Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojej, taka sama jak moja pierwszaNutka15 wrote:Dziewczyny zostawiłam mocz z rana w pojemniku i wiąząc syna do przedszkola zahaczyłam o Rossmann i laboratorium 🙈
Kupiłam jeszcze facelle i nie wierzę, ale to się dzieje 😭
ibb.co/rCTnMV1
ibb.co/7fTZRsW
ibb.co/MkSJTZWy
Tak sie ciesze!
Nutka15, Buburuza lubią tę wiadomość
-
Ja już po pierwszej wizycie z programu ochrony prokreacji, pozytywnie zaskoczona konkretna lekarka, cała lista skierowań badań witamin, hormonów za darmo to uczciwa cena 🤣 mąż tak samo dostał + badanie nasienia powtórne, i ja skierowanie do szpitala na drożność jajowodów jeśli okres przyjdzie
Ogólnie 10 dc a ja już mam pęcherzyk 17/18mm, trochę płynu w zatoce i niby owulacja według niej się zaczyna, gdzie zawsze miałam owulację 14/15 dc więc dziwne
+ po badaniu zaczęłam chwilę krwawić
Kompotlinka, Mika1992, Angel93, KAaareii, Ounai, Paula., Blond27, Esbe, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
W toku: badanie hormonów i witamin
HSG
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia -
AnaHope wrote:Ja dziś miałam testować, zrobiłam pink strumieniowego i nord test i na obu jest różowy cień ale to nadal cień a nie kreska a jest 12dpo- i to jest potwierdzona owulacja. Ja wiem jaka beta powinna być 12 dpo i napewno nie rzędu 5 czy 15.
10dpo ten sam test był biały bez żadnego cienia.
Zrobię betę jak zdążę chociaż może być dziś trudno ale niestety obstawiam, że to biochem więc nie będę tego sztucznie podtrzymywać progiem.
Jak nie zdążę dzisiaj zrobić bety to pewnie jutro zrobię jeszcze jakiś test żeby mieć pewność, że beta magicznie nie urosła x2 jak w prawidłowej ciąży.
Ja przy becie 44 miałam dalej cień na pinku 😫
Wgl taki ładny ładny test miałam dopiero 16dpo na teście klasycznym od 25 nie „czułym” od 10.
Pamiętam szukałam takiego co ładnie będzie wyglądać żeby mieć pamiątkę.
Blond27 lubi tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Regularne cykle, ale często bez owulki👎
Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem. -
Angel93 wrote:Nie dziękuję 🥰
17, 18 lub 19 mam ruchome te owulacje
A jakieś objawy? Ja zawsze miałam między 16 a 19 a mi zapikował 14 i cyk owulka 15 ✌️ siknij jak przyjadą ❤️
A które zamówiłaś?👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Czekam teraz na betę. U mnie będzie dopiero późnym wieczorem...
Ale powiem wam, że my w tym cyklu współzylismy niemal, że idealnie w czas i pierwszy raz rano, ale tylko przez to że to było święto 🙈 Tak to zawsze było wieczorem. Rano 6.01 miałam pik, podziałalismy, a popołudniu miałam już ból owulacyjny, którego ja nie pomyle z niczym innym. Po ciąży mam tak intensywne bóle owulacyjne, że zawsze mam pewność co do owulacji. Przez to jakaś nadzieja tam się tliła, ale czytając fora, czat gpt, że nasienie poprawia się po 3 miesiącach suplementacji sprowadzałam się na ziemię. Czytałam dużo o klinikach, pytałam o to koleżankę, która też chodziła, a ona jeszcze do mnie "czuje, że nie będziesz musiała się zapisywać" 😅
Nie miałam do tej pory żadnych większych objawów, ale jest wcześnie, bo dopiero 9dpo. 2 dni temu bardzo zakręciło mi się w głowie. Aż sobie ciśnienie mierzyłam. I od tego czasu co jakiś czas bolały mnie plecy w lędźwiach, ale znośnie. Ale zwałam to na inne rzeczy. Dzisiaj obudził mnie ból jak na mega okres i trzyma cały czas-identycznie miałam w pierwszej ciąży. A no i od wczoraj mnie też mega suszyło. Jeszcze wczoraj pykłam owulaka, bo niektórym wychodzą pozytywne w ciąży, a tam kompletne zero drugiej kreski, także myślałam, że pewnie nic z tego 🙈
Ale trzymam emocje na wodzy. Miesiąc temu miałam ferrytyne 19, TSH 0.289... Brałam jeszcze wczoraj tabletki na sen których nie można brać w ciąży i szczerze powiem, że się boje. Boję się najgorszego.
