Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Eh, tak jak się spodziewałam nikt nas dzis nie zwolni szybciej z pravy, wiec dobrze, że zaczęłam o 6.. Ale po tempie odpisywania przez niektórych mam wrażenie, że tylko ja dziś realnie pracuje. 🤦♀️
Jagodowa, musi być ok!Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Hej, a ja dziś na miejscu w robo - musiałam podjechać żeby ogarnac 2 rzeczy ale cisza , spokój a o 15:30 wypadzik 😁 autkiem dziś przemknelam przez miasto gładko.
Oczywiście dziś jak rano wstawałam do pracy to 5:45 budzik - jabłko - spotkanie z muszla 🤢 prysznic, makijaż iście sylwestrowy z brokatem 😁😁😁
Wielkie wyjście do pracy. 🙃
Po robo szybko pojade do sklepu bo oczywiście u nas wszytsko w domu z procentami 🤦
Muszę sobie coś wybrać na wieczór
Jagodowa ja mialam wizytę 17.12 a teraz 7.01 też czasami mi przemknie zla myśl ale szybko ją odpycham... Musi być dobrze !!!
Dziewczyny Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku - przede wszystkim zdrowia dla nas i dla naszych bobasów Oby 2021 był wspaniałym rokiem i cudownych wrażeń 😍🤰🤱Jagodowa Mama, kredka, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Adu, Monika dzięki 😘. Ale same doskonale wiecie jak to jest - głowa pracuje i robi swoje. Będzie dużo łatwiej potem, jak już będzie czuć ruchy - przynajmniej ja tak miałam w pierwszej ciąży. Kopie to jest git. Ale zanim się tego doczekam....
No nic, i tak niczego nie przyspieszę, nawet badań na wizytę jeszcze nie zrobiłam, zostawiłam wszystko na nowy rok.Monika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja Wam też życzę aby ten nadchodzący rok był lepszy niż ten 2020... Mam nadzieję że już będzie niedługo normalnie🙏
Ja mam dziś takiego lenia że z łóżka nawet nie chce mi się wstać 🙈 Mąż wszystko szykuje na wieczór do jedzonka a ja tylko okupuje łóżko.
Zrobił mi nawet sushi które mogę jeść aczkolwiek nie wiem czy to wgl przełknę. Dzisiaj z mdłościami jest ok także luzik. Mam nadzieję że już dziś tak zostanie.
Ja też muszę zrobić badania dla Endo i na wizytę u giną też ale zostawiam to na następny tydzień.
Jagodowa doskonale Cię rozumiem ja byłam niby w poniedziałek na usg a też już milion myśli. Ale my tak już po prostu mamy lubimy się martwić na zapas 🤷♀️Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Kochane moje życzę Wam i sobie ☺️ wszystkiego co najlepsze,oby ten 2021 rok był normalny,bez maseczek,bez stresów o nas samych i o nasze rodziny jeśli chodzi o covida.
Spokojnej i nudnej ciąży dla nas a także szybkich rozwiązań lipcowych ☺️
Ja się dzisiaj czuje jakby mnie sponiewierano 🙄
Okropnie mnie bolą plecy-krzyz niewiem ale boli mnie pośladek prawy i noga...🙄 Ledwo stać mogę...z chęcią bym spać poszła 😁
Mdłości dzisiaj dają o sobie znać....
Nie tylko Wy macie te złe myśli czy wszystko jest ok...ja również takie miewam ostatnio jak byłam u gina to maleństwo miało 6+5 dni a teraz 7.01 będzie mieć prawie 12 😱 jak ten czas leci.Napewno wszystko ok ale my kobiety lubimy się martwić na zapas.
Monika87, Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Hej dziewczyny jak tam po Sylwestrze?
Jak samopoczucie?
Tak zapytam jak dostałyście opis z usg to napisali Wam w której części są dzidziulki?
U mnie jest napisane że w macicy w obrębie ściany przedniej ☺️
Jak sobie tak trzymam ręce pod moją fałdka brzucha to mam wrażenie że czuję czasem takie motylki 🤔 nie wiem czy to wgl mozliwe
Basiu mnie tylko czasami pobolewa podbrzusze ale tak delikatnie. Lekarz zalecał na takie bóle żeby brać magnez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 12:02
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Cześć. ☺️
Co do bóli to ja dziś rano czułam takie ciągniecie w dole, jakby dziwne uczucie rozciągania macicy. Pamiętam, że w poprzedniej ciąży też tak było. W ogóle jak przyłożę rękę (zwłaszcza wieczorem) na dół brzucha to czuje że jest twardszy i czuć, że taki inny niż normalnie. 😅 Mały człowiek się zaczyna panoszyć. 😅
Jeśli chodzi o odczuwanie ruchów to kwestia bardzo indywidualna. Niby tak 16-18 tc zaczyna się je czuć ale dużo zależy od budowy ciała i jak ułożone jest dzidzi. Ja w pierwszej ciąży poczułam koło 18 tyg a byłam wtedy dość szczupła i bardzo długo nie było u mnie brzucha widać. 😅
Endzi myślę, że te motylki czy takie bulgotanie to raczej kwestia narządów które się jednak trochę przesuwają pod naciskiem macicy i jej powiększania niż sam bobas bo to jeszcze nie jest możliwe na tym etapie. Ale uwierzcie mi jak dostaniecie porządnego kopniaka to nie będziecie miały wątpliwości. ☺️😅
Ja już we wtorek prenatalne! Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej lekki stres mnie łapie.
