X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady teraz to już musi być dobrze ❤️ A jaką dawkę acard i clexane bierzesz?

Ja acard 150mg mam zalecone od pozytywnego testu i teraz na wizycie jak byłam dostałam jeszcze clexane 0,4 zapobiegawczo.

Kredka kontrola u Endo tylko raz na trymestr? Moja gin mówiła że co 6tyg a Endo że co 4 tygodnie mniej więcej. Ale u mnie pewnie inna sytuacja bo ja biorę leki na niedoczynność. Skoro masz dobre wyniki to tak pewnie ma być😊

Lady_Dior, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi ja leków nie biorę żadnych. Przed ciążą miałam TSH 2,5 ale nie chciała nic dawać. Miałam kontrolnie wpaść w razie ciąży z wynikami i info jak idzie odstawianie metforminy. Na początku ciąży trochę podskoczyło do 2,74 ale teraz mam 1,4 więc mówi, że luzik i że nie ma potrzeby częściej.
    Jak bierzesz leki to u Ciebie jednak wskazane żeby częściej zaglądać. 😊

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, może i faktycznie masz rację, że lepiej sprawdzić w przyszłym tygodniu. :)
    Kredka, super, ze wyniki ok.
    Lady Dior, gratulacje, nudnej spokojnej ciąży!!

No to u nas do rej pory wiedzą tylko moja przyjaciółka i moje koleżanki z działu. A tak to top secret :D pochwaliłabym się od razu całemu światu po świętach, ale chxe najpierw powiedzieć szefowej, a nie żeby do niej doszło droga pantoflową ;)

Endzi, Lady_Dior lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wciąż dają popalić zmiany nastrojów.
    Od południa smutno, a teraz to nawet się poryczałam. Spuchnięta idę spać. Wolałabym mdłości..

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Od południa smutno, a teraz to nawet się poryczałam. Spuchnięta idę spać. Wolałabym mdłości..

A czemu tak Ci smutno? Tym bardziej że taki świąteczny okres jest i to trzeba się cieszyć😊

Adu tak zrobię zapisze się na następny tydzień. A Ty kiedy się wybierasz?

Kredka masz rację to pewnie od brania leków zależy ilość kontroli.

Lady_Dior trzymam kciukasy za dalszy rozwoj✊🙏

Ja przycięłam komara niedawno ciekawe czy usnę teraz na noc. 🙈

Lady_Dior lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi ja biorę acard 150 i clexane 0,4 W Nl wskazaniem do heparyny nie jest samo posiadanie mutacji a przebyty incydent zakrzepowy. Ja co prawda nie miałam ale mama po cc już tak. Biorę ze względu na V Leiden a czy dawka jest odpowiednia to sama nie wiem, choć ważę 56kg,więc chyba nie potrzebuję większej dawki. Być może pojadę do Pl, to na pewno skonsultuję to z lekarzem, bo tu niestety nikt mi nic nie da.

Dziękuję za kciuki dziewczyny😘

Endzi lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior gratulacje ❤️ 3maj się cieplutko i spokojnej i nudnej ciąży 🥰

Martyna33 oj z chęcią się zamienię mdłościami na wahania nastroju 😁 z psem byłam i tak.mna szarpały torsje że popuscilam...🤦 Ale nie zwróciłam...przyszłam zjadłam kolację i jest ok.nie mogę być głodna.

Kredka świetnie że wyniki masz ok.

Endzi mam nadzieję że już wszystko ok u Cb

Lady_Dior lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • kredka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:

Nie wywołuj wilka z lasu... 😅 Mdłości to coś okropnego a wymioty to już w ogóle.

Też jestem mega emocjonalna, zresztą zawsze płakałam na filmach itp ale teraz to już w ogóle. Ostatnio po Listach do M to wyglądałam jak uwyty bóbr. 😅

Znów miałam piękny erotyczny sen! 🤩 Jaka to męczarnia jak człowiek ma regularne bzyki przy staraniach a tu nagle boom i nie wolno. 😞

Baśka 89 lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, szkoda, że masz cały czas takie zmiany nastrojów, bo to jednak wykańczające.

