Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti82 wrote:Odp na innym wątku.Kurde nie wiem co oznacza taki estradiol ale mega wysoki jak na 3 dc .Taki pod owulacje podchodzi bardziej.Pokaz lekarzowi koniecznie i poczytaj trochę w necie
Anionka, podstawowe zasady:
Zawsze o tej samej porze (min. 3h snu)
Zawsze w tym samym miejscu (pod jezykiem, w pochwie lub odbycie)
Termometr musi mieć 2 miejsca po przecinku jeśli jest elektroniczny
Dla niektórych dziewczyn to super stres, dla mnie właśnie luz, bo wiem co się dzieje powodzeniaNona, Ani0nka lubią tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
nick nieaktualnymoyeu wrote:Meggs a jakie masz normy w koaguologii? Wg norm w moim labie wyniki masz w normie, ale pokaż je lekarzowi
Ja robiłam w 3 dc badania, wklejam fotkę. Prolaktyna niby w normie ale po obciazeniu MTC wyszło 256 ng/ml więc wynik większy o około 17 razy. Kolejne pytanie, czy estradiol na tym etapie cyklu nie powinien być niższy? Stosunek fsh do lh wychodzi 1,15, dobrze to liczę? I chyba to jest spoko, prawda?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fe23d99eabd.jpg -
nick nieaktualny
-
Niezapominajka2 wrote:Meggs Ty zdrowa jesteś tylko się za mało bzykacie leniwce! Spójrz na wykres Kalci albo Kark - ja myślałam, że się przy nich pod ziemię zapadnę!!!
Ani0nka, przedszkolanka:), Niezapominajka2, kark, Nona, Lami lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBuahaha, no Kalcia wyrabia za nas normy Kalcia, ja naprawdę Cię podziwiam, kurcze codziennie to było u nas było jak byliśmy piękni i młodzi, a teraz?!
Beti, ja nie wiem czy to mi teraz nie pomogło. Wcześniej żarłam co chciałam ile chciałam, a w tym cyklu stwierdziłam, że jak nie ma ciąży to chociaż tej diety przypilnuje. Wszystkie orzechy, morele, ananasy itd olałam, trzymałam w miarę dietkę i polubiłam czerwone winko
Moyeu, a Ty chodzisz na monitoring - masz pewność, że jest owulacja? Ja przy synie tak miałam, że prolaktyna na czczo git, bo 10, a po obc ok 240. Pół roku zbijałam różnymi suplementami, potem lekami i dalej owu nie było Dopiero clo i wreszcie na monitorze piękne pęcherzyki zobaczyłamNona, Beti82, Izaw lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kark wrote:Moyeu, a Ty chodzisz na monitoring - masz pewność, że jest owulacja? Ja przy synie tak miałam, że prolaktyna na czczo git, bo 10, a po obc ok 240. Pół roku zbijałam różnymi suplementami, potem lekami i dalej owu nie było Dopiero clo i wreszcie na monitorze piękne pęcherzyki zobaczyłam
Na monitoring chodziłam w wakacje i za każdym razem była owulacja (3 cykle) a to był bardzo stresujacy okres, broniłam mgr, uczyłam się do egzaminu wstępnego na aplikację, zmieniałam pracę. Teraz mam mega luz w życiu, serio. W każdym cyklu mam min. 2 fazy temperatur, czasem zdarza się że są 3, śluz jest, testy owu pozytywne, szyjka też pokazuje owu, więc teoretycznie cykle mam owulacyjne (od października). Clo na mnie nie działało tak dobrze, dojrzał jeden pęcherzyk i zrobiła się torbiel. Moja gin od minitoringu była zdziwiona, bo @ skąpa a endo nawet nawet bo i do 10mm dochodziło (starania zaczynałam z endo 3mm w drugiej fazie).kark lubi tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌AMH
💉IVF💊
💉IMMUNOLOGIA🦠
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
nick nieaktualnyNo mniej cukru. Ja niby od listopada wiem, że mam io i hi, ale jakoś to olałam totalnie, bo skoro endo mówiła, że jestem chuda i młoda to nie muszę nic robić czy brać.
