X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    No ja niestety do tych szczupłych nie należę :( więc mi brzuszek tak jakby się już teraz zaokrąglił bo nie mogę go za Chiny wciągnąć ... 😁 Jeszcze jak nie byłam w ciąży to jakoś to ukrywałam, sciskałam a teraz tak nie mogę .. bo czuję jakby ciągle był wydęty 🙃

W Lidlu ostatnio widziałam miała być oferta dla ciężarnych aczkolwiek nie wiem czy już była czy jeszcze nie. Po mnie na razie nie będzie widać bo ja też wystartowałam z nadwagą. Także mam spokój przynajmniej do 12tc z widocznością brzucha. Tak myślę a jak będzie to zobaczymy.
    Jak byłam w ciuchu ostatnio to też były jakieś spodnie ciążowe. Ja na razie się mieszczę we wszystko także nie mam problemu z tym.
    Jeżeli chodzi o podpisy to kliknij w mój np i Cię przekieruje na suwaczki. Albo wejdź na www.suwaczki.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 22:54

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Mili ❤️ Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2020, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mowimy w Wigilie..dokladnie tak samo, jak dwa lata temu, bo ja urodzę dokladnie w 2gie urodziny syna.Los tak chcial. Tylko teraz to synek powie, tzn majac na sobie body z napisem bede starszym bratem. Najpierw bedzie w stroju mikolaja, bo kupilam swietnego pajaca, a potem go przebierzemy.. Nic nie mowiac. Tylko czekajac kto pierwszy powiaze napis z faktami.
    Dwa lata temu tez w niekonwencjonalny sposob oglosilismy moja ciaze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 06:58

kredka lubi tę wiadomość

• adu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startuje z nadwagi, q sumie z otyłości, wiec mam spory brzuszek, ale mam wrażenie, że jest twardszy. I niestety, ale nie jest mi wygodnie we wszystkich spodniach, tzn jak mam jeansy zapięte, to mi przeszkadza, ze sa zapięte na brzuchu. 🤦‍♀️ najwygodniej w dresach:P
    Ja będę za radością chodziła w obxislych ciuchachia, bo nigdy tego nie robie normalnie ze względu qlasnie na moja figurę, a teraz będę mogła podkreślać brzuch:D

No tydzień temu hyly ciuchy ciążowe i do karmienia w lidlu :) Chyba sa spoko. Ja dostane trochę mojej przyjaciółki, bo mamy taki sam rozmiar wiec będę mogła skorzystać. Mam dużo sukienek luźnych letnich to tez będą git os maja, a wcześniej to pewnie jakieś legginsy i koszulki :) i na pewno kupie ogrodniczki ciążowe, bo od zawsze mam takie wyobrażenie siebie w ciąży 😁

Mili, jak powiedzieliście przy pierwszym dziecku?

My to xhyba powiemy przy życzeniach, jak będą życzyć, żeby w końcu było dziecko. Chyba, ze nie będą, bo juz zwatpili w nas, to nie wiem :P

Moj maz wstal o 5:30 j pojechal do lidla, kupil nam lidlomixa 😁😁 dobrze, ze tak zrobił, bo się okazało, że na sklepie było 8 szt, a 6 osob które weszły razem z nim do sklepu wzięły to urządzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 07:07

👧 07.2021
  • kredka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili ekstra plan 😍 też chciałam powiedzieć w święta ale sprawy się pokręciły i przez moją niespodziewaną wizytę w szpitalu powiedzieliśmy żeby nie robili domysłów i się nie denerwowali. I dobrze wyszło bo mam ogromne wsparcie teraz, zarówno takie psychiczne jak i w innych kwestiach. Widocznie tak musiało być. Reszta osób dowie się zapewne dopiero po 4 miesiącu.

