X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Kredka, fo faktycznie masz super pakiet!
    Monika ❤❤❤ prenatalne są chyba 11-14 tydzień. Może na następnych da skierowanie?
    Jagodowa, jak ja się nie mogę doczekać tych kopniaczków!! ❤

Wczoraj czekałam na męża aż wróci z pracy i załączyłam jakis romantic film i tam coś było o czekanie i o szczesciu.. Boże dziewczyny jak się rozryczałam! Zaczelam gadać do dziecka, że ponad rok czekaliśmy, że w każdym kacie tego mieszkania ryczałam po co mi to wszystko na naszą dwójkę, że tak bardzo prosiłam, pragnęłam.. a teraz mam ten nasz największy cud i że proszę tylko o to, żeby było zdrowe, bo ja wszystko inne zapewnie!! Tak się rozryczałam że z 40 minut płakałam i mowilam jak bardzo kocham to maleństwo 😭😂❤❤

Ehh, te ciążowe emocje!!

A co do usg to nie wiem na ile to prawda ile kilka lekarzy mi mówilo ze w 1 trymestrze nie warto robić ponad 3 usg, a najlepiej mniej. Może coś w tym jest, ze tych usg jest zwykle ograniczona ilość. Ja zrobię w nast środę lub czwartek, wtedy już będzie wyraźne serducho i ilość sztuk 😂
    Znowu mi wizz zmienia loty, ja piernicze te tanie linie ::

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • kredka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu ładnie Cię emocje rozwaliły, ale to przecież nic złego. 😊 ja też jestem jakaś taka rozchwiana emocjonalnie.

Co za noc miałam... wieczorem złapał mnie straszny ból głowy, robiłam zimne okłady na czoło i nic nie przechodziło. Zasnęłam po 1. Po 2 mojemu małemu się coś śniło i mnie obudził. Nie mogłam zasnąć. Potem się obudził przed 6 i chciał się przytulić, wzięłam go do nas i już nie mogłam spać. Jak tylko się podniosłam z łóżka to złapały mnie takie wymioty, że myślałam że już mi flaki poskręca. To będzie długi i ciężki dzień, już to wiem... 🥺

Martyna33 jak wszystko jest ok to nie ma potrzeby robić często usg ale jak już coś się tam pierniczy to jak najbardziej. W pierwszej ciąży w kraju w którym mieszkałam pierwsze usg robiło się po 12 tyg ciąży standardowo a z uwagi na krwawienia też kazali mi przyłazić co 2 tyg. Ja to chyba jakaś taka pechowa. 😄

Zawsze bardzo chciałam mieć troje dzieci ale już po pierwszym wiedziałam, że zdecyduje się jeszcze tylko na jedno i teraz się też w tym utwierdzam, że to koniec bo ja się normalnie wykończę.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu dziś cisza dziewczyny :))
    Czytam sobie dziś opinie i ginekologach w Warszawie na NFZ i to jakaś tragedia...

• Endzi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Jaka tu dziś cisza dziewczyny :))
    Czytam sobie dziś opinie i ginekologach w Warszawie na NFZ i to jakaś tragedia...

W Lublinie jest to samo 🙈
    Najlepsi lekarze się cenią i nie przyjmują na NFZ.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dziewczyny spokojne to cisza ;) ale szczerze to dziś nie miałam chwili żeby napisać. Młyn w pracy.
    Dziś super jedzonko z mężem i zaraz bierzemy się za ubieranie choinki 😍choć tak mi się nie chce... Jakaś bez sił jestem ... Najchętniej poszłabym spać .

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lekarzy na NFZ to nawet nie chce mi się myśleć i szukać - jak ja się cieszę że mam ten pakiet z pracy ☺️

Endzi lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Wszystkie dziewczyny spokojne to cisza ;) ale szczerze to dziś nie miałam chwili żeby napisać. Młyn w pracy.
    Dziś super jedzonko z mężem i zaraz bierzemy się za ubieranie choinki 😍choć tak mi się nie chce... Jakaś bez sił jestem ... Najchętniej poszłabym spać .

