Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika, będę stacjonarnie w firmie 4 albo 5 stycznie i będzie wtedy też moja szefowa, widc wtedy powiem, żeby nie robić tego przez telefon, bo jeśli będą przedłużać zdalna, to kto wie, czy następny raz nie zobaczymy się dopiero w lutym na przykład. To będzie 11 tydzień.
-
Monika, wiem co to ból głowy, od dziecka cierpię na migreny i one w ciąży mogą się nasilić. W pierwszej ciąży bolało mnie co kilka dni, zwykle spacer na powietrzu, spokojnie głębokie oddychanie pomagały. Masaż skroni albo drzemka też. Warto też zastanowić się czy nie pijesz za mało? Odwodniony organizm też w taki sposób daje o sobie znać, bólem głowy właśnie. A jak już naprawdę nic nie pomaga to weź ten Apap, nie warto się męczyć. Ja na codzień nie używam żadnych leków oprócz witamin ale jak mnie bolało bardzo to brałam.
-
U nas jak będzie nadal przedłużana praca zdalna to będę zmuszona powiedzieć przez telefon. No zobaczymy co będzie po nowym roku
Jagodowa właśnie trochę się złapałam, że pije mało ale jak zawsze piłam wodę niegazowaną z cytryną tak t raz ona w ogóle mi nie idzie .. spróbowałam lekko gazowanej i od rana już prawie butelki nie mam 🤩 zwykła mi nie wchodzi totalnie.
Dzięki za rady - jak już nie będę mogła wytrzymać to wezmę ten Apap. Na szczęście dziś jest lepiej wypiłam dużo wody i to może pomoże.Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Cześć! Ja zostałam totalnie pokonana przez mdłości. Jem już tylko chleb z masłem i marne zupki z ryżu i marchewki. 😩 miałam nadzieje, że w tej ciąży będzie lepiej ale niestety nic z tego.
Piszecie o snach erotycznych - mnie też nawiedzają ale to chyba dlatego, że mam bana i pewnie będę miała go już na amen. W dodatku jestem taka rozdygotana, że co oglądam tv to płacze. No wszystko mnie wzrusza. 😂
Co do wózka ja mam swój typ, chciałam go za pierwszym razem ale stwierdziłam, że za drogi i odpuściłam. Tym razem się chyba nie powstrzymam tym bardziej, że wózek po synku sprzedałam dopiero w tym roku. 😂Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Tak woda bardzo ważna nie tylko w ciąży. Ja też zdecydowanie za mało wody pije. Trzeba się wziąć za systematyczność picia. Tylko najgorsze to wstawanie w nocy kilka razy jest.
Jagodowa o której masz tą wizytę?
Basia zdrowie Twoje i maluszka najważniejsze. Super że masz wsparcie w swoim partnerze i się martwi o Was.
Ja jak byłam na etapie podstawowki/gimnazjum miałam takie straszne bóle głowy. Robili mi tomografię nawet ale nic nie wyszło. Jakoś samo to minęło. W późniejszym czasie raz mi się zdarzyła taka migrena z wymiotami że nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić. A tak to na szczęście nie miewam migreny. 🙏
Adu może i faktycznie się już martwili o Was że nie wychodzi i jest jakiś problem. Po 4 latach małżeństwa to nie wiadomo co myśleć tak na prawdę. U nas mija 4 lata 11 sierpnia także będzie prezent.Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Jak tak was czytam to mega się cieszę ze nie wiem co to mdłości! Biedna kredko próbowałaś imbir ? Podobno pomaga
Monika, ja jeszcze przed testem odczuwałam mega potrzebę picia bąbelków, nawet zerkałam na szampana 😂😂 także coś w tych bąbelkach jest
Mnie wczoraj tez bardzo bolała głowa jak wstałam, jakbym była na kacu. Ale miałam niskie ciśnienie wiec wypiłam kawkę i pomogłoMonika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna właśnie ja wczoraj nie wypiłam kawy i być może to był mój błąd dziś już nie popełniłam tego błędu.. parę łyków wzięłam kawy z rana.
Te bąbelki mnie dziś wciągnęły chyba nie tkne już wody niegazowanej...na samą myśl jakos mnie odrzuca ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 15:26
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Kredka, ojej, ale Cie pdzeczplgalo z mdlosciami:( mam nadzieję, że szybko Ci odpuszcza.
Monika, no pewnie tam było.. Ale 5 rocznicę spędzimy już s powieszkosnhm gronie, bo mamy 3 września:)
Martyna, jejku ja też tylko bym bąbelki piła 😂 ogólnie ja wole wodę gazowana, ale teraz mam czadem ochotę nawet ma cole, mimo że nie lubię!Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Próbowałam imbir i nie czuje żadnej różnicy niestety.
