X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Oczekując na dwupak 🤰
Odpowiedz

Oczekując na dwupak 🤰

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Chcielismy podejsc do inseminacji, ale niestety wyniki nasienia nam nie pozwolily😯 czekamy wiec na wynik posiewu, i musimy rozszerzyc diagnostyke co do meskiej przyczyny (hormony i usg wporzadku wiec stad ten posiew). U mnie tez IO lekka, ale jem mete i stosuje diete 😌
    A jaka dietke masz ? ;)

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia88 - typowo diety szczególnej nie mam, poprostu ograniczylam slodkie przekaski i napoje, jem wiecej owoców, warzyw, pije duzo wody, ograniczam takie ciezkie rzeczy, chipsy itp 😊
    I mam rowerek stacjonarny i staram sie codziennie "jezdzic" takze to na tyle 😊

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi to tak jak ja ;) wiec teraz musi sie udac z dieta i pomoca lekarska;) ❤ meggi bedziesz robic jakas liste na pierwszej stronce ;) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 19:34

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia88 lepiej sie nie nastawiac, wiesz troszke zawodów juz za nami, wiec teraz wolimy chlodniejsze podejscie 😌 oczywiscie staramy sie caly czas, szukamy przyczyn, planujemy co w razie W ale nie nastawiamy sie tak bardzo jak wczesniej😊
    A co do listy, widzialam ze niektore watki cos takiego maja, ale jakos nie ma to chyba znaczenia ( chyba ze ktos ma ochotę sie w to pobawic) 😊
    Poprostu zalozylam cos nowego, bo w miejscach gdzie dziewczyn jest sporo juz jakis czas to ciezko sie odnalesc 😊

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciezko sie bylo odnalezc na watkach nie wiem.dlaczego mozliwe ze duzo stron czesc osob odeszla.
    Ja zawsze sobie mysle ze z kazdym cyklem podejde do tego na chlodno ale po owulacji moje hormony szaleja :D zawsze jakas nadzieja się tli a potem 🙈 sprowadza na ziemie.

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia88 to mam nadzieje ze u nas rozgoscisz sie na dobre i ze bedzie Ci tutaj dobrze. 😊 A co do staran moze akurat zabieg wniesie cos dobrego. Twoj opis w stopce - nic dodac nic ujac😊. My teraz czekamy na wynik posiewu meza, ja musze tez powtorzyc badanka, bo przez czas wirusa nie robilam, wiec chetnie zobacze czy cos sie zmienilo 😊. Mam nadzieje, ze nie bedziemy musieli siegac bo pomoc z wyzszej polki (in vitro np), ale jesli nie będzie wyjscia, coz będziemy gotowi. Póki co chcemy zrobic co w naszej mocy, zeby nie mieć sobie nic do zarzucenia 😊.

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi staram sie myslec pozytywnie bo ponoc przyciaga się pozytywne rzeczy ;) a jeszcze nie dawno mialam inne podejscie :p do zycia ;)

OlaNova lubi tę wiadomość

• OlaNova Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Zosia88 - typowo diety szczególnej nie mam, poprostu ograniczylam slodkie przekaski i napoje, jem wiecej owoców, warzyw, pije duzo wody, ograniczam takie ciezkie rzeczy, chipsy itp 😊
    I mam rowerek stacjonarny i staram sie codziennie "jezdzic" takze to na tyle 😊

To tak jak i ja, ale mam czasami takie momenty, że nie chce mi się gotować i wjeżdża pizza, to chyba oznacza, że chyba nie jestem wystarczająco zmotywowana ;)
    Ja nie mam nic zdiagnozowanego, więc też żadnej specjalnej diety nie mam, od zeszłych wakacji zwiększyłam porcje warzyw i zmniejszyłam ilośc mięsa na korzyść strączków. Ale od ok 3 miesięcy jem więcej moreli suszonych i orzechów i moje endometrium w 12 dc z 7 mm zrobiło się 10 mm! :)
    Przy IO powinno się też stosować dietę o niskim IG, może warto zwrócić na to uwagę. Ja np. do grilla bardzo lubię sałatkę ziemniaczaną, cieszę się, że teraz jest już sezon grillowy i zamiast buły będę jeść schłodzone ziemniaki :D haha

f2w33e3kj33m6p5d.png

Ja: 30 lat On: 31 lat
    Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
    05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
    05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
    07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)

09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
    25.10.2021 - FET - blastka 4aa
    6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
    8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
    24 dpt - mamy serduszko!!! <3 <3 <3

1 mrozaczek 4aa na zimowisku <3
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova no moje male grzeszki to slodycze 🥴
    Nie obzeram sie bez opamietania, ale nie potrafie ich calkowicie wyeliminowac 🧁🧁🧁. Bo poza tym tez nie jadlam jakos niezdrowo, zawsze jadlam male porcje, ograniczylam jedynie mieso jem go mniej i smazone, wole sobie ugotowac na parze lub czasem zamiast piec na tluszczu to wole w piekarniku 😊
    Tylko te slodycze, typu czekolada lub zelki zbyt czesto mi pachna 🥴. No jeść slodycza, a pozniej tableteke na obniżenie cukru to troche to niezbyt sie laczy 😜😜😜.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 08:52

