Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak? To może będzie jak u Ciebie, mam nadzieję! Chciałabym mieć w końcu normalną, jedną a porządną owulację... marzę o tym.
przedszkolanka:), Wik89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nikodemka wrote:Tak? To może będzie jak u Ciebie, mam nadzieję! Chciałabym mieć w końcu normalną, jedną a porządną owulację... marzę o tym.
-
Nikodemka wrote:Tak? To może będzie jak u Ciebie, mam nadzieję! Chciałabym mieć w końcu normalną, jedną a porządną owulację... marzę o tym.
Ja też potwierdzam, na owulakach kreski najpier mi bledły, a później przed samą owu nagle mega intensywne. Trzymam kciuki za szybką owu u Ciebie i Przedszkolanki!przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
nick nieaktualnyBeti82 wrote:A czy to prawda ,ze pregnyl już wycofany jest? Nie ma innego leku jak ovitrelle? Kuzwa to praktycznie 100 zł jeden kosztuje a potrzeba 2 na jeden cykl
O takiej praktyce jak Ovi po pozytywnej becie nie słyszałam ale czytałam, że po IUI dziewczyny zostawały Ovi po pół strzykawki co 2dni, że niby dobrze wpływa na zagnieżdżenie i początkowy rozwój zarodka. Sama nie wiem ile w tym prawdy.
Ja no.dostalam w tym cyklu 2x Pregnyl, też pierwszy raz mam taką praktykę, dodam że miałam tylko 1 pęcherzykBeti82, kark lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, które miały monitoring, jakie endometrium w czasie owulacji lekarze uznawali za odpowiednie? Ja nie mialam jeszcze nigdy potwierdzonej owu monitoringiem po owu, natomiast w listopadzie mialam usg w 15dc (cykle 28-31dniowe) i mialam pecherzyk 19mm a endo 5,9mm i gin stwierdzil ze to ok i byc moze za dwa trzy dni bedzie owu (tak też wtedy czułam a cykl mial 31dni). Czy owu bylo to na 100% nie wiem, wydawalo mi sie ze tak, byl tez skok temp i ladny prog 21 dpo, dlatego zaczynam tez myslec czy endo nie jest problemem.. Bede miala monitoring pewnie w lutym najwczesniej, jestem ciekawa Waszych doswiadczen
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Beti82 wrote:No tez jestem w szoku .Bo jednak się czyta rozne przypadki i naprawdę nie słyszałam,zeby komus tak podali.A po ovitrelle tez jest tak jak po pregnylu ,ze test dopiero po 14 dniach się robi? Bo mi o tym oczywiście nie powiedziała...
Beti ja słyszałam o takiej praktyce- ovitrell/ pregnyl to przecież BHCG i podając w tym późniejszym czasie zastrzyk (lub jego czesc) wzmacniasz sygnał wysylany do org, że jest ciąża (bo normalnie dopiero implantacyjne zarodek produkuje betę a tutaj dodajesz trochę jeszcze tej sztucznej z leku). Chodzi o to, aby wspomóc zagnieżdzenie.kark, Agagusia lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualny
-
Kurde znalazłam haha Jest pregnyl w 1 aptece -1 szt -45 zł .Ovitrelle -119 zł Odlozyla mi babka do jutra.Jutro to recepty nie załatwię ale to najwyżej będę jutro cos sciemniac hah Bo moja w czwartek jest i mam zamiar na sile do niej wejść nie płacąc za wizyte i wymuszając receptę :p
kark, Izaw, Arashe lubią tę wiadomość
-
Nona wrote:Córka mnie zaraził. 38 stopni mam, gardło boli buuu
-
Anhydra wrote:Beti ja słyszałam o takiej praktyce- ovitrell/ pregnyl to przecież BHCG i podając w tym późniejszym czasie zastrzyk (lub jego czesc) wzmacniasz sygnał wysylany do org, że jest ciąża (bo normalnie dopiero implantacyjne zarodek produkuje betę a tutaj dodajesz trochę jeszcze tej sztucznej z leku). Chodzi o to, aby wspomóc zagnieżdzenie.