No, ale po okresie miesiąc temu tak pomyślałam, że ciąży nie ma, dupa rośnie
Także dietka dla cukrzyków (ale z pieczywem jasnym, bo nie jestem w stanie moich do żytniego przekonać ).
A z seksem Ci nie podpowiem. Z pierworodną i synem był seks min raz dziennie (czasem i trzy ), z najmłodszą tylko raz. W poprzednich nieudanych cyklach jak tylko był płodny śluz to wręcz zmuszałam M do seksu codziennie, a teraz tak jakoś było jak się nam chciało i wyszło, że co drugi dzień się nam chce -
Dlatego ja liczylam, ze uda nam sie w grudniu, bo pobilismy rekord serduszkowania, az sama bylam w szoku. A tu dupa... Od dzis zaczynamy co drugi dzien, a w okolicach owu codziennie, bedzie co ma byc
Cwiczenia zaliczone, wlasnie leze na macie i czuje jak mnie rwie lewy jajnik. O co choodzi...:oprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Moyeu- podwyższony estradiol na poczatku cyklu to może być albo torbiel czynnościowa albo niepęknięty pęcherzyk z poprzedniego cyklu albo też mega szybka owulacja (ja raz miałam w 3 dc- potwierdzona na usg i progesteronem).
Prawidłowe fsh i wysoki estradiol na początku cyklu mogą wskazywać też na pco (nawet u kobiet, które nie mają innych, charakterystycznych cech). Miałas kiedyś usg 2-5 dc?moyeu lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Moyeu- podwyższony estradiol na poczatku cyklu to może być albo torbiel czynnościowa albo niepęknięty pęcherzyk z poprzedniego cyklu albo też mega szybka owulacja (ja raz miałam w 3 dc- potwierdzona na usg i progesteronem).
Prawidłowe fsh i wysoki estradiol na początku cyklu mogą wskazywać też na pco (nawet u kobiet, które nie mają innych, charakterystycznych cech). Miałas kiedyś usg 2-5 dc?30 lat 🍍 starania od II 2018
❌AMH
💉IVF💊
💉IMMUNOLOGIA🦠
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Nona wrote:Aż zerknelam. Kark super regularne serducha, Kalcia to aż zawstydza mnie...
Meggs u mnie nawet było 6x do owukark lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnySą dwie kreseczki, co prawda blade, ale od razu, bez czekania i chyba ciemniejsze
W chwili emocji miałam biec do auta i jechać do labo, ale potem sobie uświadomiłam, że we czwartek w Wadowicach jest targ i się stoi po 2h w kolejce Także zaczekam do jutra, piątek rano powtórka. Jutro/pojutrze termin @, także byle do weekendu
Nona, a ty kiedy teścior, w niedzielę?
Kto następny testuje ?moyeu, alis132, Nona, przedszkolanka:), speakyourmind93, sunshine03, patuniek86, Słoneczko12, Agagusia, Izaw lubią tę wiadomość
-
kark wrote:Są dwie kreseczki, co prawda blade, ale od razu, bez czekania i chyba ciemniejsze
W chwili emocji miałam biec do auta i jechać do labo, ale potem sobie uświadomiłam, że we czwartek w Wadowicach jest targ i się stoi po 2h w kolejce Także zaczekam do jutra, piątek rano powtórka. Jutro/pojutrze termin @, także byle do weekendu
Nona, a ty kiedy teścior, w niedzielę?
Kto następny testuje ?
U mnie też dziś coraz ciemkiej:) gratuuuulacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 06:29
kark, patuniek86, Słoneczko12, Agagusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAha, przedszkolanko! Znalazłaś jakiś fajny zestaw ćwiczeń dla ciężarnych ? Bo kojarzę, że miałaś zmieniać z hardcore na jogę/kobiety w ciąży. Jakbyś coś fajnego znalazła to wrzuć linka, skoro na ten fitness nie będę chodzić to może cokolwiek się poruszam i cukrzyca ciążowa mnie ominie
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość