Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰

Oceń ten wątek:
  • Iskierka ✨ Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się Was nadrobić. Gratuluję wszystkich ⏸️ i tulę za biele i 🐒

Ja próbuję dojść do siebie po ciąży biochemicznej, niestety nie jest łatwo. Tydzień po poronieniu biochemicznym dostałam miesiączkę, ale nie jest ona taka jak zawsze. Dziś trwa już 9 dzień, cały czas utrzymuje się ciemnoczerwone dość mocne krwawienie. Wczoraj zrobiłam kontrolnie test czy beta już spadła (wcześniej lekarkę martwiło, że beta spada wolno: 05.01 - 311, 07.01 - 262, 12.01 - 227). Na teście nadal dwie kreski (minęło 15 dni od poronienia). Test popołudniu też był pozytywny. Dziewczyny na innym wątku zasugerowały, że może to być CP. Jutro mam umówioną wizytę na monitoring, także zobaczę co powie lekarka. Mam nadzieję, że niedługo już się to skończy i będę mogła zacząć nowy cykl, bo liczę że to dobrze wpłynie na moją głowę i samopoczucie. A tak, to trwam w takim zawieszeniu 😞

28 👩🏼 32 👱🏻‍♂️ 7 (2018) 👧 z ZD

Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)

12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
    01.2026 - CB 💔 (beta maks 311)

👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
    👱🏻‍♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu po wynikach posiewów zupełnie nie wiem co myśleć... 🙈 U mnie wyszła infekcja E. Coli, chociaż nie mam objawów, a u męża czysto... Czekamy jeszcze na MUCHa...
    Dziwna sprawa, bo w seminogramie wyszły mu komórki okrągłe i wszystko przemawiało za tym, że to jednak infekcja. A dziewczyny mam pytanie - ile dni abstynencji przed seminogramem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 16:52

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • maranta Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2-7 dni abstynencji. U nas było 5 dni. Pewnie dotyczy to też używek i antybiotyków.

♀️36 ❤️♂️38

⌛Starania od wiosny 2025
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maranta wrote:
    2-7 dni abstynencji. U nas było 5 dni. Pewnie dotyczy to też używek i antybiotyków.
    Właśnie u nas też było 5... Zobaczymy co powie za tydzień androlog i jaki będzie miał pomysł na męża...

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Aga_92 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsychoKłaczek wrote:
    Co byście by robiły brały umowę na zastępstwo i uciekały z toxic miejsca, czy siedziały w toxic miejscu z umową na czas nieokreślony?
    Uciekac, zdrowie wazniejsze :)

Buburuza, yoreva, Basiax, Angel93 lubią tę wiadomość

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 12x ❌️
    Letrozole Bluefish 5x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Buburuza Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsychoKłaczek wrote:
    Hej dziewczyny. Przytulam wszystkie którego tego potrzebują, jeszcze będzie pieknie ale może inaczej niż my same chcemy...

A ja chyba jestem tego przykładem, pamiętacie mój wpis czy składać CV do roboty?
    No więc okazało się, że robota sama do mnie zadzwoniła z polecenia mojej pani Doktor że studiów. Haczyk jest taki że UOP na zastępstwo, będę probowala negocjować żeby może jednak UOP zwykle, ale nie wiem czy mi się to uda...
    Los bywa przewrotny.
    A co do mojej sytuacji staraczkowej: po analizie wykresu temperatur odkryłam że prawdopobnie przesunęła mi się owulacja wieeeeec, jutro teoretycznie planowany okres nie jest całkowitym deadlinem. W obecnej sytuacji moje wybory życiowe mocno się komplikują. Co byście by robiły brały umowę na zastępstwo i uciekały z toxic miejsca, czy siedziały w toxic miejscu z umową na czas nieokreślony?

