Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nona ja nic nie czuje tylko śluz płodny, dałabym wszystko aby być już zdrowa i z czystym sumieniem moc zacząć się starać
-
Ani0nka wrote:Beti Endometrum powinno być o wiele większe przed @ a co do pęcherzyków to nie mam pojęcia, dziewczyny podpowiedzcie
W cyklu bezowulacyjnym wcale nie musi, a wręcz nie będzie "o wiele większe". O wiele większe to ono ma być w prawidłowo wyglądającym cyklu, gdzie mamy wzrost estrogenów. Również kwestia tego, czy będzie ono jednofazowe czy trójlinijne w cyklu bezowulacyjnym nie występuje.
Pęcherzyk- różnie - mógł nie urosnąć, mógł się zapaść, mógł się zmienić w torbiel. Dużo też zależy od przyczyny braku owulacji w danym cyklu!
Przy takim cyklu warto rozważyć włączenie duphastonu/ luteiny na wywołanie.
I sorry, że to powiem, ale... sama wielu rzeczy jeszcze nie wiem, ale autorytarne wypowiedzi jakie tu nieraz czytam przyprawiają mnie o ból głowy. Zwłaszcza, że bywają bardzo nieprawdziwe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 16:51
Selina lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyKala tak mi przykro, dokładnie wiem co czujesz
Ale pocieszę Cię, że my tu wszystkie po cb do 3 cykli po zaszłyśmy już w normlane ciążę (to też do Beti i do Gosix o ile dobrze pamiętam ).
Mi też pęcherzyki koło 24mm pękają z tego co pamiętam
Beti normlanie jak długie masz cykle? U mnie bezowulacyjne o 15-25 dni dłuższeNona, Sasanka5 lubią tę wiadomość
-
Reset Kochana to bądź razem z nami każda tu chce jak najlepiej dla drugiej cieszę się, że jest tu między nami osoba posiadająca tak duża wiedzę ❤️
Salome lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Reset Kochana to bądź razem z nami każda tu chce jak najlepiej dla drugiej cieszę się, że jest tu między nami osoba posiadająca tak duża wiedzę ❤️
Nie mam czasu się udzielać regularnie. I rozumiem, że wszystko z dobrego serca, ale naprawdę przestrzegam niektóre z Was przed takimi autorytarnymi wypowiedziami. Można niektórym mocno zaszkodzić.
A co do cykli bwzowulacyjnych- u mnie trwał 100 dni, stąd polecam leki j.w. Raz poeksperymentowałam i starczy.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny a co dalej w takiej sytuacji jak moja? Gin mi nie odpisuje. Nie wiem kiedy sie do niej dostane. Nie wiem co teraz. Odstawic duphaston, czy jakies leki na poronienie dostane? Musi być po tym jakaś przerwa?
PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
ok. 4, 5 roku starań
CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
CP: 01.2020 -> 07.2020
01/2021 IVF - 1 podejście
29.01 ET 3 dniowego 7B
5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm
Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
Mój instagram:
i_want_2_be_mom -
kark wrote:Kala tak mi przykro, dokładnie wiem co czujesz
Ale pocieszę Cię, że my tu wszystkie po cb do 3 cykli po zaszłyśmy już w normlane ciążę (to też do Beti i do Gosix o ile dobrze pamiętam ).
Beti normlanie jak długie masz cykle? U mnie bezowulacyjne o 15-25 dni dłuższeIga66, Nona lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Nona wrote:U mnie negatyw, Mishigami ja tez mialam pod rząd czw,pt,sob,nd i wlasnie poniedzialek zrobilismy przerwe, dzis zobacze co powie gin, mozliwe ze jest tuz przed owu i serducha dzis wieczorme będą. Odpusc jeden dzien to potem sie bardziej chce
No my dzisiaj przerwę robimy, mam nadzieję, że nie zaprzepaścimy szansy jak będzie dzień przerwy
Daj znać co powiedział ginNona lubi tę wiadomość
28lat
12cs o pierwsze maleństwo
Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka Amelka
-
Niezapominajka2 wrote:Mialam zacytować a nie polubić, sorry. Ale w sumie o górskim zatruciu nigdy nie słyszałam... ciekawe. Zjadłaś tam coś co Ci zaszkodziło?
