X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! ☺️

Endzi No to chyba wiele mam ma taką moc domyślania się, że coś jest na rzeczy. 😅 Co do imion to temat rzeka, zawsze każdy ma jakieś co mu się z kimś kojarzy, kogo nie lubi, itp. Ja wychodzę z założenia, że każde imię jest ładne jak się ładnie do danej osoby mówi i się rodzicom podoba. ;)

Muszę się pochwalić, że moje dziecię było dość łaskawe i udało mi się zjeść barszczyku z uszkami i sernika z wiśniami.😅 niestety krokiecik już nie wszedł tak jak powinien. No ale i tak na plus.

Martyna jak u Ciebie przebiegła podróż? Jak się masz w ogóle kochana?

LadyDior jak zaglądasz to daj znać jak sytuacja z testami? Mam nadzieje że krechy piękne. 😊

Baśka 89 lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ze pytasz Kredko, właśnie jestem w trakcie poronienia :/ ból przez pierwszą godzinę taki ze wrogowi nie życzę... Cóż, musiało się to stać. Statystycznie 1 na 6 kobiet traci ciąże w pierwszym trymestrze. Padło na mnie. Mam nadzieje ze na waszych kolejnych usg wszystko będzie dobrze i ze nigdy nie będziecie musiały przezywać tego bólu 🙏🏼

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • kredka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna jest mi naprawdę strasznie przykro, że Cię to spotkało. Mam nadzieję, że wszystko okaże się w porządku i będziesz mogła walczyć dalej i już więcej Cię to nie spotka.
    Życzę Ci dużo siły i myślami jestem z Tobą. ❤️

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredko u mnie kreski testowe są już ciemniejsze od kontrolnych, więc na pewno jest lepiej niż poprzednio 🙂 Do sukcesu jednak daleka droga. Mam pierwsze usg dopiero w 8tc - chyba 18 stycznia pójdę, to dam znać 🙂

Endzi, mgielka, Baśka 89, kredka lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna zgadza się ból niesamowity i leki nie pomagają. Ale jak już będzie po wszystkim to poczujesz niesamowitą ulgę🙏 Trzymaj się tam dzielnie kochana 😘 Ja już po pierwszej @ miałam pozwolenie od ginekologa na starania. Przygotuj się ze możesz później plamić jeszcze przez dłuższy czas. U mnie to trwało łącznie z 2 tygodnie.
    Wiadomo że dużo ciąż się kończy poronieniem ale nigdy człowiek nie sądzi że to akurat popadnie na niego. No i jest to dość traumatyczne przeżycie dla nas i partnera. Także trzymam kciuki za Was Martyna✊😘

Martyna33, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Martyna zgadza się ból niesamowity i leki nie pomagają. Ale jak już będzie po wszystkim to poczujesz niesamowitą ulgę🙏 Trzymaj się tam dzielnie kochana 😘 Ja już po pierwszej @ miałam pozwolenie od ginekologa na starania. Przygotuj się ze możesz później plamić jeszcze przez dłuższy czas. U mnie to trwało łącznie z 2 tygodnie.
    Wiadomo że dużo ciąż się kończy poronieniem ale nigdy człowiek nie sądzi że to akurat popadnie na niego. No i jest to dość traumatyczne przeżycie dla nas i partnera. Także trzymam kciuki za Was Martyna✊😘

To prawda, zawsze jest nadzieje ze „nie No mnie do nie dotknie”.
    Mam nadzieje Że następnym razem się uda, bo drugi raz przeżywanie tego... Muszę być dobrej myśli
    W następnej ciąży to chyba będę co tydzień biegać na usg czy betę, taką będę miała paranoje

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna rozumiem twój ból w tej chwili. W kwietniu mojemu maleństwu przestało bić serduszko dokładnie tak jak u ciebie w 8 tygodniu. Usłyszałam od lekarza przykro mi ale brak akcji serca. Wiem co czujesz. Widocznie tak miało być...
    Natura czasami wie lepiej... Wiem że to w tej chwili brzmi okropnie ale tak jest. Trzymaj się. A paranoja będzie nieunikniona ale to czy będziesz biegać na betę czy usg nic nie zmieni. Nastawiaj się pozytywnie że będzie dobrze. Martwić się będziesz na pewno ale z pozytywnie patrz w przyszłość. 😘

Endzi lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    To prawda, zawsze jest nadzieje ze „nie No mnie do nie dotknie”.
    Mam nadzieje Że następnym razem się uda, bo drugi raz przeżywanie tego... Muszę być dobrej myśli
    W następnej ciąży to chyba będę co tydzień biegać na usg czy betę, taką będę miała paranoje

Heeh a dziwilas się że ja tak latam na bete i usg 😉 teraz to już będziesz sama wiedziała jak to jest z tą naszą paranoją.
    Może po prostu dziecko miało wadę genetyczną i tak miało być. Jak będziesz dłużej w Polsce teraz to może porób sobie kilka badań takich podstawowych jak poziom Wit d3, b12, b5, kwas foliowy, homocysteina.
    Wbrew pozorom niedobory witamin mogą też nam bardzo szkodzić. Lub jak masz za dużo kwasu foliowego może to świadczyć o tym że nie przyswajasz zwykłego kwasu foliowego. Chyba że od początku bierzesz metylowane witaminy.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta, swiięta i po ;) u nas już wie chyba cała rodzina, bo rodzice szczęśliwi kazdemu mówili przez telefon. :D ale to nic, niech się cieszą. :) Nie to co moi durni teście, nie cierpię ich i jest mi tak przykro, że tak traktują swojego syna, bo mój mąż nie zasługuje na takie traktowanie. Kiedyś na pewno tego pożałuja, zresztą, myślę, że nie da się nie zauważyć jaka relacje ma maz z moja rodzina a jaka z nimi.

