oczekujące na hsg- łączmy się
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAga26 wrote:Ja od kilku dni o niczym innym nie myślę, nawet w nocy nie mogę spać. Bardzo bym chciała już być po. Boję się, że przesuną badanie na następny miesiąc, a wtedy zamienię się w Zombi moje badanie będzie w 12 dc, dzisiaj 9 dc, a jeszcze trochę plamie. Masakra jakaś, jeszcze znając moje szczęście to owulacja nadejdzie rekordowo szybko Opolanko o której masz badanie?
Opolanko a Ty daj nam znać o której masz badanie.A po zabiegu napisz proszę co i jak,to będziemy więcej wiedzieć
-
Dziewczyny, kochane jesteście:) Badanie mam na 11,30, ale w klinice zawsze jest poślizg z wizytami, więc pewnie ok. 12 wejdę Jak przeżyję, to z pewnością napiszę jak było! U mnie jutro 17 dc, ale to cykl (raczej) bezowulacyjny pomimo clo, a poza tym i tak się nie staraliśmy, zobaczymy na usg czy coś urosło i ewentualnie po hsg się postaramy. Lekarz powiedział, że jeśli do 20 dc nic nie urośnie, to wywołujemy miesiączkę, żeby nie tracić czasu i znowu clo w większej dawce pewnie. No ale to wszystko zależy od drożności moich jajowodów:)
Aga26, Brave lubią tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Opolanka 85 wrote:Dziewczyny, kochane jesteście:) Badanie mam na 11,30, ale w klinice zawsze jest poślizg z wizytami, więc pewnie ok. 12 wejdę Jak przeżyję, to z pewnością napiszę jak było! U mnie jutro 17 dc, ale to cykl (raczej) bezowulacyjny pomimo clo, a poza tym i tak się nie staraliśmy, zobaczymy na usg czy coś urosło i ewentualnie po hsg się postaramy. Lekarz powiedział, że jeśli do 20 dc nic nie urośnie, to wywołujemy miesiączkę, żeby nie tracić czasu i znowu clo w większej dawce pewnie. No ale to wszystko zależy od drożności moich jajowodów:)
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Landryneczka wrote:A ja już po były lekko przytkane ale kontrast przetkał i oba drożne
Opolanka powodzeniaBrave, Opolanka 85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rety, ale się boję... Ale dziwne, bo spałam jak młody bóg i jestem niesamowicie wypoczęta. Dziś dostanę L-4, więc nie muszę się przejmować pracą. Landryneczka, a na drugi dzień normalnie się już funkcjonuje, czy dają zwolnienie? Ja tam się igieł nie boję, pobieranie krwi i szczepionki mnie nie przerażają, najbardziej boję się szpitali. Dlatego też hsg mam prywatnie, bo przynajmniej część strachu odchodzi, odchodzi też niestety część kasy z portfela:) Boję się też, że do badania w ogóle nie dojdzie, bo będę miała jakąś infekcję, czy cuś. Od tego cyklu piję codziennie olej lniany i mam mega dużo śluzu, nigdy tyle nie miałam i nie wiem czy to od tego, czy może to jakaś infekcja. Trzymajcie kciuki, kochane
-
nick nieaktualnyhttps://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/hsg,38,59.html
Dziewczyny trzymam kciuki i nie bojcie sie n8e tski diabel straszny... powyzej wkleilam link gdzie ja opisywalam swoje badanie jak krok po kroku wygladalo i jakie mialam odczucia... -
Dziewczyny, dopiero wróciłam do domu, bo jeszcze musiałam odreagować na mieście i kupiłam sobie bluzkę i piękny szal:) Okazało się, że ja miałam sono hsg, czyli bez użycia rentgenu, pod obserwacją usg 3D, przy pomocy pianki kontrastującej. Badanie prawie nic nie bolało. Jeśli można tak powiedzieć i nie zabrzmi to idiotycznie, to lekarz był cudowny! Delikatny, zagadywał mnie i studentkę (wyraziłam zgodę na jej obecność przy badaniu), cały czas mówił - "jeszcze nie przeprowadzam badania, dopiero się przygotowuję" - i tak aż do końca badania:) Wszystko pięknie pokazywał mi na usg, ale ja nie wiedziałam, że to już ten kontrast, myślałam, że coś się wpuszcza przed kontrastem, dlatego nic nie boli:)Jajowody całkowicie drożne, pięknie widoczne na usg z kontrastem, jako biała smuga, przesuwająca się aż do otrzewnej, macica też piękna, jak to lekarz stwierdził Jeden malutki raz się kontrast zatrzymał, ale zaraz się przebił i popłyną dalej. Generalnie lekarz powiedział, że zdjęcia są książkowe i dziękował mi, że zgodziłam się na obecność studentki, bo dzięki temu miała okazję zobaczyć "idealny obraz drożności"
Brave, Aga26 lubią tę wiadomość
-
roxa wrote:https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/hsg,38,59.html
Dziewczyny trzymam kciuki i nie bojcie sie n8e tski diabel straszny... powyzej wkleilam link gdzie ja opisywalam swoje badanie jak krok po kroku wygladalo i jakie mialam odczucia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Roxa, przeczytałam Twój opis i moje odczucia są identyczne. Dokładnie, płyn do odkażania trochę piecze, a potem lekkie uczucie jak przy @. Badanie miałam prywatnie w klinice robione. A widzę, że zaraz po hsg zaszłaś, tylko niestety straciłaś potem ciążę.
-
aprill wrote:Opolanko a powiedz czym się różni HSG prywatnie od tego na NFZ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 20:51