X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten twoj prog 5 dni po juz byl super dobrze zwiastujacy :) piekne wyniki

no wlasnie te moje 16 to mi sie zdaje ze malo ciazowe a to 6-7 dzien po juz byl

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka super ten progesteron - ja w ciąży miałam podobny- 39 takze luz ☺️ W tym cyklu tak jak Ty-miałam spadek 9dpo.Ciekawe,czy faktycznie wtedy było zagnieżdżenie. Z córką miałam 7dpo. i10dpo soadek
    Objawy takie sobie. Brzuch taki przedokresowy, senność.

Dziękuję Gosia33😘 Staram się dbać o siebie na ile córka mi pozwala - chce często na ręce, więc łatwo nie jest 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 09:21

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Gosia33 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Kredka super ten progesteron - ja w ciąży miałam podobny- 39 takze luz ☺️ W tym cyklu tak jak Ty-miałam spadek 9dpo.Ciekawe,czy faktycznie wtedy było zagnieżdżenie. Z córką miałam 7dpo. i10dpo soadek

Dziękuję Gosia33😘 Staram się dbać o siebie na ile córka mi pozwala - chce często na ręce, więc łatwo nie jest 🙈

Dzielna jestea kobieta . Ale natura nas tak stworzyła,że dajemy rade w naqwt takich sytuacjach . Przesyłam buziaki dla córeczki i niech da mamusi chociaz trochę odpoczcac . Czekam jeszcze na pozytywne wiadomości od testujących q listopadzie. Cos mi się wydaje,że jeszcze posypią się pozytywne testy .

Lady_Dior lubi tę wiadomość

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter ja nie mam żadnych cyckowych objawów :( w ogóle nie mam żadnych oprócz pykania w macicy :( od kiedy staram się to wiecznie coś w tej macicy się dzieje, to omamy staraczki 🙈

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Otter wrote:
    No ja już sama nie wiem co u mnie, ale już się uspokoiłam i cierpliwie czekam 😊 zatestuje w niedzielę albo poniedziałek.

U mnie dalej krew z nosa leci, nie dużo ale ciągle wydmuchuje i chusteczka czerwona albo różowa. Mam ciężkie piersi, ale to również może być oznaką małpy. I jestem strasznie rozkojarzona, wogole nie mogę się skupić na HO 😱 także w poniedziałek idę do firmy.

Dziś znów nie zmierzyłam tempki jak trzeba o 5:30 bo o 4:20 obudził mnie grad uderzający w dach domu 😂 zmierzyłam o 6:30 😂

Dziwna ta twoja krew z nosa...
    ja w tym cyklu wszystko sobie dokładnie zapisuje. Te ogromne piersi ( czuje się jakbym miała implanty 😂), żyłki, wszelkie motylki w brzuchu, biały śluz. Jak coś to w następnym cyklu będę wiedziała ze nie warto się tym sugerować. Może nie będę tak schizować.

A ja nie raz przebudze się o 7 a temp mierze o 8 przed wstaniem i i tak mi w miarę stabilna wychodzi na wykresie... Myśle ze u Ciebie godzina różnicy to nie zrobi zbyt dużej różnicy w temp :)

Tak bym chciała nareszcie ujrzeć dwie kreski, masakra 😭

lady Dior, jestem w szoku jaka Ty jesteś silna!! Przesyłam Ci dużo ciepła i wsparcia. Mam nadzieje Że to się dobrze skończy kochana. Wierze w to.

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Otter Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 23:19

• Otter Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 23:19

• adu Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo niższego proga niż wy, ale mam nadzieje, ze to nic złego..

Powiem wam, ze ja się wyleczyłam od myślenia "nie napije się, bo może jestem w ciąży". Juz nie wierzyłam w hipotetyczna ciążę, wiec póki nie zrobiłam tego testu to się nie ograniczałam.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/c36b49d9f118.jpg.html

Na pamiątkę z gruba kreska, chociaz i tak nie jest jak kontrolna, ale chyba taki test. :P i pierwsza pojawiła się ciążowa, od razu, a nie ze trzeba było czekać. 🥰 moj kurczaczek 🥰

Otter, paula876, Gosia33, Endzi, Lady_Dior, .A. lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/c36b49d9f118.jpg.html

Na pamiątkę z gruba kreska, chociaz i tak nie jest jak kontrolna, ale chyba taki test. :P i pierwsza pojawiła się ciążowa, od razu, a nie ze trzeba było czekać. 🥰 moj kurczaczek 🥰

Piknieeeeeee! 😍

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • mgielka Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie.. ale mam sposób na nierobienie testu.
    Nie mam ani jednego 😂
    Poprosiłam M żeby mi kupił (cyt: a po co, jak się okres spóźni to wiadomo, ze „zalane”) i nie znalazł w Rossmanie.. 🧐🙄
    Także dopiero jak będę „wolna” to we wtorek będę mogła pójść po terminie..
    chyba, ze w niedziele popłynę na czerwono 💃

Lady Dior,
    Mam dobre przeczucia co do Ciebie ✊

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Ja mam dużo niższego proga niż wy, ale mam nadzieje, ze to nic złego..

Powiem wam, ze ja się wyleczyłam od myślenia "nie napije się, bo może jestem w ciąży". Juz nie wierzyłam w hipotetyczna ciążę, wiec póki nie zrobiłam tego testu to się nie ograniczałam.

