X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady teraz to już musi być dobrze ❤️ A jaką dawkę acard i clexane bierzesz?

Ja acard 150mg mam zalecone od pozytywnego testu i teraz na wizycie jak byłam dostałam jeszcze clexane 0,4 zapobiegawczo.

Kredka kontrola u Endo tylko raz na trymestr? Moja gin mówiła że co 6tyg a Endo że co 4 tygodnie mniej więcej. Ale u mnie pewnie inna sytuacja bo ja biorę leki na niedoczynność. Skoro masz dobre wyniki to tak pewnie ma być😊

Lady_Dior, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi ja leków nie biorę żadnych. Przed ciążą miałam TSH 2,5 ale nie chciała nic dawać. Miałam kontrolnie wpaść w razie ciąży z wynikami i info jak idzie odstawianie metforminy. Na początku ciąży trochę podskoczyło do 2,74 ale teraz mam 1,4 więc mówi, że luzik i że nie ma potrzeby częściej.
    Jak bierzesz leki to u Ciebie jednak wskazane żeby częściej zaglądać. 😊

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, może i faktycznie masz rację, że lepiej sprawdzić w przyszłym tygodniu. :)
    Kredka, super, ze wyniki ok.
    Lady Dior, gratulacje, nudnej spokojnej ciąży!!

No to u nas do rej pory wiedzą tylko moja przyjaciółka i moje koleżanki z działu. A tak to top secret :D pochwaliłabym się od razu całemu światu po świętach, ale chxe najpierw powiedzieć szefowej, a nie żeby do niej doszło droga pantoflową ;)

Endzi, Lady_Dior lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wciąż dają popalić zmiany nastrojów.
    Od południa smutno, a teraz to nawet się poryczałam. Spuchnięta idę spać. Wolałabym mdłości..

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Od południa smutno, a teraz to nawet się poryczałam. Spuchnięta idę spać. Wolałabym mdłości..

A czemu tak Ci smutno? Tym bardziej że taki świąteczny okres jest i to trzeba się cieszyć😊

Adu tak zrobię zapisze się na następny tydzień. A Ty kiedy się wybierasz?

Kredka masz rację to pewnie od brania leków zależy ilość kontroli.

Lady_Dior trzymam kciukasy za dalszy rozwoj✊🙏

Ja przycięłam komara niedawno ciekawe czy usnę teraz na noc. 🙈

Lady_Dior lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi ja biorę acard 150 i clexane 0,4 W Nl wskazaniem do heparyny nie jest samo posiadanie mutacji a przebyty incydent zakrzepowy. Ja co prawda nie miałam ale mama po cc już tak. Biorę ze względu na V Leiden a czy dawka jest odpowiednia to sama nie wiem, choć ważę 56kg,więc chyba nie potrzebuję większej dawki. Być może pojadę do Pl, to na pewno skonsultuję to z lekarzem, bo tu niestety nikt mi nic nie da.

Dziękuję za kciuki dziewczyny😘

Endzi lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior gratulacje ❤️ 3maj się cieplutko i spokojnej i nudnej ciąży 🥰

Martyna33 oj z chęcią się zamienię mdłościami na wahania nastroju 😁 z psem byłam i tak.mna szarpały torsje że popuscilam...🤦 Ale nie zwróciłam...przyszłam zjadłam kolację i jest ok.nie mogę być głodna.

Kredka świetnie że wyniki masz ok.

Endzi mam nadzieję że już wszystko ok u Cb

Lady_Dior lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • kredka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:

Nie wywołuj wilka z lasu... 😅 Mdłości to coś okropnego a wymioty to już w ogóle.

Też jestem mega emocjonalna, zresztą zawsze płakałam na filmach itp ale teraz to już w ogóle. Ostatnio po Listach do M to wyglądałam jak uwyty bóbr. 😅

Znów miałam piękny erotyczny sen! 🤩 Jaka to męczarnia jak człowiek ma regularne bzyki przy staraniach a tu nagle boom i nie wolno. 😞

Baśka 89 lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, szkoda, że masz cały czas takie zmiany nastrojów, bo to jednak wykańczające.

