Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Beti82 wrote:A nie ma mozliwosci na to refundacji? Albo tanszy zamiennik? Ja musze heparyne w ciazy .Tez jest droga ale dostalam tanszy zamiennik refundowany i mnie opakowanie 3 zl za 10 zastrzykow wychodzi
Mówiła, że refundacji nie ma. O zamienniki nie pytałam, ale jak wpisuję progesteron podskórnie, to tylko ta nazwa wyskakuje. Po południu jestem umówiona na tel ze znajomą farmaceutką i podpytam.
Moja Pani Gin jest bardzo polecana w mieście, w którym mieszkam. Tak naprawdę porównywalnie leczy jeszcze 2, ale ona ma jednak chyba lepsze opinie (poza tym, że jest droga i nie przebiera w środkach) wiec staram się jej ufać, ale myślę, czy nie podejść jeszcze gdzieś zapytać, czy widzą inne wyjście. Jeszcze jest luteina dopochwowa przecież. Ale nie wspomniała o niej, a ja wiadomo - w emocjach nie pomyślałam.
PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
ok. 4, 5 roku starań
CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
CP: 01.2020 -> 07.2020
01/2021 IVF - 1 podejście
29.01 ET 3 dniowego 7B
5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm
Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
Mój instagram:
i_want_2_be_mom -
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Iga66 ale ona pisała że to nie jest załapanie się do pracy bo ciąża tylko dostała pracę na której jej zależy i sie okazało że akurat jest w ciąży. Są różne sytuacje, ja dopóki do świeża sprawa i tak naprawdę wszystko sie może zdarzyc to bym w 1 trymestrze nie mowiła. Sama jestem z tych pracujących (do 8mies w porpzedniej firmie) teraz na kierowniczym stanowisku jestem i też nie olewam tematów ale no ciąża to tak prywatna i delikatna sprawa że nie chwalę się tym za wcześnie.
Ja i tam jestem zwolenniczką uczciwego podejścia do tematu, niezależnie od konsekwencji. Jeśli pracodawcy na mnie zależy to się dogadamy, jeśli nie to szkoda czasu na takiego pracodawcę.
A życie niestety nauczyło mnie że jeśli już na początku nie możesz ufać pracownikowi to potem będzie tylko gorzej ... -
OlivkowaMama wrote:W sumie to o tym nie myślałam bo cały czas mam nadzieję, że @ sama przyjdzie. No ale tak, za parę dni zacznę wywoływać luteiną, bo no bez jaj, ile można czekać
A u Ciebie jak?Nona, przedszkolanka:), blair. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iga66 wrote:Nona pracodawca i tak oceni to jako celowe działanie i ukrywanie faktu... niezależnie od intencji
Ja i tam jestem zwolenniczką uczciwego podejścia do tematu, niezależnie od konsekwencji. Jeśli pracodawcy na mnie zależy to się dogadamy, jeśli nie to szkoda czasu na takiego pracodawcę.
A życie niestety nauczyło mnie że jeśli już na początku nie możesz ufać pracownikowi to potem będzie tylko gorzej ...
Beti82, Pestkaa lubią tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Money racja, tylko trzeba sobie zdawać sprawę z faktu że pracodawca szuka kogoś do pracy, a dowiadując się że za chwile Cię i tak nie będzie na 2 lata bo już jesteś w ciąży może mu się to poprostu nie podobać i tyle, a umowę na czas określony musi przedłużyć tylko do porodu, później to tylko jego dobra wola i w żadnym sądzie z tego się nie musi tłumaczyć.
Ja podczas starań też zmieniłam pracę i to było moje ryzyko bo idąc do nowego pracodawcy ukrywanie ciąży mogłoby być odebrano jako kombinacja.
A tak jak pisałam wcześniej to czy się powie czy nie to tylko nasza prywatną sprawa, i nasza odpowiedzialność oraz uczciwość wobec innych ludzi. W koncu to z nimi będziemy pracować, bo "zalapanie" się tylko na chwilę do roboty i L4 faktycznie nie potrzebuje takich rozterek skoro i tak się ma wszystko gdzieś, a przez parę miesięcy kasa wyskoczy.
I nikt mnie nie przekona że zaczynając pracę od ukrywania prawdy a wprost mówiąc kłamstwa długo w tym miejscu popracujemy...
