Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Monik123! Zostań z nami, mamy plan przejść grupowo na fiolet, więc warto
Właśnie tak to jest z tymi lekarzami... Żaden się nie przyzna, że nie wie co dalej albo, że po prostu nie potrafi pomóc, a my tracimy czas i pieniądze. Beti, ja na Twoim miejscu chyba bym skorzystała z zaplanowanego hsg, tak jak pisze Ewelina.
Ja jak zwykle mam problem z oceną śluzu podczas intensywnych starań. Nie umiem odróżnić czy to płodny czy jeszcze wycieka...
kark, Nona, alis132 lubią tę wiadomość
-
Hej wszystkim.
Kark śliczna kreseczka nie taka blada jak napisałaś.
Fiorella nie wiem co napisać bo żadne słowa nie ukoi Twojego cierpienia. Napiszę jedno. Walcz dalej.
Beti kochana ja też byłam 16 dc u gin i pęcherzyk miał zaledwie 10mm. Dlatego też nie zapisuje się na testowanie bo obstawiam że to cykl bezowulacyjny. Ale u Ciebie może być inaczej. Z tym rośnieciem pęcherzyka może być różnie. Czasami pękają przy 23mm. Nie zalamuj się.
U mnie choroby ciąg dalszy. Rewolucja przeszła pojawiło się uczucie jakbym miała gorączkę. Boli mnie głowa. Wzięłam paracetamol ale nic nie pomaga. Ile w razie czego można zażyć?kark, fiorella82 lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Niezapominajka2 wrote:"Jeśli jesteś w ciąży, to prawdopodobieństwo pozytywnego testu wynosi dziś około 18%. Termin porodu przypadałby na 22 września 2019."
Czyli dokładnie w pierwszą rocznicę naszego ślubu. Szkoda,ze juz mocno czuję zbliżającą się @, staram się myśleć pozytywnie, bo nadzieja umiera ostatnia... ale ciężko idzie. -
monik123 wrote:Witajcie pierwszy raz zapisuję się na testowanie i liczę na to, że przyniesiecie mi szczęście! Poproszę o wpisanie na 27go
A teraz kilka słów o mnie...niedługo miną 3 lata odkąd zaczęliśmy się starać, jesteśmy po dwóch nieudanych inseminacjach, wyszliśmy z teratozoospermii M, udrożniono mi jeden jajowód i poza tym wyniki moje książkowe, a u M na chwilę obecną czekamy na powtórkę badania HBA i wtedy zobaczymy jaki będzie dla nas plan...w międzyczasie ani razu nie ujrzałam dwóch kresek (no chyba, że po ovitrelle ). W grudniu miałam ponownie robione HSG, więc stwierdziłam, że trzeba działać, bo może akurat się uda trzymajcie proszę kciuki, tak jak ja będę trzymać za Was
3 lata starań to sporo dlatego mam ogromną nadzieję że uda Ci się wreszcie ujrzeć te 2 upragnione kreseczki. Kciuki zaciśnięte! -
Nikodemko w takim razie zostaję! I oczywiście bierzcie mnie ze sobą
Meggs dziękuję Ci bardzoNikodemka, kark, Nona lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Meggs wieeeem, dlatego mówię - nadzieja umiera ostatnia jednej dziewczynie pod wykresem napisałam, że testuję 12 lub 13 dpo, nawet, gdyby mi temperatura zjechała do tej pory do linii podstawowej xD
Monik123 oby ten wątek rzeczywiście przyniósł Ci szczęście! Wyobrażam sobie, ile już zdążyłaś łez wylać, tutaj dzieją się czasami cuda, każda czeka na swój, trzymam też za Ciebie kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 18:14
kark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyByłam na USG, dostałam skierowanie do szpitala. Według mojego lekarza beta spada za wolno i trzeba to kontrolowac bo to wygląda że jednak pozamaciczna. Jadę autobusem i ryczę jak głupia. Niech to się już skończy. Mój niemąż krzyczał wczoraj mi do brzucha na kropka że jest niedobry i się włóczy niewiadomo gdzie i że ma być grzeczny, bo mamusia przez niego płacze. Niedobry kropek nieposluchal:-(
-
Meggs wrote:Aaa byłas na monicie... no to faktycznie pęcherzyk i endo nieco małe jak na zbliżającą się owu. No nic ten cykl musisz czekać... od przyszlego wracasz do clo? Masz jeszzcze jakis monit w tym msc?
-
Niezapominajka2 wrote:Meggs wieeeem, dlatego mówię - nadzieja umiera ostatnia jednej dziewczynie pod wykresem napisałam, że testuję 12 lub 13 dpo, nawet, gdyby mi temperatura zjechała do tej pory do linii podstawowej xD
Monik123 oby ten wątek rzeczywiście przyniósł Ci szczęście! Wyobrażam sobie, ile już zdążyłaś łez wylać, tutaj dzieją się czasami cuda, każda czeka na swój, trzymam też za Ciebie kciukiNiezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Ewelina92 wrote:Fiorella, bardzo mi przykro
Beti, może jednak warto zrobić to hsg...? Bo masz wyznaczony konkretny termin? Zawsze to jedno badanie do przodu.
