X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne oczekujące na hsg- łączmy się
Odpowiedz

oczekujące na hsg- łączmy się

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga26 wrote:
    Ja od kilku dni o niczym innym nie myślę, nawet w nocy nie mogę spać. Bardzo bym chciała już być po. Boję się, że przesuną badanie na następny miesiąc, a wtedy zamienię się w Zombi ;) moje badanie będzie w 12 dc, dzisiaj 9 dc, a jeszcze trochę plamie. Masakra jakaś, jeszcze znając moje szczęście to owulacja nadejdzie rekordowo szybko :) Opolanko o której masz badanie?
    Aga nie stresuj sie,wiem,że łatwo się pisze,ale taki stres jest niezdrowy.Na pocieszenie mogę tylko dodać,że masa dziewczyn dała radę,to i Ty dasz.No i jest spora szansa,że już za miesiąc po badaniu zafasolkujesz.Myślę,że z taką motywacją wszystko zniesiesz :)
    Opolanko a Ty daj nam znać o której masz badanie.A po zabiegu napisz proszę co i jak,to będziemy więcej wiedzieć :D

• Aga26 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla takiego celu jak dziecko zrobię wszystko ;) dziękuję za wsparcie :*

Opolanka 85, Brave lubią tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kochane jesteście:) Badanie mam na 11,30, ale w klinice zawsze jest poślizg z wizytami, więc pewnie ok. 12 wejdę:) Jak przeżyję, to z pewnością napiszę jak było! U mnie jutro 17 dc, ale to cykl (raczej) bezowulacyjny pomimo clo, a poza tym i tak się nie staraliśmy, zobaczymy na usg czy coś urosło i ewentualnie po hsg się postaramy. Lekarz powiedział, że jeśli do 20 dc nic nie urośnie, to wywołujemy miesiączkę, żeby nie tracić czasu i znowu clo w większej dawce pewnie. No ale to wszystko zależy od drożności moich jajowodów:)

Aga26, Brave lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Aga26 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Dziewczyny, kochane jesteście:) Badanie mam na 11,30, ale w klinice zawsze jest poślizg z wizytami, więc pewnie ok. 12 wejdę:) Jak przeżyję, to z pewnością napiszę jak było! U mnie jutro 17 dc, ale to cykl (raczej) bezowulacyjny pomimo clo, a poza tym i tak się nie staraliśmy, zobaczymy na usg czy coś urosło i ewentualnie po hsg się postaramy. Lekarz powiedział, że jeśli do 20 dc nic nie urośnie, to wywołujemy miesiączkę, żeby nie tracić czasu i znowu clo w większej dawce pewnie. No ale to wszystko zależy od drożności moich jajowodów:)
    :) super, że jest plan :) jak w tym cyklu nie zaciążysz to w następnym ;)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga26 wrote:
    :) super, że jest plan :) jak w tym cyklu nie zaciążysz to w następnym ;)
    OOO, takich słów mi brakowało :*

Brave lubi tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Aga26 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    A ja już po :) były lekko przytkane ale kontrast przetkał i oba drożne :)
    Opolanka powodzenia
    Super :) to teraz plemniki będą miały jazdę jak po autostradzie ;) wcześniej to droga dziurawa, że nie szło przejechać ;) taki scenariusz mi się marzy :)

Brave, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

• Aga26 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko się nie zdziw, że na początku plemniki będą mocno zaskoczone dobrymi warunkami :) mogą zapomnieć, że do jajca jadą ;)

• Aga26 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się doczekać czwartku, stres zmalał dzięki forum i Wam :) będę sobie robić wizualizacje szybkiej autostrady :) może pomoże ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanko my będziemy już od 11 trzymać kciuki.Fajnie,że masz plan leczenia,to jest najważniejsze.
    Landryneczko napisz coś więcej-my tu głodne wiedzy jesteśmy-wiesz jak jest :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga26 wrote:
    Super :) to teraz plemniki będą miały jazdę jak po autostradzie ;) wcześniej to droga dziurawa, że nie szło przejechać ;) taki scenariusz mi się marzy :)
    Haha dobre to :D

