do ceny. No i na pewno działa 🤪
U mnie 9dc i w sumie jeszcze nic się nie zadziało, a ja już spisałam ten cykl na straty. Musiałoby sie tyle rzeczy zgrać, że to chyba nierealne. Zastanawiam się tylko czy nie pójść 15 dpo na USG podejrzeć czy cokolwiek się dzieje. Przynajmniej nie będę się stresować przez 2 tyg. oczekując na owulację. No i ostatnio jak miałam USG to lekarz nie mógł znaleźć jednego jajnika. Ciekawe czy teraz by znalazł.
No, ale trzymam dietę, trenuję... A kiedyś może ta owulka wystąpi w korzystnym czasie.
KAaareii lubi tę wiadomość
🩷2015
🩷2018
🩵2023
🩶?3cs (od 11.2025)
3x zielone światło na zajście w ciążę po 3cc
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS
Plan na 3cs:
1) Wit. D
2) Pueria Duo
3) zasypianie o 23
4) <94kg -
O matko, jaki wysyp pozytywów. Żeby nie dublować, bo nie wiem komu już gratulowałam, dziewczyny gratuluję za wszystkie ⏸️. Trzymam za Was kciuki 🤞🏻✊🏻🍀
Jednak ten styczeń nie będzie taki zły👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
4cs -
Askowe ja tam widzę kreseczkę nawet nie powiększając zdjęcia także kciuki 🤞
Iskierko jeśli tyle dni krwawisz i dalej masz to w jajowodzie to dla Twojego bezpieczeństwa zgłoś sie na oddział. Oni na pewno Cie dobrze pokierują.
askowe lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT) -
Dziewczyny, ja zniknęłam ponieważ właśnie przeżywam najgorszy czas w swoim życiu. Niespodziewanie odeszła moja mama .... Trzymam za Was kciuki. Nie wiem kiedy wrócę czy zaprzestaniemy staraniem. Nie wiem nic....Ona&On: 1993 r.
Starania o drugie dziecko: 10.2025
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC. -
W grudniu kumpela do mnie zadzwoniła i mówi, czuję, że jestes w ciąży. Mówię jej ze mam 3 dzień okresu. Ona na to, że szkoda, bo miała naprawdę silne przeczucie. Później się okazało, że to był 3 dzień mojej ciążyMika1992 wrote:Masz rację, chyba od roku mnie tak nie cieszył okres jak dziś.
mam nadzieję że to ostatni w tym roku ❤️
Życzę Ci z całego serca żeby dziś był pierwszy dzień Twojej :*
askowe, KAaareii, Mika1992, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Choć w tej chwili nie ma słów które byłyby w stanie ukoić Twój ból, to wiedz, że naprawdę bardzo, bardzo mi przykroBlond27 wrote:Dziewczyny, ja zniknęłam ponieważ właśnie przeżywam najgorszy czas w swoim życiu. Niespodziewanie odeszła moja mama .... Trzymam za Was kciuki. Nie wiem kiedy wrócę czy zaprzestaniemy staraniem. Nie wiem nic....
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Blond27 wrote:Dziewczyny, ja zniknęłam ponieważ właśnie przeżywam najgorszy czas w swoim życiu. Niespodziewanie odeszła moja mama .... Trzymam za Was kciuki. Nie wiem kiedy wrócę czy zaprzestaniemy staraniem. Nie wiem nic....
Bardzo mi przykro 😥😥 trzymaj się kochana. Wrócisz kiedy będziesz miała chęć i siły. A teraz zajmij się sobą, przeżyj żałobę tak jak potrzebujesz. Przytulam mocno!👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
4cs -
Iskierko, ja bym pojechala do szpitala, tylko wybralabym taki dobry.
-
Bardzo, bardzo mi przykro. Daj sobie czas na przeżycie żałoby. Mam nadzieję, że masz blisko siebie osoby, które Cię wspierają. Ściskam Cię mocno. ☹️🫂Blond27 wrote:Dziewczyny, ja zniknęłam ponieważ właśnie przeżywam najgorszy czas w swoim życiu. Niespodziewanie odeszła moja mama .... Trzymam za Was kciuki. Nie wiem kiedy wrócę czy zaprzestaniemy staraniem. Nie wiem nic....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 19:33