Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wik89 - super, dzieki testujemy tego samego dnia! Moj test owu tez negatywny, ale robilam z troche rozwodnionego moczu, wiec powtorze jeszcze wieczorem. Powinien byc pozytywny dzis albo jutro wedlug monitoringu...
Przedszkolanko - no wlasnie nie wiem... Przeczytalam wczoraj na jakims forum, ze wynik estradiolu moze swiadczyc o tym czy komorka jajowa opuscila pecherzyk czy zostala w zluteizowanym pecherzyku, ale nie wiem czy to prawda... W ogole ciezko cos znalezc w tym temacie i ciezko zdiagnozowac. Caly czas siedzi mi w glowie ten pecherzyk z listopada przy ktorym lekarka miala watpliwosci czy to juz cialko zolte, czy jeszcze nie i nie bylo plynu w zatoce... Marze juz o tej laparoskopii, serio. Chce wiedziec na czym stoje.przedszkolanka:), Wik89 lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:A w sumie o owulacji na 100% swiadczy prog w 7dpo? Powie nam że na pewno pękl pęcherzyk?
Wiki kciuki za test! Ja tez dzisiaj zrobie,ciekawe jak ten niebieski .
Wydaje mi sie, ze na 100%, bo przeciez po peknieciu pecherzyk przeksztalca sie w cialko zolte, ktore wytwarza progesteron...
Kuzwa, gdyby te jajeczko nie bylo tak male, ze nie da sie go zobaczyc na usg, to wszystko byloby pieknie!przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Beti, wpiszesz mnie na testowanie 28.01?
Nikodemka lubi tę wiadomość
-
O owulacji na 100% świadczy tylko ciąża. Było tu sporo wątków, gdzie ginekolog na monitoringu potwierdził, że owulacji nie było, a za 2 tygodni pozytywny test.
Robienie badań ad hoc, w tym cyklu sobie zbadam to, a w tamtym to, nie ma sensu. Co Wam powie taki czy inny wynik zrobiony raz? Kilka cykli w roku u najzdrowszej kobiety może być zaburzonych, bezowulacyjnych albo z niskim progiem mimo owulacji. Natura sobie to reguluje też w ten sposób, bo gdyby tak nie było, to byłoby ryzyko, że kobiety miałyby po 30 dzieci.
Bardzo Wam polecam poczytanie sobie o metodach NPR, ale tak dogłębnie. Najzwyklejsza obserwacja zgodnie z przebadanymi regułami powie bardzo dużo. Np. to, że 0,2 stopnia skoku temperatury utrzymującego się trzy dni po trzech dniach niższej temperatury świadczy z dużym prawdopodobieństwem o owulacji (w żaden sposób nie potwierdzając jej jakości), że odrobina zaobserwowanego śluzu płodnego wystarczy (i że śluz bada się na szyjce a nie na papierze toaletowym) bo w środku jest go na pewno więcej.Selina, Nona lubią tę wiadomość
-
Oczywiście nie piszę tego do dziewczyn robiących badania na zalecenie lekarza, zgodnie z jakaś ustaloną logiką. Kompletnie nie mam na myśli tego, że badanie się jest złe. Tylko żeby podejść do tego z głową i przede wszystkim znaleźć lekarza, któremu się zaufa.
Selina, Nona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:A w sumie o owulacji na 100% swiadczy prog w 7dpo? Powie nam że na pewno pękl pęcherzyk?
Ja dziś właśnie byłam rano, czekam na wynikiprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:A w sumie o owulacji na 100% swiadczy prog w 7dpo? Powie nam że na pewno pękl pęcherzyk?
Niestety o tym czy owulka faktycznie była w 100% świadczy tylko ciąża.
Ale progesteron dwucyfrowy też daje bardzo dużo % szansprzedszkolanka:), Słoneczko12, kark lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś znów mega pozytyw! Kreska testowa pokazała się szybciej niż kontrolna
przedszkolanka:), kark lubią tę wiadomość
Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości
“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
ale później radość dla niego zakwitnie.”
Syr 1, 23
[/u -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny