Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to powiem wam szczerze, że mam teoche żal do moich tesciow, ze nie wspomogli syna. Bo maja możliwości finansowe, ja bym mogła podpisać intercyzę jakby trzeba było. Ale jemy by było łatwiej, a to w końcu ich dziecko, a jest ich tylko 2. U mnie jest nas 5, niestety rodzice nie mogliby nam pomoc i nie mam im tego za złe, bo pomóc całej 5 to ogromne pieniądze, a nie fair by było jakby tym pomogli a reszcie nie. Poza tym są pomocą w codziennym życiu, wiem, że zawsze mogę na nich liczyć. A tsdcie potrafią tylko robić pretensje mojemu mężowi. Zawsze mi przykro, że ma takich rodziców. On och nawet specjalnie nie lubi, zawsze mowi, ze trzeba odbębnić wizytę, żeby się nie czepiali..
Ale może to i lepiej, że jesteśmy sobie na kredycie. Nigdy nikt mi nie powie, że coś mi dal, bo sama sobie na wszystko w 100% zapracowałam, złotówki nie brałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 11:47
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
U mnie w sumie na razie nie ma co mówić o przygotowaniach, bo gotowanie w przyszłym tygodniu w weekend może posprzątam trochę bardziej niż zawsze, ale na pewno w środę przed wigilia trzeba będzie poprawić. Q sobotę mamy robić z maja pierogi i uszka. Ja sama zrobie 2 rodzaje sledziow i we wtorek albo środę upieke jakieś ciasto a i kuszą mnie paszteciki, to może też zrobie.
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
U nas sprzątanie na pół gwizdka - młoda wszędzie włazi, strach szafki poodsuwać bo jeszcze gdzieś łapę wsadzi. Wszędzie jej pełno a kuchenne sprzęty znajduję np u nas w łóżku lub w pudle z zabawkami 😃. To chyba nie ma sensu w tym roku 😀.
Też podzielę się gotowaniem z mamą, dzisiaj właśnie dzwonię w tej sprawie. Zobaczymy co mi przypadnie w udziale 😋.adu, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
My też mieszkmy sami. Z jednej strony dobrze że są daleko i jedni i drudzy rodzice z drugiej strony w perspektywie dalszej to trochę szkoda ale damy radę mam moją siostrę niedaleko na pewno nie odmówi w razie gdyby była potrzeba pomocy przy dziecku
Co do przygotowań do świąt to ja w weekend umyłam okna i posprzątaliśmy częściowo. Mąż zawiesił światełka na balkonie. Choinka może jeszcze w tym tygodniu a gotowanie zaczynam od poniedziałku.
Jako że Wigilia u mojej siostry to się podzieliłysmy obowiązkami
Ja mam lidlomixa więc robię pierogi w nim a dodatkowo rybę po grecku, mąż wymyślił jakieś super inne śledzie i zrobię gwiazdę drożdżową makowaBaśka 89 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny u mnie dzisiaj średnie samopoczucie. Mdłości mnie złapały i nawet zmywarka mi przeszkadza myjącą się 🤦♀️ śmierdzi rybą 🤷♀️
Choinka wczoraj kupiona a ja nawet nie mam weny na jej ubranie. Muszę dokupić jeszcze lampek i bąbek bo w tym roku mąż zaszalał i jest dość duża 🌲🎄🎆
Może jutro po wizycie zaciągnę męża do Auchana na szybko. No i coś się kupi jeszcze ☺️
Jutro o 11 trzymajcie kciuki za mnie 🙏
Co do porządków to ja bardzo nie szaleje bo zaraz i tak będzie burdel 🙄 A co do gotowania to jeszcze nie wiem co będziemy robić. Bo na 16 jedziemy do mojej mamy a później do teściów.
Adu co do pomocy finansowej może i faktycznie lepiej samemu sobie wszystko opłacić i później nie słuchać gadania. My ślub i wesele w większości zapłaciliśmy ze swoich pieniędzy. Moja mama dała nam 5tys bo teściowe obiecali mężowi że dadzą mu drugie tyle i u nich na obietnicach się skończyło. Niektórzy ludzie po prostu nie potrafią wgl dysponować pieniędzmi 😂 Ja moja mamę zawsze podziwiałam bo sama nas trzy wychowywała po rozwodzie i jeszcze nazbierała tyle kasy aby mi dać na wesele. A teściowie to ja nie wiem co z tymi pieniędzmi robią jeszcze się nie zdziwię jak zostawią nam długi do spłacenia 🤦♀️😱Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
adu wrote:Monika, o właśnie tez chce zrobić ta gwiazde! Nigdy nie robilam. Tez mam lidlomixa😁
Swoją drogą na tej grupie lidlomixa jest zatrzęsienie tych gwiazd, nie mogłam przejść koło tego obojętnie 🤣
Endzi trzymam za Ciebie kciuki jutro ! Daj znać po ! 😘Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Gwiazdy z ciasta kruchego/drożdżowego nie polecam. Jest dobra tylko ciepła (na drugi dzień sucha), ale to bardziej drożdżówka niż świąteczne ciasto. Widziałam ze dużo osób z ciasta francuskiego robi, to może być lepsze.
Ja dziś zrobiłam 5 dań i plecy mi odpadają Ale jak czytam o waszych mdłościach to mam wątpliwości czy jestem w ciąży 😂
Endzi, kciuki jutro będzie dobrze!25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Monika, jakie inne śledzie będzie robił mąż? Szukam właśnie inspiracji na coś innego. Znam śledzia po japońsku, śledzia pod pierzynką i sałatkę śledziowo-buraczaną, oczywiście oprócz tych klasycznych wersji - z cebulką, ogórkiem, w occie, w śmietanie, po kaszubsku lub sułtańsku. A śledzie uwielbiam w każdej postaci więc chętnie się dowiem 😋. Nie istnieje coś takiego jak niedobry sledź 😀.
-
Martyna, to dobrze że mdłości Ci nie dokuczają, tylko się cieszyć 😊. Mi ogólnie plecy wysiadły lata temu - głupota młodości, złe nawyki, praca a teraz noszenie na rękach dziecka. Ale weź tu odmów 😍. No mam co mam, postałam wczoraj 2h przy prasowaniu i ledwo nogami ruszałam potem.
Co dobrego gotowałaś?
Matko, ja bym tylko jadła i jadła... -
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/sledzie-z-suszonymi-pomidorami-na-ostro
Jagodowa a taki przepis
To niedobrze że ta gwiazda jest sucha a wygląda tak pysznie że już ja jem oczami . No cóż tak czy siak spróbuję najwyżej będziemy ją moczyć w herbacie 🤣 -
Monika, przepis brzmi ciekawie chociaż przyznam, że nie przepadam za suszonymi pomidorami. Ale na ostro już jak najbardziej 😋. Dzięki!
Dziś wątek mocno kulinarny, wybaczcie ale ja kocham jeść i z jednej strony święta kojarzą mi się z klasycznymi potrawami, takimi tradycyjnymi a z drugiej strony zjadlabym coś innego chętnie, więc szukam inspiracji. U nas w domu rodzinnym Wigilijne potrawy takie same jak jeszcze z dzieciństwa pamiętam. W sumie to fajnie, bo nie je się tego codziennie, czekam na te smaki calutki rok 😊.Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Ja też bym zjadła coś dobrego chwilowo mam ochotę na kurczaka z KFC na ostro 😱
Też lubię jeść ale muszę się ograniczać niestety bo mi szybko dupa rosnie🤷♀️ Wszystko się zaczęło po tabletkach anty jak przytyłam tak nie mogłam schudnąć. Teraz w kwietniu jeszcze okazało się że mam niedoczynność tarczycy. Chciałabym jeszcze zrobić badania na IO ale to już chyba najlepiej po ciąży by bylo🤔
A co do świątecznych potraw to ja najbardziej uwielbiam barszcz z uszkami ❤️ i raz do roku sałatkę jarzynową mamy 😂 Ja to jestem bardziej mięsożerca także w Wigilię to zbytnio nie mam co jeść 😂 Jakoś śledzie to niekoniecznie, szczególnie teraz w ciąży 🤢
A co do słodkości to lubię sernik z rosą i 3 bitą bez pieczenia 😊 szarlotką też nie pogardzę ale makowca to nie koniecznie.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Dzięki dziewczyny za kciuki. Na szczęście mam dużo zaległości szkolnych i nie mam czasu o tym bardzo myśleć. Teraz zrobiłam sobie przerwę na jedzonko. Zaczęłam w styczniu zacznie robić technika usług kosmetycznych. I na moje nieszczęście mieliśmy tylko kilka zajęć na pracowni. A tak to nauczanie zdalne i trzeba sobie radzić jakoś. A w 3 semestrze mamy mieć praktyki w salonie. Dobrze że moja przyjaciółka ma salon kosmetyczny i nie będę musiała się bardzo męczyć tam 😂💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Jeny od 3 dzisiaj nie spalam.. zasnęłam gdzieś ok 5:30 to mi się śnili złodzieje, że mi kradli rzeczy z mieszkania a ja na to patrzyłam.. masakra.. obudziłam się i do pracy, bo co innego 🙄 mam nadzieje, ze dotrwam do 14, padnę jak mucha na drzemkę..