X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten twoj prog 5 dni po juz byl super dobrze zwiastujacy :) piekne wyniki

no wlasnie te moje 16 to mi sie zdaje ze malo ciazowe a to 6-7 dzien po juz byl

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka super ten progesteron - ja w ciąży miałam podobny- 39 takze luz ☺️ W tym cyklu tak jak Ty-miałam spadek 9dpo.Ciekawe,czy faktycznie wtedy było zagnieżdżenie. Z córką miałam 7dpo. i10dpo soadek
    Objawy takie sobie. Brzuch taki przedokresowy, senność.

Dziękuję Gosia33😘 Staram się dbać o siebie na ile córka mi pozwala - chce często na ręce, więc łatwo nie jest 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 09:21

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Gosia33 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Kredka super ten progesteron - ja w ciąży miałam podobny- 39 takze luz ☺️ W tym cyklu tak jak Ty-miałam spadek 9dpo.Ciekawe,czy faktycznie wtedy było zagnieżdżenie. Z córką miałam 7dpo. i10dpo soadek

Dziękuję Gosia33😘 Staram się dbać o siebie na ile córka mi pozwala - chce często na ręce, więc łatwo nie jest 🙈

Dzielna jestea kobieta . Ale natura nas tak stworzyła,że dajemy rade w naqwt takich sytuacjach . Przesyłam buziaki dla córeczki i niech da mamusi chociaz trochę odpoczcac . Czekam jeszcze na pozytywne wiadomości od testujących q listopadzie. Cos mi się wydaje,że jeszcze posypią się pozytywne testy .

Lady_Dior lubi tę wiadomość

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter ja nie mam żadnych cyckowych objawów :( w ogóle nie mam żadnych oprócz pykania w macicy :( od kiedy staram się to wiecznie coś w tej macicy się dzieje, to omamy staraczki 🙈

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Otter wrote:
    No ja już sama nie wiem co u mnie, ale już się uspokoiłam i cierpliwie czekam 😊 zatestuje w niedzielę albo poniedziałek.

U mnie dalej krew z nosa leci, nie dużo ale ciągle wydmuchuje i chusteczka czerwona albo różowa. Mam ciężkie piersi, ale to również może być oznaką małpy. I jestem strasznie rozkojarzona, wogole nie mogę się skupić na HO 😱 także w poniedziałek idę do firmy.

Dziś znów nie zmierzyłam tempki jak trzeba o 5:30 bo o 4:20 obudził mnie grad uderzający w dach domu 😂 zmierzyłam o 6:30 😂

Dziwna ta twoja krew z nosa...
    ja w tym cyklu wszystko sobie dokładnie zapisuje. Te ogromne piersi ( czuje się jakbym miała implanty 😂), żyłki, wszelkie motylki w brzuchu, biały śluz. Jak coś to w następnym cyklu będę wiedziała ze nie warto się tym sugerować. Może nie będę tak schizować.

A ja nie raz przebudze się o 7 a temp mierze o 8 przed wstaniem i i tak mi w miarę stabilna wychodzi na wykresie... Myśle ze u Ciebie godzina różnicy to nie zrobi zbyt dużej różnicy w temp :)

Tak bym chciała nareszcie ujrzeć dwie kreski, masakra 😭

lady Dior, jestem w szoku jaka Ty jesteś silna!! Przesyłam Ci dużo ciepła i wsparcia. Mam nadzieje Że to się dobrze skończy kochana. Wierze w to.

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Otter Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 23:19

• Otter Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 23:19

• adu Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo niższego proga niż wy, ale mam nadzieje, ze to nic złego..

Powiem wam, ze ja się wyleczyłam od myślenia "nie napije się, bo może jestem w ciąży". Juz nie wierzyłam w hipotetyczna ciążę, wiec póki nie zrobiłam tego testu to się nie ograniczałam.

👧 07.2021
  • adu Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/c36b49d9f118.jpg.html

Na pamiątkę z gruba kreska, chociaz i tak nie jest jak kontrolna, ale chyba taki test. :P i pierwsza pojawiła się ciążowa, od razu, a nie ze trzeba było czekać. 🥰 moj kurczaczek 🥰

Otter, paula876, Gosia33, Endzi, Lady_Dior, .A. lubią tę wiadomość

👧 07.2021
  • kredka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/c36b49d9f118.jpg.html

Na pamiątkę z gruba kreska, chociaz i tak nie jest jak kontrolna, ale chyba taki test. :P i pierwsza pojawiła się ciążowa, od razu, a nie ze trzeba było czekać. 🥰 moj kurczaczek 🥰

Piknieeeeeee! 😍

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • mgielka Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie.. ale mam sposób na nierobienie testu.
    Nie mam ani jednego 😂
    Poprosiłam M żeby mi kupił (cyt: a po co, jak się okres spóźni to wiadomo, ze „zalane”) i nie znalazł w Rossmanie.. 🧐🙄
    Także dopiero jak będę „wolna” to we wtorek będę mogła pójść po terminie..
    chyba, ze w niedziele popłynę na czerwono 💃

Lady Dior,
    Mam dobre przeczucia co do Ciebie ✊

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Ja mam dużo niższego proga niż wy, ale mam nadzieje, ze to nic złego..

Powiem wam, ze ja się wyleczyłam od myślenia "nie napije się, bo może jestem w ciąży". Juz nie wierzyłam w hipotetyczna ciążę, wiec póki nie zrobiłam tego testu to się nie ograniczałam.

