Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane staraczki oby ten nowy 2019 był dla Nas szczęśliwy już na wejściu.Jeżeli już wiecie kiedy będziecie testować dajcie znać
1-Ewelina92@ ,xxMoniaxx@
2-
3-Alex0806 Moyeu @
4-
5-Niusia1 @
6-Iga66@ Meggs@
7-madzi2506@ kalcia64@
8-Ag1988@ ,Aishha @
9-IzaW@ kark
10-Sasanka5 cb
11-Lajni85-cb
12-Ani0nka@,Agus92 @
14-Nona@
15-Milagros1@,Mishigami00@
17-
18-Selina@
19-becia1982
20-
21-Sunshine03
22-rzepakowepole
23-
24-Beti82
25-przedszkolanka:) kalcia
26-
27-OlivkowaMama ,Pestkaa ,monik123
28-Martek&M, Wik89@,Nikodemka@
29-Moyeu
30-Słoneczko12@
31-xxMoniaxxWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 10:40
przedszkolanka:), fiorella82, alis132, Agullla la la, alex0806, kark, Słoneczko12, Ani0nka, Nikodemka, kalcia lubią tę wiadomość
-
Jasne dziewczyny już Was zapisałam .Fajnie ,ze testujecie już na początku
Iga66 lubi tę wiadomość
-
Alex przepraszam ,ze zapytam ale widze ,ze masz PAI-1 homo tak jak Ja.Jakie mialas postepowanie na początku ciąży?
-
nick nieaktualnyHej Beti ja też mogę się wpisać na listę jeśli pozwolicie Myślę, że będę testować 18.01.
Obecnie jestem w takiej sytuacji jak Ty. Miałam chyba biochemiczną, może pamiętasz jak pisałam na wątku grudniowym i cieszyłam się z testów i beta była 14 w jakieś 12-13dpo. Prog za to był masakryczny, bo wynosił 2 Dostałam ogromne dawki wtedy od ginki łącznie z zastrzykami, ale beta spadła już po 2 daniach. Obecnie mam 5dc.
Też mam Pai homo, z tego co mi lekarz mówił od pozytywnej bety mam mieć Neoparin no i biorę Acard. Już jak miałam IUI, to byłam obstawiona Neoparinem od samej owu, niecierpialam tych zastrzyków ale wiem, że będą nieuniknione.
A Ty kiedy wystartowalas z nowym cyklem? -
W pierwszej ciąży nie wiedziałam o mutacjach, brałam tylko duphaston i ciąża się zatrzymała na końcu 6 tygodnia mimo że byłam w 10 tc. W drugiej ciąży acard i heparyna ale nie dało rady, możliwe że za późna owulacja bo w 28 dc (chyba naturalną bo CLO przestało dzialac), po poronieniu też mialam w 28 dc owulację bez leków. Teraz lametta, owulka była chyba w 18 dc. Od pozytywnego testu heparyna i acard już od dzisiaj zacznę, Plus duphaston. Mam nadzieję że tym razem wystarczy. Możliwe że jeszcze dostanę sterydy w ciazy - zalecenie lekarki z poradni patologii ciąży, ale do tego miałam zbic homocysteinę i wrócić wtedy. Mój gin jest przeciwny sterydom. Także znowu będziemy coś kombinować. Mam nadzieję że teraz jak zajdę to wystarczy acard i heparyna.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Selina wrote:Hej Beti ja też mogę się wpisać na listę jeśli pozwolicie Myślę, że będę testować 18.01.
Obecnie jestem w takiej sytuacji jak Ty. Miałam chyba biochemiczną, może pamiętasz jak pisałam na wątku grudniowym i cieszyłam się z testów i beta była 14 w jakieś 12-13dpo. Prog za to był masakryczny, bo wynosił 2 Dostałam ogromne dawki wtedy od ginki łącznie z zastrzykami, ale beta spadła już po 2 daniach. Obecnie mam 5dc.
Też mam Pai homo, z tego co mi lekarz mówił od pozytywnej bety mam mieć Neoparin no i biorę Acard. Już jak miałam IUI, to byłam obstawiona Neoparinem od samej owu, niecierpialam tych zastrzyków ale wiem, że będą nieuniknione.
A Ty kiedy wystartowalas z nowym cyklem? -
A nie myślicie dziewczyny,zeby ta heparynę włączyć wcześniej niż po pozytywnym teście? Czy tak nie można?Bo ja test pozytywny miałam we wtorek a w sobote dopiero udało mi się dostać heparynę .Nie wiem czy to nie za pozno już było.Alex jaka mialas homocysteine?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 13:02
-
Po pierwszej ciąży badalam jakoś w sierpniu i było 10,6, później w listopadzie 11,6, a teraz zbiłam do 8,7 po miesiącu.
Co do heparyny też się nad tym zastanawiałam, żeby brać wcześniej. Mam neoparin z poprzedniej ciąży, prawie 2 opakowania. Dzisiaj włączam acard, a jak będzie ładnie tempka rosła to zacznę się wcześniej kłuć. Zastrzyki bolą, ale najważniejsze jest to, żeby wbijać się powoli w fałdek skóry, kłuć nieco dalej od pępka. I wyciągać igłę też powolutku. Clexane ma cieńsze igły, Neoparin bardziej boli, ale można stosować zamiennie. Z tym, że clexane jest o wiele droższy i trudno dostępny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 13:08
Beti82 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
U mnie lekarz zalecił acard wcześniej. To pierwszy cykl z acardem.
Beti ja myślę że na tak wczesnym etapie może lepiej jak natura sama zadecyduje bo organizm "odrzuca" wadliwe zarodki. Ja też miałam kilka cykli temu podobną sytuację jak Twoja i mój gin potwierdzi że natura sama dokonuje selekcji. To przykre ale tak poprostu jest.Beti82 lubi tę wiadomość
-
Alex najważniejsze moim zdaniem mieć w domu leki.Bo już nie mowie ,żeby brac od 1 dpo ale chociaż jak człowiek zrobi testa w 10 dpo i cos wyjdzie to można kłuć a nie dopiero na gwałt do lekarza czekac.Chociaz ja pewnie w tym cyklu jak jakos sensownie mi owu wyjdzie to zaczne gdzies już 5 dpo robic zastrzyki.Tez gdzie czytałam ,ze Clexane mniej boli
-
Beti82 wrote:Alex przepraszam ,ze zapytam ale widze ,ze masz PAI-1 homo tak jak Ja.Jakie mialas postepowanie na początku ciąży?
Beti ja tez mam Pai i mthfr - przepraszam ze się tak wcinam, mi ginekolog zaleciła acard po menstruacji (bierze się 75 na noc), od pozytywnego testu heparyna podskórnie plus acardBeti82 lubi tę wiadomość
[/url] -
Applejoy wrote:Beti ja tez mam Pai i mthfr - przepraszam ze się tak wcinam, mi ginekolog zaleciła acard po menstruacji (bierze się 75 na noc), od pozytywnego testu heparyna podskórnie plus acard
-
nick nieaktualnyBeti to mój 1c po tej ciąży biochemicznej. Jak bylwm kiedyś w klinice miałam Neoparin już od owu, więc to akurat ok. U mnie jednak nie chodziło do zapłodnienia jak się później okazało przez endometrium polilowate i bakterię w jamie macicy. Wyleczyłam ja i zaskoczyło od razu. Acard najlepiej brać już po @ od razu a niektórzy ginowie zlecają właśnie heparynę już od potwierdzonej owu. Pije też Miovarian oraz lykam oleje omega3 w większej ilości, no poprawiają komórki jajowe i endometrium oraz śluz.
Ja homo miałam 11,2 rok temu, parę miesięcy później po metylach i TMG ze Swansona spadło do 8,5 więc już w miarę. Podobno Acard też dobrze wpływa na zbijanie homocysteinę.
Ja miałam brać Acard na noc a heparynę w dzień
-
nick nieaktualnyalex0806 wrote:Ja raz brałam acard cały cykl to nie miałam owulacji. Ciekawi mnie czy nie przesuwa. Acard na noc a heparynę rano.
Zaczyna mnie brzuch pobolewac, dzisiaj jakoś 3-4 dpo.