Forum Starając się - ogólne Noworoczne Testowanie :)
Odpowiedz

Noworoczne Testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie az poplakalam przez tego prezydenta... Mieszkalismy w Trojmiescie, nie mam slow, naprawde. I to jeszcze podczas tak pieknej inicjatywy jak WOŚP. Nie wierze, naprawde :(((

    Tylko zastanawia mnie to, ze Ovitrelle ma pomoc dojrzec komorce... musze o tym poczytac. Bo ja nie mam problemu z pekaniem pecherzyka. Ginka dotrzymala slowa, mam przyjsc jeszcze na monitoring za tydzien, to dobrze. Pozostaje mi sie modlic, zeby wszystko sie udalo...

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie słyszałam... Lidl w Wadowicach się spalił. Gdzie teraz teściowa zrobi zakupy? No co się dzieje z tym światem...?!
    XD

    Ja muszę we środę skoczyć do dziadzia mojego. Ma 86 urodziny, czuję, że to ostatnie :(

    alis132 lubi tę wiadomość

  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za cieple slowa.
    Jestescie WIELKIE !

    Nikodemko trzymam kciuki za piekna owu :) zastrzyk zdziala cuda, wierze w to !

    Nona lubi tę wiadomość

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • blair. Autorytet
    Postów: 1695 1757

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Ja sie az poplakalam przez tego prezydenta... Mieszkalismy w Trojmiescie, nie mam slow, naprawde. I to jeszcze podczas tak pieknej inicjatywy jak WOŚP. Nie wierze, naprawde :(((

    Tylko zastanawia mnie to, ze Ovitrelle ma pomoc dojrzec komorce... musze o tym poczytac. Bo ja nie mam problemu z pekaniem pecherzyka. Ginka dotrzymala slowa, mam przyjsc jeszcze na monitoring za tydzien, to dobrze. Pozostaje mi sie modlic, zeby wszystko sie udalo...

    Nikodemko tak, ovitrelle powoduje ostateczne dojrzewanie pęcherzyków. Może wywołać skutki uboczne, jak każdy inny lek, ale nie musi, ja akurat nie odczułam. U mnie jedynie jeszcze pęcherzyk podrastał po zastrzyku. Trzymam kciuki! :)

    Nona lubi tę wiadomość

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2525 824

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Boze, masz racje.. co sie dzieje z tym swiatem :(((( nie moge uwierzyc.

    Wyszlam juz dawno. Pecherzyk 22 mm, endometrium 11mm, sluz jest. Tylko, ze na pecherzyku nie widac wzgorka, ktory swiadczy o dojrzalej komorce jajowej. Mam zrobic dzis zastrzyk Ovitrelle, ma przyspieszyc dojrzewanie komorki no i pecherzyk na pewno peknie... Musielismy zapierdzielac po ten zastrzyk do innego miasta, teraz jade go zrobic.

    Czy ktoras z Was go brala? Sa jakies skutki uboczne?

    Niby zawroty głowy mdlosci ja się za pierwszym razem bałam bo tuż przedtem samolotem musiałam zrobić Ale mi nic nie było:) robiłam go że 3 razy ;)

    Nona lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, podnosicie na duchu :*
    Mamy nakaz przytulania dzis i jutro bezdyskusyjnie, wiec dzialamy.

    blair., przedszkolanka:), Lami, MałaMi90, Nona, Pestkaa lubią tę wiadomość

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Niezapominajka2 Autorytet
    Postów: 1860 3118

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w tym cyklu badanie nasienia.
    A jak mam zrobić tę MUCHę? 30.01 mam wizytę u lekarza, powiem mu o tym, muszę mieć skierowanie? Czy już na wizycie może mi pobrać materiał do badania?
    W ogóle wyczytałam, że w 2016 roku mój lekarz został lekarzem roku <3 nie mogę się doczekać tej wizyty. Jestem bardzo ciekawa co mi zaleci, pamiętam, jak 2 czy 3 lata temu namawiał mnie na dziecko - oczywiście najpierw zapytał, czy w ogóle chcę a ja na to ze oczywiście! Ale najpierw stabilna praca, ślub, mieszkanie i wtedy będzie dziecko, a on na to, że jak się chce to nie ma na co czekać, bo to nic przyjemnego starać się długo, szczególnie o pierwsze dziecko, a z wiekiem niestety bardzo często czas się wydłuża. Powiedział jeszcze, że z tym doświadczeniem co już ma to w ogóle nie miałby pretensji, gdyby jego córka zaszła w ciążę w wieku 15 lat.
    Przyznałam mu rację, ale wiedziałam, że do 30-stki na pewno zacznę starania a to przecież wcale nie jest tak późno. Teraz juz nie jestem tego taka pewna...
    Powiedzcie mi proszę co z tym badaniem MUCHA i co najpierw trzeba zbadać zanim zabierze się za badanie droznosci. Oczywiście oprócz nasienia - to już mam zaplanowane. Tak, żeby wiedzieć na pewno, że jeśli coś jest nie tak to ze mną a nie z nim.