-
Beti82 wrote:A no widzisz tylko ona mi to tak przedstawila drastycznie ,ze mogę dziecko mieć chore z tego
Bo to z jednej strony jest tak, że wspomagasz zagnieżdzenie i eliminujesz potencjalne ryzyko biochemicznej...ale z drugiej strony często biochemiczna jest konsekwencją wad zarodka- zarodek nie rozwija się i traci zdolność do zagnieżdzenie. ..tak więc po części ma rację- niekiedy to podtrzymywanie na silę. Chociaż w mojej ocenie my podobne podejście już stosujemy przyjmując sztuczny progesteron- też trochę omijamy potencjalny fakt, że może ten niski prog na początku ciąży jest efektem słabej reakcji organizmu na wydzielanie tego hormonu, bo zarodek jest uszkodzony.Beti82, kark lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Hej dziewczyny,
Podczytuję bo trochę zazdroszczę starań. Mam już dwie córeczki i marzę o kolejnym Bobo, ale poki co produkcja zawieszona.
Beti ja w Poznaniu znam dwóch lekarzy godnych polecenia (tak myślę),
Nikodemka nie sugeruj się tak do końca testami owu. Dwa razy zaszłam w ciąże mimo, że nigdy w życiu nie wyszedł mi pozytywny test owu. Zbierałam wszystkie i ten, który miał najciemniejszą kreskę testową uznawałam za pozytywny, choć instrukcja mówi coś innego.
Owocnych starań. Jak nie styczeń to luty będzie Wasz.Wik89 lubi tę wiadomość
-
Mal3na wrote:Hej dziewczyny,
Podczytuję bo trochę zazdroszczę starań. Mam już dwie córeczki i marzę o kolejnym Bobo, ale poki co produkcja zawieszona.
Beti ja w Poznaniu znam dwóch lekarzy godnych polecenia (tak myślę),
Nikodemka nie sugeruj się tak do końca testami owu. Dwa razy zaszłam w ciąże mimo, że nigdy w życiu nie wyszedł mi pozytywny test owu. Zbierałam wszystkie i ten, który miał najciemniejszą kreskę testową uznawałam za pozytywny, choć instrukcja mówi coś innego.
Owocnych starań. Jak nie styczeń to luty będzie Wasz.
Jestes z Poznania ? Podziel się jacy to lekarze -
Beti nie jestem z Poznania, ale tam mam rodzinę i studiowałam i rodziłam pierwsze dziecko tam, więc trochę styczności miałam z lekarzami.
Dr Hansz, kobieta. Wiem, że nie ma takich super opinii na znanym lekarzu (nie wiem czemu), ale jest konkretna, rzeczowa. Dała mi skierowanie na oddział żeby porobić wszystkie badania. Znajoma z Irlandii starała się bardzo długo o dziecko, udało się właśnie dzięki tej lekarce.
Dr Kosacz, ten z kolei ma bardzo dobre opinie, zarówno jako ginekolog jak i położnik.Beti82 lubi tę wiadomość
-
Mal3na wrote:Beti nie jestem z Poznania, ale tam mam rodzinę i studiowałam i rodziłam pierwsze dziecko tam, więc trochę styczności miałam z lekarzami.
Dr Hansz, kobieta. Wiem, że nie ma takich super opinii na znanym lekarzu (nie wiem czemu), ale jest konkretna, rzeczowa. Dała mi skierowanie na oddział żeby porobić wszystkie badania. Znajoma z Irlandii starała się bardzo długo o dziecko, udało się właśnie dzięki tej lekarce.
Dr Kosacz, ten z kolei ma bardzo dobre opinie, zarówno jako ginekolog jak i położnik.speakyourmind93 lubi tę wiadomość