Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj miałam lekkie krwawienie jasno czerwone wieczorem ona ustało i od tamtej pory boli mnie podbrzusze,śluz kremowy
-
Ounai wrote:Mnie nie bolaly wiec licze ze jednak bedziesz moja para
A jakie objawy miałaś? Jakieś bóle jak na okres?
Oczywiście gratuluję ci z całego serduszka, czytałam twoją historie i ci kibicowałam 🩷
Ounai lubi tę wiadomość
👱🏻♀️31 👨32
starania od 05.2024
Jajowody drożne ✅️
TSH: 2,58 ⬆️ Euthyrox
Estradiol (4 dc): 63,90 pg/ml ✅ (30,90–90,40)
FSH (4 dc): 6,19 IU ✅ (3,50–12,50)
LH (4 dc): 9,03 IU/I ✅ (2,40–12,60)
Prolaktyna 384,0 µIU/ml ✅️(102,0–496,0)
Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
CA-125 (5 dc): 14 ✅
FT3: 2,79 FT4: 1,28 ✅
Ferrytyna: 74 ✅
Żelazo: 17,3 ✅
Glukoza: 88,10 ✅
Partner – nasienie: 14% morfologia✅️ -
Byłam dziś u ginekolog. 11dc owulacja sie szykuje z lewego jajnika, pęcherzyk 11mm. W piątek mam zacząć testowanie. Owu prawdopodobnie poniedziałek wtorek lub środa.
Na usg uwidocznił się jeszcze mały mięśniak ok 1cm i została pobrana cytologia. Ale ponoć nie utrudnia on ani zajścia ani zagnieżdżenia.
Małż nie ma wyjścia.. ma zrobić seminogram i mamy sie umowic do urologa lub androloga.
Polecacie kogoś okolice Katowic lub Częstochowa?
Buburuza lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 przed badaniem nasienia -
KAaareii wrote:Femina 100 % pure cotton, sa wszystkie artykuły tylko z bawełny.
Też bardzo lubię profil hormonalna przestrzeń, bardzo duzo wiedzy na temat cyklu, hormonów itd.
O tych używam i są super ❤️
Dudu13, KAaareii lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Regularne cykle, ale często bez owulki👎
Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem. -
Zuduarineczka wrote:Też tak uważam. Nastawiałam się że nie będę testować a codziennie rano robię i wyczekuję, chociaż wiem że to za wcześnie bo dopiero 8dpo. I codziennie rano mikro rozczarowanie.
Wcześniej wpoiminalyscie dziewczyny o leku Feristim dla mężczyzn to mój mąż go bierze i mówi że jest w smaku okropny, ale dzielnie bierze. Może na wiosnę pójdzie powtórzyć badania to zobaczymy czy ma lepsze działanie. Dużo osób go poleca.
Ciekawa jestem czy w smaku podobny do tego dla kobiet. Bo ten dla kobiet jak dla mnie jest ok. Słodki ale na raz wypijam i daje radę. W tym tygodniu ma mi przyjść ten dla mężczyzn to się napiję i porównam. Ale chyba wydaje mi się, że zależy to od upodobań smakowych człowieka. Czy lubi słodkie czy nie ☺️☺️👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
3cs -
Femina Pure, Podpaski ultra z powłoczką w 100% z organicznej bawełny - NormalPaula. wrote:A podpowiesz które te sa w biedrze akurat?
Też kiedys wpadłam na jakiś filmik czy artykul juz nie pamietam, że niestety ale te wszystkie podpaski itp niszczą nasza płodność.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,373383,femina-pure-podpaski-ultra-z-powloczka-w-100-z-organicznej-bawelny-normal.html
Jest też wersja Super.
