Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti82 wrote:Ja niestety nie będę miała sono Bo moja tego nie uznaje.Chcialam jechać nawet prywatnie zrobić ,bo domyślam się ,ze prywatnie jakos inaczej do człowieka podchodzą.A mam skierowanie do Poznania na Polna i tam zwykla metoda robią.Wiec będzie bolec Pocieszam się tylko,ze cos tam mam drożne skoro była biochemiczna.To może ten bol będzie bardziej do wytrzymania.Bo chyba bardziej boli jak niedrozne
U mnie jeszcze 4 dni do testowania, strasznie się dłuży...Beti82 lubi tę wiadomość
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
nick nieaktualnyBeti82 wrote:Dzieki kochana ,ze pytasz.Psychicznie jestem wrak czlowieka.Ja czuje,ze.mi sie bez clo nie uda.A nie moge teraz brac.I czuje,ze mnie jednak czeka teraz ta droznosc a nie chcialam ale pewnie nie mam wyjscia bo ta moja nie odpusci.A wiem,ze ona bardzo bolesnie robi ;( Bo rozmawialam z dziewczyna w poczekalni.Chcialabym sie teraz wyluzowac ,bo wlasnie u mnie kluczowy moment jest ten-poczatek cyklu.Tak,zeby owu byla o normalnym czasie bo jak widac te owu pozniejsze u mnie do.niczego.nie prowadza ale jak tu sie wyluzowac jak mi tak cholernie przykro
Kochana, tak strasznie mi przykro. Wierze, ze z czasem bol psychiczny ustapi.. Mam nadzieje, ze kolejne II kreski wyprzedza badanie droznosci. Mysle, ze kazda z nas na tym forum boi sie, ze naturalnie, bez lekow i wspomagaczy nie zajdzie w ciaze, a to przeciez bzdura. Bedzie dobrze :* duuuzo szczesciaBeti82 lubi tę wiadomość
-
Sasanka5 wrote:Kochana, tak strasznie mi przykro. Wierze, ze z czasem bol psychiczny ustapi.. Mam nadzieje, ze kolejne II kreski wyprzedza badanie droznosci. Mysle, ze kazda z nas na tym forum boi sie, ze naturalnie, bez lekow i wspomagaczy nie zajdzie w ciaze, a to przeciez bzdura. Bedzie dobrze :* duuuzo szczescia
Sasanka5 lubi tę wiadomość
-
Wyniki krwi mam w poniedziałek, natomiast w czwartek zapisałam się do ginekologa aby zobaczył wyniki na 10stycznia. 10 też nam dostać @ jeśli za pierwszym razem się nie udało. Jeśli nie dostanę to 12 stycznia robię test. Czy myślicie zr 10 stycznia jeśli okresu nie będzie to ginekolog może zrobić usg, by sprawdzić czy jestem w ciąży? Czy może lepiej nie. Podobno nie jest to zbyt bezpieczne przy wczesnej ciąży ale to pewnie mit. Może tylko badanie Bety? Zacznę brać omega 3 bo podobno to fajnie pomaga zbić za wysokie tsh. Ja pół toku temu miałam tsh 2,9 bo znalazłam badania. Prolaktyna jest idealnie.
-
nick nieaktualnyBeti82 wrote:Dziekuje.Sasanka musze isc w tym cyklu w Twoje slady i zaczne pic więcej wina
Hahaha z tym winem to dobry pomysl, polecam Lekarstwo na endo i psychike w jednym. Tej nocy moj maz -w stanie dosc mocno wskazujacym- stwierdzil, ze na pewno wiekszosc dzieci zostaje splodzonych pod wplywem i ze to bedzie ten szczesliwy strzal. Idac tym tokiem rozumowania oboje zostaniemy alkoholikami Testy owu negatywne, no ale zobaczymy. W poprzednim cyklu bylam przekonana, ze sie udalo. Na tyle bylam pewna swego, ze poplynelam z beta i miliardem testow, nie dowierzajac, ze moze byc biel. Moze teraz, kiedy mysle, ze nic z tego nie bedzie, los mnie zaskoczyBeti82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAni0nka wrote:Wyniki krwi mam w poniedziałek, natomiast w czwartek zapisałam się do ginekologa aby zobaczył wyniki na 10stycznia. 10 też nam dostać @ jeśli za pierwszym razem się nie udało. Jeśli nie dostanę to 12 stycznia robię test. Czy myślicie zr 10 stycznia jeśli okresu nie będzie to ginekolog może zrobić usg, by sprawdzić czy jestem w ciąży? Czy może lepiej nie. Podobno nie jest to zbyt bezpieczne przy wczesnej ciąży ale to pewnie mit. Może tylko badanie Bety? Zacznę brać omega 3 bo podobno to fajnie pomaga zbić za wysokie tsh. Ja pół toku temu miałam tsh 2,9 bo znalazłam badania. Prolaktyna jest idealnie.
Moim zdaniem lekarz nic nie zobaczy na USG
-
Ani0nka wrote:Wyniki krwi mam w poniedziałek, natomiast w czwartek zapisałam się do ginekologa aby zobaczył wyniki na 10stycznia. 10 też nam dostać @ jeśli za pierwszym razem się nie udało. Jeśli nie dostanę to 12 stycznia robię test. Czy myślicie zr 10 stycznia jeśli okresu nie będzie to ginekolog może zrobić usg, by sprawdzić czy jestem w ciąży? Czy może lepiej nie. Podobno nie jest to zbyt bezpieczne przy wczesnej ciąży ale to pewnie mit. Może tylko badanie Bety? Zacznę brać omega 3 bo podobno to fajnie pomaga zbić za wysokie tsh. Ja pół toku temu miałam tsh 2,9 bo znalazłam badania. Prolaktyna jest idealnie.
-
Owu miałam wczoraj, 10 mam miec@ jeśli nie wyszło. I się zastanawiam czy to nie za wcześnie. Ja w sumie chce mu tylko wyniki pokazać, ale ciekawe czy coś by było gdyby tez zobaczył xzy jestem w ciąży
-
Ani0nka wrote:Owu miałam wczoraj, 10 mam miec@ jeśli nie wyszło. I się zastanawiam czy to nie za wcześnie. Ja w sumie chce mu tylko wyniki pokazać, ale ciekawe czy coś by było gdyby tez zobaczył xzy jestem w ciąży
-
Lajni85 wrote:Czy któraś z Was miała przeprowadzone Hsg metoda piankowa czy jakoś tak? Czy to boli? Mam mieć robione w styczniu i trochę się tego obawiam...
Lajni85 lubi tę wiadomość
-
14 dpo? Co to oznacza dpo (do planowanego okresu)? Jeszcze robiłam prolaktyne 357,2
TSH 2,90
FT4 18,20
FT3 5,52
Się zastanawiam czy warto isc do endokrynologa z wynikami. Niby robiłam je pół roku temu. W poniedziałek będą nowe i do tego zrobiłam co kazalyscie czyli homocysteine oraz b12Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 13:38
-
Lajni85 wrote:Czy któraś z Was miała przeprowadzone Hsg metoda piankowa czy jakoś tak? Czy to boli? Mam mieć robione w styczniu i trochę się tego obawiam...
To chyba sono-hsg, ja miałam i mnie akurat bolało, ale do przeżycia (u mnie wyszedł jeden niedrożny i wtedy może mocniej boleć). Ale wiele dziewczyn dobrze wspomina i ich nie bolało, także nie nastawiaj się negatywnie, bo nie musi wcale boleć badanie też trwa krótko, także nie stresuj sięLajni85 lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
Ani0nka wrote:14 dpo? Co to oznacza dpo (do planowanego okresu)? Jeszcze robiłam prolaktyne 357,2
TSH 2,90
FT4 18,20
FT3 5,52
Się zastanawiam czy warto isc do endokrynologa z wynikami. Niby robiłam je pół roku temu. W poniedziałek będą nowe i do tego zrobiłam co kazalyscie czyli homocysteine oraz b12
np.14 dc-to 14 dzień cyklu
Jak wczoraj mialas owulacje to dzisiaj jesteś 1 dpo.No tylko przy zalozeniu ,ze na 100 % wczoraj bylaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 13:40
-
Izaw wrote:To chyba sono-hsg, ja miałam i mnie akurat bolało, ale do przeżycia (u mnie wyszedł jeden niedrożny i wtedy może mocniej boleć). Ale wiele dziewczyn dobrze wspomina i ich nie bolało, także nie nastawiaj się negatywnie, bo nie musi wcale boleć badanie też trwa krótko, także nie stresuj się
-
Ani0nka wrote:14 dpo? Co to oznacza dpo (do planowanego okresu)? Jeszcze robiłam prolaktyne 357,2
TSH 2,90
FT4 18,20
FT3 5,52
Się zastanawiam czy warto isc do endokrynologa z wynikami. Niby robiłam je pół roku temu. W poniedziałek będą nowe i do tego zrobiłam co kazalyscie czyli homocysteine oraz b12 -
nick nieaktualnyLajni85 wrote:Czy któraś z Was miała przeprowadzone Hsg metoda piankowa czy jakoś tak? Czy to boli? Mam mieć robione w styczniu i trochę się tego obawiam...
Beti82, Lajni85 lubią tę wiadomość
-
fiorella82 wrote:Ja miałam w listopadzie. Najgorszy jest strach przed. Boli jak mocny skurcz przy okresie, ale niektórych nie boli wcale. Możesz łyknąć jakiś Ibuprom przed badaniem, jak się boisz. Ale uszy do góry, nie jest to wcale jakaś rzeźnia;-)
Dodam jeszcze żeby upewnić się w miejscu gdzie się robi, ja np. Dostałam tabletkę przeciwbólową i czopek w klinice
Beti82 wrote:Ja Wam powiem,ze to z tym strachem przed bólem to chyba zależy od punktu ,,siedzenia'' haha Bo tez na początku się bałam i rozkminialam.A teraz szczerze jest mi wszystko jedno czy to będzie bolało.Zacisne dupe i dam rade heh Przezyłam kolonoskopie to i hsg przezyje.Czym dluzej się człowiek stara to już mu chyba wszystko jedno się robi na pewne sprawy,ktore zupełnie inaczej na początku wygladaja.
Beti, ja też stwierdziłam że nie ma co rozkminiać, trzeba chyba podejść do tego zadaniowo, trzeba wykonać i tyle, ludzie muszą przeżyć gorsze rzeczy i dają radę. Nie wiadomo co jeszcze człowieka czeka27 lat
9cs -
Hej
Dolącze i ja zapewne testowanie pod koniec stycznia,ale póki co czekam na @ . Liczę ,że do jutra będzie(nie zapowiada sie:/) bo w piątek mam wizyte i chciałabym źeby mi zrobił usg by podejrzeć jajka (cykl clo+dupek).
Oby styczeń był zapełniony dwiema kreskami!!Izaw, Nona, Lajni85 lubią tę wiadomość