Ja ogólnie zawsze wszystko widzę w czarnych barwach... Ale nawet jeśli miałoby się coś stac, to świadomość, że możemy zajść w ciążę, jest dla nas ogromna. Trzymajcie kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 10:30
Blond27 lubi tę wiadomość
▫️'21 🧒🩵 1CS
▫️15.01.26 9dpo
⏸️🥹 10CS
Beta HCG 11.8 🫶
▫️17.01.26 11dpo
Beta HCG 72.3 🫶
▫️19.01.26 13dpo
Beta HCG 204 🫶
🔜 Pierwsza wizyta 03.02 -
Buburuza wrote:A jakieś objawy? Ja zawsze miałam między 16 a 19 a mi zapikował 14 i cyk owulka 15 ✌️ siknij jak przyjadą ❤️
A które zamówiłaś?
Właśnie objawów na razie żadnych i to mnie trochę martwi 🙈 żeby nie było że sie opóźni i bedzie po 20..
zamowilam z marki własnej doz, już leżą czekają grzecznie
Buburuza lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 przed badaniem nasienia -
Nutka15 wrote:Czekam teraz na betę. U mnie będzie dopiero późnym wieczorem...
Ale powiem wam, że my w tym cyklu współzylismy niemal, że idealnie w czas i pierwszy raz rano, ale tylko przez to że to było święto 🙈 Tak to zawsze było wieczorem. Rano 6.01 miałam pik, podziałalismy, a popołudniu miałam już ból owulacyjny, którego ja nie pomyle z niczym innym. Po ciąży mam tak intensywne bóle owulacyjne, że zawsze mam pewność co do owulacji. Przez to jakaś nadzieja tam się tliła, ale czytając fora, czat gpt, że nasienie poprawia się po 3 miesiącach suplementacji sprowadzałam się na ziemię. Czytałam dużo o klinikach, pytałam o to koleżankę, która też chodziła, a ona jeszcze do mnie "czuje, że nie będziesz musiała się zapisywać" 😅
Nie miałam do tej pory żadnych większych objawów, ale jest wcześnie, bo dopiero 9dpo. 2 dni temu bardzo zakręciło mi się w głowie. Aż sobie ciśnienie mierzyłam. I od tego czasu co jakiś czas bolały mnie plecy w lędźwiach, ale znośnie. Ale zwałam to na inne rzeczy. Dzisiaj obudził mnie ból jak na mega okres i trzyma cały czas-identycznie miałam w pierwszej ciąży. A no i od wczoraj mnie też mega suszyło. Jeszcze wczoraj pykłam owulaka, bo niektórym wychodzą pozytywne w ciąży, a tam kompletne zero drugiej kreski, także myślałam, że pewnie nic z tego 🙈
Ale trzymam emocje na wodzy. Miesiąc temu miałam ferrytyne 19, TSH 0.289... Brałam jeszcze wczoraj tabletki na sen których nie można brać w ciąży i szczerze powiem, że się boje. Boję się najgorszego.
Ja ogólnie zawsze wszystko widzę w czarnych barwach... Ale nawet jeśli miałoby się coś stac, to świadomość, że możemy zajść w ciążę, jest dla nas ogromna. Trzymajcie kciuki!
Trzymam kciuki 🤞🤞
U mnie w pierwszej ciąży było ❤️ wieczorem a rano jak scieliłam łóżko to aż mnie zgięło w pół, taki ból. Do tego tak mnie wysypało na czole, że aż sie do dermatologa umówiłam(jeszcze nie świadoma co się zadziało) i miałam jeszcze uczucie ciężkich piersi jak schodziłam ze schodów. W całej ciąży zemdliło mnie 5 razy z czego 4 po witaminach z cynkiem w składzie (najlepiej działał na mnie witaminer mama ale już tego chyba nie produkują)
No i ból jak na mega okres dzień przed @ i kolejnego dnia dwie kreseczka które dziś mają 8 lat 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 10:54
Nutka15 lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 przed badaniem nasienia -
Nutka15 wrote:Czekam teraz na betę. U mnie będzie dopiero późnym wieczorem...