Dzis juz praca. Mogę zacząć odliczać, 2 tygodnie do usg! Mam nadzieję, że turbo szybko zleca, bo już tak bardzo chce zobaczyć tego mojego dzidziusia!

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior to super że są piękne i ciemne, to dobry znak!

Adu Ty to normalnie oaza cierpliwości w tym oczekiwaniu na te usg! 😁 mnie to nosi a mam co 2-3 tyg. Idę teraz w środę na kontrolę krwiaka, który (odpukać) się uspokoił i plamienia się skończyły. A 5 stycznia prenatalne.

Ktoś w tym tyg łapie się jeszcze na wizytę?

Endzi lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, wez, nie mam wyboru, bardzo bym chciała częściej, ale nie dało się kurczaki 🤣

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja mam dzisiaj o 17:40 usg. Zapisałam się dodatkowo a kolejne 11.01. Też bym nie wytrzymała tyle co Adu także podziwiam🙏

Moja nic nie wspominała na ostatniej wizycie o prenatalnych. Niby od 11 tc można robić a ja idę do niej jak będę 11+1. Ale może umówi mnie na samo usg chwilę później. No nic zobaczymy co to będzie za te dwa tygodnie.

Mam nadzieję że dzisiaj wszystko będzie dobrze. Ciekawe jak u mnie ten krwiak wygląda 🤔

adu, kredka lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • mgielka Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna strasznie mi przykro.
    Wiem jak to jest i wiem, ze z czasem się robi lepiej!
    Dobrze ze poronienie samo się odbyło, bez łyżeczkowania, będziesz mogła od razu się starać!
    Moja siostra (lekarz) mi mówiła, ze ciało tak z marszu nieraz łatwiej potem w ciąże zachodzi, także ✊

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu co do teściów to współczuję na prawdę 😔
    Moi jako tako są ok jeżeli chodzi o traktowanie nas. Tyle że oni są tacy nieżyciowi i czasami zachowują się gorzej jak dzieci. A pieniądze do przelatują im przez palce i nie wiem co oni z tymi pieniędzmi robią bo oszczędzać to nie potrafią...

A co do ogłaszania nowiny to moja mama trzymała dystans z tego co zauważyłam a teściowa ledwo co dostała smoczek już musiała całemu światu ogłosić nowinę 🤣 Może dlatego że moja mama też kiedyś poroniła i wie że pierwszy trymestr to jedna wielka niewiadoma. No i wie o moich dwóch poronieniach a teściowa o jednym.
    Ale postanowiłam nic nie ukrywać bo co ma być to będzie i nie będę miała na to wpływu.

Nie ma się co teściami przejmować trzeba się cieszyć sobą nawzajem bo to my będziemy nasze dzieci wychowywać 👨‍👩‍👧👨‍👩‍👦

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna jak Ty się czujesz?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie te 5 tygodni to jest wieczność i mam tylko nadzieję że wszystko jest tam u dzidzi dobrze 🙏

Endzi, wiadomo, że nie ma się co przejmować i ja szczerze na nich brzydko mówiąc leje. Ale smutno mi, że tak traktują męża. Moi teście nawet nie wiedzą, q którym tygodniu moeiacu czy cokolwiek jestem, bo nawet o to czy o termin nie spytali 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 11:49

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    No dla mnie te 5 tygodni to jest wieczność i mam tylko nadzieję że wszystko jest tam u dzidzi dobrze 🙏

Endzi, wiadomo, że nie ma się co przejmować i ja szczerze na nich brzydko mówiąc leje. Ale smutno mi, że tak traktują męża. Moi teście nawet nie wiedzą, q którym tygodniu moeiacu czy cokolwiek jestem, bo nawet o to czy o termin nie spytali 🤷‍♀️

Adu rozumiem o co chodzi... To faktycznie przykre jest taka bezinteresowność najbliższych osób bo to w sumie rodzice męża.. Ciekawe czy to się zmieni jak się dziecko urodzi.. Trzymam kciuki aby im się zmieniło podejście i się bardziej interesowali.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺️
    Witam Was po Świętach - ja się nie objadłam bo mdłości nie odpuszczają, jem bo muszę 😭

Dobrze, że powiedzialyscie w swoich rodzinach :)
    My też już obwieścilismy rodzicom i naszemu rodzeństwu :)
    Oprócz siostry mojego męża (która też jest w ciąży) to każdy był.mega szczęśliwy ☺️ ale nią się nie chcemy przejmować w dupie tam .. zazdrosna jest czy ki co.. 🤔

Endzi kciuki za wizytę ! Daj znać po.
    Ja idę 7.01 to jeszcze w guj czasu ale staram się o tym nie myśleć. Z nadzieją patrzę w przyszłość.

Martyna bardzo współczuję tego przeżycia :( mam nadzieję, że szybciutko się pozbierasz i zaczniecie działać z kolejną ciąża ❤️ za co mocno trzymam kciuki.

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo 😁 witam po świętach i w ostatnich dniach starego roku 😁
    Monika 87 rozumiem Cię też mam 7.01 gina i już mnie szlak trafia 😱 prawie miesiąc kropka nie widziałam 😱 mam nadzieję,że wszystko u Niego ok.
    Czuje się świetnie,chociaż mdłości dalej są.
    Ja mam taką ochotę na bzyki 🐝🐝🐝że mój facet jest biedny heheheheh 🤣🤣🤣

Korzystamy póki możemy 😁

Endzi czekam na wiadomości 😁

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • adu Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, i jak na wizycie?
    Co do moich tesciow, to myślę że będą tak ujowymi dziadkami jak rodzicami czy teściami.

Baśka, ja to tez mam duza ochotę, ale mój mąż mniejsza 😂

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