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, ale się boję... Ale dziwne, bo spałam jak młody bóg i jestem niesamowicie wypoczęta. Dziś dostanę L-4, więc nie muszę się przejmować pracą. Landryneczka, a na drugi dzień normalnie się już funkcjonuje, czy dają zwolnienie? Ja tam się igieł nie boję, pobieranie krwi i szczepionki mnie nie przerażają, najbardziej boję się szpitali. Dlatego też hsg mam prywatnie, bo przynajmniej część strachu odchodzi, odchodzi też niestety część kasy z portfela:) Boję się też, że do badania w ogóle nie dojdzie, bo będę miała jakąś infekcję, czy cuś. Od tego cyklu piję codziennie olej lniany i mam mega dużo śluzu, nigdy tyle nie miałam i nie wiem czy to od tego, czy może to jakaś infekcja. Trzymajcie kciuki, kochane <3

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Aga26 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanko, czekamy na wieści i trzymamy kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/hsg,38,59.html
    Dziewczyny trzymam kciuki i nie bojcie sie n8e tski diabel straszny... powyzej wkleilam link gdzie ja opisywalam swoje badanie jak krok po kroku wygladalo i jakie mialam odczucia...

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dopiero wróciłam do domu, bo jeszcze musiałam odreagować na mieście i kupiłam sobie bluzkę i piękny szal:) Okazało się, że ja miałam sono hsg, czyli bez użycia rentgenu, pod obserwacją usg 3D, przy pomocy pianki kontrastującej. Badanie prawie nic nie bolało. Jeśli można tak powiedzieć i nie zabrzmi to idiotycznie, to lekarz był cudowny! :) Delikatny, zagadywał mnie i studentkę (wyraziłam zgodę na jej obecność przy badaniu), cały czas mówił - "jeszcze nie przeprowadzam badania, dopiero się przygotowuję" - i tak aż do końca badania:) Wszystko pięknie pokazywał mi na usg, ale ja nie wiedziałam, że to już ten kontrast, myślałam, że coś się wpuszcza przed kontrastem, dlatego nic nie boli:)Jajowody całkowicie drożne, pięknie widoczne na usg z kontrastem, jako biała smuga, przesuwająca się aż do otrzewnej, macica też piękna, jak to lekarz stwierdził:) Jeden malutki raz się kontrast zatrzymał, ale zaraz się przebił i popłyną dalej. Generalnie lekarz powiedział, że zdjęcia są książkowe i dziękował mi, że zgodziłam się na obecność studentki, bo dzięki temu miała okazję zobaczyć "idealny obraz drożności" :)

Brave, Aga26 lubią tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/hsg,38,59.html
    Dziewczyny trzymam kciuki i nie bojcie sie n8e tski diabel straszny... powyzej wkleilam link gdzie ja opisywalam swoje badanie jak krok po kroku wygladalo i jakie mialam odczucia...
    Roxa, przeczytałam Twój opis i moje odczucia są identyczne. Dokładnie, płyn do odkażania trochę piecze, a potem lekkie uczucie jak przy @. Badanie miałam prywatnie w klinice robione. A widzę, że zaraz po hsg zaszłaś, tylko niestety straciłaś potem ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:41

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanko no to świetnie :) takie komentarze to ja lubię czytać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Roxa, przeczytałam Twój opis i moje odczucia są identyczne. Dokładnie, płyn do odkażania trochę piecze, a potem lekkie uczucie jak przy @. Badanie miałam prywatnie w klinice robione. A widzę, że zaraz po hsg zaszłaś, tylko niestety straciłaś potem ciążę.
    Tak w kolejnym cyklu zaszlam, ale niestety moja ciaza trwala zaledwie 10tyg...

• aprill Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanko a powiedz czym się różni HSG prywatnie od tego na NFZ?

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • Aga26 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanko super wieści :) cieszę się, że masz to już za sobą :) też mam mieć sono hsg :)

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprill wrote:
    Opolanko a powiedz czym się różni HSG prywatnie od tego na NFZ?
    Na pewno ceną:))) W klinikach niepłodności chyba w większości robią sono hsg (pod kontrolą usg), a w szpitalach jest hsg - czyli zdjęcie rentgenowskie podczas podawania kontrastu. Ale pewnie niektóre szpitale też robią sono? Więc generalnie niczym się nie różni:) Ja z natury jestem panikarą i już wolałam zapłacić i pójść do swojego ginekologa, niż iść do szpitala. Poza tym, chciałam zrobić je jeszcze w tym cyklu, więc poszłam na żywioł, a nie wiem ile musiałabym czekać w szpitalu na termin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 20:51

iv09cwa10kyx03d3.png
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