ocet jabłkowy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja piję raz dziennie na czczo, 3 łyżki octu na szklankę ciepłej wody. Są dziewczyny które piją taką dawkę nawet trzy razy dziennie, ale na pewno trzeba przy tym robić przerwy (po 3 tygodniach stosowania tydzień przerwy) a poza tym gdzieś przeczytałam, że przy tak dużej ilości można podrażnić żołądek, więc wolę nie ryzykować
Evaa lubi tę wiadomość
-
A to dziwne, bo znalazłam na portalu dentystycznym coś takiego:
"Ocet jabłkowy – bardzo dobrze wpływa na zdrowie i aseptyczność jamy ustnej. Wzmacnia zęby, przeciwdziała osadzaniu się kamienia nazębnego, działa przeciwpróchniczo, zapobiega chorobom przyzębia i krwawieniom z dziąseł. Dzięki właściwościom odkażającym likwiduje bakterie bytujące w jamie ustnej i odświeża oddech. Płukanka pomocna w rozmiękczaniu kamienia nazębnego i polepszaniu kondycji zębów: dwie łyżki octu jabłkowego rozcieńczyć w szklance ciepłej, przegotowanej wody. Płukać dwa razy dziennie." -
U mnie śluz poprawia jedynie ocet jabłkowy. Różne specyfiki próbowałam wiesiołki wit. B6 w mega dawce i nie a nawet było gorzej ze śluzem a po occie oczywiście jak piję regularnie to piękny rozciągliwy śluzik a jaka ilość!
agniesja lubi tę wiadomość
-
Ańdźka wrote:Chciałam kupić ocet jabłkowy w Rossmanie, ale niestety nie było i kupiłam jakiś Kamisu, ale nie jest mętny. Któraś z Was go może próbowała? Może być?
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 13:33
-
.
-
.
-
.
-
nick nieaktualny
-
.
-
Mi moja ciocia podpowiedziała jak pić ten ocet, w sumie chodziło raczej o oczyszczenie organizmu. Piłyśmy wodę z octem rano na pusty żołądek. Proporcja: na szklankę wody ok. 1,5 łyżki octu. Używałyśmy octu Maille, kupiłam go we Francji i właśnie skończyłam pierwszą połóweczkę Teraz pójdę do zielarskiego po kolejny. Ogólnie przez pierwsze dni miałam po prostu lekkie sranko, po dłuższym stosowaniu efekt przeczyszczający mija. Mam nadzieję, że wewnętrzne działanie pozostaje