Ja ogólnie zawsze wszystko widzę w czarnych barwach... Ale nawet jeśli miałoby się coś stac, to świadomość, że możemy zajść w ciążę, jest dla nas ogromna. Trzymajcie kciuki!
U mnie też 9dpo i testy dzisiaj wyglądają identycznie
gratulacje
Buburuza, Nutka15, KAaareii lubią tę wiadomość
👩 36 🧑43
*3 dzieci: 💙17 lat,💗15 lat, 💙3lata
* 5 poronień do 10 tyg. po drodze,
* poronienie w 15 tyg. (aniołek z wadą letalną),
*11 cs od ostaniego poronienia- 01'26 ⏸️ 😊
17.01 (11dpo)- beta 80,6 U/l, progesteron 32,600 ng/ml
19.01 (13dpo)- beta 246 U/l, progesteron 28,700 ng/ml
23.01 (17dpo)- beta 1834 U/l
*wizyta 27.01.2026r. -
Tak podczytuje wasze testowania i zmieniam narrację z „łatwiej się czeka na betę niż na owulaki” na „łatwiej się czeka na owulaki niż na betę” 😅😅
Fox, Angel93, Insulinka, .aś. lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Mam tylko zdjęcie chwilę po zrobieniu gdzie mało co widać (o ile tutaj coś widać jak wgrałam?) I wygląda jak testowa, później po killu minutach była lepsza bo bez ruszania testem widziałam ale musiałam ubierać dziecko i lecieć do pracy więc nie zrobiłam już zdjęcia drugiego.Ounai wrote:Pokaz te testy
-
Trzymam kciuki, ja widzę cień drugiej kreseczki , chyba wylapas wczesna ciążę ! Powtórz jutro z rana. Moja ciąża też była kiedyś taka delikatna kreseczkaNutka15 wrote:Dziewczyny zostawiłam mocz z rana w pojemniku i wiąząc syna do przedszkola zahaczyłam o Rossmann i laboratorium 🙈
Kupiłam jeszcze facelle i nie wierzę, ale to się dzieje 😭
ibb.co/rCTnMV1
ibb.co/7fTZRsW
ibb.co/MkSJTZWy
Buburuza, Nutka15, Esbe lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania o drugie dziecko: 10.2025
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC. -
Ja podobnie mam duży ból owulacyjny po ciąży. Ale w sumie nie wiem i nikt mi nie powie (bo byłam na USG też w czasie owulki) czy to jest ból że pęknięcie pęcherzyka czy ból jak rośnie pecherzyk ..... ? Jak myślisz ? Ja mam tez czasem tak że mam dużo śluzu ale po tym bólu 😅 Czasem myślę że to może ten śluz z pękniętego pęcherzyka. No my z racji malucha w domu nie mamy jak rano 😬 chyba muszę kupić na następny cykl testy owulacyjne - tfu tfu może nie będą potrzebne.Nutka15 wrote:Czekam teraz na betę. U mnie będzie dopiero późnym wieczorem...
Gratulacje 😍 trzymam mocno 👏Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 11:46
Nutka15 lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania o drugie dziecko: 10.2025
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC. -
Nie chce mi się dodać odpowiedź z całym linkiem, więc nie wiem czy to jest odpowiednio dodane:).
