Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰

Oceń ten wątek:
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Jak w LuxMedzie załatwiłaś monitoring? Ja kiedyś mojego stałego poprosiłam żebym przychodziła na szybkie usg, ale nie było to opatrzone kategorią monitoringu w nazwie wizyty i się zastanwiam czy ci od monitoringów są konkretną grupą lekarzy, że np nie każdy ginekolog je przeprowadza? Jak wiesz o co mi chodzi😅
    W luxmedzie jest takie badanie jak "ocena owulacji" u mnie dużo tańsze niż USG ginekologiczne 😎. Byłam na tym i później dostałam skierowanie na zwykłe USG żeby już z pakietu medycznego mi poszło. A tej ocenie owulacji to skupia się na endometrium, pęcherzykach itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:22

kleopatr4 lubi tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
  • Monia• Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, raczej nie nadrobię wątku. Przeczytałam tylko co trzecią stronę . Wróciłam z gór i nie udał nam się odpoczynek za fajnie. Męża dopadł wirus, wymiotował i siedział w łazience pół wyjazdu a później marudził ciągle że go brzuch boli… jak wróciliśmy to córka dostała wysokiej gorączki i ciągle płacze i próbuje to jakoś zbić do teraz i dopiero od lekarza wróciliśmy. Nie mam nawet jak nadrobić. Ze staraniami też lipa… w sumie to nawet nie mogę powiedzieć że się staramy. Powinnam mieć gdzieś teraz owulację, dzisiaj 18dc ale w tym cyklu pewnie też nic z tego

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰

🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
    🔹3 cs ❤️
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹Wznowienie starań od 20.12.2025

age.png
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    Zgadnijcie kto pełen nadziei pognał do rosska po test, a w drodze powrotnej w gratisie dostał coś na kształt rozkręcającej się małpy :( :(
    No nic od jutra zaznaczę 1dc, bo taki śluz z krwią to mi się jeszcze chwilę może rozkręcać.

Wychodzi na to, że zagrzeje jeszcze z wami na różowej stronie miejsce, a że czekają mnie 2 tygodnie urlopu w lutym to mogę przygarnąć rolę prowadzącej jeśli Mika chce odsapnąć :) będę miała czas i laptopa pod ręką, bo czeka mnie pisanie pracy zaliczeniowej <3

Pamiętaj, że to pierwszy dzień Twojej ciąży 🩷

Buburuza lubi tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
  • Buburuza Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Pamiętaj, że to pierwszy dzień Twojej ciąży 🩷
    Dzięki bejb <3 juz mi chat gpt wyliczył kiedy TYM RAZEM urodzę i też mi się podoba ta wizja <3 :D

Kleo10, Blond27, Dzydzy lubią tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
    Regularne cykle, ale często bez owulki👎
    Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem.
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już ratio nie wzrosło, doktorek GPT mówi, że nie wyłapałam piku i był w nocy z piątku na sobotę, złapałam poziom już opadający i owulacja była w sobotę... Kusi mnie progesteron 7 dpo żeby sprawdzić, ale po miesiącu brania metforminy mam zrobić próby wątrobowe czy dobrze toleruję, a 7 dpo wypada tydzień wcześniej... I sama nie wiem co zrobić... Próba była tylko jedna wlasnie w dzień piku, ale ze względu na jakość nasienia nadziei nie mam. A z drugiej strony dopiero zaczynam brać te leki, więc mogło się coś rozregulować... Dziewczyny, które biorą metforminę - pamiętacie pierwszy cykl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:31

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Remedios Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Jak w LuxMedzie załatwiłaś monitoring? Ja kiedyś mojego stałego poprosiłam żebym przychodziła na szybkie usg, ale nie było to opatrzone kategorią monitoringu w nazwie wizyty i się zastanwiam czy ci od monitoringów są konkretną grupą lekarzy, że np nie każdy ginekolog je przeprowadza? Jak wiesz o co mi chodzi😅

Wiem wiem. Ja też długo się bałam iść na taki monitoring do LX, ale tutaj na wątku dziewczyny mówiły że szły na normalną konsultację ginekologiczną (tylko oczywiście trzeba pilnować żeby to nie była jedna z tych “bez możliwości USG”). Zapisałam się do lekarza, który co prawda nie miał żadnych opinii na internecie, ale znalazłam że jest młody xd więc zaryzykowałam. Jechałam specjalnie przez całe miasto. Powiedziałam mu, że muszę brać progesteron zalecony przez lekarza od płodności, ale najpierw muszę mieć potwierdzoną owulke i od razu mnie zaprosił na usg. Więc jestem bardzo zadowolona, że się udało, ale wydaje mi się, że dużo zależy od lekarza na którego trafisz

kleopatr4 lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple

10 cs o pierwszą 🤰
  • Atomówka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:
    Zaciekawiłyście mnie tą wróżbą, chyba też spróbuję 😅

U nas pogoda fatalna - wszędzie lodowisko. Na SOR-ach podobno nie wyrabiają. Przez te warunki atmosferyczne nie dojechałam do pracy i siedzę na zdalce. Już się tak wkręciłam w rozmowy tutaj na forum, że obowiązkowo do kawki w pracy czytam co piszecie :D

Przytulam Was za wszystkie biele i @ 🫂 i łączę się w bólu z dziewczynami zawieszonymi w oczekiwaniu, oby czas nam szybko zleciał...

To mój rytuał, odpalam na rozruch rano w pracy, potem przy przerwie i jeszcze w jakiejś wolniejszej chwili 😅

Kleo10 lubi tę wiadomość

27 lata k
    29 lat m

07.2022 - ciąża biochemiczna
    12.2022 - prawidłowa ciąża
    08.2023- zdrowa księżniczka <3

starania o rodzeństwo - od 09.2025
  • Murena96 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli owulacja była mniej więcej 23-25.01 to od kiedy najlepiej zacząć testować? Czat gpt wyliczył że od 31.01. ale na moje oko to bardzo szybko.
    Właśnie zamówiłam sobie zapas testów bo jakoś wierzę w ten cykl -pierwszy raz robię zapasy 🤣 kupiłam wszystkie takie same bo stwierdziłam że jeżeli wyjdzie pozytywny to najwyżej polecę do apteki na szybko kupić inny 🙈

• sirengirl92 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Mam ten fil na liście do obejrzenia :)
    Będziesz robić owulaki w tym cyklu?
    Trzymam kciuki żeby chłop dał rade 💃🔥

Kupiłam jakieś owulaki z Action. Spróbuję myślę od 10 dnia cyklu. Może to mnie na coś naprowadzi, żeby chociaż wiedzieć, czy owulacja wróciła w środek cyklu czy nie 😋

👩‍💼 33 👨‍💼 39

AMH: 5,3
    niedoczynność tarczycy, euthyrox 75, wit d3 2000, ubichinol q10, inofem 2x, ashwaganda

3cykl: 08.12.2025 ⏸️ 21.12.2025 💔 5w4d

Od 21.01.26: 5 cykl starań 🙏🏻
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Czy ktoś z Was zazywał kwasy omega 3 z firmy Eqology? Moja laryngolog mi dziś bardzo polecała, sama pije i zamówiłam.
    Ja od pol roku zmieniłam na tą firmę po norsan. Duzo bardziej mi smakuje

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2
    07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
    STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)

💔cb 01/26

Co przyniesie 2026?
‹‹ 94 95 96 97 98
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