Ja mam raczej dobry humor, szybko się wkurzam, ale w sumie ja ogólnie cholerykiem jestem.

Ehh, ja mam dopiero ta wizytę 11.01, bo nie było żadnych sensownych miejsc na ten tydzień, a na początku stycznia to już bez sensu.. to taki szok, bo jak byłam ostatnio to była tylko kropeczka, a w 12 tc to już widać chyba normalnie człowieczka.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj poszedł pierwszy paw🤮 na myśl o tym jak wczoraj mój mąż jadł szarlotkę z nutellą🙈 ja uwielbiam czekoladę ale Nutella to coś okropnego 🤮

Adu ja przełożyłam swoje usg ze środy na następny poniedziałek bo tak jak mówiłaś bez sensu po 3 dniach robić. Chociaż ciężko było znaleźć tam gdzie zawsze to będę musiała jechać do innego luxmedu tym razem no ale trudno.
    A zdecydowanie tego 11.01 to już będzie przypominać człowieka. Ja niestety teraz w szpitalu nie dostałam zdjęcia usg. Też mam wizytę tego samego dnia i u mnie to będzie 11+1 wtedy. Ciekawe czy będzie już widać tak żeby wszystko pomierzyć czy będzie mi kazała przyjść jeszcze raz. 🤔

Lady_Dior ja w sumie się nie znam na tych dawkach to trzeba by było zrobić dodatkowe badania do tego aby sprawdzić czy nie jest za mała. W Polsce trochę inaczej już podchodzą do v leiden tak mi się wydaje. Teraz już musi być dobrze ✊🙏

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna moja paczka już przyszła. I chociaż brzucha ciążowego nie mam (bardziej fałdkę spożywczą) to po świętach pewnie wszystkie jeansy pójdą w odstawkę bo te co kupiłam są po prostu bosko wygodne. 😅 Nic nie gniecie, nie ciśnie, wyyypass. 😅

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior nie wiem czy gratulowałam czy nie ale jak coś to się powtórzę ! Piękne dwie krechy ❤️ gratulacje i spokojnej i zdrowej ciąży ❤️

Ja dziś kolejny raz wylądowałam przy muszli 🤢 nie mogłam dziś rano nic zjeść bo jechałam na badania więc działo się ! Dobrze, że nie złapało mnie w tramwaju. Nosze ze sobą torebkę foliowa 🤣 w razie niespodzianek i płyn do płukania ust.
    Martyna chętnie się z Tobą zamienie na te wahania nastroju. Ja o dziwo mam ich mało a jak zawsze jestem nerwicowcem tak zagościł we mnie spokój 😁

Ogólnie mdłości i zmęczenie towarzyszą mi już od poprzedniego tygodnia codziennie 😭 czasem się tak fatalnie czuje, że praca Minnie idzie w ogóle. Najchętniej przeleżała bym całe dnie. Wczoraj uciełam sobie drzemkę wieczorna i to był chyba błąd bo jeszcze gorzej się czułam ..
    Mam nadzieję, to szybko minie .
    A jak co u Was ? Jak przygotowania do Świąt ?
    Ja dziś robię farsz na pierogi :) jutro ciasto do nich i rybę po grecku - chyba że jescze dziś ogarne rybkę ;)

Lady_Dior, Baśka 89 lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam tych mdłości.
    U mnie dla odmiany nocna zgaga 😡 śpię na siedząco. No i też jak u Moniki, dla odmiany u mnie spokój.
    Dzisiaj oddałam krew na nifty i będę się stresować oczekiwaniem na wynik.

