Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Oczekując na dwupak 🤰
Odpowiedz

Oczekując na dwupak 🤰

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyliśmy badania nasienia dziś i w innym miejscu. Wiecie jaka jest różnica? Morfologię mamy jakoś 6% chyba (było niby 2%), ruchu dalej poniżej normy ale JEST, i to 20x wiecej niż było, ogólnie wyniki jakby ktoś podmienił osobę. Niestety problem nie zniknął, ale dziewczyny nie ma co ufać jednemu badaniu, my się podłamaliśmy ostro tymi wynikami i jak widać bez sensu. Bo mamy już przyczynę powoli wykrytą u męża i będziemy leczyć. Ale mamy szanse i ogromną nadzieję że będzie dobrze, choć wiemy że potrwa. Mój wniosek z tego jest taki, że nie wiem czy można ufać tym klinikom. Dobry urolog to u faceta to podstawa. Ja planuje dalsze badania krwi żeby wiedzieć czy ze mną jest okej.
    Także wiem że ciężko ale trzeba się nauczyć na to wszystko patrzeć chłodniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnę że to są jakieś 2 tygodnie różnicy jeszcze. Myślicie że to jest realne że taka różnica w tak małym czasie?

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop nam kiedys andro tlumaczyl ze wyniki nasienia to taka loteria, ze moga wyjsc tragiczne a za chwile super lub na odwrot. Ze rozne czynniki maja na to wplyw, wiec nas tez w różnych odstępach kierowal ( u nas niestety w kazdym czasie i miejscu niezbyt ciekawe). No ale koniec koncow chodzilo o to ze roznice bywaja i to nawet diametralne wiec calkiem mozliwe. Super ze w ta strone, ze coraz lepiej👍. Moze wtedy "mialy gorszy dzien" 😁, a teraz juz bedzie lepiej. Niech sie suplementuje caly czas i moze za jakis czas powtorzcie jeszcze raz 😁. Ogolnie kiedyś czytalam ze, badanie komputerowe to tez kwestia tego co sie trafi pod mikroskop (bo wiadomo jesli chodzi o morfologie, nie badaja wszystkiego), wiec dlatego czasem tak roznie to bywa☺️. Eh tak marze zeby u nas wkoncu te wyniki tez sie poprawily 😑.

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Lollipop nam kiedys andro tlumaczyl ze wyniki nasienia to taka loteria, ze moga wyjsc tragiczne a za chwile super lub na odwrot. Ze rozne czynniki maja na to wplyw, wiec nas tez w różnych odstępach kierowal ( u nas niestety w kazdym czasie i miejscu niezbyt ciekawe). No ale koniec koncow chodzilo o to ze roznice bywaja i to nawet diametralne wiec calkiem mozliwe. Super ze w ta strone, ze coraz lepiej👍. Moze wtedy "mialy gorszy dzien" 😁, a teraz juz bedzie lepiej. Niech sie suplementuje caly czas i moze za jakis czas powtorzcie jeszcze raz 😁. Ogolnie kiedyś czytalam ze, badanie komputerowe to tez kwestia tego co sie trafi pod mikroskop (bo wiadomo jesli chodzi o morfologie, nie badaja wszystkiego), wiec dlatego czasem tak roznie to bywa☺️. Eh tak marze zeby u nas wkoncu te wyniki tez sie poprawily 😑.

U nas wykryto chorobę więc musimy najpierw wyleczyć, wyniki nie będą w normie bez lekarstw i suplementów i czasu. Obecnie szanse i tak praktycznie żadne. Ale jest wykryta przyczyna i tylko się modlić by to było na tyle i udało się nam w kilka miesięcy, nie lat to leczyć. Drugie badania były ręczne. Podobno w klinice również, ale niebardzo w to wierzę. Badania komputerowe bardzo mogą zaniżyć morfologię i ruchliwość

‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