X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jadę. Zaczynam się stresować dopiero teraz bo dziś roboty miałam od guja i nie miałam czasu myśleć 😱
    Trzymajcie kciuki dziewczyny ✊

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, kciuki 🤞✊. Będzie dobrze, czekam na wiadomość po wizycie.

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ❤️ mojego dzidziulka ❤️ bije 126/m aż łzy mi popłynęły.
    Maluni ten mój skarb bo aż 3,3 mm.
    Wszytsko dobrze bez żadnych krwiaków, odkeljania kosmówki czy cokolwiek . Mój doktorek powiedział że jest wszytsko dobrze - następna wizyta 7.01 .
    No i 🐝 się można 😁
    Założona karta ciąży też jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 18:04

Baśka 89, Endzi, adu, kredka, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Wszytsko dobrze bez żadnych krwiaków, odkeljania kosmówki czy cokolwiek . Mój doktorek powiedział że jest wszytsko dobrze - następna wizyta 7.01 .
    No i 🐝 się można 😁

Wspaniałe wieści ❤️ Mój maluszek miał tydzień temu 0.81 mm więc też maleńki ☺️
    Ooo mamy tak samo wizytę w styczniu ja też na 07.01 mam kolejną ☺️

Monika87 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa ja dzisiaj sama zbiłam babkę jak ubierałam choinkę 🙈 A co mówić jak dzieciaczki są i koty bo to też jest ciekawskie.

My jeszcze tu nie mieliśmy takiej dużej choinki zawsze była taka mała raczej. No i jak na razie jest żywa a zobaczymy co będzie za parę lat 😊

Ja idę na to usg dla świętego spokoju i mam nadzieję że dzidzia podrośnie ładnie. W tamtej ciąży zatrzymał się rozwój na poziomie 7+4 czyli dokładnie tak na jakim etapie jestem dzisiaj.

A co do mojej doktorki to jestem zadowolona z niej. Tak się ucieszyła jak powiedziałam że jestem w ciąży. I od razu powiedziała że mnie zbada i zrobimy usg. Założymy kartę ciąży no i jeszcze wdrożyła mi to clexane zapobiegawczo. Przynajmniej wszystko wyjaśniła. Na usg mi pokazywała gdzie są rączki i nóżki a ja tam mało co widziałam z tego 🤣 Kazała mi od razu zrobić grupę krwi i wysłać jej wynik sms. Tym bardziej że po ostatnim poronieniu nie dostałam immunoglobuliny i była zła z tego powodu. Wgl się zdziwiła że nie zostawili mnie w szpitalu tylko odesłali do domu. Dlatego teraz zmieniłam lekarza na nią i nie chodzę do tamtego 😉 Mam nadzieję że będzie wszystko ok. Place u niej za wizytę z usg 280zl ale jak ma podejście takie to warto.

Monika87, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super czyli wizytujemy razem Basiu :) teraz człowiek to będzie żył od wizyty do wizyty 😁

Baśka 89 lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    No i 🐝 się można 😁

Monia super wieści ❤️ Niech zdrowo rośnie kruszynka 🤩

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, wspaniale!

Jejku mnie tak kusi, zeby pójść gdzieś na usg za tydzień, te 5 tygodni to wieczność, na tym usg nic nie bylo widać wtedy, ja bym chciała zobaczyc znowu 😂

Endzi, Monika87, kredka lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 ja dziś gadałam z lekarzem o prenatalnych bo pytał czy będę robiła ale nie dał mi skierowania i sprawdzał ile mam lat- a mam mniej niż 35. Ale jestem już zapisana na 5 stycznia. Muszę tylko obczaić gdzie mogę skoczyć na test pappa.

Martyna33 lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Monika, wspaniale!

Jejku mnie tak kusi, zeby pójść gdzieś na usg za tydzień, te 5 tygodni to wieczność, na tym usg nic nie bylo widać wtedy, ja bym chciała zobaczyc znowu 😂

Hehe ja też bym poszła na Twoim miejscu. Chociaż ja to w gorącej wodzie kąpana jestem.
    Ale jak masz możliwość z pakietu medycznego to czemu nie korzystać z tego?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    No i 🐝 się można 😁

Monika, tak się cieszę! Jaki wiek ciąży? Moja fasolka tydzień temu równo była 3,4 mm wiec mamy równo tydzień różnicy :))
    W ogóle tak się cieszę z nas ze każda ma ciąże w prawidłowym miejscu i z serduszkami!! ❤️
    Ja biorę luteine pod język. W ogóle się zaczęłam zastanawiać czy nie wrócić do pl na czas ciąży, bo tu lekarze są staromodni i ledwo co to by już chcieli najlepiej na oddziale zamknąć w 7 tc 🤬
    Będę w Polsce pod koniec grudnia to przejdę się do lekarza i podejmę decyzje. W ogóle przez te nowe zasady musiałam bilety zmieniać żeby kwarantanny nie przechodzić 🤬🤬 jakiś zwariowany dzień.

Jutro zdam betę, zaleciła mi ta lekarka, żeby zobaczyć czy przyrasta zgodnie z tygodniem ciąży. I tylko co do tego jej posłucham.

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Martyna33 ja dziś gadałam z lekarzem o prenatalnych bo pytał czy będę robiła ale nie dał mi skierowania i sprawdzał ile mam lat- a mam mniej niż 35. Ale jestem już zapisana na 5 stycznia. Muszę tylko obczaić gdzie mogę skoczyć na test pappa.
    To w takim razie jeśli będę w Polsce prowadziła ciąże to zasugeruje mu, ze chciałabym zrobić. Dzięki!

