Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję ♥️♥️♥️Blond27 wrote:✊✊✊ Trzymam ogromnie kuciki 🤍
@Buburuza mi strumieniowy, na paskowych też potrafię dojrzeć fabryczną testową ale jak się mocno przyglądam27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 09.2025 -
Atomówka wrote:Dziękuję ♥️♥️♥️
@Buburuza mi strumieniowy, na paskowych też potrafię dojrzeć fabryczną testową ale jak się mocno przyglądam
Kurczaczki
🐥
Dzięki za odpowiedź👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Regularne cykle, ale często bez owulki👎
Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem. -
Mimo to ja i tak kupuje facelle paskowe, bo one mi wykryły moja ciążę już w 9dpo cieniem cienia ☺️Buburuza wrote:Kurczaczki
🐥
Dzięki za odpowiedź
Poza tym nie wiem czy są testy które nigdy nikogo nie oszukały
Buburuza lubi tę wiadomość
27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 09.2025 -
CervaCerva wrote:
tak bardzo mi przykro
-
Buburuza wrote:Dziewczyny? A które facelle wam robiły fałszywe cienie? Paskowe czy strumieniowe?
U mnie jedne i drugie, ale strumieniowe częściej.
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Buburuza wrote:Dziewczyny? A które facelle wam robiły fałszywe cienie? Paskowe czy strumieniowe?
Mi paskowe nigdy nie pokazały fałszywego cienia, ale ten strumieniowy już tak, dlatego więcej go nie kupiłam.. a tych paskowych użyłam naprawdę bardzo, bardzo dużo.
👩 36 🧑43
*3 dzieci: 💙17 lat,💗15 lat, 💙3lata
* 5 poronień do 10 tyg. po drodze,
* poronienie w 15 tyg. (aniołek z wadą letalną),
*11 cs od ostaniego poronienia- 01'26 ⏸️ 😊
17.01 (11dpo)- beta 80,6 U/l, progesteron 32,600 ng/ml
19.01 (13dpo)- beta 246 U/l, progesteron 28,700 ng/ml
23.01 (17dpo)- beta 1834 U/l
*wizyta 27.01.2026r. -
Smeegi wrote:Dziewczyny, ja z pytaniem i prośba o wymianę doświadczeń. Robię w tym cyklu testy owulacyjne. Jak na złość coś mi się rozregulowało i ciągle wychodziły bladziochy, chociaż wyliczając według średniej długości cyklu powinna być już owulacja. Testy były tak blade, że aż ciężkie do uchwycenia na zdjęciu do apki premom. Myślałam już, że akurat wyłapałam cykl bezowulacyjny, ale właśnie wyszła mi wyraźniejsza kreska. Stosunek t/c to około 0,5. Ile czasu u Was zajmuje wyłapanie piku od otrzymania takiego wyniku? Ja wiem, że to nie jest matematyka i tu nie zawsze "2+2=4", ale chciałabym mieć takie ogólne pojęcie. To mój pierwszy raz z testami i zero doświadczenia.
Testy z domowego laboratorium jeśli to ma jakieś znaczenie.
Wrzuć zdjęcie testu
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 przed badaniem nasienia -
Mnie żadne testy nie pokazały nawet dalekiego krewnego wujka cienia 🤣 czysta biel
Buburuza, Remedios lubią tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Angel93 wrote:Mnie żadne testy nie pokazały nawet dalekiego krewnego wujka cienia 🤣 czysta biel
Omg zaśmiałam się i dopiero później zastanowiłam czy wypada dać lajka. Tragikomedia 😫
Swoją drogą czuję w piszczelach że ten wuja cienia zawita w tym cyklu u ciebie tym razem ❤️ uwaga! Czaruje czaruje 😫 ile to juz dpo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 21:38
Angel93, kleopatr4 lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Regularne cykle, ale często bez owulki👎
Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem. -
Buburuza wrote:Omg zaśmiałam się i dopiero później zastanowiłam czy wypada dać lajka. Tragikomedia 😫
Swoją drogą czuję w piszczelach że ten wuja cienia zawita w tym cyklu u ciebie tym razem ❤️ uwaga! Czaruje czaruje 😫 ile to juz dpo?
Oj kochana zawrotne 2dpo 😆
Czaruj czaruj a ja czaruje że przejdziemy na fioletową stronę razem 🤞🍀
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Mojego męża też dopadło przeziębienie. Mnie cały dzień z prawej strony jajnik bolał więc myślę że to owulka nadchodzi także mimo złego samopoczucia mojego jak i jego podziałalismy. Mam nadzieję że jutro będzie już u nas lepiej i jeszcze jutro wieczorem i w niedzielę uda się podziałać i poprawić.