Gdzie macie grupy po pozytywach już, czy można się dodać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 11:44
👩 36 🧑43
*3 dzieci: 💙17 lat,💗15 lat, 💙3lata
* 5 poronień do 10 tyg. po drodze,
* poronienie w 15 tyg. (aniołek z wadą letalną),
*11 cs od ostaniego poronienia- 01'26 ⏸️ 😊
17.01 (11dpo)- beta 80,6 U/l, progesteron 32,600 ng/ml
19.01 (13dpo)- beta 246 U/l, progesteron 28,700 ng/ml
23.01 (17dpo)- beta 1834 U/l
*wizyta 27.01.2026r. -
Ja wiem, ze u mnie to chyba wytwor mojej wyobraźni. Widzę co chce, ale podzielę sie. Spojrzałam na test dopiero po 10 minutach, więc za późno. Ale przynajmniej dziś sie połudze 🤪🤪🤪
ibb.co/67nmyDGh
Buburuza, sirengirl92, Seabird, .aś. lubią tę wiadomość
♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t -
Esbe wrote:Ja wiem, ze u mnie to chyba wytwor mojej wyobraźni. Widzę co chce, ale podzielę sie. Spojrzałam na test dopiero po 10 minutach, więc za późno. Ale przynajmniej dziś sie połudze 🤪🤪🤪
ibb.co/67nmyDGh
To mnie dopisz do łudzących się 😅 też coś widzę. Ile dpo jesteś przypomnij? Lecisz jutro na betkę ?👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Blond27 wrote:Ja podobnie mam duży ból owulacyjny po ciąży. Ale w sumie nie wiem i nikt mi nie powie (bo byłam na USG też w czasie owulki) czy to jest ból że pęknięcie pęcherzyka czy ból jak rośnie pecherzyk ..... ? Jak myślisz ? Ja mam tez czasem tak że mam dużo śluzu ale po tym bólu 😅 Czasem myślę że to może ten śluz z pękniętego pęcherzyka. No my z racji malucha w domu nie mamy jak rano 😬 chyba muszę kupić na następny cykl testy owulacyjne - tfu tfu może nie będą potrzebne.
Gratulacje 😍 trzymam mocno 👏
Ja byłam w czasie owulacji na USG chyba 2,3 razy. Mnie boli brzuch wtedy jak płyn z pęcherzyka dostaje się do zatoki Douglasa. Mam go sporo. On drażni otrzewną i przez to mam ten specyficzny ból, którego nie mylę z żadnym innym. Tak mi tłumaczył lekarz. Ja mam wtedy taki pełny brzuch, bolący przy siadaniu szczególnie, uścisk na odbyt też. No mega to dziwne, ale wiem, że to na pewno owulacja jest. Wiec ja takiego typowego bólu jajnika nie mam, tylko takie coś.
My mamy 5latka, który jest wszędzie i wszystko rozumie 😅 wstyd się przyznać ale zajeliśmy go ulubiona bajką i poszliśmy do góry na szybkie co nieco 🙈😅 ja kupiłam zapas testów owulacyjnych, przyszły w poniedziałek 😅
Angel93, askowe lubią tę wiadomość
▫️'21 🧒🩵 1CS
▫️15.01.26 9dpo
⏸️🥹 10CS
Beta HCG 11.8 🫶
▫️17.01.26 11dpo
Beta HCG 72.3 🫶
▫️19.01.26 13dpo
Beta HCG 204 🫶
Mam w domu dwa testy ciążowe Facelle. Jest sens zamówić jeszcze jakieś na allegro? Robiłam kiedyś pinki.👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
Esbe wrote:Ja wiem, ze u mnie to chyba wytwor mojej wyobraźni. Widzę co chce, ale podzielę sie. Spojrzałam na test dopiero po 10 minutach, więc za późno. Ale przynajmniej dziś sie połudze 🤪🤪🤪
ibb.co/67nmyDGh
Ja też widzę 😁 ile jesteś dpo ?
Esbe lubi tę wiadomość
▫️'21 🧒🩵 1CS
▫️15.01.26 9dpo
⏸️🥹 10CS
Beta HCG 11.8 🫶
▫️17.01.26 11dpo
Beta HCG 72.3 🫶
▫️19.01.26 13dpo
Beta HCG 204 🫶
Mika1992 wrote:Mam w domu dwa testy ciążowe Facelle. Jest sens zamówić jeszcze jakieś na allegro? Robiłam kiedyś pinki.
Ja polecam te z Amazon, easy home
Witynja lubi tę wiadomość

👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🩷 CS2:
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, ok. 67 g FHR 161