WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Obiecuję, że nie zrobię testu przed terminem @! Dołączycie?
Odpowiedz

Obiecuję, że nie zrobię testu przed terminem @! Dołączycie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Kobitki, naprawdę warto poczekać - ja w dniu małpy miałam drugą kreseczke bardzo slabiutką, jakbym zrobiła wcześniej, to bym już cykl na straty spisała :) Oczywiście, u niektórych dwie kreskiwwychodzą wcześniej, ale po co się stresować?

Buziaki i wiruski!!!

Kochana, co u Ciebie?

• benitka Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma co robić testu wcześniej..bo ja w dniu spodziewanej@ miałam minusik,a już po tygodniu były dwie grube krechy...także lepiej się wstrzymać!

Reni, nutka lubią tę wiadomość

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najchetniej bym juz zrobila ale wiem ze sensu nie ma :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę nie na ten wątek, Eve, ale u mnie wszystko ok :) Beta 5880, 24 października pierwsza wizyta u lekarza, jakoś mi ten początek ciąży leci :) I cały czas trzymam kciuki!!!!

Veri lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Trochę nie na ten wątek, Eve, ale u mnie wszystko ok :) Beta 5880, 24 października pierwsza wizyta u lekarza, jakoś mi ten początek ciąży leci :) I cały czas trzymam kciuki!!!!

oj tam, pogadać zawsze można :) tu Cię po prostu złapałam :D
    cieszę się że wszystko w porządeczku ;D

• nutka Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 13:32

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się! Po owulacji nie liczę dni, zapominam o fazach lutealnych, okresach i czekam. Test najwcześniej po 14 dniach (chciałam napisać 18 ale nie dałabym rady)

Swoją drogą testy ciążowe są naszym największym wrogiem.

Kiedyś kobiety wiedziały, że są w ciąży, bo spóźniał im się okres, rósł brzuch itd. Poronienia? Jakie poronienia, po prostu okres spóźnił się 2 tygodnie...
    Teraz testujemy po 10 dniach od zapłodnienia i często okazuje się, że na naszych oczach doszło do poronienia samoistnego... Chwila radości, a potem dupa.
    Tylko czekać jest tak trudno, po każdej owulacji obliczam sobie termin spodziewanego porodu -żeby sprawdzić czy nie koliduje z wakacjami :-P

Modelka, nutka, Veri lubią tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w tym cyklu nie zrobiłam ani jednego testu... jestem miszczem ;D

monaaa85, celia lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    a ja w tym cyklu nie zrobiłam ani jednego testu... jestem miszczem ;D

zazdroszcze i gratuluje :)
    luknelam na wykres partrze a tu cykl sie dopiero zaczął :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 19:34

zpbndf9hsafopz9u.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przyłączę się do Was :D Ja mam dwie opcje - robić test z tydzień po terminie @ i drugą opcję, żeby zrobić jakoś tak, żeby móc od razu umówić się do gina i iść na zwolnienie, co sugerowała pani gin po poronieniu. Tu pojawia się problem, bo @ ma przyjść w piątek, a gin będzie pewnie w sobotę, więc powinnam jednak zrobić w dzień spodziewanej @, żeby w razie co zdążyć się umówić. W każdym razie nie zrobię przed dniem spodziewanej!:)

f2w39n73pzr0nefs.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    zazdroszcze i gratuluje :)
    luknelam na wykres partrze a tu cykl sie dopiero zaczął :D
    hehe bo ja myślami ciągle w poprzednim jestem ;) a ten to od wczoraj ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny wątek. nawet przez chwilę chciałam się dołączyć. ale wiem że nie dam rady i tak zrobię test wczesniej.... ale do końca października wytrzymam!

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • Veri Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się pochwalę, że jeszcze nigdy nie zrobiłam testu przed terminem @. Chyba za bardzo się obawiam, że wyjdą 2 kreski, a potem jednak pojawi się małpa heh Jakąś paranoję mam. Ale chociaż nie wydaję na testy :D

Marronek lubi tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zazwyczaj czekam 6 dni po owulacji i robie test... nie jestem w stanie wytrzymać dłużej. tym bardziej że nigdy nie wiem kiedy @ ma przyjśc dokładnie.

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 dni to strasznie szybko ;-)
    Ja od kiedy się staram (teraz 4 cykl) zrobiłam 1 (słownie "jeden") test - 8 dni po owu - wcześnie, ale moja faza lutealna trwa 10 dni.

Starając się o pierwsze dziecko w pierwszym cyklu test zrobiłam dzień przed terminem @ i wyszła blada kreska, kilka dni później poszłam na betę i w dzień odbioru dostałam okres. No a beta była ok 100. Było mi strasznie przykro i stwierdziłam, że więcej tego błędu nie popełnię, bo z dwojga złego lepiej myśleć, że okres się spóźnia...
    W szczęśliwym cyklu zrobiłam test 23 dni po owu - to był mój drugi cykl starań, a wyczytałam wcześniej, że 18 dni fl to prawie pewna ciąża.

Wolę się pozytywnie zaskoczyć, a nie ma nic gorszego niż nakręcanie się przed okresem. Nie widzę sensu w doszukiwaniu się objawów, interpretowania każdego spadku temp. po owulacji jako zagnieżdżania itd.
    Widzę, że wiele dziewczyn na Ovu strasznie się nakręca, doszukuje i boję się jaki wpływ ma to na nie i na ich psychikę, związek -szczególnie jeśli starania się przedłużają...
    Trzeba tylko mierzyć temperaturę, zapisywać inne objawy,bzykać się i czekać. Co ma być to będzie, a ciąży raczej nie da się przeoczyć:-P

Veri, celia, nutka lubią tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Lillenka masz trochę racji. ale ja jak nie wiem to się nakręcam, czekanie jest dla mnie jeszcze gorsze niż jedna kreska na teście. nie nawidzę czekac, jestem niecierpliwa i chcę na już. pracuję nad tym, nad samokontrolą ale nie jest łatwo.

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma inaczej, ja wolę czekać na @ udając, że nic się nie dzieje, bo jak robię test to znaczy, że dopuszczam myśl, ze jestem w ciąży. A jak nie jestem to czuję zawód.
    W pierwszym i drugim cyklu doszukiwałam się objawów, czytałam w necie itd, ale teraz obliczam sobie kiedy będzie @, sprawdzam czy mam zapas tamponów i czekam aż przyjdzie. Jak przyjdzie to jest mi przykro, a za 10 zł zaoszczędzonych na teście kupuję winko ;-)
    Wiadomo, że gdzieś tam w głowie są różne myśli, nadzieje - grunt to zająć się czymś innym.

monaaa85, nezumi lubią tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...ja też należę do niecierpliwych...bo wykresiki mam ładne...aż 13dpo lecą na łeb na szyję i ło. Powinnam zając się czymś innym jak radzi Lillenka :-)..choć głowa pełna myśli jednokierunkowych..tak.gif

1usacwa1uvvludfr.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka. masz rację. dzięki. :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • celia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka wrote:
    Każdy ma inaczej, ja wolę czekać na @ udając, że nic się nie dzieje, bo jak robię test to znaczy, że dopuszczam myśl, ze jestem w ciąży. A jak nie jestem to czuję zawód.
    W pierwszym i drugim cyklu doszukiwałam się objawów, czytałam w necie itd, ale teraz obliczam sobie kiedy będzie @, sprawdzam czy mam zapas tamponów i czekam aż przyjdzie. Jak przyjdzie to jest mi przykro, a za 10 zł zaoszczędzonych na teście kupuję winko ;-)
    Wiadomo, że gdzieś tam w głowie są różne myśli, nadzieje - grunt to zająć się czymś innym.
    Dobrze radzisz, ale z drugiej strony co z pozytywnym myśleniem, co z samospełniającym się proroctwem?

Jeśli kupuję zapas podpasek i czekam próbując się przekonać na siłę (bo nadzieję, że a nuż się uda mam zawsze ;)), że @ przyjdzie, może jakoś ją jednak myślami sprowadzam? I te słynne siły wszechświata nie chcą mi dopomóc, bo przecież ewidentnie wysyłam sygnał - czekam na okres.
    A prawda jest taka, że zawód w moim przypadku jest tak samo duży, jak wtedy gdy się nakręcam i doszukuję objawów ;) Takie to życie jakieś przewrotne ;D

gioia lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