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi a moze jakies zamienniki ? Daktyle albo sama cos upiecz ;) narazie daje rade bez slodyczy gorzej bylo odstawic mi kawe :D ale malymi kroczkami do celu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi a moze jakies zamienniki ? Daktyle albo sama cos upiecz ;) narazie daje rade bez slodyczy gorzej bylo odstawic mi kawe :D ale malymi kroczkami do celu ;) ja mam w szafie gorzka czekolade tylko jakby naprawde mnie podkorcilo i trzymam sie jednej zasady nie wchodz do sklepu glodna :)

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia88 co do zdrowszej wersji lubie te slodycze BeBrav Chodakowskiej z rossmanka 😜

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi tez super ja czasami jem od Anny Lewandowskiej ale sporadycznie oszukuje organizm ;)

• OlaNova Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    (...) Ale od ok 3 miesięcy jem więcej moreli suszonych i orzechów i moje endometrium w 12 dc z 7 mm zrobiło się 10 mm! :) (...)

Zacytuję samą siebie, bo byłam dziś na monitoringu (11 dc) i endometrium 5 mm. Tak małego NIGDY nie miałam 😣 a miesiąc temu było 10 mm. Nie wiem co się zmieniło... :/
    może to, że od tamtej pory miałam duży stres w pracy i przez to też dieta mi się posypała na jakiś tydzień, ale co to ma być, że kilkumiesięczne wysiłki mogę zaprzepaścić w jeden tydzień... nie zgadzam się na takie coś! protestuję...!
    Dziś mam 3 piękne pęcherzyki na lewym jajniku (prawy jajowód prawdopodobnie niedrożny) i jutro zastrzyk na pęknięcie i mamy działać naturalnie. Fajnie, ale to endometrium mnie podkur*iło.

f2w33e3kj33m6p5d.png

Ja: 30 lat On: 31 lat
    Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
    05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
    05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
    07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)

09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
    25.10.2021 - FET - blastka 4aa
    6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
    8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
    24 dpt - mamy serduszko!!! <3 <3 <3

1 mrozaczek 4aa na zimowisku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova to dobry zwiastun dzialajcie i za 2 tyg 🤰

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova bo Ty masz stymulacje tak? Podobno niektore leki na stymulacje wpływają wlasnie na endometrium, wiec pewnie dlatego troszke slabsze😑. Ale jakies tragiczne tez nie jest😯. Ale no z trzech jajeczek to musi byc cos pozytywnego 😜😜

5 lat staran 💪
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, dziewczyny ja chyba doła załapałam.

Każda laska ostatnio jaką obserwuje na insta ogłasza ciążę. 3 dziecko, 4 dziecko, kolejna 4 dziecko.. i to od złotego strzału 🙉 i tak sobie człowiek myśli kurr czemu ze mną musi być coś nie tak, że nawet 1 zrobić nie mogę 🤯 jasna sprawa, że super i życzę im jak najlepiej, ale z drugiej strony jakoś tak smutno :(

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • mariposa89 Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:

Każda laska ostatnio jaką obserwuje na insta ogłasza ciążę. 3 dziecko, 4 dziecko, kolejna 4 dziecko.. i to od złotego strzału 🙉 i tak sobie człowiek myśli kurr czemu ze mną musi być coś nie tak, że nawet 1 zrobić nie mogę 🤯 jasna sprawa, że super i życzę im jak najlepiej, ale z drugiej strony jakoś tak smutno :(

Ja mam dokladnie tak samo☹️ ale musimy przepedzac zle mysli bo to nam nie pomaga! To mi mowi nawet kazdy ginekolog😅 u mnie dzisiaj z kolei nadal bez owulacji a miala byc wczoraj wg kalendarzyka i wg usg tez tak wypadalo mnie wiecej..a tu nawet sluzu plodnego za bardzo nie widac, wiec tez mnie smutki zlapaly ze kolejny cykl na straty. Ale przepedzam zle mysli caly czas! 😉 choc rozumiem bo jak patrze na kolezanki co chwile gdzies wrzucajace zdjecia z bobasami, w rodzinie tez ciaze to serce sciska...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:

Może warto zrobić porządki w kontach na mediach społecznościowych ? Wszystkie wiemy zwłaszcza jak nie ma się żadnego dziecka i nie znasz tego szczęścia ze ciężko się w pełni cieszyć czyimś i że to w środku gdzieś boli. Ale mamy wpływ na to co obserwujemy, ja ostatnio robię detox od tego i po prostu mijam te konta. Szczerze? Przestałam ostatnio wgl myśleć o „staraniach”. Takiego miesiąca nie miałam jeszcze i czuje się dużo lepiej. Pierwszy raz w głowie nie układam planów i nie liczę dni. Nie nastawiam się na ten miesiąc bo mam trochę stresu znów innego i robimy badania.
    A ostatnio najgorzej bo i dzień matki i dzień dziecka dziś, wiec wszystkie wiemy czym to grozi jak się odwiedza media społecznościowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś i my będziemy w tej grupie wrzucających te zdjęcia. Przyjdzie czas na nas 🍀

mariposa89, Natka95, .meggi., Sane lubią tę wiadomość

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