Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
kredka wrote:Endzi No to super wiadomości! Mam nadzieje że jesteś zadowolona i spokojniejsza po wizycie. ❤️
Ja zmieniam plan. 😅 dziś odpuszczam wizytę, krwawienie ustało a poza tym udało mi się dostać na jutro rano do mojego lekarza-dziaduszka, do którego mam zaufanie i jest dobrym specem od różnych komplikacji więc już lepiej poczekam do rana i pójdę do niego. Myśle żeby chodzić do niego na NFZ a poza tym chodzić też prywatnie z luxmedu.
Już niczego ani nie spowolnię ani nie przyspieszę więc poczekam do jutra leżąc odłogiem. 🤣
Masz rację odpoczywaj. Tym bardziej że jak masz zaufanie do tego lekarza to będziesz spokojniejsza. Ja też chodzę na NFZ i jeszcze prywatnie. Dzisiaj byłam w luxmedzie na usg. Najważniejsze to dobry lekarz który Cię poprowadzi tak jak należy.
Kto wymyślił ze mdłości są poranne? 🤢
A tak po za tym ja mam faze na mandarynki 🍊💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
kredka wrote:Aaaaa z rzeczy których nie można to sery pleśniowe. To mnie akurat boli bo ja kocham camembert. 😞
Ale nie można niepasteryzowanych. A te w Polsce w większości są pasteryzowane także można.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
kredka wrote:Łoooohohoho No to elegancko. 😅
I mamaginekolog pisała ze można wszelkie brie, camemberty i gorgonzole ale po obróbce termicznej, czyli Np smażone lub na pizzy można ) także nie jest tak źle dziewczynki, mamy co jeść 🤪kredka lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Czy 5tydzien + 1 dzień to początek szóstego tygodnia? Bo jak czytam to w necie piszą ze to jest 5 tydzień. Czy w takim razie teraz u mnie dzieją się zmiany 5 tygodnia czy 6 ?🤣🤣 mam nadZieje ze zrozumiałe pytanie
To 6 tydzien. U mnie dzis 5 plus 4 😉, zatem jestem w szostym tyg, a skonczone 5. Jak rodzialam w 40tyg i iles tam dni, to napisali ze w 41 tyg urodzilam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 16:20
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
kredka wrote:Łooooo Boże jak mnie dziś boli łeb. 🤦🏻♀️
Młody przechodzi samego siebie i daje popalić na całego... Czekam aż mąż skończy prace i chyba się zamknę w ciemności i ciszy bo oszaleje. 🤯
Się wyżalić musiałam 😔
A w ramach przyjemniejszych tematów - jaką ja mam ochotę na coś w occie...i masło. No oszaleję 😂😂
W sumie zachcianki zamiast mdłości to taką ciążę lubię 😁
-
Hejo ja dzisiaj prawie zawału dostałam jak na papierze zauważyłam mocno różowy śluz ale bez krwi 😱 najprawdopodobniej za bardzo pocisnelam tabletkę dowcipna bo później tylko malutkie dwie plamki lekko brązowe ☺️
I pierwsze mdłości poranne....Boże masakra...tak mną targalo że cała zapłakana byłam a do pracy miałam iść...ja niemam na nic ochoty...mięso ble,wszystko ble...najlepiej bułeczka z pomidorkiem.jakos na pomidory mam ochotę 😉
Co do krwawienia po łyżeczkowaniu to ja w szpitalu po zabiegu miałam mocniejsze raz krwawienie a w domu lekkie krwawienie przez 10dni jakoś.Lec do lekarza z tym ewidentnie jest coś nie tak.
Wiecznie mi zimno !!!ale tak okrutnie że masakra 🥶🥶🥶[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Zamknęłam się w pokoju żeby poleżeć w ciszy i ciemności i zasnęłam na godzinę. 😅 Pewnie znów będę mieć wesołą noc. 😅😅
Sandrina22 ja to mam pięciolatka, który i tak potrafi się dość długo zająć swoimi zabawkami i sprawami, jednak są dni, zwłaszcza jak nie spożytkuje energii na podwórku, że bardzo wymaga atencji i z nudów staje na głowie. A Ty widzę masz takiego maluszka rocznego to dopiero musi być ciężko bo jednak takie dziecko wymaga zdecydowanie więcej uwagi niż jak już jest starsze. Podziwiam i życzę wytrwałości! ☺️
Faktycznie mamy forumowy bliźniaki 😄 ale tylko z daty om bo u mnie w rzeczywistości ciąża wychodzi młodsza o jakieś 5 dni. Ale w poprzedniej miałam owu koło 70 dc to wyobraź sobie jakie tam były cuda żeby ustalić wiec ciąży i termin porodu.😅
Baśka89 No niestety widok wszelkiego rodzaju śluzów w kolorze innym niż białe to już panika. Oby to faktycznie było z powodu aplikacji tabletki. -
A mój mąż ma w tym tygodniu drugie zmiany a ja się tak nudzę popołudniami że nie wiem co ze soba zrobić mam. Nawet książki mi się nie chce czytac.. Niby mam dziadków za ścianą ale o czym z nimi gadać. Też jeszcze nic nie wiedzą na razie czekamy z tym. Ale pewnie trzeba będzie im powiedzieć bo przecież jak wyjaśnić moje siedzenie w domu? Przez półtora tygodnia mogłam być przeziębiona a co dalej?
Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:A mój mąż ma w tym tygodniu drugie zmiany a ja się tak nudzę popołudniami że nie wiem co ze soba zrobić mam. Nawet książki mi się nie chce czytac.. Niby mam dziadków za ścianą ale o czym z nimi gadać. Też jeszcze nic nie wiedzą na razie czekamy z tym. Ale pewnie trzeba będzie im powiedzieć bo przecież jak wyjaśnić moje siedzenie w domu? Przez półtora tygodnia mogłam być przeziębiona a co dalej?
Mój ma same ranki także looz ale taki padnięty wraca ze non stop śpi 🙄🙄🙄 niech się wyspie za wczasy bo później będzie przy bajtlu czuwał 😁
Mój tata i brat wiedzą tak samo siostra i przyjaciółki.Przezywaja ze mną bo wiedzą jak długo chciałam mieć dziecko i ile lat zajęło mi zajście w ciążę.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Baśka, jeny, ja też wiecznie zmarznieta! Siedze w bluzkę z długim rękawem, swetrze i pod kocem u sie trzęsę! Masakra.
Endzi, faktycznie masz zagwostke, pewnie się domysla.
U nas tk grunt, żebym nie puściła pawia przy rodzinie w niedziele jak jesteśmy, a tak bez problemu się ukryje, bo mieszkamy oddzielnie. Beda mieć niespodziankę na święta. No chciałabym do tego 12tc poczekać, ale az tyle nie dam rady tego odciągać, bo mam q międzyczasie urodziny na początku stycznia i musiałabym się wymigywac dlaczego nie pijeBaśka 89, kredka lubią tę wiadomość
👧 07.2021 -
Nadrobiłam Wasze wpisy
Nie miałam dziś czasu w ciągu dnia żeby napisać.
Endzi wspaniale - czyli jest wszystko dobrze , groszek na swoim miejscu obyś 10.12 usłyszała serduszko ! ❤️
Ja nie wiem czy wiecie na początku listopada straciłam węch i smak. Byłam na teście i wyszedł negatywny... Ale do tej pory nie wróciły mi te zmysły 😭(jestem już tym mega poirytiwana - to już miesiąc ) więc nie mam jakichś zachcianek .. może tylko jakoś częściej głodna jestem ...no nie wiem.
Mi też ostatnio mega zimno .. okrywam się i opatulam jak mogę .. 🙂
Swoją drogą jak myślicie ? Mam 17.12 tę wizytę u gina myślicie że i ja usłyszę serduszko ?? ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 22:05
Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Bo to tak właśnie nie wiadomo kiedy powiedzieć. My w tamtej ciąży powiedzieliśmy już w 6tc rodzicom i dziadkom. No siostra męża wiedziała dużo wcześniej bo się przyjaźnimy. Z jednej strony to nie chce tego ukrywać i bym chętnie powiedziała już rodzicom. Dziadkom powiemy chyba w następnym tygodniu a z rodzicami to poczekamy może do świąt. Już sama nie wiem. Ja wiem ze oni będą się cieszyć i bać razem z nami. Także ciężka decyzja.
Annamaria, Monika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Monika87 wrote:Dziewczyny moje Drogie a gdzie kupować cichy dla ciężarówek ? Dziś byliśmy w galerii i kupilam sobie jedna kieckę na Wigilie ale z myślą też i większym brzuszku
ale
Legginsy są spoko z Lidla mi polecono dalej polecam lepsze niż z H&M bo bez umierającej gumy na gorze
Dżinsy-H&MMonika87 lubi tę wiadomość
-
No ja niestety do tych szczupłych nie należę więc mi brzuszek tak jakby się już teraz zaokrąglił bo nie mogę go za Chiny wciągnąć ... 😁 Jeszcze jak nie byłam w ciąży to jakoś to ukrywałam, sciskałam a teraz tak nie mogę .. bo czuję jakby ciągle był wydęty 🙃