WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Oczekując na dwupak 🤰
Odpowiedz

Oczekując na dwupak 🤰

Oceń ten wątek:
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova czesc🤝. Przykro mi z powodu Twojej niefajnej atomosfery w pracy. Ja nie dawno do swojej wróciłam po przerwie przez wirusa i tez nie jest zbytnio optymistycznie ale... Innej opcji narazie nie ma wiec trzeba do niej codziennie uderzać. A jajeczka napewno urosna obfite ☺️ takze przykleknij tutaj z nami na dlugie zwierzania ☺️

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Sinugma zapraszamy do nas bedziemy probowac razem😊 no chyba ze jeszcze sie pozytywnie zaskoczysz ale gdyby jednak nie to wygrzebiemy sie wspolnie z dołka. 😜🐱

Myślę że małpa nadejdzie jutro 😅 brzuch boli temperatura szaleje. No coz będę próbować w czerwcu. Jak się nie uda to w lipcu. A potem podwiązanie i fabryka zamknięta

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sinugma czemu zamkniecie fabryki w planach?😜😜

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Sinugma czemu zamkniecie fabryki w planach?😜😜

Bo później nie chce dzieci :D albo się uda w 2 miesiące albo jedno mi styknie.

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej rozumiem 😊 no to moze sie jednak poszczesci 😊.

Jak wizyty dzisiejsze?.

5 lat staran 💪
  • Angelinaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem już po wizycie, wyniki ginekolog uznał ze są ok, witamina D do poprawy. Dostałam skierowanie na badanie insuliny. W 13 dc pęcherzyk ma 15mm także koło niedzieli powinien pęknąć. Torbieli brak. Wyniki nasienia super. Za tydzień kolejna wizyta aby zobaczyć czy pękł pęcherzyk i będziemy się umawiać na badanie drożności jajowodów i leki na stymulacje owulacji dostanę. Także jestem mega zadowolona z wizyty, czuję że to właśnie dzięki niemu może nam się udać 🥰 najbardziej mnie cieszy że jest konkretny plan działania 🙈 jestem mega szczęśliwa 😊😘

.meggi. lubi tę wiadomość

22 lata
    08.2018 - początek starań
    27.09.2019 - ⏸️
    Poronienie w 5 tygodniu..
    05.10.2019 - zabieg łyżeczkowania 😞
    01.2020 - wznowienie starań ❤️
    06.2020 - HSG
    Prawy jajowód niedrożny.
    Lewy jajowód znacznie zwężony, udało się delikatnie udrożnić.
    07.2020 - Start stymulacją Aromkiem 1x1
    14.08.20 - ⏸️ (24cs)
    14.08.20 - Beta 400
    17.08.20 - Beta 1661
    19.08.20 - Beta 3389
    ▪️ Neoparin
    ▪️ Duphaston
    ▪️ Femibion 1

28.08.20 -?

,, Rozgość się kruszynko... 🙏"

w57v3e3kfxvrg21f.png
  • Emka96 Znajoma

Wysłany: 29 maja 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tez sie z checia dołacze:) Mam 24 lata z narzeczonym staramy sie dopiero 2 cykl. Mam podejrzenia PCOS i nieregularne cykle. @ spoznia mi sie juz 4 dni ale najprawdopodobniej owulacja przesunela się o 7 dni wiec czekam do wtorku... wczoraj i dzis robiłam testy ale wychodza cienie cienia do których podchodze bardzo sceptycznie nie chce sie zawieść :(

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anglina super wieści 😊 to teraz zapylanie w najbliższym czasie 😜.
    Emka96 witaj u nas 🤝 moze te cienie to jednak dobra wiadomosc ale oczywiście zdrowe nastawienie nie zaszkodzi. Witaj u nas 😊

Emka96 lubi tę wiadomość

5 lat staran 💪
  • Emka96 Znajoma

Wysłany: 29 maja 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie jestem bardzo niecierpliwa i zrobiłam zdjęcie tego testu, potem musiałam pobawic sie kolorem bo na oryginalnym zdjeciu mało widac (lepiej w rzeczywistosci) podsyłam fotke po przerobieniu...
    https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/0~WY6y2Eq3Na3zmfd2h7GjwYK0UK0K
    Szkoda ze u mnie w miescie labolatoria są czynne tylko od pn-pt tak bym jutro poszła na bete i bym miała czarno na białym.. :D

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka96 cień jest 🙀😻

5 lat staran 💪
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja widze kreskę. ktory dzien po owulacji jesteś?