Zależy gdzie ta praca. Ogółem myślałam, że umowy na zastępstwo są na wymarciu. Jeśli chodzi o takie umowy w oświacie to jeśli podczas trwania takiej zajdziesz w ciążę to macierzyński ci nie przysługuje……..
    A może uciekać, ale gdzie indziej? Bo dziewczyny też mają rację siedzieć nie ma co. No powiem ci że masz orzech do zgryzienia. Rób tak żeby Tobie było dobrze ❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 17:19

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
    Regularne cykle, ale często bez owulki👎
    Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem.
  • Buburuza Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Lepiej uciekać z miejsca które Ci nie służy. Jeśli nawet nie uda sie wynegocjować umowy o pracę nie na zastępstwo to jeśli zajdziesz w ciaze podczas trwania umowy to normalnie wszystkie świadczenia Ci przysługują.
    Walcz o swoje zdrowie psychiczne

Jesteś pewna? Na czas określony to wiem, że przedłużają do dnia porodu, a później jest macierzyński, ale jestem na 99% pewna że przy umowie na zastępstwo np. W szkole macierzyński nie przysługuje….

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
  • Sliva Znajoma

Wysłany: 22 stycznia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, przepraszam że zniknęłam i nie dałam znać w poprzednim wątku ale trochę wstrząsnęła mną informacja, że mam polip i muszę go usunąć. W tym miesiącu poproszę o wpisanie mnie jako wolnego strzelca, starania wrócą w marcu, bo 24go lutego mam wizytę w szpitalu. Czy miałyście może usuwane polipy? Może coś doradzacie? Na co uważać?

♀️29 ♂️31
    starania nad pierwszym Bobosiem, póki co na pokładzie dwa kotki 🐈‍⬛🐈

♀️
    Cytologa ✔️
    USG piersi, trans ✔️
    ▫️tsh: 2,31
    ▫️ferrytyna: 48,8
    ▫️B12: 425
    ▫️kwas foliowy: 40
    ▫️D3: 38,9
    ▫️Prolaktyna 40,1 (prawdopodobnie od przyjmowanego Seronilu)
  • Helenka22 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliva wrote:
    Cześć Dziewczyny, przepraszam że zniknęłam i nie dałam znać w poprzednim wątku ale trochę wstrząsnęła mną informacja, że mam polip i muszę go usunąć. W tym miesiącu poproszę o wpisanie mnie jako wolnego strzelca, starania wrócą w marcu, bo 24go lutego mam wizytę w szpitalu. Czy miałyście może usuwane polipy? Może coś doradzacie? Na co uważać?

Hej, ja też się nie udzielam z tego samego powodu, uznałam, że marne szanse do czasu zabiegu na zajście w ciąże, więc tylko Was podczytuje.
    Ja mam planowany zabieg na 31 marca chociaż wydaje mi się, że owulacja była później i znowu sie nie wstrzele w cykl.
    Co do polipa to już 2/3 lata temu też miałam usuwany, w moim przypadku wtedy jak i teraz to polip endometrialny. Wtedy pamiętam, że mówili o wstrzymaniu się ze staraniami do następnego cyklu.
    A sam zabieg wyglądał tak, że pierwszego dnia w szpitalu robili badania krwi, na drugi dzień był zabieg który trwał dosłownie z 15 min, ale troche trwało zanim się wybudziłam. W kolejny dzień wypis i do domu. Pierwszego dnia miałam delikatne plamienia, a już w kolejne nic nie miałam, ból taki jak okresowy, ale dużo mniejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 19:47

• Basiax Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj byłam załamana całkowicie i myślałam, że będę tylko leżeć i płakać. No owszem, popłakałam sporo, ale potem wstałam, zrobiłam trening, domowe spa, ogarnęłam się i dom, zrobiłam paznokcie i szczerze powiem, że nie wiem skąd ta siła się wzięła bo było źle..🙈
    Mąż już w środę ma badanie CASA, a ja mimo, że chodziłam do dobrego ginekologa prywatnie to umówiłam się do bardzo polecanego i z mega dobrymi opiniami od kobiet, które się długo starały. Kiedyś na niego patrzyłam i ciągle był brak terminów .. po czym wczoraj zajrzałam na znany lekarz i zwolnił się jedyny na za tydzień. No znak! Od razu zarezerwowałam :D a u niego już kalendarz na kolejne pół roku do przodu zamknięty. Poczytałam masę dobrych opinii , że bardzo pomógł w kwestii ciąży więc jestem pełna nadziei. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 18:28

Remedios, Angel93, Kompotlinka, Mika1992, Blond27, Atomówka , yoreva, Kleo10, sirengirl92 lubią tę wiadomość

• Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje ze mialam silne bole podbrzusza i dostałam plamień brązowych wiec wiem co to znaczy...jutro ogarne bete ale wiem ze nie ma szans...w sobote odstawiam leki i czekam na okres chyba ze przyjdzie juz jutro..nie wiem jakos chce mi sie plakać ..jeszcze te testy z kreskami .. nigdy tak nie mialam wczesniej .

