X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, to kamień z serca pewnie Ci spadł ale co się strachu najadlaś to Twoje. Najważniejsze że wszystko ok. Dbaj o siebie.

Ja 11 dni po pozytywnym teście mialam wieczorem malutką plamkę, dosłownie wielkości małego paznokcia ale też byłam przekonana że to koniec. Wzięłam natychmiast luteinę, potem biegiem na usg. Najprawdopodobniej było to plamienie implantacyjne ale też już strach jest. Na lekach jestem cały czas i oby nic już do końca się nie działo.

Endzi lubi tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    Endzi, to kamień z serca pewnie Ci spadł ale co się strachu najadlaś to Twoje. Najważniejsze że wszystko ok. Dbaj o siebie.

Ja 11 dni po pozytywnym teście mialam wieczorem malutką plamkę, dosłownie wielkości małego paznokcia ale też byłam przekonana że to koniec. Wzięłam natychmiast luteinę, potem biegiem na usg. Najprawdopodobniej było to plamienie implantacyjne ale też już strach jest. Na lekach jestem cały czas i oby nic już do końca się nie działo.

Tak strachu to się można najeść. Ja miałam taką nadzieję że to wina krwiaka i dobrze ze o nim wiedziałam bo bym już całkiem w panikę wpadła.
    Mam brać te wszystkie leki co biorę i się skonsultować z moją lekarką.
    Człowiek zobaczy odrobinę krwi i już ma myśli że koniec z tym wszystkim. Tym bardziej że to taki etap w którym nic bardzo nie jest w stanie pomóc.
    Ale jak usłyszałam serduszko to aż się poryczałam. ❤️

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, bidulko, mam nadzieje ze już nie będziesz miała takich przygód!! Trzymaj się!

Jagodowa, jak to plamienie implantacyjne 11 dni po pozytywnym teście ? Przecież testy mogą wychodzic dopiero PO implantacji.

Każda z nas ma jakieś przygody z plamieniami :) U mnie wtedy raz po S był różowy śluz, a już następnym razem po S wszystko super 🤷🏼‍♀️

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak plamienia i krwawienia to koszmar kobiety ciężarnej. Mam nadzieję że już będzie lepiej tylko.
    Mogliby też już podać mi tą immunoglobuline bo jestem głodna a nic dziś nie zdążyłam zjeść. Dobrze że mąż mi tu podrzucił wodę bo bym dodatkowo też uschła. Już prawie minęło 2h od pobrania krwi to powinny być niedługo wyniki i zastrzyk.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:

Jagodowa, jak to plamienie implantacyjne 11 dni po pozytywnym teście ? Przecież testy mogą wychodzic dopiero PO implantacj.

Ha! Też tak kiedyś myślałam, ale implantacja jak się okazuje to długi proces rozłożony na wiele dni. Zapłodniona komórka w czasie podziałów stopniowo "wgryza" się w śluzówkę macicy. Najpierw lekko, stąd pozytywna beta najpierw niska a potem wraz z rozwojem coraz ściślej łączy się naczyniami krwionośnymi w macicę. I właśnie uszkodzenie jakiegoś naczynka w czasie "wgryzania" się może powodować plamkę krwi. Tak mi to mniej więcej lekarz tłumaczył. Człowiek uczy się całe życie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 16:25

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    Ha! Też tak kiedyś myślałam, ale implantacja jak się okazuje to długi proces rozłożony na wiele dni. Zapłodniona komórka w czasie podziałów stopniowo "wgryza" się w śluzówkę macicy. Najpierw lekko, stąd pozytywna beta najpierw niska a potem wraz z rozwojem coraz ściślej łączy się naczyniami krwionośnymi w macicę. I właśnie uszkodzenie jakiegoś naczynka w czasie "wgryzania" się może powodować plamkę krwi. Tak mi to mniej więcej lekarz tłumaczył. Człowiek uczy się całe życie 😊
    Ciekawe. Pierwszo słyszę, a długo „siedzę” w medycynie. Tzn to ze implantacja to długi okres to tak, ale żeby wywołała krwawienie 11 dni po teście to wątpliwe. Co lekarz to inna opinia :) Rzeczywiście mogło to być naczynko, niekoniecznie ze względu implantacji.
    Mam nadzieje ze już żadnych krwawień tu nie będzie u nas 💪🏼
    Kto kiedy ma najbliższą wizytę ?

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi współczuję tych nerwów 😱 Jak ja widzę różowy śluz to się już cała trzęsę a miałam raz po sexie i już myśli że to koniec że zaś się nie udało...
    Biedne my kobiety...