Nie robię testów owu, według aplikacji owu powinna być w niedzielę także niedziela rano musi być zakończona z fajerwerkami bo po południu mąż już wyjeżdża niestety. -
Dziękuję dziewczęta za odpowiedź w wątku umowy i przypomnienie szewcowi bez butów że zdrowie psychiczne też jest ważne...
Przegadaliśmy z mężem, ale też skonsultowałam z przyjaciółkami i skoro sami się odezwali to trzeba korzystać i wiać...
Generalnie wpadliśmy z mężem na pomysł że zaproponuje B2B bo w moim zawodzie działalność mi się i tak przyda, a jest to bardziej opłacalne i pewne niż umowa na zastępstwo- bo tak jak ktoras z was wspomniała- przepraszam pisze z telefonu i na przeglądarce a nie apce i nie mam możliwości dokładnego zacytowania- na umowie na zastępstwo jest różnie z zasiłkami itp. Jeśli urodzę przed powrotem tamtej laski to mam świadczenia, jeśli nie, to nie mam. Mocno ryzykowne.
Plus przy moich wielu pracach dodatkowych działalność mi się w tym momencie najbardziej opłaca... a jeśli zaciąże to 1. Mam całkiem spoko opcje zasiłkowe przy odpowiednich składkach
2. Nawet jeśli okres pracy tam się skończy to przysługują mi świadczenia jeśli np mój poród będzie już po powrocie tamtej laski
Także wątek trwa, być może na b2b uda mi się wynegocjować wyższa stawkę
A jeśli chodzi o cyklowe tematy to dostalam wieczorem plamienia, troszeczkę krwi w śluzie. Więc... czekam do rana - albo się rozkręci miesiączka, albo faktycznie się spóźniła owulacja i to implantacyjne czy coś... ciekawe - zaupdetuje jutro.
Tulę Was wszystkie za biele i inne trudne sytuacje, pamiętajcie że wszechświat choć czasem bezwzględny to w końcu zacznie układać wszystko w spójna całość.
Kleo10, Kompotlinka, Buburuza, Angel93 lubią tę wiadomość
-
Smeegi wrote:Dziewczyny, ja z pytaniem i prośba o wymianę doświadczeń. Robię w tym cyklu testy owulacyjne. Jak na złość coś mi się rozregulowało i ciągle wychodziły bladziochy, chociaż wyliczając według średniej długości cyklu powinna być już owulacja. Testy były tak blade, że aż ciężkie do uchwycenia na zdjęciu do apki premom. Myślałam już, że akurat wyłapałam cykl bezowulacyjny, ale właśnie wyszła mi wyraźniejsza kreska. Stosunek t/c to około 0,5. Ile czasu u Was zajmuje wyłapanie piku od otrzymania takiego wyniku? Ja wiem, że to nie jest matematyka i tu nie zawsze "2+2=4", ale chciałabym mieć takie ogólne pojęcie. To mój pierwszy raz z testami i zero doświadczenia.
Ja też się nad tym zastanawiam, bo mi dziś też wyszło 0,5 według premom. A to mój drugi cykl z testami więc nie mam doświadczenia 😕 u mnie 10dc, dziś zrobiłam pierwszy test, a według apki owu powinna być w niedzielę🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
od 01.2025 bez antykoncepcji
starania o pierwszą 🤰
Całe życie walka z anemią z niedoboru żelaza. Podejrzenie endometriozy.
AMH 1,01 ng/mL
FSH 11,2 mlU/ml
Estradiol (s) 247,0 pmol/l
TSH 1,370 mlU/l -
Remedios wrote:Nadzieja może spróbuj się skonsultować z jakimś ginekologiem? Tak żeby podejrzał w USG co się dzieje, tak dla spokoju ducha
Właśnie dostałam krwawienia
Jutro może uda mi się na wizytę telefoniczną umówić .. biorę tabletki (luteinę) 3x miałam brać do soboty/ niedzieli .. testy z cieniami i takie coś .. jest mi tak smutno jakoś tak dziwnie liczyłam na ten cykl.. szczególnie że zawsze po odstawieniu leków okres odstaje po około 3 dniach a tu w trakcie .. nie wiem co się stało na prawdę ..wszystko wyliczone przecież miałam zastrzyk wiem kiedy owu była .. ehPrzebadani
starania od 08.2024
plany - drożność kolejna
W końcu się uda
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie ❤️
Reja13, pojechaliśmy z dziećmi do Hopalupa. Było ekstra 😍 byliśmy tam drugi raz, ale na pewno jeszcze wrócimy. No, a ból okresowy jakoś zniosłam.