Przebadani :)

starania od 08.2024
    plany - drożność kolejna

W końcu się uda :)
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    melduje ze mialam silne bole podbrzusza i dostałam plamień brązowych wiec wiem co to znaczy...jutro ogarne bete ale wiem ze nie ma szans...w sobote odstawiam leki i czekam na okres chyba ze przyjdzie juz jutro..nie wiem jakos chce mi sie plakać ..jeszcze te testy z kreskami .. nigdy tak nie mialam wczesniej .

Nadzieja może spróbuj się skonsultować z jakimś ginekologiem? Tak żeby podejrzał w USG co się dzieje, tak dla spokoju ducha

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple

10 cs o pierwszą 🤰
  • Angel93 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    Jesteś pewna? Na czas określony to wiem, że przedłużają do dnia porodu, a później jest macierzyński, ale jestem na 99% pewna że przy umowie na zastępstwo np. W szkole macierzyński nie przysługuje….

Co do oświaty sie nie wypowiem bo nie wiem ale w mojej firmie był przypadek że dziewczyna na zastępstwo zaszla w ciaze i normalnie jej wszystko przysługiwało
    Chyba że jak powiedziała ze jest w ciazy to jej zmienili umowę zeby miala korzystniejsza? Już nie pamiętam dokładnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 19:17

Buburuza lubi tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)

🧔 przed badaniem nasienia
  • Angel93 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Dziewczyny, wczoraj byłam załamana całkowicie i myślałam, że będę tylko leżeć i płakać. No owszem, popłakałam sporo, ale potem wstałam, zrobiłam trening, domowe spa, ogarnęłam się i dom, zrobiłam paznokcie i szczerze powiem, że nie wiem skąd ta siła się wzięła bo było źle..🙈
    Mąż już w środę ma badanie CASA, a ja mimo, że chodziłam do dobrego ginekologa prywatnie to umówiłam się do bardzo polecanego i z mega dobrymi opiniami od kobiet, które się długo starały. Kiedyś na niego patrzyłam i ciągle był brak terminów .. po czym wczoraj zajrzałam na znany lekarz i zwolnił się jedyny na za tydzień. No znak! Od razu zarezerwowałam :D a u niego już kalendarz na kolejne pół roku do przodu zamknięty. Poczytałam masę dobrych opinii , że bardzo pomógł w kwestii ciąży więc jestem pełna nadziei. :)

Kciuki za badanie męża 🤞

Gdzieś głęboko w nas drzemie taka moc, o której sami często nie mamy pojęcia.

Oby ten lekarz znalazł dla Ciebie dobry plan 🩷

Basiax lubi tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)

🧔 przed badaniem nasienia
  • Buburuza Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Co do oświaty sie nie wypowiem bo nie wiem ale w mojej firmie był przypadek że dziewczyna na zastępstwo zaszla w ciaze i normalnie jej wszystko przysługiwało
    Chyba że jak powiedziała ze jest w ciazy to jej zmienili umowę zeby miala korzystniejsza? Już nie pamiętam dokładnie

O widzisz. No to jest nadzieja ❤️

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
  • Smeegi Znajoma

Wysłany: 22 stycznia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja z pytaniem i prośba o wymianę doświadczeń. Robię w tym cyklu testy owulacyjne. Jak na złość coś mi się rozregulowało i ciągle wychodziły bladziochy, chociaż wyliczając według średniej długości cyklu powinna być już owulacja. Testy były tak blade, że aż ciężkie do uchwycenia na zdjęciu do apki premom. Myślałam już, że akurat wyłapałam cykl bezowulacyjny, ale właśnie wyszła mi wyraźniejsza kreska. Stosunek t/c to około 0,5. Ile czasu u Was zajmuje wyłapanie piku od otrzymania takiego wyniku? Ja wiem, że to nie jest matematyka i tu nie zawsze "2+2=4", ale chciałabym mieć takie ogólne pojęcie. To mój pierwszy raz z testami i zero doświadczenia.
    Testy z domowego laboratorium jeśli to ma jakieś znaczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 19:33

👱🏻‍♀33

11.2025r - start 📢

2cs🤞
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:

Cieszę się, że u Ciebie dziś lepiej i podejmujesz kroki! :) Jak lekarz ci się sprawdzi to daj nam polecajkę.