U nas choineczka już ubrana 🎄🎄
    Ja właśnie piekę szarlotkę bo jutro mamy jechać do znajomych na śledzika 😉 Szczerze to mi się nie chce no ale trudno. Może będzie coś dobrego do jedzenia 🤣 Ja robię jeszcze sałatkę z brokułem i fetą dodatkowo 😉

Przynajmniej czas Ci Monia szybciej w pracy zleciał. To nie ma czasu myśleć o głupotach.

Mój mąż ma 2 zmiany w tym tygodniu to mi się te wieczory dłużą niestety. Ale jeszcze tylko w następnym tygodniu 3 dni i później na urlop idzie to będę go miała codziennie prawie przez dwa tygodnie w domu. Aż mi pewnie o brzydnie 🤣🤣 Nie no żarcik lubię z nim spędzać czas a teraz jak jestem na zwolnieniu to mamy czas zatęsknić za sobą bo wcześniej w pracy razem i w domu razem to można zglupiec 🤷‍♀️

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do lekarza na NFZ 😁 Pracuje również w szpitalu więc to duży plus.Ma mega świetne opinie na necie i jak narazie nie narzekam ☺️

Dzisiaj byłam teściowi na zakupach(woli jak ja mu robię 😋) a później pojechałam do przyjaciółki na klachy.Wrocilam koło 18 a pojechałam po 13 więc trochę posiedzialam.

Brzusio troszkę boli z lewej strony chyba się tam wszystko rozciąga.Wzdecia mam straszne 😂 brzuchol wielki jak w czwartym miesiącu a gdzie tam jeszcze 🙈

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/029e51d03b81c.jpg.html jest i ona 😁

sandrina22, kredka, Baśka 89 lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam wizytę. 3cm bobasa i termin porodu z USG pokrywa się z om - 18/07. Uff...
    Następna wizyta za miesiąc.
    A we wtorek nifty i w połowie stycznia będę wiedziała czy bobas zdrowy - przynajmniej pod względem genetycznym 😁

Ja ubrałam sztuczna choinkę 30 cm w tym roku. Z naszym małym szogunem musiałam mieć coś co mogę gdzieś wysoko postawić 😂 no i bez igieł bo by żarł...

Też chodzę na pakiet medyczny, do lekarza który nie przyjmuje w naszym szpitalu. A z tutejszej szpitalnej kadry to nikomu bym nie zaufała. No może jest jeden kompetentny lekarz, ale tylko gotowkowo więc...

Wy tu o jedzeniu się rozpusujecie a ja bym tak sobie pojadła, a tu dietę trzeba trzymać 🙈
    Ale na wigilię narobiłam już pierogów na mące razowej, więc nie zginę 😆

Bardzo się cieszę , że u was wszystkich też ciąże super przebiegają. No współczuję wymiotów oczywiście, ale drugi trymestr tuż tuż i będzie lepiej !!!
    Już się nie mogę doczekać tematów wyprawowych🤗🤗🤗🤗

Monika87, kredka, Endzi, Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina No to super że same dobre wieści. ❤️

Monika87 cudna choinka, nas dziś czeka ubieranie, mąż przywiózł wczoraj wieczorem i obiecałam małemu że po śniadaniu ubierzemy bo wczoraj nie mieliśmy już siły. Aż się dziwie, że jeszcze śpi i nie wierci mi dziury że już czas. 😂

Ja wczoraj zaszalałam i na aplikacji HM była promka do -50% i dodatkowo miałam -15% na całe zakupy i kupiłam sobie dwie pary jeansów ciążowych, sweterek ciążowy i bluzki. 😅 za rzeczy warte 600 zł zapłaciłam 270. 😂 zwrot też darmowy więc jak nie będą pasować to żaden problem. A co prawda brzucha na razie nie mam ale pewnie będzie jak w pierwszej ciąży, że nic nie było widać dość długo a jak mnie wywaliło to miałam wrażenie że w ciągu jednej nocy. 🤣

