X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaa uważam, że powinnaś się skonsultować z lekarzem i to szybko. Miałaś już wystarczająco dużo emocji I problemów związanych z tym poronieniem. Nie ma co czekać.

Endzi kciuki za wizytę! Chwal się koniecznie co się dobrego dowiedziałaś.

U mnie bez szału. Cały dzień leżałam prawie a wieczorem przed położeniem się spać pojawiło się znów krwawienie. Nie tak mocne ale przy podcieraniu papier cały brudny. Dziś rano też. 😒
    Pieprzony krwiak! Spróbuje wymotać dziś lekarza. Boje się, że mnie jednak położą w tym szpitalu.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu, Monika- u mnie tez niesamowita wdzięczność. Chociaż jeszcze nie czuje się ciazowo. Do bólu piersi się przyzwyczaiłam, brzuch ćmi coraz rzadziej. Tylko apetyt mam większy i wkurza mnie to trochę, bo budzę się głodna jak wilk! Ale tłumacze sobie ze lepsze to niż mdłości. Waga narazie stabilna.

Kredko, jeśli krwawienie będzie silne to może rzeczywiście do szpitala... ale trzymam kciuki żeby się obeszło bez takich atrakcji. Postaraj się duuuzo leżeć, głaskać brzuszek❤️

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy 5tydzien + 1 dzień to początek szóstego tygodnia? Bo jak czytam to w necie piszą ze to jest 5 tydzień. Czy w takim razie teraz u mnie dzieją się zmiany 5 tygodnia czy 6 ?🤣🤣 mam nadZieje ze zrozumiałe pytanie

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi powodzenia na wizycie.

Kredka no niestety dopóki krwiak się będzie opróżniał to spokoju nie zaznasz. Oby jak najszybciej się wchłonął, żebyś się już mogła na całego cieszyć maleństwem.

Martyna ja traktuję to jako 6 tydz, ale np wg lekarzy to 5 🤷🤷

Dzisiaj miałam pierwszą ciążową zachciankę. Wyżarłam staremu koreczki śledziowe. Jakie były dooooobreeeee. Normalnie to omijam szerokim łukiem.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, dla mnie 5, według apek 6. :D ja np jestem teraz w 6 według mnie, bo mam 6+2, aplikacja pokazuje 7.

Sandrina, o jakie smaczki :D a śledzie można jeść? Nie wiem co mi się uwaliło ze nie

👧 07.2021
  • kredka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się dziś na 17:45 na wizytę. Lekarz w tej przychodni przy szpitalu mówił, że po kolejnym krwawienie dobrze byłoby sprawdzić jak wyglada sytuacja więc pójdę. Wizyty mam w pakiecie luxmed więc nic za nie nie płacę a przynajmniej będę wiedzieć co jest grane. Idę do jakiejś babki u której nigdy nie byłam ale może to dobrze bo spojrzy innym okiem i coś innego powie.
    Próbuje się też dodzwonić do przychodni na NFZ bo tam przyjmuje taki już starszy lekarz ale jest mega dobrym specjalistom i chciałabym się z nim skonsultować ale dodzwonić się tam graniczy z cudem. 🤦🏻‍♀️

Zwariuje za niedługo...

Z tymi tygodniami to właśnie tak jest, że czasem ciężko się połapać bo jedni liczą rozpoczęte a inni zakończone. 😅

Sandrina No proszę, klasyczny śledzik w ciąży. 😅
    Ja w sumie zachcianek nie mam, kawa tylko mi nie zbyt smakuje chociaż zawsze kochałam mocną i czarną. I co najlepsze mdłości mam nie z rana tylko po obiedzie lub kolacji. 😂

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Karolina33 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Czy 5tydzien + 1 dzień to początek szóstego tygodnia? Bo jak czytam to w necie piszą ze to jest 5 tydzień. Czy w takim razie teraz u mnie dzieją się zmiany 5 tygodnia czy 6 ?🤣🤣 mam nadZieje ze zrozumiałe pytanie
    Ja zawsze liczyłam tak że jeśli jest 5+1 To 5 pełnych tygodni i leci 6 czyli 1 dzień 6 tygodnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 09:09

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:

Sandrina, o jakie smaczki :D a śledzie można jeść? Nie wiem co mi się uwaliło ze nie

adu, śledzie można, ale nie powinno się jeść sushi i wędzonych na zimno ryb, jak łosoś na zimno i inne..

kredko, idź, idź koniecznie! Biedna ty z tymi krwawieniami...

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, haha , nie ma to jak śledzik na śniadanko 😂😂
    Adu, jak najbardziej śledzie to chyba ulubiony przysmak kobiet w ciąży
    Właśnie dziwnie z tymi tygodniami kurde 😂 weź tu zrozum jak tu liczyć.
    Karolina, No masz racje, niby 5 pełnych i idzie 6 tydzień... ale z punktu widzenia rozwoju bobasa to nie wiem... No nic, za 8 dni usg i będę znała wiek 😍
    Nie wiem jak wy, ale ja mam wrażenie ze już wieczność jestem w ciąży haha, może dlatego ze tak wcześnie wyłapałam (11dpo)

AnnaMaria, ja czytałam ze można jeść wędzone ryby, ale takie z supermarketu gdyż są przed sprzedażą mrożone. A takie np ze sklepu rybnego to lepiej nie, bo pewnie są nie mrożone i mogą być tam jakieś shity. Tak naprawdę ile lekarzy tyle opinii, ja będę jadła sushi jeśli będę miała ochotę, wiadomo ze nie często :) zawsze można wziąć sushi nie z wędzoną tylko z pieczoną rybą/krewetkami i git

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 09:19

Baśka 89 lubi tę wiadomość

• adu Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, sushi można, byle pieczone. Kocham sushi 🤤
    Martyna, mam to samo, wydaje mi się, że to już tyle czasu, a ja nadal nic nie wiem! 😂

Z wędzonymi rybami to pewnie chodzi o tą rtęc(?) i te wszystkie rzeczy które się wydzielają przy wędzeniu..