Co do ciuchów to nie miałam z lidla (w czasie poprzedniej ciąży dopiero się pojawiały w lidlu ubrania ciazowe i dla maluszków) koniecznie muszę wypróbować tym razem! Ale miałam leginsy i bluzki z hm i byłam z nich mega zadowolona. W ogóle dalej je chyba mam upchane w worek z ciuchami dla niemowlaka. 😂😂😂

Zmykam do lekarza. ;)

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dość szczupła bo ważę 51,5 i jak mnie ćmiło podbrzusze to tez nie mogłam ubierać jeansów ale teraz już jest spoko. Napewno nowy stanik niedługo będę musiała kupić, bo ledwo znajduje u siebie jakieś w które się mieszczę. A u szczupłych osób chyba widać szybciej brzuch? No nic, zobaczymy jak to będzie, narazie dużo jem a waga stabilna.
    Mili, ale Ty masz już wszystko wymyślone! Cała strategia 😂
    My powiemy rodzicom na Świeta przez kamerkę, bo niestety to pierwsze świeta kiedy dzieli nas ponad 3tys km. Przynajmniej święta będą bardziej radosne :) a wszystkim innym powiemy po prenatalnych. Teraz wie tylko moja przyjaciółka ☺️

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • adu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, dobrze, ze powiedzueliscie, bo rodzina może wam pomoc :) trzymam kciuki za wizytę!

Martyna, s sumie to różnie z tym brzuchem, chyba nie ma zasady. Wy mieszkacie za granicą czy rodzice?

👧 07.2021
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Kredka, dobrze, ze powiedzueliscie, bo rodzina może wam pomoc :) trzymam kciuki za wizytę!

Martyna, s sumie to różnie z tym brzuchem, chyba nie ma zasady. Wy mieszkacie za granicą czy rodzice?
    I my za granicą i rodzice 😂😂 U nas to bardzo skomplikowane :))
    Mam nadzieje ze jak będzie bobas to będziemy się częściej widzieć , bo co bardziej rozczula dziadków jak nie wnuczek :))

Rzeczywiście lidl ma super ofertę dziecięcą i fajnie, że można zamawiać online. Skiphop czy carters często są na zalando/limango po dobrych cenach lub można tez z USA zamawiać jak są tam wyprzedaże.
    A co do ciążowych to właśnie lidl, hm widziałam, reserved ma ofertę ciężarną i na zalando jest dużo sukienek i takich rzeczy.

• adu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, o kurcze tk niezle! Gdzie mieszkacie? Teraz z tymi sklepami to można wybierać przebierać, nie ma nudy 😁

👧 07.2021
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzgodniliśmy że powiemy rodzicom w święta. I tak myślałam żeby kupić mojej mamie duży kubek z jakimś napisem o babci i wrzucić w środek smoczek. A co do teściowej to nie mam pojęcia jeszcze. Może to samo i jej kupimy. Wgl znalazłam taka stronę z ręcznie robioną porcelaną. Www.nadzwyczajna.pl czy jakoś tak by to było. Więc może coś w tym stylu ale jeszcze to przemyśle.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne są różne pomysły, ze zostaniesz babcia, zdrapki, kubki.. Ale ja mam tak głupich tesciow, ze w ogóle bez sensu im takie coś dawać 😂 ewentualnie zrobie kopie usg i dopisze "widzimy się w lipcu" u wsadze do koperty 🤷‍♀️
    Zawsze myslalam, że na dzień babci i dziadka wysle czekoladowy telegram z czekoladkami i z usg wlasnie z napisem widzimy się kiedyś tam. W sumie może kupie takie czekoladki i dorzucę im do prezentów

O taki np
    46a7b092985c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 11:27

👧 07.2021
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzisiaj wieczorem mam pierwszą wizytę u diabetologa. Trzymajcie proszę kciuki żebym się z kobietą dogadała. Jesuuuu ale mam stresa.
    Nadrobię was chyba jutro bo się skupić nie mogę...