Miłego dnia dziewczyny. Odpoczywajcie 🥰

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Sandrina No to super że same dobre wieści. ❤️

Monika87 cudna choinka, nas dziś czeka ubieranie, mąż przywiózł wczoraj wieczorem i obiecałam małemu że po śniadaniu ubierzemy bo wczoraj nie mieliśmy już siły. Aż się dziwie, że jeszcze śpi i nie wierci mi dziury że już czas. 😂

Ja wczoraj zaszalałam i na aplikacji HM była promka do -50% i dodatkowo miałam -15% na całe zakupy i kupiłam sobie dwie pary jeansów ciążowych, sweterek ciążowy i bluzki. 😅 za rzeczy warte 600 zł zapłaciłam 270. 😂 zwrot też darmowy więc jak nie będą pasować to żaden problem. A co prawda brzucha na razie nie mam ale pewnie będzie jak w pierwszej ciąży, że nic nie było widać dość długo a jak mnie wywaliło to miałam wrażenie że w ciągu jednej nocy. 🤣

Miłego dnia dziewczyny. Odpoczywajcie 🥰

Z tym HM to właśnie poszłam w Twoje ślady 🤣 Zamówiłam sukienkę, jeansy i dresy 😂😂

• kredka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Z tym HM to właśnie poszłam w Twoje ślady 🤣 Zamówiłam sukienkę, jeansy i dresy 😂😂

Hahah No i ekstra 😅 miałam od nich spodnie, getry i bluzki w poprzedniej ciąży i byłam mega zadowolona. Mam nadzieje, że teraz też będą spoko. ☺️

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Hahah No i ekstra 😅 miałam od nich spodnie, getry i bluzki w poprzedniej ciąży i byłam mega zadowolona. Mam nadzieje, że teraz też będą spoko. ☺️

O widzisz. A ja się zastanawiałam jaki rozmiar wybrać, ale 100 dni na zwrot to generalnie super. Ostatecznie wzięłam taki jak mam teraz, podobno te spodnie ciążowe z hm to S to prawie M. Mam nadzieje ze będzie mi rósł głównie brzuszek 😂😂
    W sumie nie zamierzałam tak wcześnie nic kupować, ale lepiej teraz niż później przepłacać, także dzięki za info! Jak ty się czujesz ? Już nie plamisz?

• kredka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    O widzisz. A ja się zastanawiałam jaki rozmiar wybrać, ale 100 dni na zwrot to generalnie super. Ostatecznie wzięłam taki jak mam teraz, podobno te spodnie ciążowe z hm to S to prawie M. Mam nadzieje ze będzie mi rósł głównie brzuszek 😂😂
    W sumie nie zamierzałam tak wcześnie nic kupować, ale lepiej teraz niż później przepłacać, także dzięki za info! Jak ty się czujesz ? Już nie plamisz?

No ja właśnie też nie miałam zamiaru kupować niczego bo jakoś mnie nie ciągnie ale jak zobaczyłam promo to stwierdziłam, że co mi tam. Ceny naprawdę spoko, kupa czasu na zwrot więc nie ma co czekać. Wyciągnęłam nawet moje poprzednie bluzki ciążowe z HM żeby sprawdzić rozmiar. 😂 Były w worku z ciuchami noworodka (taaaaak, nadal mam wszystkie ciuchy po synku 😅) i normalnie się przeraziłam jak zobaczyłam te maleńkie bodziaki w które ubierałam małego po porodzie a w sumie maleńki nie był bo ważył 3,5 kg. 😂 jak ja to ogarnę?! 😁😁

Czuje się raz lepiej, raz gorzej. Najciężej jest z rana i wieczorem ale jakoś daje radę. Plamienia już tylko beżowe więc są postępy. Dziś wyszłam nawet trochę na spacer i ubraliśmy choinkę bo od tego siedzenia w domu to na łeb dostanę.
    A Ty jak się czujesz? 😊