U mnie to samo- na początku starań ani kropli, ale jak w tym cyklu się nie udało, w następnym tez i w następnym No to kuźwa ile można.
    Ja i tak pije mało i rzadko, ale jak mam ochotę to teraz nie odmawiam sobie kieliszka wina czy drinka. Wiadomo, ze nie upijam się do nieprzytomności 🤣

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • paula876 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziwnie, wczoraj bolał mnie brzuch ale zupełnie inaczej niż zwykle, tak bardzo nisko i takie bardziej pieczenie i napięcie. A dzisiaj śluz podbarwiony leciutko na różowo więc pewnie 🐒 się zbliża. Ale dzisiaj dopiero 12 dpo więc nie wiem o co chodzi. Oczywiście już sobie wkręcam ze to plamienie implantacyjne, omamy level master 🤣

Gosia33 lubi tę wiadomość

👩🏽‍💼 27l. 🙋🏽‍♂️35l. 👧🏼 4l.

f2w3csqv213i3mbp.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mgielka wrote:
    Nie uwierzycie.. ale mam sposób na nierobienie testu.
    Nie mam ani jednego 😂
    Poprosiłam M żeby mi kupił (cyt: a po co, jak się okres spóźni to wiadomo, ze „zalane”) i nie znalazł w Rossmanie.. 🧐🙄
    Także dopiero jak będę „wolna” to we wtorek będę mogła pójść po terminie..
    chyba, ze w niedziele popłynę na czerwono 💃

Lady Dior,
    Mam dobre przeczucia co do Ciebie ✊

Hahah może to i dobrze 😅 co ma być to będzie a tak to beta będzie miała kilka dodatkowych dni żeby ładnie przyrastać a Ty nie będziesz walczyć ze sobą żeby zatestować. 😅
    Trzymam kciuki żeby się udało! ☺️

mgielka lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znowu lubię wypic 1 lampke albo nawet pol lampki na wieczor . wino wytrawne czerwone, taka lampka ja wiem moze z 90 ml to pije czestooo , jak juz corke uspie i po 20 odpalam tv i odpoczywam :) poki nie zajde w ciaze to sobie tez tego nie odmawiam. to nasz teraz 8 cykl, o corke 6 cykli i pykło, naprawde w tym miesiacu dzialalismy jak glupki a ten prog 16 nie wrozy raczej ciazy ;/ do dupy

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Gosia33 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula876 wrote:
    A u mnie dziwnie, wczoraj bolał mnie brzuch ale zupełnie inaczej niż zwykle, tak bardzo nisko i takie bardziej pieczenie i napięcie. A dzisiaj śluz podbarwiony leciutko na różowo więc pewnie 🐒 się zbliża. Ale dzisiaj dopiero 12 dpo więc nie wiem o co chodzi. Oczywiście już sobie wkręcam ze to plamienie implantacyjne, omamy level master 🤣
    Cosik mi się wydaje ,że to nie okres . Ja nigdy nie miałam różowego sluxu a często widze ,ze to objaw implantacji

• OlaK Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki znowu potrzebuje porady. Wczoraj powinnam dostać miesiączkę i tak jak pisałam miałam plamienie, jednak wieczorem ustało. Rano robilan test, wyszła jedna kreska. Przed 10 dni po owulacji miałam brać Duphaston, wczoraj go skończyłam. Wcześniej w 5-9dc bialam Clo. Teraz czuję "ciężar" w podbrzuszu. Czy te leki mogły spowodować, że termin miesiączki mi się nie opóźni?

• paula876 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia33 wrote:
    Cosik mi się wydaje ,że to nie okres . Ja nigdy nie miałam różowego sluxu a często widze ,ze to objaw implantacji

Zobaczymy jak się rozkręci, ale na 99 % to pewnie okres. Tylko szybko jakos, ale też pierwszy miesiąc tak się obserwuję że wiem co kiedy i robilam monitoring, wcześniej nie bylam świadoma ile dokładnie dni więc może zawsze tak mam 🤷‍♀️

👩🏽‍💼 27l. 🙋🏽‍♂️35l. 👧🏼 4l.

f2w3csqv213i3mbp.png
  • Gosia33 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula876 wrote:
    Zobaczymy jak się rozkręci, ale na 99 % to pewnie okres. Tylko szybko jakos, ale też pierwszy miesiąc tak się obserwuję że wiem co kiedy i robilam monitoring, wcześniej nie bylam świadoma ile dokładnie dni więc może zawsze tak mam 🤷‍♀️

Ile dni wcześniej? Ja tam coś czyje ,ze sie nie rozkreci

• kredka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaK wrote:
    Dziewczynki znowu potrzebuje porady. Wczoraj powinnam dostać miesiączkę i tak jak pisałam miałam plamienie, jednak wieczorem ustało. Rano robilan test, wyszła jedna kreska. Przed 10 dni po owulacji miałam brać Duphaston, wczoraj go skończyłam. Wcześniej w 5-9dc bialam Clo. Teraz czuję "ciężar" w podbrzuszu. Czy te leki mogły spowodować, że termin miesiączki mi się nie opóźni?

Wiesz co z tymi lekami to bywa różnie...
    Po duphastonie okres powinien przyjść nawet do 14 dni. Mogę Ci podać mój przykład gdzie przy pierwszym cyklu z clo @ przyszła w 18 dc - 3 dni po owulacji... gin mówił że to leki mogły namotać ale będziemy obserwować dalej bo czasem taki powalony cykl się może zdarzyć. Kiedyś po duphastonie czekałam 10 dni na @. Mówił właśnie że on stara się nie przepisywać dupka bo on czasem wydłuża cykl. Także no, u mnie tak to było. 🤷🏻‍♀️

klz9jw4z9obz7e1d.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