Co do wyliczeń to ja wyjątkowo nie muszę liczyć. Dokładnie 1 marca 3 lata temu ujrzałam bladziocha, a w listopadzie powitałam syna. Właśnie trwa ostatni cykl w którym jest szansa na różnice mniejsza niż 3 lata.
Insulinka, dzisiaj byliśmy, ale jakoś dałam radę. W sumie to sporo się działo, więc to trochę odciągnęło myśli.
Cerva, totalnie się na tym nie znam
trzymaj się jakoś... 
Angel93, wydaje mi się, że jednak umowa na zastępstwo funkcjonuje trochę inaczej i na niej te świadczenia niekoniecznie muszą przysługiwać. I z tego względu... Ja bym została. Ale czytam PsychoKłaczek dalej, że już podjęłaś decyzję
Basiax, ale super, że się udało zapisać
Opatrzność nad Tobą czuwała
mam nadzieję, ze lekarz Wam coś podpowie.
Atomówka, kciuki zaciśnięte 💪
Buburuza, mi paskowe mocno przebijają. No, ale czy to fałszywy test czy raczej brajanowy mózg siedzący z lupą... No cóż 🤪
Nadzieja, bardzo mi przykro, trzymaj się
Mówiłam, że stworzę dzisiaj plan na kolejny cykl, ale w sumie to ja nie wiem co bym mogła zrobić, żeby owulacja przyszła w "klasycznym" 19 dc... W zasadzie nie wiem dlaczego po czterech normalnych cyklach to wszystko się posypało. Mąż przyniósł grafik i seks może się odbyć 8 (18dc) i 14 (24dc) lutego.
Chyba wjedzie Niepokalanek/Miovelia NAC, zasypianie o 23 i 100% przestrzeganie diety od dietetyczki. Na nic więcej tak naprawdę nie mam wpływu...
I wcale mój mózg nie kazał mi ostatnio wpisać w wyszukiwarkę "domowa inseminacja". WCALE 😂
Atomówka lubi tę wiadomość
🩷2015
🩷2018
🩵2023
🩶?3cs (od 11.2025)
3x zielone światło na zajście w ciążę po 3cc
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS
Plan na 3cs:
1) Wit. D
2) Pueria Duo
3) zasypianie o 23
4) <94kg -
Mi ok 12 godzinSmeegi wrote:Dziewczyny, ja z pytaniem i prośba o wymianę doświadczeń. Robię w tym cyklu testy owulacyjne. Jak na złość coś mi się rozregulowało i ciągle wychodziły bladziochy, chociaż wyliczając według średniej długości cyklu powinna być już owulacja. Testy były tak blade, że aż ciężkie do uchwycenia na zdjęciu do apki premom. Myślałam już, że akurat wyłapałam cykl bezowulacyjny, ale właśnie wyszła mi wyraźniejsza kreska. Stosunek t/c to około 0,5. Ile czasu u Was zajmuje wyłapanie piku od otrzymania takiego wyniku? Ja wiem, że to nie jest matematyka i tu nie zawsze "2+2=4", ale chciałabym mieć takie ogólne pojęcie. To mój pierwszy raz z testami i zero doświadczenia.
Smeegi lubi tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
06.07 - ⏸️
08.07 - beta 143
10.07 - beta 278
10.07 - progesteron 78
24.07 - puste jajo płodowe 💔
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
Aś to nie do końca pełna podjęta decyzja, zapytam czy wgl są otwarci na b2b i dadzą za to więcej kaski
na samej umowie na zastępstwo to baaaardzo ryzykowne
A sytuacja cyklowa jest taka, że pelnoskalowej małpy wciąż niet - delikatne smugi w śluzie i to za pierwszym papierem potem już nie...
Także czekam na rozwój sytuacji.
Nadzieja - jejciu, tulę i przesyłam pozytywną energię -
Dziewczyny które brały DHEA - jakieś przesunięcie cyklu czy zawirowania temperatur widzialyscie?👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.2024 histeroskopia, polip 🙋♀️
1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero
🆘11.25 AMH 0,68 🥺
PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 170>📌biosteron
LH/FSH ⬇️E2 🆗
Homocysteina, D3,k.fol🆗
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S🆗
💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat., Bcomplex, omega, Mg, Zn, folian, wiesiołek, Acard, biosteron
🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
💊 Pregna Start ON, Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC ALC, inozytol, B complex
02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️wykluczenie celiaki 🧬 antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