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • adu Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, z pakietu nie mam możliwości, musiałabym mieć skierowanie. :) qlasnke sobie uświadomiłam, że to usg mialam w zeszłym poniedziałek, a czuje się jakby to było wieki temu 😂
    Ale może się prywatnie umowie gdzie indziej :p

Martyna, wracacie do kraju? A ok, doczytałam! No tak, w Polsce wbrew pozorom tak źle nie jest. Przynajmniej wiele rzeczy możemy zrobić prywatnie.

Endzi lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Endzi, z pakietu nie mam możliwości, musiałabym mieć skierowanie. :) qlasnke sobie uświadomiłam, że to usg mialam w zeszłym poniedziałek, a czuje się jakby to było wieki temu 😂
    Ale może się prywatnie umowie gdzie indziej :p

Martyna, wracacie do kraju? A ok, doczytałam! No tak, w Polsce wbrew pozorom tak źle nie jest. Przynajmniej wiele rzeczy możemy zrobić prywatnie.

Hahah no ten czas tak nie wiadomo jak leci. No ale w ten poniedziałek będzie już 2 tygodnie po ostatnim usg🤣 A widzisz myślałam że możesz sobie o tak o pójść po prostu też 😊 Ja w luxmedzie prywatnie płace 120zl za usg.

Tak się zastanawiam czy chodzić jeszcze na NFZ czy sobie już darować te wizyty.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi zw sumie widze ze można kupić prywatnie wizyty, ok 250 zł. To chyba wolalabym wtedy gdzieś indziej, gdzie lepszy sprzęt.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę zamota z tymi wizytami na pakiet/prywatnie itp.
    Ja się muszę pochwalić, że mam mega opcje bo płacę 35 zł miesięcznie za pakiet luxmedu i mogę się zapisywać ile chce i do kogo chce i za każdym razem robią usg bez żadnych skierowań (tak podczas starań jak i podczas ciąży). A do dyspozycji mam trzy duże prywatne kliniki. Skierowanie muszę mieć tylko na badania krwi inne niż morfologia i glukoza jeśli chce mieć w ramach pakietu ale jak coś potrzebuje to mówię i bez problemu wypisują.
    Nie mam co prawda prenatalnych w pakiecie i pappa ale prowadząc całą ciąże prywatnie a jednak za grosze bo 35 zł na miesiąc to grosze, więc sobie za nie zapłacę.

Do tego chodzę jeszcze na NFZ bo mam zaufanego lekarza dziaduszka starszego, któremu ufam jeśli chodzi o takie komplikacje jak mój nieszczęsny krwiak.

Martyna chyba mnie źle zrozumiałaś kochana. ☺️ Nie dał mi skierowania na prenatalne ale nie spodziewałam się nawet, że mi da więc i tak zapisałam się już prywatnie. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 19:54

adu lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, najważniejsze że jest ❤️ i ciąża tam gdzie być powinna. 3,3 mm to wcale nie tak mało na tym etapie 😊. Nie dziwię się łzom wzruszenia, to wyjątkowa chwila.

Kobietki, ani się obejrzymy a te milimetry zamienią się w centymetry i to takie, które nieźle nam skopią brzuch 😁

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ! 😘
    Mąż jak wróciłam zrobił mi pyszna sałatkę bo od kilku dni mu trułam że nie mam co jeść i że mam ochotę na sałatkę a sama czasu zrobić nie miałam 😁

Ja się też cieszę że wszystkie nasze dzidzie są w odpowiednim miejscu i mają pięknie tykające serduszka.
    Martynka myślę, że jeśli byłabym na Twoim miejscu chyba wolałabym być pod opieką polskich lekarzy ale może się nie znam :) W jakim Ty kraju mieszkasz - może już pisałaś ale jak zwykle mam sklerozę :)
    Co do wieku ciąży to jutro napiszę bo już leżakuje w łóżku a wydruk gdzieś daleko ;)

Adu leć na te USG i nawet się nie zastawiaj :)

Mi gin dziś zlecił tylko badania z krwi i moczu o prenatalnych nie wspomniał. Do którego tygodnia się to robi ?

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    Monika, najważniejsze że jest ❤️ i ciąża tam gdzie być powinna. 3,3 mm to wcale nie tak mało na tym etapie 😊. Nie dziwię się łzom wzruszenia, to wyjątkowa chwila.

Kobietki, ani się obejrzymy a te milimetry zamienią się w centymetry i to takie, które nieźle nam skopią brzuch 😁
    Jest śliczne , pulsujące 😍 gin powiedział cytuje "że mały ten mój dzidziulek jeszcze" 😍
    Ach to jest coś niesamowitego - tyle razy w życiu się zastanawiałam czy dane mi będzie Mamą ❤️
    Obyśmy dziewczyny zdrowo i szczęśliwie dotrwały w dwupaku do terminu porodu.
    Mój wyliczyli wg OM na 9.08.21

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, fo faktycznie masz super pakiet!
    Monika ❤❤❤ prenatalne są chyba 11-14 tydzień. Może na następnych da skierowanie?
    Jagodowa, jak ja się nie mogę doczekać tych kopniaczków!! ❤

Wczoraj czekałam na męża aż wróci z pracy i załączyłam jakis romantic film i tam coś było o czekanie i o szczesciu.. Boże dziewczyny jak się rozryczałam! Zaczelam gadać do dziecka, że ponad rok czekaliśmy, że w każdym kacie tego mieszkania ryczałam po co mi to wszystko na naszą dwójkę, że tak bardzo prosiłam, pragnęłam.. a teraz mam ten nasz największy cud i że proszę tylko o to, żeby było zdrowe, bo ja wszystko inne zapewnie!! Tak się rozryczałam że z 40 minut płakałam i mowilam jak bardzo kocham to maleństwo 😭😂❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 06:47

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