U mnie to samo- na początku starań ani kropli, ale jak w tym cyklu się nie udało, w następnym tez i w następnym No to kuźwa ile można.
    Ja i tak pije mało i rzadko, ale jak mam ochotę to teraz nie odmawiam sobie kieliszka wina czy drinka. Wiadomo, ze nie upijam się do nieprzytomności 🤣

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • paula876 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziwnie, wczoraj bolał mnie brzuch ale zupełnie inaczej niż zwykle, tak bardzo nisko i takie bardziej pieczenie i napięcie. A dzisiaj śluz podbarwiony leciutko na różowo więc pewnie 🐒 się zbliża. Ale dzisiaj dopiero 12 dpo więc nie wiem o co chodzi. Oczywiście już sobie wkręcam ze to plamienie implantacyjne, omamy level master 🤣

Gosia33 lubi tę wiadomość

👩🏽‍💼 27l. 🙋🏽‍♂️35l. 👧🏼 4l.

f2w3csqv213i3mbp.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mgielka wrote:
    Nie uwierzycie.. ale mam sposób na nierobienie testu.
    Nie mam ani jednego 😂
    Poprosiłam M żeby mi kupił (cyt: a po co, jak się okres spóźni to wiadomo, ze „zalane”) i nie znalazł w Rossmanie.. 🧐🙄
    Także dopiero jak będę „wolna” to we wtorek będę mogła pójść po terminie..
    chyba, ze w niedziele popłynę na czerwono 💃

Lady Dior,
    Mam dobre przeczucia co do Ciebie ✊

Hahah może to i dobrze 😅 co ma być to będzie a tak to beta będzie miała kilka dodatkowych dni żeby ładnie przyrastać a Ty nie będziesz walczyć ze sobą żeby zatestować. 😅
    Trzymam kciuki żeby się udało! ☺️

mgielka lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znowu lubię wypic 1 lampke albo nawet pol lampki na wieczor . wino wytrawne czerwone, taka lampka ja wiem moze z 90 ml to pije czestooo , jak juz corke uspie i po 20 odpalam tv i odpoczywam :) poki nie zajde w ciaze to sobie tez tego nie odmawiam. to nasz teraz 8 cykl, o corke 6 cykli i pykło, naprawde w tym miesiacu dzialalismy jak glupki a ten prog 16 nie wrozy raczej ciazy ;/ do dupy

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Gosia33 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula876 wrote:
    A u mnie dziwnie, wczoraj bolał mnie brzuch ale zupełnie inaczej niż zwykle, tak bardzo nisko i takie bardziej pieczenie i napięcie. A dzisiaj śluz podbarwiony leciutko na różowo więc pewnie 🐒 się zbliża. Ale dzisiaj dopiero 12 dpo więc nie wiem o co chodzi. Oczywiście już sobie wkręcam ze to plamienie implantacyjne, omamy level master 🤣
    Cosik mi się wydaje ,że to nie okres . Ja nigdy nie miałam różowego sluxu a często widze ,ze to objaw implantacji

• OlaK Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki znowu potrzebuje porady. Wczoraj powinnam dostać miesiączkę i tak jak pisałam miałam plamienie, jednak wieczorem ustało. Rano robilan test, wyszła jedna kreska. Przed 10 dni po owulacji miałam brać Duphaston, wczoraj go skończyłam. Wcześniej w 5-9dc bialam Clo. Teraz czuję "ciężar" w podbrzuszu. Czy te leki mogły spowodować, że termin miesiączki mi się nie opóźni?

• paula876 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia33 wrote:
    Cosik mi się wydaje ,że to nie okres . Ja nigdy nie miałam różowego sluxu a często widze ,ze to objaw implantacji

Zobaczymy jak się rozkręci, ale na 99 % to pewnie okres. Tylko szybko jakos, ale też pierwszy miesiąc tak się obserwuję że wiem co kiedy i robilam monitoring, wcześniej nie bylam świadoma ile dokładnie dni więc może zawsze tak mam 🤷‍♀️

👩🏽‍💼 27l. 🙋🏽‍♂️35l. 👧🏼 4l.

f2w3csqv213i3mbp.png
  • Gosia33 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula876 wrote:
    Zobaczymy jak się rozkręci, ale na 99 % to pewnie okres. Tylko szybko jakos, ale też pierwszy miesiąc tak się obserwuję że wiem co kiedy i robilam monitoring, wcześniej nie bylam świadoma ile dokładnie dni więc może zawsze tak mam 🤷‍♀️

Ile dni wcześniej? Ja tam coś czyje ,ze sie nie rozkreci

• kredka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaK wrote:
    Dziewczynki znowu potrzebuje porady. Wczoraj powinnam dostać miesiączkę i tak jak pisałam miałam plamienie, jednak wieczorem ustało. Rano robilan test, wyszła jedna kreska. Przed 10 dni po owulacji miałam brać Duphaston, wczoraj go skończyłam. Wcześniej w 5-9dc bialam Clo. Teraz czuję "ciężar" w podbrzuszu. Czy te leki mogły spowodować, że termin miesiączki mi się nie opóźni?

Wiesz co z tymi lekami to bywa różnie...
    Po duphastonie okres powinien przyjść nawet do 14 dni. Mogę Ci podać mój przykład gdzie przy pierwszym cyklu z clo @ przyszła w 18 dc - 3 dni po owulacji... gin mówił że to leki mogły namotać ale będziemy obserwować dalej bo czasem taki powalony cykl się może zdarzyć. Kiedyś po duphastonie czekałam 10 dni na @. Mówił właśnie że on stara się nie przepisywać dupka bo on czasem wydłuża cykl. Także no, u mnie tak to było. 🤷🏻‍♀️

klz9jw4z9obz7e1d.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