Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Nunakala wrote:Endzi mega!!!! Może rozpoczniesz wysyp kreseczek w nadchodzącym tygodniu
Mam taką nadzieję i życzę Wam wszystkim tego ❤️
Karolina33 a powiedz mi robiłaś jakieś badania po poronieniu? Na jakim etapie zakończyła się ciąża?
Jeżeli chodzi o progesteron to tak jak napisała Nunakala warto zbadać poziom 7dpo. Najlepiej to zbadać wszystkie hormony w jednym cyklu i pójść na monitoring żeby sprawdzić jakiej jakości są jajeczka. Może też sprawdzić poziom witamin b6, b12, d3, kwas foliowy i dodatkowo na jakim poziomie jest homocysteina.
Ja po ostatnim poronieniu zrobiłam tyle badań i wydałam masę pieniędzy. Ale tak na prawdę niczego konkretnego się nie dowiedziałam. Tyle że problem z tarczycą mam a tego wcześniej nie wiedziałam no i plus mutacje.
Niby lekarze po jednym poronieniu nie zalecają żadnych badań "bo tak się zdarza" ale czasami jakaś niewielka ich część może nam objaśnić sytuację na przyszłość.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:Mam taką nadzieję i życzę Wam wszystkim tego ❤️
Karolina33 a powiedz mi robiłaś jakieś badania po poronieniu? Na jakim etapie zakończyła się ciąża?
Jeżeli chodzi o progesteron to tak jak napisała Nunakala warto zbadać poziom 7dpo. Najlepiej to zbadać wszystkie hormony w jednym cyklu i pójść na monitoring żeby sprawdzić jakiej jakości są jajeczka. Może też sprawdzić poziom witamin b6, b12, d3, kwas foliowy i dodatkowo na jakim poziomie jest homocysteina.
Ja po ostatnim poronieniu zrobiłam tyle badań i wydałam masę pieniędzy. Ale tak na prawdę niczego konkretnego się nie dowiedziałam. Tyle że problem z tarczycą mam a tego wcześniej nie wiedziałam no i plus mutacje.
Niby lekarze po jednym poronieniu nie zalecają żadnych badań "bo tak się zdarza" ale czasami jakaś niewielka ich część może nam objaśnić sytuację na przyszłość. -
Ostatnio tylko Was podczytywalam, bez komentowania, ale wracam 😀 jak jakiś czas temu spojrzalam na pierwszą stronę, to byłam zalana, dziś szok? Ile dwóch kresek!! Gratulacje wszystkim!!!
U mnie po drugiej IUI testowanie nadchodzi wielkimi krokami i już nie wiem kiedy będzie 😂 czy jutro, czy we wtorek ( to jest z mężem dadzą data 24.11.2006 się poznaliśmy ) czy może jeszcze później, żeby tego dnia nie psuć...Nunakala, KasiaLukasia, OlaK lubią tę wiadomość
Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
Otter wrote:Karolina33, ja robiłam 8dpo i było okej. Płaciłam 44zl plus 7zl za usługę pobrania 😐
Wiem, że to zależy od miejsca gdzie się pobiera i ceny zaczynają się od 30zl 😉 -
Karolina33 wrote:Już sprawdziłam u nas jak to wygląda i rzeczywiście około 30 zł niepotrzebnie zwracam głowę takimi pytaniami. A tak się zastanawiam czy jest sens teraz zrobienia estriadolu i FSH czytałam że to 2-3 Dzień cyklu się wykonuje ? Czy coś mi to da ?
Karolina33 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Właśnie poroniłam 😔 Choć byłam na to przygotowana, to łzy ciekną😪
-
Lady_Dior wrote:KasiaLukasia a jak tam kreseczki u Ciebie ❓ Powtarzałaś betę ❓
Dziewczyny chwalcie się tymi testami-nawet jeśli to początkowo cień cienia 😉
Maj dir nie powtarzałam już bety, testy robiłam namietnie dopóki się nie skończyły, ale grubych kresek tez nie było. Nie martwię się jednak jakoś bardzo. Niepokój oczywiście jest, ale na tym etapie nic nie przeskoczę, trzeba czekać na serduszko itd. Nie mam żadnych objawów, za wcześnie na to. Ciąża wydaje mi się taka abstrakcyjna na ten moment. Z Aluszką czułam się podobnie. Myślę, że większość z nas się tak czuje. Nic nie widac, nic nie czuć, takie niedowierzanie. Oczywiście mam gdzieś z tylu głowy, ze jeszcze wszystko może się zdarzyć, ale staram się myśleć pozytywnie i cieszyć każdym dniem bez okresu
Edit. Och Lady Tak bardzo mi przykro Przytulam z calych sił.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 20:55
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Właśnie poroniłam 😔 Choć byłam na to przygotowana, to łzy ciekną😪
Tak Bardzo mi przykro...
płacz, jeśli ma ulżyć. Ta rana się zagoi i wejdziesz w nowy cykl z nowymi siłami ❤️ trzymaj sięLady_Dior lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Lady_Dior trzymaj się cieplutko tam. Wiem że pocieszanie Cię nic nie da bo znam ten ból. Wierzę że niedługo dzieciątko do Ciebie wróci i będziesz się cieszyć ciążą. Dużo przytulasow wysyłam🤗😘
Lady_Dior lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Karolina33 wrote:Dziękuję za rady, poronienie zatrzymane 9 tydzień podstawowe badania robiłam tylko morfologia tsh ft3 ft4. Może i powinnam ten progesteron zbadać bo miałam kilka razy tak że wiedział z3 do zapłodnienia doszło w poprzednich ciazach też tak miałam że od razu to czułam, tak jakby teraz był problem z zagniezdzeniem i utrzymaniem na tym początkowym etapie. A ten progesteron w 7dpo A jak będzie różnica +- 1 dzień to nie będzie problemu ? Jaki jest koszt badania?
Jeżeli będziesz miała +-1 dzień to się nic nie stanie.
LH, fsh i Estradiol najlepiej zbadać 3dc. Jeszcze ważna jest prolaktyna którą możesz zbadać w jakim chcesz dniu. Mój gin mówił tylko żeby dzień przed badaniem się nie stresować i wstrzymać się od wspolzycia bo wtedy mogą wyjść "kwiatki".💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Lady_Dior wrote:Właśnie poroniłam 😔 Choć byłam na to przygotowana, to łzy ciekną😪
Ściskam Cię mocno Kochana. Płacz. Za jakiś czas weźmiesz głęboki oddech i nabierzesz sił do dalszych starań ❤️Lady_Dior, Endzi lubią tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Dziewczyny dziękuję Wam bardzo za ciepłe słowa 😘😘😘Na pewno będę walczyć, nie poddam się. Jest ciężko ale umysł jest jakiś czystszy...
Endzi, Annamaria, Juliet lubią tę wiadomość