Nowy cykl nowe szanse ;) Kto zaczyna od nowa?
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie 3dc, więc łączę się z Tobą w "bólu" z południa Polski
kamicia0101 wrote:A na zachodzie Polski nawet słoneczko wyjdzie z chmurki:* zazdroszcze tym co sie juz staraja, ja dopiero 1dc;(LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Witam kochana:-) A co to za minka?
amela lubi tę wiadomość
-
Celia - mocno wszystkie trzymamy kciuki aby tak było. Zobaczysz spotkamy się wszystkie w krótkim czasie na forum dla mam:-)
celia lubi tę wiadomość
-
Anka10222 wrote:justyska... no to owocnych serduszek zycze:P
Kochana ale Ty też niedługo rozpoczynasz serduszkowanie chyba nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 12:12
-
Celia ty też? a już myśłałam że u ciebie zielono...
-
Celia a napisz mi coś prosze o badaniach? jakie zrobić. narazie wypisałam sobie:
-toxo
-cytomegalaia
-tsh, lh, fsh
-progesteron (w którym dc?)
- prolaktyna (w któym dc?)
- morfologia, OB, cholesterol
- glukoza i insulina -
amela wrote:Kochana bo zimno na dworzu, nawet nosa na na chwile nie chce mi się wystawić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 12:31
Saramago, celia lubią tę wiadomość
-
JustyśkaG wrote:No prawda, ja już nie zamierzam nigdzie wychodzić z domku:-)Umówiłam się dziś na kolejną wizytę do pani gin. Wizyta umówiona na 19 listopada. Muszę porozmawiać ze swoim jajeczkiem żeby się sprężyło jakoś i zabrało się do roboty:-)Czas leci a na co tu czekać
Zapytam się może mi zrobi usg, może mi zleci jakieś badania? chciałabym sobie zbadać progesteron i prolaktyne tak dla pewności, ale to lekarz na nfz także może być ciężko, ale spróbuje;)
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Amelcia to trzymam kciukasy:-)mi całe szczęście zleciła na samym początku badania usg i takie tam:-)
-
JustyśkaG wrote:Amelcia to trzymam kciukasy:-)mi całe szczęście zleciła na samym początku badania usg i takie tam:-)
Pomolestuje go o te badania zobaczymy co powie a jak nie to niestety trzeba będzie wydać kase i zrobić prywatnie
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
że oni zawsze takie problemy robią....no na coś te nasze składki są odprowadzane.Wkurza mnie to zawsze przy jakiejkolwiek wizycie u lekarza.
-
nezumi wrote:Celia a napisz mi coś prosze o badaniach? jakie zrobić. narazie wypisałam sobie:
-toxo
-cytomegalaia
-tsh,
-progesteron (w którym dc?)
- prolaktyna (w któym dc?)
- morfologia, OB, cholesterol
- glukoza i insulina
Z moich różnych doświadczeń wynika, że:
- lh, fsh, estradiol - 3-5dc
- estradiol, prolaktyna - 2 dni przd ovu
- progesteron, prolaktyna - 7 dni po ovu
Niezależnie od dnia cyklu:
- toxo
- cytomegalaia
- tsh, ft3, ft4, glukoza, insulina, cholesterol,
Pewnie lepiej nie w trakcie @ - morfologia, OB
Z hormonami pewna jestem, z resztą nie całkiem
Prolaktyna się powtarza, bo jest wyrzucana pulsacyjnie, więc warto dwukrotnie. Estradiol w zależności od tego co chcesz zbadać.nezumi lubi tę wiadomość