Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggs ja mialam na 2 usg w dwoch cyklach tuz przed owu wlasnie takie endo... i lekarze nic a nic nie powiedzieli ze to za cienkie.. dopiero niedawno natrafilam przypdkiem na normy i faktycznie 5,9 (takie mialam) to cienkie:( ale natrafilam tez na info ze z endo 5 mm tez sie zachodzi w ciaze. Do tego Ty jestes 3 dni przed owu takze tym bardziej teraz bym sie nie zamartwiala. A najwyzej w kolejnym cyklu pelen monit (mnie tez to czeka)II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Przedszkolanko, no wyniki idealne do szukania objawów Oczywiście zalecamy Tobie zachować spokój, ale z niecierpliwością czekamy na testowanie. Bo czuję, tak już kiedyś pisałam, pierwsze dziecko - miesiac clo, drugie dziecko - dwa miesiące clo. Kciuki mocno!
Nona, dobrze, że ten wynik ładny, też myślę, że u ciebie kwestia chwilki.
Nikodemko, fantastyczne nastawienie!!!! Wróży sukces! Nie trać go ani na chwilę! I imię Nela - magia. Kiedyś myślałam jeszcze nad wydłużeniem do Kornelki ewentualnie mniej udolnie, ale na siłę ujdzie, Anielki.
Meggs, bierzesz b complex (szczególnie b6, B12) i magnez? One pięknie budują endo.
I E w kropelkach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 15:03
Nona, przedszkolanka:), Wik89 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami nie tylko wyniki nakręcają,ale ja juź miałam wszystkie objawy ciąźy bez ciąźy więc wiesz- dystans
Dziękuje,obyś miała racje z tym clo bo niedługo mi go odstawi.. no i z dr wolę się spotkać 31.01 niż czekac do 8.02 ;p
A magnez i b6 dobre są na endo? Ja biorę tak co 2 dzień wielką tabletkę. -
nick nieaktualny
-
Lami - moj maz jest za takim rozwiazaniem, zeby dac Kornelia, a mowic Nela
Dziewczyny, ktore pija Inofem/ Infolic, powiecie mi cos wiecej?
Czy pic go przez caly cykl?
Czy mialyscie jakies skutki uboczne na poczatku stosowania?
Czy bierzecie dodatkowo jakies suple i czy trzeba odstawic przy nim kwas foliowy?
Chyba nie ma ryzyka, zeby cos sobie rozregulowac przez jego stosowanie, prawda?
-
Przedszkolanko - to nie smieszne, obstawiam, ze to naprawde ciaza przy takich wynikach cozby innego? To tylko kwestia czasu
Magnez i b6 tez dobre na endo. Magnez tez po owulacji, zeby niwelowac skurcze podczas zagniezdzania i po nim
Ja na poprawe endo mam taka recepte:
Bardzo duzo wody, czerwone wino codziennie od @ do owu po lampce, Omega 3, magnez, witaminy z grupy B, orzechy brazylijskie, migdaly i pestki dyni. Ja jestem dumna z mojego, bo widze duza poprawe od kiedy nad nim pracujeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 15:27
Nona, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nikodemko dokładnie jak pisała Nona. 2x1 Ci nie zaszkodzi i spokojnie możesz pic rano i wieczorem mi do tego lekarz kazał odstawic kwas i witaminy (aczkolwiek zamierzam brac tak co 2-3 dni). Nie ma raczej skutków ubocznych. Bierze sie cały cykl,po tescie jak wykdzie pozytyw to kazał odstawic ,ale zrobie to stopniowo jak Lami
Co do mnie,to bywalo że i dziewczyny(Dorciax,najmlodsza) mialy po 35-40 wynik a ciąży nie bylo wiec tu sie nie nastawiam nawet z polowa mniejsza ;p wazne ze ponad norme (bez dupka mialam w 8dpo 17.8 jakos).
Na endo mam podobnie: wino,pestki,migdaly,orzechy brazylijskie,magnez i b6 teraz dolączylam na zmiane asparginian (magnez i potas).
Nona 3 usg brzmia superNona lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Za tydzień w czwartek mam jeszcze wizytę, zobaczymy czy wtedy cokolwiek się ruszyło i uległo zmianie.
Ja łykam magne b6, wit b12, staram się jeść migdały i orzechy, piłam nawet wino 2 razy. Jak widać to niewiele pomagau mnie , bo jak nic nie brałam to było podobnie. Może do owu coś jeszcze urośnie.
Dziwi mnie tylko ze gin powiedziała zeby sie tym nie przejmowac bo po owu endo urośnie? -
przedszkolanka:) wrote:Buhahshahah Beti kochana :* uśmiałam się
Meggs czy jeszcze będziesz miała jakiś monitoring? Według mnie na prawdę powalcz o to endo a w kolejnym cyklu(oby go nie bylo!) zrób usg 3 razy by zobaczyć jak rośnie.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Meggs - mi wtedy, kiedy mialam te 4mm ginka tez kazala sie nie przejmowac, bo stwierdzila, ze do zagniezdzenia jeszcze kupa czasu, moze o to jej chodzilo
Pytalam o skutki uboczne, bo jest mi duszno i mam takie mroczki przed oczami jak przy migrenie, balam sie, ze to przez Inofem ale pewnie przez cisnienie... -
nick nieaktualny
-
Nikodemko ja biore infoem drugi cykl, nie mialam skutkow ubocznych.. ale zaczelam od 1 dziennie potem zwiewzylam do dwoch.
Przedszkolanko, czy u Ciebie wskazaniem do duphastomu byl prog 8dpo 17,8ng/ml? W listopadzie mialam prog okolo tego poziomu 7dpo i zastanawiam sie czy nie podpytac gina o to..II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Dziś usłyszałam od koleżanki gin która pracuje w Niemczech. Tam wzystkie ciąże jak pary nie mogą zajść to są prowadzone na ovitrelle przy pecherzyku 18mm podawanym a 2_3dbi później duphaston.
Jedyne co może zaburzac dupek to badanie przezuernosci karkowej dziecka na usg. Tzn zawyza wyniki.2017 #1
2019 #2
-
przedszkolanka:) wrote:Kalcia wysokie masz temperatury. Ciężko stwierdzic ale stawiałabym że owu wcześniej..
Sloneczko tak późno??;o
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
nick nieaktualny