👧 07.2021
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Annamaria, sushi można, byle pieczone. Kocham sushi 🤤
    Martyna, mam to samo, wydaje mi się, że to już tyle czasu, a ja nadal nic nie wiem! 😂

Z wędzonymi rybami to pewnie chodzi o tą rtęc(?) i te wszystkie rzeczy które się wydzielają przy wędzeniu..

Hmm, rtęć chyba nie znika przy mrozeniu, ale bakterie już tak. Poza tym łosoś chyba nie ma dużo rtęci. Gorzej z tuńczykiem- a czytałam ze jego można spokojnie jeść do 3 razy w tyg. W każdym razie może warto ograniczać, ale tez jak jest ochota i się trochę zje to pewnie nic strasznego :) Ja tam jem co jadłam

• Endzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg i kamień z serca.
    Pęcherzyk w macicy z widocznym ciałkiem żółtkowym. Także dostałam to co chciałam i jestem spokojniejsza. Lekarz powiedział że serduszko powinno być gdzieś widać za 2 tygodnie. 🤔🤷‍♀️ No ale to się wszystko okaże 🙂
    Kolejna wizyta 10.12 I może dane mi będzie już zobaczyć serduszko a jak nie to mam jeszcze wizytę 16.12.
    Jak będzie taka potrzeba będę chodzić co tydzień do skończonego 1 trymestru. Wiem odbija mi 😂😁
    PS. Jeżeli chodzi o śledzie i sushi dla mnie mogą nie istnieć. Na samą myśl mnie mdli🤢
    Jeżeli chodzi o kawę to jak mi stary ostatnio zrobił to nie mogłam jej wypić. Ale mam sposób że pije taką ale latte i wtedy jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 10:06

kredka, sandrina22, mgielka, Baśka 89, Monika87 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije mleko z kawa i jest git nadal 😁

Martyna, no we wszystkim trzeba zdrowy umiar mieć :) ja tylko ubolewam nad brakiem surowizny :P

Endzi, wspaniale! Może juz za tydzień będzie serduszko, od ciałka zoltkowefo to xhyba 2-3 dni do zarodka o drugie tyle do serduszka, gdzies tak czytalam :)

👧 07.2021
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Ja już po usg i kamień z serca.
    Pęcherzyk w macicy z widocznym ciałkiem żółtkowym. Także dostałam to co chciałam i jestem spokojniejsza. Lekarz powiedział że serduszko powinno być gdzieś widać za 2 tygodnie. 🤔🤷‍♀️ No ale to się wszystko okaże 🙂
    Kolejna wizyta 10.12 I może dane mi będzie już zobaczyć serduszko a jak nie to mam jeszcze wizytę 16.12.
    Jak będzie taka potrzeba będę chodzić co tydzień do skończonego 1 trymestru. Wiem odbija mi 😂😁
    PS. Jeżeli chodzi o śledzie i sushi dla mnie mogą nie istnieć. Na samą myśl mnie mdli🤢
    Jeżeli chodzi o kawę to jak mi stary ostatnio zrobił to nie mogłam jej wypić. Ale mam sposób że pije taką ale latte i wtedy jest ok.

Ekstra!! A powiedział Ci lekarz jaki wiek ciąży? Zgadza się z tym który sobie wyliczyłaś?

• Endzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Ekstra!! A powiedział Ci lekarz jaki wiek ciąży? Zgadza się z tym który sobie wyliczyłaś?

Na ten temat nic nie mówił 🤔 a ja nie pytałam. Tylko się pytał dlaczego tak wcześnie przyszłam. To mu powiedziałam że chciałam zobaczyć tylko czy pęcherzyk jest w macicy i że cudów się nie spodziewam. No i że poronilam w kwietniu dlatego chcę sprawdzić czy jest wszystko dobrze. No to powiedział że no wiadomo że dziecka na tym etapie nie zobaczymy i że serduszko pewnie gdzieś za 2 tygodnie dopiero.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, a na wydruku usg nie masz wieku? Ja mialam na wydruku i na opisie wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 10:32

👧 07.2021
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/c8e67aca31e43.jpg.html
    https://zapodaj.net/1db318226f755.jpg.html
    https://zapodaj.net/43e1d469ccfa2.jpg.html
    Tydzień jest podany z dnia ostatniej miesiączki. Czyli wypada mi dziś 5+3 i tak tam jest napisane.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli się pokrywa usg i OM :) super 😊 ja iuz chce 8.12 :D

Endzi lubi tę wiadomość

👧 07.2021
  • kredka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi No to super wiadomości! Mam nadzieje że jesteś zadowolona i spokojniejsza po wizycie. ❤️

Ja zmieniam plan. 😅 dziś odpuszczam wizytę, krwawienie ustało a poza tym udało mi się dostać na jutro rano do mojego lekarza-dziaduszka, do którego mam zaufanie i jest dobrym specem od różnych komplikacji więc już lepiej poczekam do rana i pójdę do niego. Myśle żeby chodzić do niego na NFZ a poza tym chodzić też prywatnie z luxmedu.
    Już niczego ani nie spowolnię ani nie przyspieszę więc poczekam do jutra leżąc odłogiem. 🤣

Martyna33, Endzi, Annamaria, mgielka lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa z rzeczy których nie można to sery pleśniowe. To mnie akurat boli bo ja kocham camembert. 😞

klz9jw4z9obz7e1d.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