X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • adu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ja mam skłonność do rozstępów, mam ich juz sporo bez ciąży, muszę teraz koniecznie xos kupic i zacząć smarować.
    U mnie raczej szefowa będzie ok, ono już w pewnym sensie czekali kiedy ja pójdę, żeby nie było tak że we dwie pójdziemy.. a tak się może zdarzyć, bo wiem, że druga koleżanka chce zacząć starania, z pierwszym dzieckiem udało im się od razu, ale wiadomo, że różnie może być.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam to w kodeksie pracy jest coś takiego że badania lekarskie można robić w czasie pracy i normalnie jest za to płacone. Musicie doczytać bo nie powiem Wam dokładnie jak to działa. Szefowa za Was życia nie przeżyje więc nie ma co się stresować tylko powiedzieć jaka sytuacja i tyle☺️
    Mi po poronieniu w kwietniu kierownik podsyłał numer do jakiegoś podobno dobrego lekarza który się zajmuje takimi przypadkami 🤷‍♀️ i mówił tylko nie idźcie od razu na żywioł ale od czekajcie trochę 😂
    Teraz jak do niego dzwoniłam zapytać się czy doszło zwolnienie to życzył powodzenia i trzyma za nas kciuki ✊

Co do rozstępów to po prostu trzeba nawilżać tą skórę. Ja też mam ich już nadmiar i bez ciąży po moim chudnięciu i tyciu.. Tylko żeby mi się chciało jeszcze się smarować 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu masz.podobna sytuację jak u mnie w robo :) może nie będzie tak źle jeśli chodzi o moją szefowa - może tylko ja to tak przeżywam :D

Co do rozstępów to też mam trochę na udach ale chciałabym uniknąć tych na brzuchu ... Ja zawsze smaruje się balsamami ale nigdy jakichś specjalistycznych nie używałam dlatego może myslałam że macie jakieś do polecenia :) ale jeśli wystarczy sam balsam to no problem używam zawsze :)

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niczym się nie smaruje w ogóle nigdy, dlatego w ogóle się nie znam 😂 polecają chyba jakieś z palmers

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mdłości to mam je...mam wzdęcia ale i rano bez wzdęć widać już u mnie brzuszek ledwo coś zjem i już mam wielki brzuch 🙄

Ból piersi mam na zmianę z bólem i swędzeniem sutków.Jesli Jola mnie piersi to sutki nie i wtedy puchną i ogólnie się strasznie powiększyły.
    Jak piersi zmniejsza objętość to sutki napieprzaja mnie okropnie.Sa czerwone,wielkie i swędzą 🙄
    Także ten jak nie urok to sraczka...
    Stanika nie mogę zakładać bo mnie uciska i rzygać mi się chce ehhhh
    Do gina w czwartek chyba sportowy założę ;)

Co do rozstępów to smaruje się balsamami i zobaczymy co z tego będzie ale raczej na bank będę mieć bo i siostra i mama miały ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po ❤️ pojawiło się dużo krwi, jestem na SOR czekam na swoją kolej . Pomódlcie się za mnie ..🙏

Baśka 89 lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 mocne kciuki żeby wszystko było dobrze z dzidzkiem! ❤️

Endzi mnie bolą piersi od samego początku. Teraz co prawda nie są już takie tkliwe i nie mam wrażenia że mam w nich kamienie ale nadal nabrzmiałe dość mocno. W dodatku zaczęły mnie boleć sutki przy dotyku. 🤦🏻‍♀️

Co do rozstępów to ja się smaruje odkąd tylko potwierdziłam ciąże. Używam olejku i kremu z tołpy. Po pierwszej ciąży mam kilka wokół pępka, które strzeliły już po terminie porodu - ciąża przenoszona 6 dni. Używałam wtedy głównie balsamu Palmersa (każdej która ma mdłości zdecydowanie odradzam bo zapach jest mega przytłaczający przy tej przypadłości) oleju kokosowego ( malucha też nim smarowałam od początku) lub kremu Cussons mum and me.
    Teraz chce kupić jeszcze olej migdałowy bo czytałam o nim sporo dobrego. Polecam się nawilżać ile tylko się da bo nawet jeśli nie macie skłonności do rozstępów to przy rozciąganiu skóra potrafi masakrycznie swędzieć co bardzo uprzykrza życie a jak jest mocno nawilżona to jest zdecydowanie łatwiej to przetrwać. To tak z mojego doświadczenia. ☺️

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 87 trzymam kciuki ❤️ pisz jak już będziesz coś wiedzieć 👌

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po ! Dzięki Bogu z dzidziusiem jest wszystko dobrze
    Serduszko bije, ma 22 mm .
    Widocznie przyczyna krwawienia to podrażniona szyjka macicy.
    Żadnych leków nie dostałam bo wszystko jest ok. Na szczęście idę mojego gina w czwartek. Pisałam mu smsa - napisał tylko, że dobrze że pojechałam do szpitala.
    Wskazania zero ❤️ i oszczędzający tryb życia.
    Dzięki dziewczyny za kciuki ale się najedliśmy strachu... 😭😭 Ja już myślałam że to koniec. 😭😭

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika cudownie, że bobo ma się dobrze! ❤️
    Uważaj na siebie. Niestety w takich chwilach od razu ma się najgorsze rzeczy przed oczami jednak na szczęście często kończy się na strachu.
    Odpoczywaj teraz bidulko po tym stresie. ❤️

