X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Endzi No to super wiadomości! Mam nadzieje że jesteś zadowolona i spokojniejsza po wizycie. ❤️

Ja zmieniam plan. 😅 dziś odpuszczam wizytę, krwawienie ustało a poza tym udało mi się dostać na jutro rano do mojego lekarza-dziaduszka, do którego mam zaufanie i jest dobrym specem od różnych komplikacji więc już lepiej poczekam do rana i pójdę do niego. Myśle żeby chodzić do niego na NFZ a poza tym chodzić też prywatnie z luxmedu.
    Już niczego ani nie spowolnię ani nie przyspieszę więc poczekam do jutra leżąc odłogiem. 🤣

Masz rację odpoczywaj. Tym bardziej że jak masz zaufanie do tego lekarza to będziesz spokojniejsza. Ja też chodzę na NFZ i jeszcze prywatnie. Dzisiaj byłam w luxmedzie na usg. Najważniejsze to dobry lekarz który Cię poprowadzi tak jak należy.

Kto wymyślił ze mdłości są poranne? 🤢
    A tak po za tym ja mam faze na mandarynki 🍊

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Aaaaa z rzeczy których nie można to sery pleśniowe. To mnie akurat boli bo ja kocham camembert. 😞

Ale nie można niepasteryzowanych. A te w Polsce w większości są pasteryzowane także można.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Ale nie można niepasteryzowanych. A te w Polsce w większości są pasteryzowane także można.

Łoooohohoho No to elegancko. 😅

Endzi lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Łoooohohoho No to elegancko. 😅

I mamaginekolog pisała ze można wszelkie brie, camemberty i gorgonzole ale po obróbce termicznej, czyli Np smażone lub na pizzy można :)) także nie jest tak źle dziewczynki, mamy co jeść 🤪

kredka lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Mili ❤️ Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Czy 5tydzien + 1 dzień to początek szóstego tygodnia? Bo jak czytam to w necie piszą ze to jest 5 tydzień. Czy w takim razie teraz u mnie dzieją się zmiany 5 tygodnia czy 6 ?🤣🤣 mam nadZieje ze zrozumiałe pytanie

To 6 tydzien. U mnie dzis 5 plus 4 😉, zatem jestem w szostym tyg, a skonczone 5. Jak rodzialam w 40tyg i iles tam dni, to napisali ze w 41 tyg urodzilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 16:20

Martyna33 lubi tę wiadomość

• kredka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooooo Boże jak mnie dziś boli łeb. 🤦🏻‍♀️
    Młody przechodzi samego siebie i daje popalić na całego... Czekam aż mąż skończy prace i chyba się zamknę w ciemności i ciszy bo oszaleje. 🤯

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Łooooo Boże jak mnie dziś boli łeb. 🤦🏻‍♀️
    Młody przechodzi samego siebie i daje popalić na całego... Czekam aż mąż skończy prace i chyba się zamknę w ciemności i ciszy bo oszaleje. 🤯
    Jak ja to mówię - złe powietrze. Mój mały dzisiaj też ewidentnie ma potrzebę egzorcyzmów. Się aż poryczałam i mnie brzuch z tego wszystkiego rozbolał. Aż zaczełam się zastanawiać czy ja dam radę tę ciążę donosić. Człowiek zmęczony to różne głupie myśli po głowie chodzą 🤦🤦

Się wyżalić musiałam 😔

A w ramach przyjemniejszych tematów - jaką ja mam ochotę na coś w occie...i masło. No oszaleję 😂😂
    W sumie zachcianki zamiast mdłości to taką ciążę lubię 😁

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka dopiero spojrzałam na Twój suwaczek - mamy forumowe bliźniaki 😂😂

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ja dzisiaj prawie zawału dostałam jak na papierze zauważyłam mocno różowy śluz ale bez krwi 😱 najprawdopodobniej za bardzo pocisnelam tabletkę dowcipna bo później tylko malutkie dwie plamki lekko brązowe ☺️

I pierwsze mdłości poranne....Boże masakra...tak mną targalo że cała zapłakana byłam a do pracy miałam iść...ja niemam na nic ochoty...mięso ble,wszystko ble...najlepiej bułeczka z pomidorkiem.jakos na pomidory mam ochotę 😉

Co do krwawienia po łyżeczkowaniu to ja w szpitalu po zabiegu miałam mocniejsze raz krwawienie a w domu lekkie krwawienie przez 10dni jakoś.Lec do lekarza z tym ewidentnie jest coś nie tak.

Wiecznie mi zimno !!!ale tak okrutnie że masakra 🥶🥶🥶

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • kredka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamknęłam się w pokoju żeby poleżeć w ciszy i ciemności i zasnęłam na godzinę. 😅 Pewnie znów będę mieć wesołą noc. 😅😅

Sandrina22 ja to mam pięciolatka, który i tak potrafi się dość długo zająć swoimi zabawkami i sprawami, jednak są dni, zwłaszcza jak nie spożytkuje energii na podwórku, że bardzo wymaga atencji i z nudów staje na głowie. A Ty widzę masz takiego maluszka rocznego to dopiero musi być ciężko bo jednak takie dziecko wymaga zdecydowanie więcej uwagi niż jak już jest starsze. Podziwiam i życzę wytrwałości! ☺️
    Faktycznie mamy forumowy bliźniaki 😄 ale tylko z daty om bo u mnie w rzeczywistości ciąża wychodzi młodsza o jakieś 5 dni. Ale w poprzedniej miałam owu koło 70 dc to wyobraź sobie jakie tam były cuda żeby ustalić wiec ciąży i termin porodu.😅