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam :) Jesteśmy prawie rok po ślubie, starań 7 miesiąc. Dziś zaliczyłam badania krwi pierwsze pod kątem hormonów i po cichu liczę na to że może prolaktyna jest ciut za wysoka by zaskoczyło (ponad 26 przy normie 3,34-26,72 ng/mL także na styku). Mąż też idzie niedługo na badania nasienia więc zobaczymy na czym stoimy w tym miesiącu przynajmniej z takich podstaw. Pierwszy miesiąc od kilku w złości że się nie udało w którym chyba wewnętrznie zluzowałam i nawet na ten jakoś się nie nastawiam, chcę porobić badania i skonsultować z lekarzem plus trochę zająć się czymś milszym niż wieczną analizą wykresów. Cykle mam dość regularne i wykresy zazwyczaj wyglądają fajnie, ale zawsze leci w dół i przychodzi ukochana @.

.meggi., mariposa89 lubią tę wiadomość

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop witaj w naszym gronie🤝. Wszystkie tutaj kochamy naszua ukochana miesiaczke takze wspolnie bedzie nam latwiej ja kochac 😜😜😜

lollipop lubi tę wiadomość

5 lat staran 💪
  • Emka96 Znajoma

Wysłany: 29 maja 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka1 wrote:
    ja widze kreskę. ktory dzien po owulacji jesteś?

teoretycznie 10... (10 dni temu pozytywny test owulacyjny, sluz plodny, temp ponad 37 stopni) ciągle mam kłucia podbrzusza raz jajnik raz w macicy raz jakby w pochwie. Staram sie myslec ze to objawy miesiaczki ale ciężko.. :)

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka96 chyba Cie czeka wycieczka na badanko w poniedzialek i wszystko bedzie jasne😉.
    Oczywiscie powodzonka aby wynik byl jak najlepszy ☺️.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 20:10

5 lat staran 💪
  • Emka96 Znajoma

Wysłany: 29 maja 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Emka96 chyba Cie czeka wycieczka na badanko w poniedzialek i wszystko bedzie jasne😉.
    Oczywiscie powodzonka aby wynik byl jak najlepszy ☺️.

pojde pojde, oby tylko pozytywnie ^^ dam znać 🙃

.meggi. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Lollipop witaj w naszym gronie🤝. Wszystkie tutaj kochamy naszua ukochana miesiaczke takze wspolnie bedzie nam latwiej ja kochac 😜😜😜

No z jednej strony to dobrze że jest i że działa coś tam w środku :D Najgorzej jak boli bo wtedy daje o sobie za bardzo znać i wkurza podwójnie, fizycznie i psychicznie.

• Anamaya Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki za mnie. Dziś miałam podgląd i piękny pęcherzyk ale w niedzielę wieczorem jadę do pracy pod wawe i będę z dala od lubego. Lekarka powiedział abym dziś zrobiła zastrzyk otriwell i kurde tak mi zależy że sama sobie go zrobiłam.
    Będę miała siniaka zapewne albo zgubienie ale czego się nie robi....

Emka96, .meggi., lollipop lubią tę wiadomość

Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30
    Stymulacje nieudane brak ciąży.
    7.01.21 usunięcie jajowodu lewego (wodniak jajowodu)

974532d3a26eb3f9b5b86c28ae07c10c.png

Staranie o maluszka- 15 miesięcy

0206caf120fd2a0ab1bb18d9cbf93fd3.png
  • Emka96 Znajoma

Wysłany: 29 maja 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anamaya wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki za mnie. Dziś miałam podgląd i piękny pęcherzyk ale w niedzielę wieczorem jadę do pracy pod wawe i będę z dala od lubego. Lekarka powiedział abym dziś zrobiła zastrzyk otriwell i kurde tak mi zależy że sama sobie go zrobiłam.
    Będę miała siniaka zapewne albo zgubienie ale czego się nie robi....

działajcie:*

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyn :)

Również chętnie dołączę. Mam 25 lat, mąż 28.
    4 lata po ślubie. Starania od lutego, więc obecnie 4 cykl... i chyba szykuję się na piąty...
    W tym miesiącu zrobiłam podstawowe badania takie jak w stopce, kontrola u gina pokazała znów 2 torbiele na janiniku :( (pół roku temu mialam już jeden, który sie wchłonął po 3 msc tabsow anty).
    Te podobno nie groźne i mam się nimi nie przejmować 😶
    Od tego miesiąca mierzę też temperature i wydaje mi się z owulki nie było... skok pojawil się dopiero teraz, ale to raczej z powodu przyjmowania Luttagenu - dostałam na te torbiele. Także znów pewnie nici z tego, być może prolaktyna blokuje mi też owulke, ale endo nie chce mi wdrażać na razie nic silniejszego, biorę więc ziołowy Castagnus.

W przyszłym cyku, albo kolejnym mój też pójdzie się przebadac..

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