Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰

Oceń ten wątek:
  • askowe Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Odnośnie owulakow to Wam powiem ciekawa rzecz.

W tym cyklu używałam easyhome, robiłam testy od 13dc, bo w 11dc pecherzyk mial zaledwie 11-12mm na USG. No i w 13dc lekko ściemniał, wiec od 14dc robiłam 3x dziennie. 15dc mialam PIK. 16dc na USG bylo juz po owulacji - wg Pani doktor 2 dni.

Innymi słowy, mialam owulacje zanim test wyłapał PIK. Pecherzyk musiał jakos na koncowej fazie szybciej koksowac.
    A nie jest tak, że tego się nie da określić na usg? Mi gin powiedziała, że nie da się powiedzieć kiedy była, tylko chat ma przewidywania

Edit:
    Dla mnie najtrudniejsze jest zawsze stwierdzenie, czy jeszcze rośnie czy już spada. Też pewnie jak mówią, że od pika to od tego faktycznego, a nie tego wykrytego... trudne to jest, u mnie mam wrażenie, że ratio bardzo szybko rośnie, jak zauważę np 0.5 to za 24h już raczej jest w spadkowej fazie nawet jak jest powyżej 1. Aby to bardziej precyzyjnie określić trzeba by było badać dwa pod rząd, aby widzieć trend, ale chyba testy nie są na tyle dokładne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:39

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
‹‹ 95 96 97 98 99
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