Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jutro z rana robię badania krwi, morfologia tsh i te tarczycowe, prolaktyna to i kwas foliowy zrobię. Czy coś jeszcze powinnam?
-
Ani0nka wrote:Jutro z rana robię badania krwi, morfologia tsh i te tarczycowe, prolaktyna to i kwas foliowy zrobię. Czy coś jeszcze powinnam?
-
Homocysteinę i b12 do pakietu sobie zrób;)
Sunshine co do monitoringu to zależy kiedy masz owulację. Ja byłam na monicie w 14 dc i był pęcherzyk 13 mm, a już jestem po owulce. Także chyba najlepiej iść po spodziewane i zobaczyć czy jest ciałko żółte;) albo iść przed kulką i np. Tydzień pozniejsunshine03 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyBeti82 wrote:Ruda nie pomogę.A mowil cos więcej na co dokładnie to cyclo 3 fort? Bo z tego co teraz na szybko w necie przeczytałam to- Preparat o działaniu ochronnym na naczynia krwionośne.Wiec mysle ,ze to nie zaszkodzi.A dupka jak Ci kazal brac? Od którego dnia?
Duphaston z tego co czytam teraz jej zalecenia to w tym miesiącu 2 tabletki od 19 do 23 dnia cyklu, w następnych cyklach już po jednej tabletce od 16 do 25 dnia cyklu.
Teraz w internetach doczytałam o tym cyclo 3 fort, że to jest na żylaki i taki na naczynia krwionośne, wydaje mi się, że to może mieć związek z tym, że miałam zabieg w okolicach macicy i żeby mi się zagoiło szybciej. -
Kiedyś robiłam tsh i prolaktyne i było oki ale to z 3 lata temu. Ja mam cykle 32-34 dni, dziś owulacja wyszła z testów, stosunek był trzy dni temu i dziś. Na nic się nie nastawiam, ale chciałabym się jakoś świadomie przygotować
-
sunshine03 wrote:Ja też dołączam
na 21.01. testowanie
Kiedy najlepiej iść na monitoring? Tzn w którym dniu cyklu?
Chciałabym wziąć w tym cyklu acard po owu, ale do tej pory nie mierzyłam temp ani nie robiłam owulakow więc nie wiem jak się do tego zabrać -
RudaMaruda25 wrote:Duphaston z tego co czytam teraz jej zalecenia to w tym miesiącu 2 tabletki od 19 do 23 dnia cyklu, w następnych cyklach już po jednej tabletce od 16 do 25 dnia cyklu.
Teraz w internetach doczytałam o tym cyclo 3 fort, że to jest na żylaki i taki na naczynia krwionośne, wydaje mi się, że to może mieć związek z tym, że miałam zabieg w okolicach macicy i żeby mi się zagoiło szybciej.Co do dupka to Ja osobiście uważam i będę brac tylko po potwierdzonej owu.Nie chce się wcinac w zdania lekarzy ,bo roznie kaza.ALe ostatni mi powiedział ,ze po owu ma być i kropka i tego się trzymam.Wiec dla mnie to na pewno nie 16 dc ani 19 tylko roznie może wyjsc
RudaMaruda25 lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Kiedyś robiłam tsh i prolaktyne i było oki ale to z 3 lata temu. Ja mam cykle 32-34 dni, dziś owulacja wyszła z testów, stosunek był trzy dni temu i dziś. Na nic się nie nastawiam, ale chciałabym się jakoś świadomie przygotować
wiec prolaktyny bym teraz nie robila ,bo to się robi na początku cyklu tak jak lh ,fsh.Tak jak napisala Alex homocysteine sprawdz i b12
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Dziękuję za rady
-
Ja będę z Wami dziewczyny. Ale kiedy testować będę to nie wiem bo czekam aż @ łaskawie spóźnialska się pojawi i nie wiem ile będzie trwał przyszły cykl. Ale liczę ze załapię się na końcówkę stycznia
Wszystkim staraczkom powodzenia!Beti82, Nona lubią tę wiadomość
-
Ja mam tylko takie przemyślenie w temacie dziewczyn, które starają się kilka cykli... Dajcie szansę naturze zanim pójdziecie na całego w lekarzy i diagnostykę. Te badania, suplementy, obserwacje - to jest bardzo męczące i naprawdę może przynieść więcej szkody niż pożytku. Zmęczenie, stres, konflikty - to nie sprzyja poczęciu.
I tak cały przebieg ciąży i porodu jest do granic możliwości zmedykalizowany. Coraz więcej widać minusów takiego podejścia do tematu ludzkiej rozrodczości. Nie róbcie sobie tego od samego początku.RudaMaruda25 lubi tę wiadomość
-
rzepakowepole wrote:Ja mam tylko takie przemyślenie w temacie dziewczyn, które starają się kilka cykli... Dajcie szansę naturze zanim pójdziecie na całego w lekarzy i diagnostykę. Te badania, suplementy, obserwacje - to jest bardzo męczące i naprawdę może przynieść więcej szkody niż pożytku. Zmęczenie, stres, konflikty - to nie sprzyja poczęciu.
I tak cały przebieg ciąży i porodu jest do granic możliwości zmedykalizowany. Coraz więcej widać minusów takiego podejścia do tematu ludzkiej rozrodczości. Nie róbcie sobie tego od samego początku. -
rzepakowepole wrote:Ja mam tylko takie przemyślenie w temacie dziewczyn, które starają się kilka cykli... Dajcie szansę naturze zanim pójdziecie na całego w lekarzy i diagnostykę. Te badania, suplementy, obserwacje - to jest bardzo męczące i naprawdę może przynieść więcej szkody niż pożytku. Zmęczenie, stres, konflikty - to nie sprzyja poczęciu.
I tak cały przebieg ciąży i porodu jest do granic możliwości zmedykalizowany. Coraz więcej widać minusów takiego podejścia do tematu ludzkiej rozrodczości. Nie róbcie sobie tego od samego początku.
Jak ktoś jest jeszcze w młodym wieku i ma czas to pewnie. Problem w tym że w dzisiejszych czasach każdy jest tyle nafaszerowany chemią i tyle ludzi ma problemy z zajściem w ciążę, że czasem nawet po kilku cyklach ciężko czekać. Ja też myślałam że ze mną wszystko w porządku, cykle zawsze regularne, ale i tak szybko poszliśmy do lekarza bo wiedzieliśmy że będzie problem z kiepskim nasieniem. I okazało się że u mnie też różne problemy, i wolę wiedzieć i zrobić co mogęjak dziewczyny chcą zrobić badania krwi żeby już mieć jakieś pojęcie to też nic w tym złego, może to akurat też uspokoić jak wszystko jest ok
przedszkolanka:), Beti82, Niusia1, Sasanka5 lubią tę wiadomość
27 lat
9cs -
nick nieaktualny