Ja dostałam dzisiaj pupcia na barszcz z pierogami z kapustą i grzybami i tak na śniadanie zjadłam później obiad i teraz znów na kolację boooze 3obiady 😂😂😂😂 jak tak dalej pójdzie to pękne ale to takie pyszne że jutro też będę jadła 😂😂😂

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • adu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, najadłas się strachu, ale najważniejsze, że już do przodu! I ze wszystko dobrze!

Baśka, ale masz smaki hahahah 😁

My dziś robiliśmy "wigilie" przyjaciółmi, tzn zwykły obiad, ale daliśmy sobie prezenty, posiedzieliśmy 😊 i tak dzień minął.. jeszcze 3 dni i te kilka dni wolnego. A w czwartek wielki dzień, najbliższa rpdzina pozna nasz mały wielki sekret 🥰

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi bidulko doskonale wiem ile się najadłaś strachu. Oby się już nie powtórzyło.

Martyna33 z wizyt to dziś ja ale tylko do endo, gina mam 30 grudnia. W ogóle moje TSH miesiąc temu było 2,757 a teraz mam 1,411 a nic na nie nie biorę. 😁 zobaczymy co endo na to.
    I czekam z niecierpliwością na kuriera z HM. Niech już przyjeżdża noooo! 😅

Adu ekstra, że powiecie w święta! Ogólnie to chyba więcej z Was ma wtedy zamiar powiedzieć, prawda? 😍 ja też tak bardzo chciałam do świąt ale z uwagi na mój nagły wyskok do szpitala wyszło wcześniej i powiedziałam żeby nie było później przykrych niespodzianek.

Aaaaa kupiłam w rossmanie herbatę z imbirem i testuje czy mi pomoże bo niestety jedzenie herbatników w łóżku skończyło się jeszcze gorzej niż nie jedzenie niczego. Rano jest dramat... już od 4 nad ranem się zaczyna... 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 08:35

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Weekend był pełen wrażeń więc dlatego nic nie pisałam.
    Ale co tam moje wrażenia Endzi przeżyłaś chwilę grozy :( współczuję .. ja bym spanikowała strasznie 😭
    Na szczęście dobrze, że dzidziulek czuje się dobrze i jest już taki duży 😍

My byliśmy u teściów i im powiedzieliśmy, byli zaskoczeni no bo najpierw dowiedzieli się o jednym wnuczku - siostry mojego męża a potem o nas więc 2 szczescia na raz :) ale Teściowa się popłakała więc to dobry objaw ;) no i my tez oficjalnie się dowiedzieliśmy, że szwagierka w ciąży - ucieszyliśmy się, usciskalismy ich i ładnie im pogratulowalismy natomiast Oni nie zachowali się zbyt ładnie po naszej informacji zero gratulacji .. po prostu przyjęli do wiadomości takie "aha" Zrobiło nam się zwyczjanie przykro .. ale oni zawsze są tacy dziwni ... Jakoś tak zawsze próbowałam z nimi nawiązać lepszy kontakt ale się nie udawało... No cóż :)dziadki się cieszą to najważniejsze .
    Dziś mowimy mojej siostrze bo nie będzie ich na Wigilii a w Wigilię moim rodzicom i mojej drugiej siostrze .. reszta świata dowie się później :)

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i poszłam też w Wasze ślady z H&M i kupiłam dwie pary spodni ciążowych :) czekam aż przyjdą ❤️

Ogólnie mam wielką niechęć do pracy i cały czas mnie mdli ... 🤢 odbijanie, uczucie pełnego i ciężkiego żołądka ... Mozna się wykończyć .

Jutro ide na badania krwi co zlecił mi gin i endo. Najgorzej boje się cukru... Mam nadzieję że wyjdzie ok.

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to powodzenia u endo!
    Myśmy już powiedzieli, bo rodzice są daleko, także powiedzieliśmy przez skype :)

Polecam wam dokument o chirurgu ratującym płody na netflix „Chirurgiczne cięcie”. Oglądałam z polecenia mamyginekolog, mega wzrusz.