Baśka89 No niestety widok wszelkiego rodzaju śluzów w kolorze innym niż białe to już panika. Oby to faktycznie było z powodu aplikacji tabletki.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż ma w tym tygodniu drugie zmiany a ja się tak nudzę popołudniami że nie wiem co ze soba zrobić mam. Nawet książki mi się nie chce czytac.. Niby mam dziadków za ścianą ale o czym z nimi gadać. Też jeszcze nic nie wiedzą na razie czekamy z tym. Ale pewnie trzeba będzie im powiedzieć bo przecież jak wyjaśnić moje siedzenie w domu? Przez półtora tygodnia mogłam być przeziębiona a co dalej?

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    A mój mąż ma w tym tygodniu drugie zmiany a ja się tak nudzę popołudniami że nie wiem co ze soba zrobić mam. Nawet książki mi się nie chce czytac.. Niby mam dziadków za ścianą ale o czym z nimi gadać. Też jeszcze nic nie wiedzą na razie czekamy z tym. Ale pewnie trzeba będzie im powiedzieć bo przecież jak wyjaśnić moje siedzenie w domu? Przez półtora tygodnia mogłam być przeziębiona a co dalej?

Mój ma same ranki także looz ale taki padnięty wraca ze non stop śpi 🙄🙄🙄 niech się wyspie za wczasy bo później będzie przy bajtlu czuwał 😁
    Mój tata i brat wiedzą tak samo siostra i przyjaciółki.Przezywaja ze mną bo wiedzą jak długo chciałam mieć dziecko i ile lat zajęło mi zajście w ciążę.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • adu Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka, jeny, ja też wiecznie zmarznieta! Siedze w bluzkę z długim rękawem, swetrze i pod kocem u sie trzęsę! Masakra.

Endzi, faktycznie masz zagwostke, pewnie się domysla.

U nas tk grunt, żebym nie puściła pawia przy rodzinie w niedziele jak jesteśmy, a tak bez problemu się ukryje, bo mieszkamy oddzielnie. :) Beda mieć niespodziankę na święta. No chciałabym do tego 12tc poczekać, ale az tyle nie dam rady tego odciągać, bo mam q międzyczasie urodziny na początku stycznia i musiałabym się wymigywac dlaczego nie pije :P

Baśka 89, kredka lubią tę wiadomość

👧 07.2021
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Wasze wpisy :)
    Nie miałam dziś czasu w ciągu dnia żeby napisać.

Endzi wspaniale - czyli jest wszystko dobrze , groszek na swoim miejscu :) obyś 10.12 usłyszała serduszko ! ❤️

Ja nie wiem czy wiecie na początku listopada straciłam węch i smak. Byłam na teście i wyszedł negatywny... Ale do tej pory nie wróciły mi te zmysły 😭(jestem już tym mega poirytiwana - to już miesiąc ) więc nie mam jakichś zachcianek .. może tylko jakoś częściej głodna jestem ...no nie wiem.
    Mi też ostatnio mega zimno .. okrywam się i opatulam jak mogę .. 🙂
    Swoją drogą jak myślicie ? Mam 17.12 tę wizytę u gina myślicie że i ja usłyszę serduszko ?? ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 22:05

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś się zastanawialiśmy kiedy powiedzieć rodzicom. Mój chce żeby to zrobić po tym badaniu 17.12 bo 19. 12 do nich jedziemy. Nie da się tego przed nimi ukryć bo my tylko się uśmiechamy na samą myśl o ciąży ☺️

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje Drogie a gdzie kupować cichy dla ciężarówek ? ;) Dziś byliśmy w galerii i kupilam sobie jedna kieckę na Wigilie ale z myślą też i większym brzuszku ;)

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to tak właśnie nie wiadomo kiedy powiedzieć. My w tamtej ciąży powiedzieliśmy już w 6tc rodzicom i dziadkom. No siostra męża wiedziała dużo wcześniej bo się przyjaźnimy. Z jednej strony to nie chce tego ukrywać i bym chętnie powiedziała już rodzicom. Dziadkom powiemy chyba w następnym tygodniu a z rodzicami to poczekamy może do świąt. Już sama nie wiem. Ja wiem ze oni będą się cieszyć i bać razem z nami. Także ciężka decyzja.

Annamaria, Monika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • mgielka Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Dziewczyny moje Drogie a gdzie kupować cichy dla ciężarówek ? ;) Dziś byliśmy w galerii i kupilam sobie jedna kieckę na Wigilie ale z myślą też i większym brzuszku ;)
    Można większość ciąży w normalnych ciuchach..
    ale
    Legginsy są spoko z Lidla mi polecono dalej polecam ;) lepsze niż z H&M bo bez umierającej gumy na gorze
    Dżinsy-H&M

Monika87 lubi tę wiadomość

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ustawić te podpisy które macie w stopkach ? Tzn. który tydzień ciąży :)

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety do tych szczupłych nie należę :( więc mi brzuszek tak jakby się już teraz zaokrąglił bo nie mogę go za Chiny wciągnąć ... 😁 Jeszcze jak nie byłam w ciąży to jakoś to ukrywałam, sciskałam a teraz tak nie mogę .. bo czuję jakby ciągle był wydęty 🙃

thgfyx8dsqgcpg35.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