Dziewczyny macie jakieś przepisy na ciasteczka bez masła/margaryny?
    Bo o ile cukier mogę zastąpić to tu mam problem, a chciałabym coś dla mojego alergika na święta zrobić 🤷

U mnie gotowanie dopiero w wigilię. Mama zrobi barszcz, stary śledziki a ja będę piekła pstrągi i usmażę sandacza. My tylko we czwórkę spędzamy w tym roku więc luzik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 13:33

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo sprzątać nie zamierzam ale jutro mam zamiar polepić uszka i pierogi. Dobrze że mam robota to sobie ciasto sam zrobi 🤣 Mąż będzie piekł mięsko na kolejne dni i zrobi barszcz czerwony a ja jeszcze mam zamiar zrobić bigos wigilijny bo mama chciała. No i dwa ciasta🤔 Hmm jakoś mi się dużo tego zrobiło 😁
    Ogólnie na 16 mamy jechać do mojej mamy a później do męża mamy. Jakoś sobie nie wyobrażam co to tam będzie bo podobno ma tescio wrócić na święta a nie widzieliśmy go od lipca 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 14:21

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się tu smacznie zrobiło. 😁 ja jak się będę czuła jak człowiek to zrobię jutro krokiety i sernik królewski z wiśniami. Resztę robi mama bo do niej jadę na wigilię. Wiem, że z większą ilością robienia żarcia byłoby mi ciężko.
    Mam tylko nadzieję, że uda mi się zjeść barszczyku z pierogami i serniczek, takie moje małe życzenie na święta 😍😅

Baśka 89, Endzi lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to tak teraz siedzę i rozkminiam.
    5 stycznia mam prenatalne. Chciałam na nie iść z wynikami testu PAPPa, tylko pytanie czy się wyrobię bo w necie czytam że wyniki są do 10 dni...
    Próbuje się dodzwonić do kliniki gdzie jestem zapisana na prenatalne ale nikt nie odbiera. 🙄

Edit. Już wszystko wiem. 😅 Pani w klinice mowi, że najlepiej zrobić w tym samym dniu test co badanie prenatalne. Wynik do około 3 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 15:24

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    W ogóle to tak teraz siedzę i rozkminiam.
    5 stycznia mam prenatalne. Chciałam na nie iść z wynikami testu PAPPa, tylko pytanie czy się wyrobię bo w necie czytam że wyniki są do 10 dni...
    Próbuje się dodzwonić do kliniki gdzie jestem zapisana na prenatalne ale nikt nie odbiera. 🙄

Edit. Już wszystko wiem. 😅 Pani w klinice mowi, że najlepiej zrobić w tym samym dniu test co badanie prenatalne. Wynik do około 3 tyg.

Ja właśnie dziś z lekarzem o tym rozmawiałam i usg +krew w ramach prenatalnych najlepiej zrobić w ciągu 24h. Ja będę robić w połowie stycznia.

• adu Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, ja robię najpierw usg, a potem maja mi pobrać krew.

Sandrina, trzymam kciuki za wyniki! To w nifty wychodzi tez od razu płeć?

Endzi, noooo, trochę roboty przed Tobą:D

Ja zrobiłam juz śledzie q dwóch wersjach, zaraz będę piec biszkopt na zamówiony tort, upieke tez beze, żeby sobie spokojnie stała. Albo może w wigilię.. a jutro zrobię ma pewno snickersa i sernik z rosa so tesciow, a jak starczy mi zaangażowania do tez murzynka. I teoretycznie ta gwoazde makowa :P

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna miałaś dziś wizytę? Opowiadaj jak tam!

Adu ale z Ciebie gospodyni! Ja z moimi krokietami i serniczkiem przy Tobie to leń. 🤣

Właśnie zdaje mi się, że gdzieś czytałam że można już na prenatalne iść z wynikiem pappa albo coś pomotałam. Zrobię 5 stycznia już razem z usg.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie a wy robicie pappa czy nifty?

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