Ja się na nieuczciwości najzwyczajniej w świecie nie zgadzam i nie chciałabym mieć takiego pracownika lub współpracownika.
-
KalaW wrote:Mówiła, że refundacji nie ma. O zamienniki nie pytałam, ale jak wpisuję progesteron podskórnie, to tylko ta nazwa wyskakuje. Po południu jestem umówiona na tel ze znajomą farmaceutką i podpytam.
Moja Pani Gin jest bardzo polecana w mieście, w którym mieszkam. Tak naprawdę porównywalnie leczy jeszcze 2, ale ona ma jednak chyba lepsze opinie (poza tym, że jest droga i nie przebiera w środkach) wiec staram się jej ufać, ale myślę, czy nie podejść jeszcze gdzieś zapytać, czy widzą inne wyjście. Jeszcze jest luteina dopochwowa przecież. Ale nie wspomniała o niej, a ja wiadomo - w emocjach nie pomyślałam.
Ale przecież progesteron w tabletkach czyli dupek nie wychodzi w krwi była tu Alis, która prog miała 1 i brała dupka i z krwi wychodziła ciagle mała taks wartość a coś e utrzymała póki coWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 15:12
-
Iga, tak jak pisałam, masz rację ja mam po prostu jakiś syndrom obrońcy (aplikacja radcowska ) więc wiesz, jakoś tak musiałam się wypowiedzieć
Iga66, Nona lubią tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:08
przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Iga ja tez się z tobą zgadzam, jest to trudna sytuacja bo od 10 lat truje mojemu ze jak dostanę prace w szpitalu to nawet za półdarmo mogę pracowac, No u dostałam propozycje zaczęłam się przyuczać i się okazało ze się udało w tym cyklu. Myślałam ze oni zatrudnia mnie na umowę zlecenie i sobie będę tak pracować ile będę dała radę i po porodzie wrócę tam , ale wczoraj kierowniczka powiedziała ze bardzo im na mnie zależy i tylko umowa o prace .. dziś mam wolne i cały dzień o tym mysle, ale postanowiłam powiedzieć prawdę (łamiąc swoje prywatne zasady nie mówienie nikomu o ciazy hehe) i pewnie sień pożegnamy koniec kurtyna
Iga66 lubi tę wiadomość
-
A właśnie pieniądze to ostatnia rzecz na której mi zależy ... akurat mam sytuacje, ze nie muszę pracować ... na zwolnienia tez nie zamierzałam iść, ja już mam dość siedzenia w domu:( Ale wiem ze ze str pracodawcy tak to wyglada i nie chce potem niemiłych sytuacji
-
kozgo wrote:Ale przecież progesteron w tabletkach czyli dupek nie wychodzi w krwi była tu Alis, która prog miała 1 i brała dupka i z krwi wychodziła ciagle mała taks wartość a coś e utrzymała póki co
-
Przedszkolanko odwrotnie to mąż warczy na mnie drazliwy i zły bo sufit musiał malować
Ja nic nie czuje. Nawet cycki jeszcze nie nawalają. Gdyby nie fakt ze miałam monit to bym panikowala ze owu nie bylo nawet.
A jak Ty sie czujesz? Jaka beta dzisiaj?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 17:32
przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Dokladnie .Ja mialam proga 25 przy becie 10,5 a i tak mi kazala duzo dupka 6 tabletek dziennie.No u mnie to akurat inna sytuacja i nie bardzo rozumiem dlaczego tak.Ale Alis miala jakas konska dawke i jej pomoglo.Kala chyba wczesniej pisalas ,ze 2 tabletki bralas dziennie.To faktycznie moze byc malo.No ja bym tu zaryzykowala wiecej.A przynajmniej poradzila sie jeszcze innego lekarza[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Beti82 wrote:Dokladnie .Ja mialam proga 25 przy becie 10,5 a i tak mi kazala duzo dupka 6 tabletek dziennie.No u mnie to akurat inna sytuacja i nie bardzo rozumiem dlaczego tak.Ale Alis miala jakas konska dawke i jej pomoglo.Kala chyba wczesniej pisalas ,ze 2 tabletki bralas dziennie.To faktycznie moze byc malo.No ja bym tu zaryzykowala wiecej.A przynajmniej poradzila sie jeszcze innego lekarza[link=https://www.suwaczki.com/][/link]