Współczuje Wam bólu głowy, ja ostatnio jak mnie bolała to zimny okład na czoło, łóżko i leżenie w ciszy i ciemności. No i oczywiście woda o której piszecie lub kawa jak ktoś lubi i może. Ja kocham mocną czarną kawę najbardziej na świecie ale jak się łatwo domyślić nie pije bo nawet nie mogę jej powąchać. 😅 wody też niestety mało teraz piję (a muszę pić bo zaparcia mam okropne) bo jak sobie z rana łyknę to wymioty gwarantowane. 😒
Ogólnie to czuje się jak wymoczek ale przetrwam i cieszę się, że jest jak jest. ☺️
Jutro chyba się zbiorę na badania krwi bo w czwartek mam wizytę i powinnam mieć wyniki. Zastanawiam się tylko jak to ogarnę żeby nie puścić pawia przed labo. 🤔😂
Baśka 89, mgielka lubią tę wiadomość
-
Kredka, współczuję wymiotów. Ale takie mulenie bez pawika to też nie fajne, już chyba wolałabym zwymiotować i mieć chwilę spokoju. A mi właśnie mdłości bez wymiotów znowu wróciły, szczególnie wieczorem. I piersi ciut twardsze a z jednej dziś poleciało mleko 😱. Mąż się śmieje że będzie do kawy zanim dzidziol zacznie ciągnąć 😜.
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie z wizyty wróciłam. Wszystko na USG pięknie wygląda, serduszko wali jak młot, wymiary nawet wyprzedzają wielkość z OM. 3 cm szczęścia 😊.Termin na 14 lipca.
Badamy się badamy, pan profesor jak zawsze wszystko opowiada gdzie co widać, patrzymy a tu maluszek macha do nas rączkami i nóżkami i kręci się na wszystkie strony 😆. Jestem bardzo wzruszona bo córa na żadnym USG nie chciała współpracować o ruszaniu się nawet nie wspomnę. A tu proszę, jaki ruchliwy egzemplarz 🤣. Następna wizyta za miesiąc bo nic niepokojącego nie widać więc mogę mieć trochę luzu i nie pędzić co 2 tyg na podgląd. Oczywiście kupa badań do zrobienia.
Pan doktor mój najlepsiejszy na świecie nagrał wszystko na pendriva dla mojego męża, żeby wszystko sobie też zobaczył.
Dziewczyny jestem szczęśliwa do granic możliwości❤️❤️❤️❤️❤️❤️. O pierwsze staraliśmy się latami a teraz w zasadzie od ręki się udało. Cóż więcej mogę dodać - trzymam kciuki za Wasze badania i Wasze Okruszki ❤️❤️❤️
Martyna33, Monika87, kredka, Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Kredka współczuję tych Twoich rewolucji .. ja teraz słabo się czuje a mnie tylko podbija... A paw to by była dla mnie masakra. 🤢
Jagodowa ale super ! Pięknie Twoje dzieciątko się zatem prezentuje do "kamery" ❤️ ja właśnie na czwartkowym USG chciałbym mieć telefon przy dupce żeby nagrać to serduszko dla męża ☺️
Cieszcie się , swietujcie bo macie coBaśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, jestem tak nakręcona że nie usiedzę w miejscu chyba 😊. A nie jest łatwo ukryć ekscytację bo nikt jeszcze z rodziny nie wie. Mieszkamy z babcią a wiecie jak to jest - babcie mają swoje sposoby żeby się dowiedzieć tego i owego 😜. Rodzicom powiemy oczywiście w Wigilię, chyba że nie uda się z jakiegoś powodu tego ukryć. Np z powodu mojego brzucha - jestem bardzo szczupła i wszystko już widać. W pierwszej ciąży już w 9 tyg potrzebowalam spodni ciążowych bo też bardzo wcześnie mnie wywaliło 😜.
Endzi lubi tę wiadomość
-
Co do pawi to nie puszczam ale muli mnie non stop...wolałabym już pawia puścić i mieć spokój a nie męczyć się o każdej porze dnia i nocy...
Co do bąbelków to tak !też na mnie działają i cola i wszystko co gazowane 😍
A na mdłości zaś na odwrót woda niegazowana z sokiem malinowym i małymi łyczkami popijam i jakieś mniejsze mam później te mdłości.Najlepiej jak rano zjem śniadanie od razu lekkie ale musi być.Najlepiej sucha bułka,rogalik,słodka bułka...[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Mi niestety po pawiu nie przechodzi... 😖 jest wręcz jeszcze gorzej bo aż mnie przełyk pali i mdli mnie okrutnie. Z rana to mam takie torsje że aż mnie rzuca. Zwariować można. Mam tylko nadzieję, że to szybko minie albo chociaż trochę odpuści. W pierwszej ciąży to nawet przy porodzie wymiotowałam... 😟