Monika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka oddaj mi połowę swoich objawów😂😂😂 chętnie je przygarnę 🙈 Jeju Ty już 10 tydzień 😮 jak to leci 🙂

Zdrowia dla Was dziewczyny i niech dzidziusie rosną zdrowo😁

Monika87, Endzi, kredka, Baśka 89 lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Kredka oddaj mi połowę swoich objawów😂😂😂 chętnie je przygarnę 🙈 Jeju Ty już 10 tydzień 😮 jak to leci 🙂

Zdrowia dla Was dziewczyny i niech dzidziusie rosną zdrowo😁

Lady czy ja dobrze widzę dwie kreseczki u Ciebie? Nie sledze grudniowek za bardzo. Czasem wejdę na pierwszą stronę i trzymam za Was kciuki ale ostatnio nie wchodziłam.
    Bierzesz już jakieś leki od początku? Jak się czujesz?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDior o rany dwie kreski!!! Ale się cieszę!! Gratuluję 😘😘😘 trzymam mocno kciuki za baaaardzo nudną ciążę 😂

Kredka a Ty bierzesz jakieś leki na te wymioty? Jak cię tak bardzo męczą to może warto to rozważyć?
    Ja poprzednio brałam torecan i jakieś pod język rozpuszczalne, i była ulga. Tylko to na receptę - może by ci gin przepisał.

My mojej mamie powiemy o bobasie po prenatalnych na dzień babci a rodzicom starego to chyba jak się urodzi. Bo chcieliśmy przyjechać na święta na jeden dzień wnuka pokazać, to teściowa stwierdziła że oni się korony boją i może na wiosnę. No to łaski bez🤷

Lady_Dior lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi dopiero doczytałam co u ciebie. Jak się czujesz?

Kurczę, też mi się barszczu zachciało z pierogami😂😂😂

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDior, a ja czasem czytam grudniówki i pamietam ze miałaś dwie kreski, tylko wiec powiedz mi czy pięknie ciemnieją, bo pamietam ze miałaś wątpliwości. Dziś miałam nadzieje ze wstawisz teścik, ale coś nie widze :P

• Endzi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Endzi dopiero doczytałam co u ciebie. Jak się czujesz?

Kurczę, też mi się barszczu zachciało z pierogami😂😂😂

Dzisiaj już jest okej było tylko trochę plamienia ale to delikatnie. Ogólnie to jest okej. Wczoraj mnie na wieczór złapał jeszcze taki ból głowy że ledwo mogłam funkcjonować.
    Miałam iść 23.12 na usg ale chyba je przełożę na następny tydzień bo wydaje mi się że po 3 dniach to nie ma sensu robić.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 😘 Tak 17.12 ujrzałam 2kreski a był to 9dpo,wiec nawet szybko. Testy ciemnieją choć te paskowe tak dziwnie powoli a są czulsze od płytkowych na których kreski są mocniejsze 🤷🏼‍♀️
    Niestety jestem na antybiotyku dopochwowym,bo złapało mnie bakteryjne zapalenie pochwy. Leczenie zaczęłam 9dpo a żałuję, że nie wcześniej, bo już 2dpo miałam lekkie objawy. Biorę acard, od jutra heparynę i nie pozostaje mi nic innego jak czekać co się będzie działo. Usg dopiero w 8tyg,więc sobie poczekam😐 Objawów raczej nie mam na razie... Trochę podbrzusze czuję takie ciężkie i jakieś lekkie kłucia ale to raczej nie objawy 😂 Czasem mi się słabo na chwilę zrobi ale mam niskie ciśnienie, więc ma prawo 😉

To mój test z dziś 13dpo
    2a311194329c.jpg

kredka, Endzi, sandrina22, Monika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • kredka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior bardzo się cieszę i mega mocno trzymam za Ciebie kciuki. ❤️ Wydaje się, że testy wychodzą szybciej i wyraźniej niż ostatnio więc to dobry znak. Wysyłam Ci wszystkie męczące objawy jeśli tylko mają Cię uspokoić. 😅

Sandrina na razie wymioty tylko z rana. Potem zjem chleb z masłem i jakoś żyję. Wieczorem mnie mdli ale już nie ciągnie na wymioty. Mocno liczę na to, że do stycznia przejdzie.

Endzi mi lekarz mówił przy krwiaku, że mogą się jeszcze zdarzyć niespodziewane krwawienia i żeby wtedy jechać sprawdzić a między czasie przez 3 tyg mega mocno plamiłam. Dopiero dwa dni jest tak, że już nic nie mam. 🤷🏻‍♀️

Aaa no i endo mówi, że tarczyca elegancko, sprawdziłam mi skład witamin, które biorą czy mają odpowiednią ilość jodu B6 i B12. Raz na trymestr mam się u niej pokazywać z wynikami Tsh ft3 i ft4 i koniecznie z wynikiem krzywej cukrowej na myśl o której już mnie rzuca. 😅😅😅

Lady_Dior lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