Baśka 89 lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    No ja właśnie też nie miałam zamiaru kupować niczego bo jakoś mnie nie ciągnie ale jak zobaczyłam promo to stwierdziłam, że co mi tam. Ceny naprawdę spoko, kupa czasu na zwrot więc nie ma co czekać. Wyciągnęłam nawet moje poprzednie bluzki ciążowe z HM żeby sprawdzić rozmiar. 😂 Były w worku z ciuchami noworodka (taaaaak, nadal mam wszystkie ciuchy po synku 😅) i normalnie się przeraziłam jak zobaczyłam te maleńkie bodziaki w które ubierałam małego po porodzie a w sumie maleńki nie był bo ważył 3,5 kg. 😂 jak ja to ogarnę?! 😁😁

Czuje się raz lepiej, raz gorzej. Najciężej jest z rana i wieczorem ale jakoś daje radę. Plamienia już tylko beżowe więc są postępy. Dziś wyszłam nawet trochę na spacer i ubraliśmy choinkę bo od tego siedzenia w domu to na łeb dostanę.
    A Ty jak się czujesz? 😊

Rzeczywiście te ciuszki maleńkie przerażają! Ale ty sobie przypomnisz szybko jak to jest:) i fajnie ze masz już dużo ciuszków tez. Ja będę musiała wszystko kupić, bo nie mam od kogo dostać :(
    Ja czuje się super, nie narzekam na nic :) zupełnie nie ciążowo się czuje. Zobaczymy jak zniosę podróż, bo w czwartek pociągiem 5h i w piątek samolotem 2h . Oby było dobrze :) We wtorek mam wizytę u innego lekarza, próbuje znaleźć „swojego”, może tez usg będę miała robione.

• kredka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 No jak się trafi znów chłopiec to naprawdę mam prawie wszystko, oprócz wózka, fotelika i łóżeczka. 😁 No ale w pierwszej ciąży to też wszystko musiałam kupić więc stwierdziłam, że i tak chcemy następnego bobaska to będę wszystko trzymać. 😁

To trzymam mocno kciuki za wizytę we wtorek i za udaną i spokojną podróż. 😊

Martyna33 lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki ☺️
    Jak mija Wam niedziela?mi okropnie leniwie 😁 na śniadanie jadłam barszcz z pierogami z kapustą i z grzybami(sama robiłam)😋 mmmm pycha było 😁

Tak się zastanawiamy co tam w brzuszku się rozwija mała Maja czy mały Dorian 🤔 I tak myślę że Majcia chociaż zawsze chciałam mieć pierwszego syna ☺️

W drugi dzień świąt siostra robi chrzciny więc 2in1 😉

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Basia, ja dopiero co wypuściłam gości, były podwójne urodziny (mąż i siostra) tak więc kupa ludzi. Mała z wrażenia chyba nie poszła spać i dopiero teraz położyła się na drzemkę. Ja też mam ochotę oko przetrenować bo ostatnie klika nocy mam w plecy, a z drugiej strony - robota sama się nie zrobi. Mąż już w pracy, poświętował i pobiegł na 2 zmiane.

Zjadłam drugi obiad pod rząd, zaraz poprawie ciastem 😁. Moj apetyt mnie przeraża....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 14:22

Baśka 89 lubi tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja dziś dzień pełen wrażeń.
    Przy aplikacji luteiny zauważyłam krew. Chwilę później pojawiła się na wkładce. Poszłam pod prysznic i pojechaliśmy do szpitala. Ja już czarne myśli oczywiście bo i cycki mnie nie bolały.
    Ale na szczęście dzidziulek ma się dobrze i ma 14,5mm a serduszko bije 150/min. Co odpowiada 7+5. Wiadomo inny sprzęt i wydaje mi się że pomiary mogą być inne.
    Ogólnie Pani doktor powiedziała że to krwawienie może być winą krwiaka. Zbadała mnie i powiedziała że wszystko jest okej. Teraz czekam na podanie immunoglobuliny i później do domu.

Baśka 89, Monika87 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