Tu są inne polecane:
https://www.instagram.com/p/DTSs6l1iZTV/?igsh=MXZ5b2ZxeW1iN2t2aw==
Mika1992, Buburuza, Paula., Dudu13, KAaareii, Olo323 lubią tę wiadomość
👧 30 l. 🧔♂️ 35 l. 👶🏻💙
Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
06.2024 - ⏸️
11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, mięśniak 0,5 cm ➡️ acard 150
🧔♂️ - ❌️ cholesterol

-
Ja ostatnio w poszukiwaniu bawełnianych podpasek zeszłam całe centrum handlowe, a mogłam iść do biedry! Dzięki za polecajkę!
monii00, Buburuza lubią tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
06.07 - ⏸️
08.07 - beta 143
10.07 - beta 278
10.07 - progesteron 78
24.07 - puste jajo płodowe 💔
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
Mąż mój próbował ja mam ten Feristim ovu i mówi że nasz lepszyInsulinka wrote:Ciekawa jestem czy w smaku podobny do tego dla kobiet. Bo ten dla kobiet jak dla mnie jest ok. Słodki ale na raz wypijam i daje radę. W tym tygodniu ma mi przyjść ten dla mężczyzn to się napiję i porównam. Ale chyba wydaje mi się, że zależy to od upodobań smakowych człowieka. Czy lubi słodkie czy nie ☺️☺️
Insulinka lubi tę wiadomość
-
Też mam mięśniaka małego i gin co innego powiedział. U mnie są 2 poronienia samoistne na pokładzie i może mieć to wpływ na zajście w ciążę. Zależy od typu mięśniaka, jego struktury i wzrostu. Mięśniaki deformują jamę macicy więc mają znaczenie także dla endometrium. Małe zazwyczaj są tylko do kontroli raz w roku. Podczas ciąży też sprawdzają czy nie rośnie bo u mnie pojawił się nagle między poronieniami.Angel93 wrote:Byłam dziś u ginekolog. 11dc owulacja sie szykuje z lewego jajnika, pęcherzyk 11mm. W piątek mam zacząć testowanie. Owu prawdopodobnie poniedziałek wtorek lub środa.
Na usg uwidocznił się jeszcze mały mięśniak ok 1cm i została pobrana cytologia. Ale ponoć nie utrudnia on ani zajścia ani zagnieżdżenia.
Małż nie ma wyjścia.. ma zrobić seminogram i mamy sie umowic do urologa lub androloga.
Polecacie kogoś okolice Katowic lub Częstochowa?👧 30 l. 🧔♂️ 35 l. 👶🏻💙
10.2023 - ⏸️
04.2024 - ⏸️
06.2024 - ⏸️
👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, mięśniak 0,5 cm ➡️ acard 150
🧔♂️ - ❌️ cholesterol

-
Mnie się wudaje, że bezpośrednio nie ma to wpływu ani na płodność ani na ryzyko poronień. Owszem, jesli stosujac takie srodki masz nawracające infekcje to może mieć wpływ. Ja np stosuję od lat tampony ob i nie mam zadnych problemow ale.. uzywam bawelnianej bielizny. Nawet jesli kupuje koronki to pilnuje zeby ta czesc bielizny bezposrednio przylegajaca do miejsc intymnych byla bawelniana. I odkad tak robie nie mam w ogole infekcji intymnych, a wczesniej miewalam i to czesto.kleopatr4 wrote:Zastanawiam się na ile realnie problem z zachodzeniem w ciążę oraz ewentualne poronienia według Was mogą wynikać z używania drogeryjnych środków menstruacyjnych? Badania na tych środkach jednorazowych są jednoznaczne.
Czy ktoś z Was się nad tym kiedyś zastanawiał? Tak sobie ostatnio myślałam o tym… -
Dziewczyny, dziwna sprawa.
klasycznie o 9 poszłam do ubikacji zrobić test owu (dziś 14 dc, a ja pik mam raczej później).
Zawsze robie testy HorienMedical, bo domowe laboratorium mi pik kilka dni pokazywało, ale kupiłam w tym cyklu też Facelle z Rossmana. Oba testy wczoraj o 17 miały już kreski, ale dziś o 9 HorienMedical pokazywał według apki premom 0.50, a Facelle ma mega turbo intensywny pik
. Dam znać jak testowanie o 17 wyjdzie, ale dziwna rozbiezność.