Ja mam raczej dobry humor, szybko się wkurzam, ale w sumie ja ogólnie cholerykiem jestem.

Ehh, ja mam dopiero ta wizytę 11.01, bo nie było żadnych sensownych miejsc na ten tydzień, a na początku stycznia to już bez sensu.. to taki szok, bo jak byłam ostatnio to była tylko kropeczka, a w 12 tc to już widać chyba normalnie człowieczka.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj poszedł pierwszy paw🤮 na myśl o tym jak wczoraj mój mąż jadł szarlotkę z nutellą🙈 ja uwielbiam czekoladę ale Nutella to coś okropnego 🤮

Adu ja przełożyłam swoje usg ze środy na następny poniedziałek bo tak jak mówiłaś bez sensu po 3 dniach robić. Chociaż ciężko było znaleźć tam gdzie zawsze to będę musiała jechać do innego luxmedu tym razem no ale trudno.
    A zdecydowanie tego 11.01 to już będzie przypominać człowieka. Ja niestety teraz w szpitalu nie dostałam zdjęcia usg. Też mam wizytę tego samego dnia i u mnie to będzie 11+1 wtedy. Ciekawe czy będzie już widać tak żeby wszystko pomierzyć czy będzie mi kazała przyjść jeszcze raz. 🤔

Lady_Dior ja w sumie się nie znam na tych dawkach to trzeba by było zrobić dodatkowe badania do tego aby sprawdzić czy nie jest za mała. W Polsce trochę inaczej już podchodzą do v leiden tak mi się wydaje. Teraz już musi być dobrze ✊🙏

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna moja paczka już przyszła. I chociaż brzucha ciążowego nie mam (bardziej fałdkę spożywczą) to po świętach pewnie wszystkie jeansy pójdą w odstawkę bo te co kupiłam są po prostu bosko wygodne. 😅 Nic nie gniecie, nie ciśnie, wyyypass. 😅

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior nie wiem czy gratulowałam czy nie ale jak coś to się powtórzę ! Piękne dwie krechy ❤️ gratulacje i spokojnej i zdrowej ciąży ❤️

Ja dziś kolejny raz wylądowałam przy muszli 🤢 nie mogłam dziś rano nic zjeść bo jechałam na badania więc działo się ! Dobrze, że nie złapało mnie w tramwaju. Nosze ze sobą torebkę foliowa 🤣 w razie niespodzianek i płyn do płukania ust.
    Martyna chętnie się z Tobą zamienie na te wahania nastroju. Ja o dziwo mam ich mało a jak zawsze jestem nerwicowcem tak zagościł we mnie spokój 😁

Ogólnie mdłości i zmęczenie towarzyszą mi już od poprzedniego tygodnia codziennie 😭 czasem się tak fatalnie czuje, że praca Minnie idzie w ogóle. Najchętniej przeleżała bym całe dnie. Wczoraj uciełam sobie drzemkę wieczorna i to był chyba błąd bo jeszcze gorzej się czułam ..
    Mam nadzieję, to szybko minie .
    A jak co u Was ? Jak przygotowania do Świąt ?
    Ja dziś robię farsz na pierogi :) jutro ciasto do nich i rybę po grecku - chyba że jescze dziś ogarne rybkę ;)

Lady_Dior, Baśka 89 lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam tych mdłości.
    U mnie dla odmiany nocna zgaga 😡 śpię na siedząco. No i też jak u Moniki, dla odmiany u mnie spokój.
    Dzisiaj oddałam krew na nifty i będę się stresować oczekiwaniem na wynik.