U mnie dziś też dalej biel, ale na szczęście już rwa kulszowa minęła i mogę w spokoju czytać. Od Nowego Roku wróciłam do regularnego czytania i już na liczniku mam 2 książki. Mój mąż się też wciągnął i czytamy oboje przed snem. Oby ten nawyk został z nami na dłużej.

askowe, Basiax lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod
  • Kompotlinka Znajoma

Wysłany: 22 stycznia, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliva wrote:

Hej, nie jest to nic strasznego. Ja miałam zabieg w sierpniu- w usg widoczny był 1 polip endometrium, ale w trakcie okazało się, że miałam 2 polipy (1 w szyjce +1 w jamie macicy). Stresowałam się niepotrzebnie, do tego wynudziłam czekając na zabieg w poczekalni...4h. Co do samego zabiegu- krótkie znieczulenie ogólne + 3h leżenia po i do domu. Ja w zasadzie szybciej doszłam do siebie, ale kazali te 3h czekać. 😅 Pielęgniarka ostrzegała, że mogę mieć nudności po znieczuleniu, ale ja byłam baaardzo głodna i od razu poszliśmy z mężem zjeść coś dobrego. W dniu zabiegu i kolejnego byłam trochę osłabiona, potem już spoko, ból mniejszy niż podczas okresu przez kilka dni z lekkim krwawieniem. Do przeżycia. 😉 Po miesiącu kontrola USG i od następnego cyklu zielone światło jeśli chodzi o starania.

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Atomówka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja miałam totalny chill w tym cyklu, odstawiłam owulaki itd, sajgon w pracy też pomógł żeby nie rozmyślać, ale w sobotę/niedzielę przez mocny ból podczas seksu ogarnęłam że to właśnie owulacja. W szczęśliwym cyklu też miałam zaznaczony ból podczas współżycia w okresie dni płodnych 🙆‍♀️ no i przez to nie mogę się doczekać testowania, zaraz oszaleje!

Miałam jeden test w szafce, przeznaczony był na 31.01 na męża urodziny, miał być zrobiony jeden i tyle.
    To tak się nakręciłam że do zamówienia z Rossmana dołożyłam kolejne testy. Nie wiem jak wytrzymam do minimum tego 10dpo. Dzisiaj jakoś 4/5.

Okropne jest to czekanie.

Blond27, Angel93, askowe lubią tę wiadomość

27 lata k
    29 lat m

07.2022 - ciąża biochemiczna
    12.2022 - prawidłowa ciąża
    08.2023- zdrowa księżniczka <3

starania o rodzeństwo - od 09.2025
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atomówka wrote:
    Kurde ja miałam totalny chill w tym cyklu, odstawiłam owulaki itd, sajgon w pracy też pomógł żeby nie rozmyślać, ale w sobotę/niedzielę przez mocny ból podczas seksu ogarnęłam że to właśnie owulacja. W szczęśliwym cyklu też miałam zaznaczony ból podczas współżycia w okresie dni płodnych 🙆‍♀️ no i przez to nie mogę się doczekać testowania, zaraz oszaleje!

Miałam jeden test w szafce, przeznaczony był na 31.01 na męża urodziny, miał być zrobiony jeden i tyle.
    To tak się nakręciłam że do zamówienia z Rossmana dołożyłam kolejne testy. Nie wiem jak wytrzymam do minimum tego 10dpo. Dzisiaj jakoś 4/5.

Okropne jest to czekanie.
    ✊✊✊ Trzymam ogromnie kuciki 🤍

Atomówka lubi tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