Dodam, że dwa cykle temu HorienMedical pokazał mi pik aż prawie czarny więc ładnie łapie mi piki, ale no mylące to takie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 10:21
Angel93 lubi tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Regularne cykle, ale często bez owulki👎
Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem. -
Bole na okres pojawily sie dopiero wczoraj (2 dni przed spodziewanym terminem @) i to tak silne, ze obudzily mnie dzis 3x w nocy. Wszyatkie objawy dla mnie byly do zracjonalizowania, dlatego 2 kreski byly tak ogromnym zaskoczeniem.Takatam wrote:A jakie objawy miałaś? Jakieś bóle jak na okres?
Oczywiście gratuluję ci z całego serduszka, czytałam twoją historie i ci kibicowałam 🩷
1. Czulam kłujący ból w prawym jajowodzie co nie bylo niczym dziwnym bo zawsze mnie tak boli jak jest owulacja po stronie bez jajowodu
2. W ppdbrzuszu czulam jalbym miala zakwasy ale zaczelam cwiczyc wiec myslalam ze to sa zakwasy
3. Bol kregoslupa w okolicy ledzwiowej, ale myslalam ze ze stresu (ja mam rwy kulszowe powodowane stresem), nawet prosilam meza zeby mi rozmasowal posladki zanim mnie calkiem polamie
4. To bylo akurat dziwne, suszylo mnie jakbym miala paskudnego kaca, choc tez wytlumaczylam sobie tym, ze moze w domu mamy bardziej suche powietrze a ja pewnie za malo pilam
5. Bol piersi byl identyczny jak w cyklach bez ciazy, dopiero teraz zaczyna byc mocniejszy
6. Piersi w ogole nie urosly...jeszcze
7. Mialam ogromny tradzik ale ostatnio zawsze w 2 fazie cyklu mam choc rzeczywiscie, moze nie az taki silny. Obsypalo mnie na czole, na policzkach, na szyi, na plecach i nawet na posladku mialam jeden.
8. Zmeczenie i sennosc, ale myslalam ze to przez to, ze zamiast polozyc sie spac jak czlowiek aiedze na messengerze z kolezabkami do 1:00 w nocy i ze juz stara jestem i szybciej sie mecze niz kiedys.
9. Ćmiące bóle głowy ale na tyle słabe że nie musialam zazywac lekow, laczylam je w glowie z tym odwodnieniem z pkt 4, bo zawsze jak sie odwodnie to boli mnie glowa.
10. Mam duzo zatrzymanej wody, czuję taki napuchnięty brzuch jak przed owulacją (ja przed owu puchnę bardziej niż przed miesiączką)
Dodam, ze z kazdym dzieckiem mialam te objawy troche inne, np z corka juz 3dpo zaczely sie mdlosci falami mimo nizszego progesteronu i w dniu testu (11dpo) juz mdlosci mialam codziennie rano. Niezmienne w każdej ciąży (mówię o tuch zdrowych) są: tradzik, bole glowy i sennosc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 10:35
Buburuza, Cerva, Takatam lubią tę wiadomość
-
Sprawdzałam internety i piszą, że są różne umiejscowienia tych mięśniaków i faktycznie moze utrudniać. Mój chyba jest tak położony że nie utrudnia. Co ciekawe jakos 3 miesiące temu byłam u innej lekarki i ona go nie widziała. Jest to możliwe, że tak szybko by się pojawił? I od czego to powstaje w ogóle 🤔monii00 wrote:Też mam mięśniaka małego i gin co innego powiedział. U mnie są 2 poronienia samoistne na pokładzie i może mieć to wpływ na zajście w ciążę. Zależy od typu mięśniaka, jego struktury i wzrostu. Mięśniaki deformują jamę macicy więc mają znaczenie także dla endometrium. Małe zazwyczaj są tylko do kontroli raz w roku. Podczas ciąży też sprawdzają czy nie rośnie bo u mnie pojawił się nagle między poronieniami.👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Moim zdaniem facelle się bardziej wybarwiają.Buburuza wrote:Dziewczyny, dziwna sprawa.
klasycznie o 9 poszłam do ubikacji zrobić test owu (dziś 14 dc, a ja pik mam raczej później).