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jak dobrze że wszystko jest dobrze ☺️☺️☺️
    Strasznie się martwiłam.Orzynajmniej widziałaś dzidziulka ja się boje czwartkowej wizyty że jest coś nie tak...mam takie myśli że masakra ale wiem że nie mogę

• Endzi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia kochana domyślam się że przeżyłaś koszmar. Teraz dużo odpoczywaj i dbaj o siebie. Dobrze że z dzidziulkiem wszystko okej. I niech tak zostanie.❤️

Ja kupiłam detektor tętna płodu od dziewczyny z wyświetlaczem i głośnikiem za 90zl. Jutro mąż po pracy pojedzie i mi go przywiezie. Przynajmniej nie będę miała takiej paranoi jak mi się uda znaleźć dzidziulka tętno. No i nie będę potrzebowała chodzić tak często na usg już.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Monia kochana domyślam się że przeżyłaś koszmar. Teraz dużo odpoczywaj i dbaj o siebie. Dobrze że z dzidziulkiem wszystko okej. I niech tak zostanie.❤️

Ja kupiłam detektor tętna płodu od dziewczyny z wyświetlaczem i głośnikiem za 90zl. Jutro mąż po pracy pojedzie i mi go przywiezie. Przynajmniej nie będę miała takiej paranoi jak mi się uda znaleźć dzidziulka tętno. No i nie będę potrzebowała chodzić tak często na usg już.
    Tylko nie przeraź się totalnie jak nie uda się od razu znaleźć bo w tak wczesnej ciąży może to nie być proste. Ja mialam problem żeby odszukać w 16 tygodniu. Więc spokojnie i kup sobie żel usg. 🙂

Endzi lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika cieszę się bardzo, że wszystko w porządku!!

Endzi dokładnie to samo chciałam napisać co Angie. Pamiętam, że dziewczyny też pisały że czasami nie mogły detektorem tętna znaleźć. Także trzeba to mieć na uwadze, żeby się niepotrzebnie strachu nie najeść 😘

Endzi lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wam też życzę wszystkiego co najlepsze w nowym roku🙂 Mam nadzieję, że czujecie się dobrze ☺️

Monika87 uff cieszę się, że skończyło się na strachu tylko. My też nie wspolzyjemy-ja mam zawsze schizy, że może pójść coś nie tak 🤷🏼‍♀️ Odpoczywaj 😊
    Kredka jak tam mdłości - zeszły trochę ❓ Czekam na Twój test z 12tyg 😁😁😁😁😁😁😁😁

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • adu Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ale się najadlas strachu kobieto! Dobrze, ze z maluszkiem wszystko ok.

My współżyjemy, ale nie było żadnych plamien czy krwawień po tym. No i my to tam raz na tydzień czy dwa 😂

Baśka, ja też już się boje tej wizyty za tydzień, tyle czasu dzidzi nie widziałam.. Ale dobrze będzie!

Dzis mam luźniejszy dzień, bo mi system nie działa😂

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior jak u Ciebie? Jakieś objawy się pojawiły?
    U mnie mdłości w dzień trochę odpuściły ale rano niestety jak się podniosę to od razu mnie rzuca na wymioty. Pociągnie mnie kilka razy (jak coś mam w żołądku to pójdzie a jak nie to się uślinie i uwyje) 😅i po lekkim śniadaniu trochę mi lepiej.

W ogóle to nie wierze we wróżby i wszelkie zabobony ale sprawdziłam chiński kalendarz płci. Pierwszy chłopak się potwierdził a teraz pokazuje mi dziewczynkę, zobaczymy. 😅
    Myślę jak tu wkrótce małemu powiedzieć że zostanie starszym bratem i mam zagwozdkę bo niestety nie ma co kryć że jestem rozpieszczonym jedynakiem i przez nas i przez dziadków bo to jedyny wnuczek.

Dziś w nocy miałam prenatalne. 🤦🏻‍♀️😅😅😅

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja nie mam jakichś większych objawów 🤷🏼‍♀️ tylko zmęczenie ale bardziej to z nieprzespanych nocy. Z córką też miałam nikłe objawy. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze no ale to się dowiem za 2tyg.

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • kredka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady No tak, Ty to masz maluszka w domu. ☺️
    Z tymi objawami to właśnie kwestia indywidualna, nie ma się co sugerować że ktoś ma a ja nie to pewnie jest źle.
    Będzie dobrze, mocno w to wierze! Teraz już musi być dobrze.

W ogóle rozumiem Wasze obawy, zwłaszcza jak odstępy pomiędzy usg macie takie duże ale musi być dobrze! 😊😊😊

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina I Angie właśnie się domyślam że może nie być łatwo tym bardziej ze mam nadwagę i może brzuch przeszkadzać. Żel do usg też będę miała razem z detektorem.

My też mamy wstrzemięźliwość przez krwiaka. Ale za to w snach to różnie bywa 😂 Ostatnio autentycznie obudziłam się z orgazmem🙈 aż byłam w szoku bo nigdy tak nie miałam.
    A ciekawi mnie jedna rzecz bo jest zakaz 🐝 a czy to po za narażaniem szyjki ma też na celu zmniejszenia skurczow podczas orgazmow? Orientuje się któraś?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