Aaaaa No i kupiłam sobie test ciążowy dziś na zakupach. 🤣 bo zdałam sobie sprawę, że z tej ciąży nie mam takiego z ładnymi tłustymi kreseczkami bo po tych bladziochach robiłam już tylko betę. Także hit- będę sikać na test w 12 tyg. 😅😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 12:30
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Ja to nie twierdzę że to dzidziulek ale właśnie bardziej jakieś takie motylki tak jakby. No na kopniaki to jeszcze na pewno sobie poczekam.
Kredka zazdroszczę wtorkowego usg to już tak niedługo. Wiadomo że stresik zaczyna działać ale tak to już jest 😁
Ja musze jeszcze czekać do 11 na wizytę ale mam nadzieję że szybko zleci ten tydzień 🙏kredka lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Kredka już prenatalne 😱 o kurczaczek ale lecą te tygodnie 😁 ja w czwartek 7.01 mam wizytę u gina i zobaczę dzidziulka a 20.01 mam prenatalne także mega się cieszę z tego stycznia.Po drodze 9.01 6urodziny siostrzenicy,26,01 szwagra urodziny i 28,01 urodziny chrzesniaczki-siostrzenicy 15 już 😁 także się dzieje w tym styczniu ☺️🎉🎉🎉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 18:53
Monika87 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Ja 8.01 mam urodziny, a 11.01 zobacze dzidziulka, może zrobi prezent mamie i pokaże kim jest 😁
Dzis w rossmanie kupilam skarpetki 50% mum 50% dad😂 a w zeszłym tygodniu w hm bodziaki born 2021 nie mogłam się powstrzymać na te drobnostkikredka, Baśka 89, Monika87, Endzi lubią tę wiadomość
-
Cześć
Ja wizytuję dopiero 12/01. Stresa mam ogromnego, bo cukry mi się rozszalały i się martwię czy wszystko ok. Ogólnie mało ciążowo się ostatnio czuję 🤔
Co do bólów to mnie okolice pępka mocno kłują. Google mówi, że tak może być 😂
Na wczesne ruchy się nie nastawiam. Małego poczułam dopiero jak zaczął kopać i mało ruchliwy był całą ciążę. Dobrze, że mój lekarz ruchów pod koniec liczyć nie kazał, bo bym pewnie na sorze co drugi dzień była 😂
A najlepsze, że te niby motylki co miały być pierwszymi ruchami czułam też po porodzie. Także no... jelita 😂😂😂Monika87 lubi tę wiadomość
-
Witam Was dziewczyny w 2021
Jak się czujecie ? Jak Wasze dzidzulki?
Baśka mnie też czasami tak ciągnie jak Ciebie i to zazwyczaj tylko w prawej części podbrzusza - może jajnik ? Zupełnie się na tym nie znam ale nie codziennie.
Endzi nie mam przy sobie USG bo jesteśmy u teściów ale z tego co kojarzę to nie mam tej informacji chyba.
Sandrina trzymam kciuki za to żeby cukru nic nie namieszały 😘
Za Was wszytskie trzymam kciuki co wizytują w tym tygodniu ja idę 7.01 już się nie mogę doczekać.
Siostra mojego męża dumnie już prezentuje ciążowy brzuszek ja jeszcze się chowam i czuję niepewnie im bliżej wizyty tym gorszy stres ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 09:58
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Monia na pewno będzie wszystko dobrze zobaczysz
Trzymam za wasze wizyty kciuki dziewczyny
Jak mi zostanie z tej wypłaty więcej pieniędzy to sobie kupie ten detektor tętna bo zauważyłam że i ja się stresuję już a wizyta za tydzień no i tydzień temu też byłam na usg przecież... No i chciałabym żeby mój mąż też mógł sobie serduszka posłuchać bo z tymi wizytami w tym covidzie to różnie jest i nie wiem czy będzie mógł ze mną na wizytę kiedyś pójść.
Co do samopoczucia to u mnie po śniadaniu mdłości i mały paw już poszedł...
A jak u Was jest z piersiami? A w szczególności u tych co bolały od początku? Jest już trochę mniej tego bólu? Ja to się zastanawiam czasami nad nimi bo raz bolą a raz nie bolą.. Może dlatego panikuję że coś może być nie tak...Monika87 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, mnie piersi bola od początku, ale tak raczej lekko juz. Czuję przy dotyku, ale bez ogromnej tragedii.
Ja w sumie innych objawów juz nie mam, juz mnie nie mdli przy myciu zębów. Tylko wieku rzeczy nie mogę albo nie chce jeść, bo boje się, że będzie mi niedobrze. :p
We wtorek szefowa się dowie, za chiny nie wiem, jqk mam to powiedzieć 😂 -
Ja mdłości cały czas mam - raz rzygam raz nie. Raz lepiej raz gorzej
Co do piersi to ja mam raz bardzo tkliwe sutki raz nie, ogólnie tylko to całe piersi nie bolą tylko te sutki czasem bolą nawet przy zakładaniu stanika
Endzi bo to chyba tak w ciąży jest raz są objawy raz ich nie ma... Dziś np.mam lekkie mdłości coś tam podbiło ale nie tak jak ostatnio...
Ogólnie strasznie meczy mnie wstawanie w.nicy do toalety ... Przez to jestem niewyspana na maxa.
A.miakam się zapytać czy stosujecie lub macie w zamiarze stosowanie jakichś preparatów na rozstępy ? Coś polecacie ??
Adu ja właśnie myślę powiedzieć po tym drugim USG bo na pewno znów będą jakieś badania do wykonania i będę musiała kombinować i wymyślać różne rzeczy a tak to się zwolnię bez problemu.
Też nie mam pomysłu jak powiedzieć ale raczej zadowolona nie będzie. Już się boje .. ale coż ja nie ukrywałam przed ślubem, że będę chciała mieć dziecko więc prędzej czy pozniej musi się t go spodziewać