Wiesz, że nie każdej owulaki w ciąży wychodzą przed terminem @? Więc okej, kumam, że się nie nakręcasz, ale postawić krzyżyka na tym cyklu jeszcze nie można. Na owulce też krzyżyk postawiłaś i co? Jajco dosłownie.
Męża tez meczy i mdli wiec chyba ostatni obiad w knajpie felerny krzyżyka nie stawiam aż @ nie przyjdzie nadzieja jest chociaż ja na tym osulsku to nie miałam wogole 2 kreski wiec nawet nie tyle ze blada czas pokaże wolałabym oczywiście żeby był pozytyw z tego złego samopoczucoa -
kalcia64 wrote:ja tez w tym time wciagu 6 miesiecy 2 bc .no i teraz test za dniem ciemnieje . tak ze mam nadziele ze tym razem bedzie ok. czekam nadal na wynik bety i proga
U mnie tez to już druga. Ale o pierwszej nawet nie wiedzialam, bo zdażyła się w trakcie przerwy. Dlatego liczyłam czy ta się uda. Może następna....
PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
ok. 4, 5 roku starań
CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
CP: 01.2020 -> 07.2020
01/2021 IVF - 1 podejście
29.01 ET 3 dniowego 7B
5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm
Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
Mój instagram:
i_want_2_be_mom -
reset wrote:W cyklu bezowulacyjnym wcale nie musi, a wręcz nie będzie "o wiele większe". O wiele większe to ono ma być w prawidłowo wyglądającym cyklu, gdzie mamy wzrost estrogenów. Również kwestia tego, czy będzie ono jednofazowe czy trójlinijne w cyklu bezowulacyjnym nie występuje.
Pęcherzyk- różnie - mógł nie urosnąć, mógł się zapaść, mógł się zmienić w torbiel. Dużo też zależy od przyczyny braku owulacji w danym cyklu!
Przy takim cyklu warto rozważyć włączenie duphastonu/ luteiny na wywołanie.
I sorry, że to powiem, ale... sama wielu rzeczy jeszcze nie wiem, ale autorytarne wypowiedzi jakie tu nieraz czytam przyprawiają mnie o ból głowy. Zwłaszcza, że bywają bardzo nieprawdziwe. -
kark wrote:Kala tak mi przykro, dokładnie wiem co czujesz
Beti normlanie jak długie masz cykle? U mnie bezowulacyjne o 15-25 dni dłuższe -
reset wrote:Nie mam czasu się udzielać regularnie. I rozumiem, że wszystko z dobrego serca, ale naprawdę przestrzegam niektóre z Was przed takimi autorytarnymi wypowiedziami. Można niektórym mocno zaszkodzić.
A co do cykli bwzowulacyjnych- u mnie trwał 100 dni, stąd polecam leki j.w. Raz poeksperymentowałam i starczy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykark wrote:Kala tak mi przykro, dokładnie wiem co czujesz
Beti normlanie jak długie masz cykle? U mnie bezowulacyjne o 15-25 dni dłuższe
Kala, przykro mi W kazdym razie Kark ma racje- cb daje nadzieje, choc wiem, ze bolikark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Aaa pecherzyk 18. Wzgorek jajonosny jest już. Pecherzyk blisko jajnika, owu środa /czwartek!!!!
Endo 7mm. Wszystko bosko
Na stan zapalny globulki I starać się dalej lux lux lux. Dziś sex I jutro.Nona, kark lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Aaa pecherzyk 18. Wzgorek jajonosny jest już. Pecherzyk blisko jajnika, owu środa /czwartek!!!!
Endo 7mm. Wszystko bosko
Na stan zapalny globulki I starać się dalej lux lux lux. Dziś sex I jutro.Nona, kark, Słoneczko12, baksia lubią tę wiadomość