Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A TSH się nie martw, zrób dla potwierdzenia ft3 i ft4. Mi TSH skoczyło wysoko, ale pozostałe piękne i na niedoczynność nie wskazują. Podejrzewam, że niedobór jodu.
Szczęściara lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Kurcze, myślałam, że wczoraj pękło jajeczko, bo czułam ból jajnika. A tu dziś od rana silniejszy ból niż wczoraj, więc chyba jeszcze się zastanawia czy pęknąć
Ale wczoraj byłoprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości
“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
ale później radość dla niego zakwitnie.”
Syr 1, 23
[/u -
nick nieaktualny
-
Słoneczko12 wrote:Kurcze, myślałam, że wczoraj pękło jajeczko, bo czułam ból jajnika. A tu dziś od rana silniejszy ból niż wczoraj, więc chyba jeszcze się zastanawia czy pęknąć
Ale wczoraj było
Słoneczko12 lubi tę wiadomość
-
Czyli jesteśmy na tym samym etapie
U nas też dzisiaj powtórka, jutro też i niech dzieje wola Niebaprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Syr 1, 23
[/u -
Słoneczko12 wrote:Czyli jesteśmy na tym samym etapie
U nas też dzisiaj powtórka, jutro też i niech dzieje wola Nieba
Powiem szczerze,że bardzo liczę na ten cykl i jak sie nie uda to juz sama nie wiem..męza na pewno bedziemy badac. -
Przedszkolanko dzisiaj 31 dc. Lami kochana nigdy nie brałam jodu. Moja endo zmaiast jodu kazała przyjmować selen i cynk. Chciałam na własną rękę brać jod ale mam cykora troszkę. A co z lekami na prolaktyne? Zapomniałam zapytać gin w razie w.
Kark chyba nie będę robić kolejnej bety. Za duży stres. Wyniki były dopiero na drugi dzień. Czekam na dalszy rozwój.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
przedszkolanka:) wrote:Dokładnie
Powiem szczerze,że bardzo liczę na ten cykl i jak sie nie uda to juz sama nie wiem..męza na pewno bedziemy badac.
U mnie podobnie. W końcu udało mi się namówić męża na badania, wiec jak się nie uda to mu nie odpuszczęprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Syr 1, 23
[/u -
Szczesciara, też nie brałam jodu, ale jak poszłam do ginekologa po pozytywnych betach pokazalam te tarczycowe, to od razu powiedziała, że jod musi być. Więc dostałam w suplementach na I trymestr.
Szczęściara lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Dziewczyny, kiedys któraś z Was pisała tu o badaniu estradiolu, zeby sprawdzic jakosc owulacji. Kiedy go zbadac i jak interpretowac wynik?
-
Przedszkolanko. Podchodzę do tego chłodno bo wszystko może być. Mogła być później owu niż zakładałam. W tym cyklu niczego nie jestem pewna. Czekam. Podbrzusze boli okresowo. Szyjka średnio otwarta. Przypomina usta he tak mi się skojarzyło.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Nikodemko ja badałam w 3dc i pozniej przed owu. Wartosć musi mieć min.200 na jeden pęcherzyk. Ja tak wlasnie dostalam stymulacje przy Poli bo mój wynosil raptem 70.
Szczesciara to pozostaje czekac. A co do ust to tak mówią własnie,że przypominają ;p -
„Poziom estradiolu zmienia się w ciągu cyklu i dlatego badanie jego stężenia we krwi wykonuje się kilkakrotnie:
w 3. dniu cyklu - aby oszacować rezerwę jajnikową
na kilka dni przed spodziewaną owulacją - aby oszacować dojrzewanie pęcherzyków
po owulacji - aby ocenić czynności ciałka żółtego”.
Znalazłam takie info. Czyli juz nie zbadam przed owu, bo pewnie w poniedzialek bedzie owulka. Moze zrobie razem z progiem 7dpo pod katem tego ciałka żółtego... Naprawde obawiam sie tego LUF -
Chyba tez bym chciala zrobic to badanie estradiolu bo czuje ze mam owulacje ale pewnych obiawow jest jakby malo (sluz jest, ale malo, skok temp byl, ale o 0,3 stopnia, testy owu troche w zeszlym cyklu dziwne bo pokazywaly mi pozytyw chyba 3 dni pod rzad potem przerwa i znowu 1 dzien)..ciekawa jestem wynikow. W tym cyklu nie zdaze juz.
Nikodemko, Nie bylam wczoraj na Karowej niestety nie zdazylam sie wyrwac z pracy, w pon sprobuje sie tam zarejestrowac,dam znac jakie terminy i w ogole jaki „klimat”.
Moj test owu wczoraj negatywny jeszcze, licze na dzis lub jutro bo jajnik coraz bardziej czuje
Przedszkolanko fajnie ze masz skok temp wszystko zgodnie z programem;)przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023