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Fajne są różne pomysły, ze zostaniesz babcia, zdrapki, kubki.. Ale ja mam tak głupich tesciow, ze w ogóle bez sensu im takie coś dawać 😂 ewentualnie zrobie kopie usg i dopisze "widzimy się w lipcu" u wsadze do koperty 🤷‍♀️
    Zawsze myslalam, że na dzień babci i dziadka wysle czekoladowy telegram z czekoladkami i z usg wlasnie z napisem widzimy się kiedyś tam. W sumie może kupie takie czekoladki i dorzucę im do prezentów

O taki np
    46a7b092985c.jpg

No czekolada też fajny prezent.
    Jak moja szwagierka założyła starszej córce że będzie starszą siostrą to ona też nie zajarzyła o co chodzi 😅
    Ten kubek co mi się podoba kosztuje 55zl 😱 No i nie wiem czy jest sens 🤷‍♀️
    Może wymysle coś innego.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • EveB Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba kupię córce sukienkę z napisem będę starsza siostra. 😁 I tak ja wpuszczę na Wigilię, gdzie będa rodzice i brat ze swoją rodzina.

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • EveB Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciia co u Ciebie? M nadzieję że wszystko w porządku. Trochę się niepokoje.

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • Mili ❤️ Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Ja startuje z nadwagi, q sumie z otyłości, wiec mam spory brzuszek, ale mam wrażenie, że jest twardszy. I niestety, ale nie jest mi wygodnie we wszystkich spodniach, tzn jak mam jeansy zapięte, to mi przeszkadza, ze sa zapięte na brzuchu. 🤦‍♀️ najwygodniej w dresach:P
    Ja będę za radością chodziła w obxislych ciuchachia, bo nigdy tego nie robie normalnie ze względu qlasnie na moja figurę, a teraz będę mogła podkreślać brzuch:D

No tydzień temu hyly ciuchy ciążowe i do karmienia w lidlu :) Chyba sa spoko. Ja dostane trochę mojej przyjaciółki, bo mamy taki sam rozmiar wiec będę mogła skorzystać. Mam dużo sukienek luźnych letnich to tez będą git os maja, a wcześniej to pewnie jakieś legginsy i koszulki :) i na pewno kupie ogrodniczki ciążowe, bo od zawsze mam takie wyobrażenie siebie w ciąży 😁

Mili, jak powiedzieliście przy pierwszym dziecku?

My to xhyba powiemy przy życzeniach, jak będą życzyć, żeby w końcu było dziecko. Chyba, ze nie będą, bo juz zwatpili w nas, to nie wiem :P

Moj maz wstal o 5:30 j pojechal do lidla, kupil nam lidlomixa 😁😁 dobrze, ze tak zrobił, bo się okazało, że na sklepie było 8 szt, a 6 osob które weszły razem z nim do sklepu wzięły to urządzenie.

Dalismy zaproszenie na 18stke synka/corki. Data imprezy 31.07.2037

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne macie pomysły na powiedzenie rodzicom o dzidzi :)
    Ja się też nad czymś zastanwiam ale muszę przegadać to z mężem :)
    Na razie wie tylko moja przyjaciółka :) bo z nią biegałam a teraz musiałam maszerować więc musiałam powiedzieć ;)

Dzięki za polecenia sklepów :) muszę poszperać.

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze napiszcie kiedy macie następne wizyty/usg?
    Ja mam 10.12❤️

• Mili ❤️ Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierwszą wizytę i usg 14.12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 18:36

• adu Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki, oryginalny pomysł!

Ja mam 8.12 usg i 9.12 wizytę ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 18:45

👧 07.2021
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 17.12 wizytę i pewnie USG :) bo jak byłam ostatnio to jeszcze nic nie było widać.
    Nie wiem jak Wy ale się stresuję .. bo odkąd ustąpiły jakieś mocniejsze objawy tak zaczely się jakieś głupie myśli.
    W poniedziałek jadę na kolejna betę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 18:55

thgfyx8dsqgcpg35.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