Dziewczyny macie jakieś przepisy na ciasteczka bez masła/margaryny?
    Bo o ile cukier mogę zastąpić to tu mam problem, a chciałabym coś dla mojego alergika na święta zrobić 🤷

U mnie gotowanie dopiero w wigilię. Mama zrobi barszcz, stary śledziki a ja będę piekła pstrągi i usmażę sandacza. My tylko we czwórkę spędzamy w tym roku więc luzik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 13:33

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo sprzątać nie zamierzam ale jutro mam zamiar polepić uszka i pierogi. Dobrze że mam robota to sobie ciasto sam zrobi 🤣 Mąż będzie piekł mięsko na kolejne dni i zrobi barszcz czerwony a ja jeszcze mam zamiar zrobić bigos wigilijny bo mama chciała. No i dwa ciasta🤔 Hmm jakoś mi się dużo tego zrobiło 😁
    Ogólnie na 16 mamy jechać do mojej mamy a później do męża mamy. Jakoś sobie nie wyobrażam co to tam będzie bo podobno ma tescio wrócić na święta a nie widzieliśmy go od lipca 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 14:21

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się tu smacznie zrobiło. 😁 ja jak się będę czuła jak człowiek to zrobię jutro krokiety i sernik królewski z wiśniami. Resztę robi mama bo do niej jadę na wigilię. Wiem, że z większą ilością robienia żarcia byłoby mi ciężko.
    Mam tylko nadzieję, że uda mi się zjeść barszczyku z pierogami i serniczek, takie moje małe życzenie na święta 😍😅

Baśka 89, Endzi lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to tak teraz siedzę i rozkminiam.
    5 stycznia mam prenatalne. Chciałam na nie iść z wynikami testu PAPPa, tylko pytanie czy się wyrobię bo w necie czytam że wyniki są do 10 dni...
    Próbuje się dodzwonić do kliniki gdzie jestem zapisana na prenatalne ale nikt nie odbiera. 🙄

Edit. Już wszystko wiem. 😅 Pani w klinice mowi, że najlepiej zrobić w tym samym dniu test co badanie prenatalne. Wynik do około 3 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 15:24

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    W ogóle to tak teraz siedzę i rozkminiam.
    5 stycznia mam prenatalne. Chciałam na nie iść z wynikami testu PAPPa, tylko pytanie czy się wyrobię bo w necie czytam że wyniki są do 10 dni...
    Próbuje się dodzwonić do kliniki gdzie jestem zapisana na prenatalne ale nikt nie odbiera. 🙄

Edit. Już wszystko wiem. 😅 Pani w klinice mowi, że najlepiej zrobić w tym samym dniu test co badanie prenatalne. Wynik do około 3 tyg.

Ja właśnie dziś z lekarzem o tym rozmawiałam i usg +krew w ramach prenatalnych najlepiej zrobić w ciągu 24h. Ja będę robić w połowie stycznia.

• adu Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, ja robię najpierw usg, a potem maja mi pobrać krew.

Sandrina, trzymam kciuki za wyniki! To w nifty wychodzi tez od razu płeć?

Endzi, noooo, trochę roboty przed Tobą:D

Ja zrobiłam juz śledzie q dwóch wersjach, zaraz będę piec biszkopt na zamówiony tort, upieke tez beze, żeby sobie spokojnie stała. Albo może w wigilię.. a jutro zrobię ma pewno snickersa i sernik z rosa so tesciow, a jak starczy mi zaangażowania do tez murzynka. I teoretycznie ta gwoazde makowa :P

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna miałaś dziś wizytę? Opowiadaj jak tam!

Adu ale z Ciebie gospodyni! Ja z moimi krokietami i serniczkiem przy Tobie to leń. 🤣

Właśnie zdaje mi się, że gdzieś czytałam że można już na prenatalne iść z wynikiem pappa albo coś pomotałam. Zrobię 5 stycznia już razem z usg.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie a wy robicie pappa czy nifty?

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