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    U nas w tym cyklu badanie nasienia.
    A jak mam zrobić tę MUCHę? 30.01 mam wizytę u lekarza, powiem mu o tym, muszę mieć skierowanie? Czy już na wizycie może mi pobrać materiał do badania?
    W ogóle wyczytałam, że w 2016 roku mój lekarz został lekarzem roku <3 nie mogę się doczekać tej wizyty. Jestem bardzo ciekawa co mi zaleci, pamiętam, jak 2 czy 3 lata temu namawiał mnie na dziecko - oczywiście najpierw zapytał, czy w ogóle chcę a ja na to ze oczywiście! Ale najpierw stabilna praca, ślub, mieszkanie i wtedy będzie dziecko, a on na to, że jak się chce to nie ma na co czekać, bo to nic przyjemnego starać się długo, szczególnie o pierwsze dziecko, a z wiekiem niestety bardzo często czas się wydłuża. Powiedział jeszcze, że z tym doświadczeniem co już ma to w ogóle nie miałby pretensji, gdyby jego córka zaszła w ciążę w wieku 15 lat.
    Przyznałam mu rację, ale wiedziałam, że do 30-stki na pewno zacznę starania a to przecież wcale nie jest tak późno. Teraz juz nie jestem tego taka pewna...
    Powiedzcie mi proszę co z tym badaniem MUCHA i co najpierw trzeba zbadać zanim zabierze się za badanie droznosci. Oczywiście oprócz nasienia - to już mam zaplanowane. Tak, żeby wiedzieć na pewno, że jeśli coś jest nie tak to ze mną a nie z nim.
    Niezapominajko jeżeli myślisz o zrobieniu droznosci to polecam najpierw pogadać z lekarzem.Nie wiem czy akurat ten do którego idziesz tez robi.Te wszystkie wymazy które kaza robic przed hsg (jedni mniej drudzy więcej) nie sa az tak długo ważne.Spotkalam się z tym,ze nawet niektórzy lekarze zycza sobie z ostatniego miesiąca.Wiec lepiej najpierw popytać lekarza niż wydac kase i później powtarzac

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Promyk89 Autorytet
    Postów: 2273 1907

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsciaro- ja miałam takie coś https://zapodaj.net/6def503524826.jpg.html
    A beta była ujemna.
    Więc niestety nie nastawiałabym się...

    Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    atdc2n0am8cbp7q1.png
  • Niezapominajka2 Autorytet
    Postów: 1860 3118

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Niezapominajko jeżeli myślisz o zrobieniu droznosci to polecam najpierw pogadać z lekarzem.Nie wiem czy akurat ten do którego idziesz tez robi.Te wszystkie wymazy które kaza robic przed hsg (jedni mniej drudzy więcej) nie sa az tak długo ważne.Spotkalam się z tym,ze nawet niektórzy lekarze zycza sobie z ostatniego miesiąca.Wiec lepiej najpierw popytać lekarza niż wydac kase i później powtarzac
    Tak, ja wiem, najpierw zapytam lekarza, tym bardziej, że mu w 100% ufam. Obstawiam, że każe mi zaczekać z takimi poważnymi badaniami jak droznosc jeszcze trochę. Nie wiem czemu pomyślałam, że może warto zrobić po prostu taki posiew - może mam jakąś bakterię i ona mi przeszkadza. Nie chodziło mi o przygotowania do hsg :) hsg to osobna sprawa, którą oczywiście też chciałabym juz mieć zalatwiona, żeby być spokojną...
    No i monit koniecznie chociaż jeden.
    Cały czas chcę zaczarować rzeczywistość, żebym nie musiała się latami starać o dziecko - z badaniami po prostu czuję, że coś w tym kierunku robię. Mąż na mnie krzyczy, że chcę wszystko na już a tak się czasem nie da. Ale co on może wiedzieć, ma takie nastawienie, że bardzo CHCIAŁBY mieć dziecko a nie ze MUSI je mieć - a ja właśnie czuję, że muszę. Dlatego działam :D

    Nona, Wik89 lubią tę wiadomość

  • Szczęściara Autorytet
    Postów: 2951 2958

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk89 wrote:
    Szczęsciaro- ja miałam takie coś https://zapodaj.net/6def503524826.jpg.html
    A beta była ujemna.
    Więc niestety nie nastawiałabym się...
    Ja się absolutnie na nic nie nastawiam. Tak jak pisałam podchodzę do tego testu chłodno bo to może oznaczać wszystko albo nic.

    h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 14:11

    Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 14:11

    Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11965

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona,Niezapominajka macie juź @?

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Niezapominajka2 Autorytet
    Postów: 1860 3118

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u mnie się rozkręca, jak w zegarku ;) tylko nie wiem, czy zaznaczyć dziś czy jutro - bo teraz leci (po siku) ale to nie krew, ciężko to też nazwać plamieniem, bo leci ciurkiem parę kropel, nie tylko na papierze. Takie jasnobordowe (o ile jest taki kolor :P) Chyba zaznaczę dziś.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 14:11

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    / :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 14:11

  • Niezapominajka2 Autorytet
    Postów: 1860 3118

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona konkret babka jesteś to Ci powiem konkretnie - lekarz nie miał pewności co widzi na usg ostatnio - może jest tak, że jajka jednak nie pękają i ostatecznie owulki nie ma, dostaniesz teraz zastrzyk na pęknięcie i będą 2 tłuste krechy jak nic! Już w tym nowym cyklu, czyli za jakieś niecałe 4 tygodnie już będziesz koleżankę na kolacje zapraszać. Ja tak czuję, że to właśnie to.

    przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość

  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin mówi ze po 17 to już mastepny dzień

    Nona lubi tę wiadomość

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11965

    Wysłany: 14 stycznia 2019, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko to nowy cykl przed Tobą ;)
    Nona masz racje- lepiej się jeszcze połudzić ;)

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego