Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane staraczki oby ten nowy 2019 był dla Nas szczęśliwy już na wejściu.Jeżeli już wiecie kiedy będziecie testować dajcie znać
1-Ewelina92@ ,xxMoniaxx@
2-
3-Alex0806Moyeu @
4-
5-Niusia1 @
6-Iga66@ Meggs@
7-madzi2506@ kalcia64@
8-Ag1988@ ,Aishha @
9-IzaW@ kark
10-Sasanka5 cb
11-Lajni85-cb
12-Ani0nka@,Agus92 @
14-Nona@
15-Milagros1@,Mishigami00@
17-
18-Selina@
19-becia1982
20-
21-Sunshine03
22-rzepakowepole
23-
24-Beti82
25-przedszkolanka:)kalcia
26-
27-OlivkowaMama ,Pestkaa,monik123
28-Martek&M, Wik89@,Nikodemka@
29-Moyeu
30-Słoneczko12@
31-xxMoniaxxWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 10:40
przedszkolanka:), fiorella82, alis132, Agullla la la, alex0806, kark, Słoneczko12, Ani0nka, Nikodemka, kalcia lubią tę wiadomość
-
Jasne dziewczyny już Was zapisałam .Fajnie ,ze testujecie już na początku
Iga66 lubi tę wiadomość
-
Alex przepraszam ,ze zapytam ale widze ,ze masz PAI-1 homo tak jak Ja.Jakie mialas postepowanie na początku ciąży?
-
nick nieaktualnyHej Beti
ja też mogę się wpisać na listę jeśli pozwolicie
Myślę, że będę testować 18.01.
Obecnie jestem w takiej sytuacji jak Ty. Miałam chyba biochemiczną, może pamiętasz jak pisałam na wątku grudniowym i cieszyłam się z testów i beta była 14 w jakieś 12-13dpo. Prog za to był masakryczny, bo wynosił 2Dostałam ogromne dawki wtedy od ginki łącznie z zastrzykami, ale beta spadła już po 2 daniach. Obecnie mam 5dc.
Też mam Pai homo, z tego co mi lekarz mówił od pozytywnej bety mam mieć Neoparin no i biorę Acard. Już jak miałam IUI, to byłam obstawiona Neoparinem od samej owu, niecierpialam tych zastrzykówale wiem, że będą nieuniknione.
A Ty kiedy wystartowalas z nowym cyklem? -
W pierwszej ciąży nie wiedziałam o mutacjach, brałam tylko duphaston i ciąża się zatrzymała na końcu 6 tygodnia mimo że byłam w 10 tc. W drugiej ciąży acard i heparyna ale nie dało rady, możliwe że za późna owulacja bo w 28 dc (chyba naturalną bo CLO przestało dzialac), po poronieniu też mialam w 28 dc owulację bez leków. Teraz lametta, owulka była chyba w 18 dc. Od pozytywnego testu heparyna i acard już od dzisiaj zacznę, Plus duphaston. Mam nadzieję że tym razem wystarczy. Możliwe że jeszcze dostanę sterydy w ciazy - zalecenie lekarki z poradni patologii ciąży, ale do tego miałam zbic homocysteinę i wrócić wtedy. Mój gin jest przeciwny sterydom. Także znowu będziemy coś kombinować. Mam nadzieję że teraz jak zajdę to wystarczy acard i heparyna.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Selina wrote:Hej Beti
ja też mogę się wpisać na listę jeśli pozwolicie
Myślę, że będę testować 18.01.
Obecnie jestem w takiej sytuacji jak Ty. Miałam chyba biochemiczną, może pamiętasz jak pisałam na wątku grudniowym i cieszyłam się z testów i beta była 14 w jakieś 12-13dpo. Prog za to był masakryczny, bo wynosił 2Dostałam ogromne dawki wtedy od ginki łącznie z zastrzykami, ale beta spadła już po 2 daniach. Obecnie mam 5dc.
Też mam Pai homo, z tego co mi lekarz mówił od pozytywnej bety mam mieć Neoparin no i biorę Acard. Już jak miałam IUI, to byłam obstawiona Neoparinem od samej owu, niecierpialam tych zastrzykówale wiem, że będą nieuniknione.
A Ty kiedy wystartowalas z nowym cyklem?To czy te wyniki proga jednak zakłamane nie były.Tez dostałam Neoparin trochę się nim podlamalam bo strasznie mnie bola te zastrzyki.Czy Ty masz Selina teraz ten 1 cykl po biochemicznej czy już następny?
-
A nie myślicie dziewczyny,zeby ta heparynę włączyć wcześniej niż po pozytywnym teście? Czy tak nie można?Bo ja test pozytywny miałam we wtorek a w sobote dopiero udało mi się dostać heparynę .Nie wiem czy to nie za pozno już było.Alex jaka mialas homocysteine?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 13:02
-
Po pierwszej ciąży badalam jakoś w sierpniu i było 10,6, później w listopadzie 11,6, a teraz zbiłam do 8,7 po miesiącu.
Co do heparyny też się nad tym zastanawiałam, żeby brać wcześniej. Mam neoparin z poprzedniej ciąży, prawie 2 opakowania. Dzisiaj włączam acard, a jak będzie ładnie tempka rosła to zacznę się wcześniej kłuć. Zastrzyki bolą, ale najważniejsze jest to, żeby wbijać się powoli w fałdek skóry, kłuć nieco dalej od pępka. I wyciągać igłę też powolutku. Clexane ma cieńsze igły, Neoparin bardziej boli, ale można stosować zamiennie. Z tym, że clexane jest o wiele droższy i trudno dostępny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 13:08
Beti82 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
U mnie lekarz zalecił acard wcześniej. To pierwszy cykl z acardem.
Beti ja myślę że na tak wczesnym etapie może lepiej jak natura sama zadecyduje bo organizm "odrzuca" wadliwe zarodki. Ja też miałam kilka cykli temu podobną sytuację jak Twoja i mój gin potwierdzi że natura sama dokonuje selekcji. To przykre ale tak poprostu jest.Beti82 lubi tę wiadomość
-
Alex najważniejsze moim zdaniem mieć w domu leki.Bo już nie mowie ,żeby brac od 1 dpo ale chociaż jak człowiek zrobi testa w 10 dpo i cos wyjdzie to można kłuć a nie dopiero na gwałt do lekarza czekac.Chociaz ja pewnie w tym cyklu jak jakos sensownie mi owu wyjdzie to zaczne gdzies już 5 dpo robic zastrzyki.Tez gdzie czytałam ,ze Clexane mniej boli
-
Beti82 wrote:Alex przepraszam ,ze zapytam ale widze ,ze masz PAI-1 homo tak jak Ja.Jakie mialas postepowanie na początku ciąży?
Beti ja tez mam Pai i mthfr - przepraszam ze się tak wcinam, mi ginekolog zaleciła acard po menstruacji (bierze się 75 na noc), od pozytywnego testu heparyna podskórnie plus acardBeti82 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Applejoy wrote:Beti ja tez mam Pai i mthfr - przepraszam ze się tak wcinam, mi ginekolog zaleciła acard po menstruacji (bierze się 75 na noc), od pozytywnego testu heparyna podskórnie plus acard
Tez mam brac acard cały czas .Tylko moja dziwnie mi kaze bo rano po sniadaniu...Pierwsze się z takim czyms spotykam .A znowu heparynę na noc.A gdzies czytałam dziewczyny pisaly ,żeby wlasnie na odwrót bo pomiędzy acardem a heparyna ma być 12 h przerwy.No i heparyna musi być odstawiona przed porodem a często porod w nocy się zaczyna.
-
nick nieaktualnyBeti to mój 1c po tej ciąży biochemicznej. Jak bylwm kiedyś w klinice miałam Neoparin już od owu, więc to akurat ok. U mnie jednak nie chodziło do zapłodnienia jak się później okazało przez endometrium polilowate i bakterię w jamie macicy. Wyleczyłam ja i zaskoczyło od razu. Acard najlepiej brać już po @ od razu a niektórzy ginowie zlecają właśnie heparynę już od potwierdzonej owu. Pije też Miovarian oraz lykam oleje omega3 w większej ilości, no poprawiają komórki jajowe i endometrium oraz śluz.
Ja homo miałam 11,2 rok temu, parę miesięcy później po metylach i TMG ze Swansona spadło do 8,5 więc już w miarę. Podobno Acard też dobrze wpływa na zbijanie homocysteinę.
Ja miałam brać Acard na noc a heparynę w dzień
-
nick nieaktualnyalex0806 wrote:Ja raz brałam acard cały cykl to nie miałam owulacji. Ciekawi mnie czy nie przesuwa. Acard na noc a heparynę rano.
Zaczyna mnie brzuch pobolewac, dzisiaj jakoś 3-4 dpo.