Zawsze robie testy HorienMedical, bo domowe laboratorium mi pik kilka dni pokazywało, ale kupiłam w tym cyklu też Facelle z Rossmana. Oba testy wczoraj o 17 miały już kreski, ale dziś o 9 HorienMedical pokazywał według apki premom 0.50, a Facelle ma mega turbo intensywny pik
. Dam znać jak testowanie o 17 wyjdzie, ale dziwna rozbiezność.
Dodam, że dwa cykle temu HorienMedical pokazał mi pik aż prawie czarny więc ładnie łapie mi piki, ale no mylące to takie
Robiłam jedne i drugie i facelle zawsze był ciemniejszy. Daj znac jak późniejsze testowanie 🤞
Buburuza lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Zuduarineczka wrote:Mąż mój próbował ja mam ten Feristim ovu i mówi że nasz lepszy

Ja mam zwykły, ten różowy dla kobiet to porównam z tym 😂 ale zawsze cudze wydaje się lepsze haha 😂👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
3cs -
Ounai, oczywiście, że chętnie bym została Twoją parą 🫶
Oprócz podpasek zgadzam się z tematem bielizny - bawełna przede wszystkim! Te wszystkie ładne koronki są dla mnie na max kilka godzin i na noc od razu zmieniałam na dobrą bawełnę 🤍 może nie sexy dla męża, ale zdrowie najważniejsze 😂
Ounai lubi tę wiadomość
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, Omega 3-6, B12, witamina D3, Inozytol, magnez, czysty folian, NAC, cynk
On: Omega 3-6, czysty folian, magnez, cynk, B12
🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
Tarczyca: TSH - 2,72 -> 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
W zależności czy będzie rósł bo powyżej 4 cm już ma wpływ jak dobrze pamiętam. Mięśniaki najlepiej widać do owulacji i tak kazał mi przychodzić gin na kontrolę. Mogłaś być w innym dniu cyklu i przez to nie był widoczny. Pojawiają się od nieprawidłowych poziomów hormonów, ale ma wpływ też genetyka, otyłość, nadciśnienie, dieta.Angel93 wrote:Sprawdzałam internety i piszą, że są różne umiejscowienia tych mięśniaków i faktycznie moze utrudniać. Mój chyba jest tak położony że nie utrudnia. Co ciekawe jakos 3 miesiące temu byłam u innej lekarki i ona go nie widziała. Jest to możliwe, że tak szybko by się pojawił? I od czego to powstaje w ogóle 🤔
👧 30 l. 🧔♂️ 35 l. 👶🏻💙
10.2023 - ⏸️
04.2024 - ⏸️
06.2024 - ⏸️
🧔♂️ - ❌️ cholesterol

-
Lekarza nie polece, ale my badanie nasienia robiliśmy w cytolabie na Mikołowskiej i bardzo polecamy.Angel93 wrote:Byłam dziś u ginekolog. 11dc owulacja sie szykuje z lewego jajnika, pęcherzyk 11mm. W piątek mam zacząć testowanie. Owu prawdopodobnie poniedziałek wtorek lub środa.
Polecacie kogoś okolice Katowic lub Częstochowa?
♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t -
Cześć dziewczyny:)
Podczytuje Was od jakiegoś czasu, taka stara a o istnieniu ovu dowiedziałam się kilka miesięcy temu
mam już dzieci, po poronieniu w lutym 2025 cisza do tej pory. W tym cylku jednak czuje się jakoś inaczej... Testuję 20.01. trzymam kciuki za wszystkie i pozdrawiam ❤️❤️❤️
monii00, Kompotlinka lubią tę wiadomość
👩 36 🧑43
*3 dzieci: 💙17 lat,💗15 lat, 💙3lata
* 5 poronień do 10 tyg. po drodze,
* poronienie w 15 tyg. (aniołek z wadą letalną),
*11 cs od ostaniego poronienia- 01'26 ⏸️ 😊
17.01 (11dpo)- beta 80,6 U/l, progesteron 32,600 ng/ml
19.01 (13dpo)- beta 246 U/l, progesteron 28,700 ng/ml
23.01 (17dpo)- beta 1834 U/l
*wizyta 27.01.2026r.