U mnie dzisiaj 5dc,rano wzięłam już całą tabletkę clo. O dziwo, na razie nie ma skutków ubocznych -
fiorella82 wrote:Byłam na USG, dostałam skierowanie do szpitala. Według mojego lekarza beta spada za wolno i trzeba to kontrolowac bo to wygląda że jednak pozamaciczna. Jadę autobusem i ryczę jak głupia. Niech to się już skończy. Mój niemąż krzyczał wczoraj mi do brzucha na kropka że jest niedobry i się włóczy niewiadomo gdzie i że ma być grzeczny, bo mamusia przez niego płacze. Niedobry kropek nieposluchal:-(
fiorella82 lubi tę wiadomość
-
Kochanie, ten kropuś może nie był gotowy, może coś mu dolegało.
Wiesz, że nie wiemy co powiedzieć, ale bardzo mocno Cię przytulamy.
Na pewno następny kropek będzie pełen sił, trzymaj się kochana :*fiorella82 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Witaj Monik oby styczeń okazał się szczęśliwy
Niezapominajko piękna data i wierzę w dwie piękne kreski !
Beti ja miałam 4mm endo i 10 cm.pecherzyki dwa teraz w 7dc..pozna owu moze bedzie?
Fiorella oby to nie była pozamaciczna a biochemiczna. -
Dziewczyny dzisiaj na wizycie dziwną rzecz się dowiedziałam ...Pierwsze słysze o takich praktykach i musze powiedzieć,ze niezbyt mi się to podobalo.ALe opowiem Wam bo może ja mało douczona.Ginka do mnie mowi tak-odnośnie biochemicznej ( wpisala do karty poronienie biochemiczne) no to ciężko stwierdzić co było przyczyna ( to wiem akurat) Ale dala mi clo +ovitrelle+duphaston ...ale... ona mowi,ze gdybym zaszla na tym zestawie to można przyjechać 3-4 dni po pozytywnej becie z krwi i zrobić zastrzyk z ovitrelle.Slyszałyscie może o takich praktykach?? Bo ja nigdy.A najlepsze ,ze ona do mnie tekst-ALe musi pani być swiadoma ,ze to jest na sile podtrzymywanie ciaży i jeżeli cos nie tak będzie z zarodkiem a go podtrzymamy to tak samo z dzieckiem może być cos nie tak...No i ja do niej ,ze w takim razie nie dziekuje .A ona później mi sciage pisala na kartce co i jak mam brac i napisala w razie ciąży przyjechać na zastrzyk...rynce mi opadly ale już nic się nie odezwalam
-
przedszkolanka:) wrote:Witaj Monik oby styczeń okazał się szczęśliwy
Niezapominajko piękna data i wierzę w dwie piękne kreski !
Beti ja miałam 4mm endo i 10 cm.pecherzyki dwa teraz w 7dc..pozna owu moze bedzie?
Fiorella oby to nie była pozamaciczna a biochemiczna. -
Fiorella - kochana, moge sobie tylko wyobrazic co przezywasz, ale naprawde jestem calym sercem z Toba i rozumiem kazda z Twoich łez. Wierzę, ze szybko zostaną wynagrodzone kolejnym kropkiem...
U mnie jak zywkle przeboje. Mój test w 7 dc wygląda tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44fdcf372e35.jpg
Oczywiście zaczynam się już martwić i wkręcać różne scenariusze... Dobrze, że mam wizytę w czwartek, bo chyba wariuję przez to wszystko. Jutro jadę do labu, spuścić krew na kolejne badania i do boju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 18:38
-
Beti jeszcze o takich praktykach nie słyszałam, a kilku lekarzy odwiedziłam...przecież ovitrelle jest na pęknięcie pęcherzyka plus wspomaga ciałko żółte...ale nie podtrzymuje ciążyStarania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
nick nieaktualnyJejku, fiorella, poryczałam się. Kurcze, miałam nadzieję, że jednak kropek urośnie, że tamta słaby przyrost był takim jednorazowym wyskokiem. Oby to nie była pozamaciczna ;(
Beti ja pierwsze słyszę...
Niezapominajko, testuj, bo będziemy wtedy razem rodzić
Monik, mój kuzyn starał się z żoną 6 lat, w końcu się udało 100% naturalnie, w tym roku ich córcia pójdzie do szkoły Uda się napewno!
Nikodemko, ja mam wrazenie, że ten cykl miałam tak długo wodnisty śluz tylko przez -
monik123 wrote:Beti jeszcze o takich praktykach nie słyszałam, a kilku lekarzy odwiedziłam...przecież ovitrelle jest na pęknięcie pęcherzyka plus wspomaga ciałko żółte...ale nie podtrzymuje ciąży